Şimdi Ara

Sym Orbit 2 50cc hakkında görüşleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
67.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;

    Sym Orbit 2 50 cc hakkında bayağı bir inceleme yaptım fakat sizlerin de uzman görüşlerinizi almak istiyorum..Bu 50 cc bir motor ve servis ağı olsun yedek parça fiyatı olsun diğer 50cc lere göre daha iyi olduğunu hor kullanılmadıkça üzmeyeceğini belirten uzman görüşleri aldım.Parça kalitesi olarak nasıldır? servis ağı vs ?
    Bu 50 ccler arasında öne çıkan 3 marka var Sym Orbit 2 50 / Peugeot Kisbee / Daelim Beagle aralarında teknik olarak fazla fark yok ve birini diğerinden ayrıt eden özellikler bence sadece dış görünüşleri..Daelim beagle ı göremedim fakat Kisbee ninde öğrendiğim kadarı ile (ne kadar doğru bilmiyorum) motorunuda Sym nin yaptığı. Diğer motor göre göre parça kalitesi veya bilmediğim ayırt edici başka bir özellik var mı?



    Motoru evden işe işten eve kullanılacağını uzun yol yapılmayacağını belirtmek isterim...
    Evet bu paraya bunu almak saçmalık git ehliyet al adam akıllı motor al dediğinizi
    Evet bu motorlarda az da hız yapmak istersen ,sollama yapmak istersem yapamayacağımı,belirli bir süre sonra sıkacağını
    Evet Motor rüzgarını aldıktan sonra 6 aya kalmaz değiştirmek isteyeceğimi
    .
    .Söyleyeceksiniz, haklısınız fakat kriterlerim bunlar yardımcı olursanız sevinirim...


    Sym Orbit 2 50cc hakkında görüşleriniz..


    Sym Orbit 2 50cc hakkında görüşleriniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakoolook -- 3 Mayıs 2017; 17:15:34 >







  • Merhaba,

    Yaklaşık 1 aydır 50cc sym orbit 2 kullanıyorum. İş ev mesafem yaklaşık 6 km. Kimseyi dinlemedim ve B sınıfı ehliyetim ile kullanabileceğim bu motoru aldım. Çok da memnunum iyi ki almışım diyorum. Hem trafikte motor kullanmaya alışmak hemde motor kullanma deneyimi açısından oldukça tatmin edici. 50 cc motor başlayacak arkadaşlara tavsiye ederim. Çin malı scooter ları da deneme imkanı buldum.Ama Sym gerçekten kalitesini belli ediyor. Ben 35 LT lik bir bagaj da taktırdım. İstanbul trafiğinde bu motor bana ilaç gibi geldi :) Ayrıca her gün taksi kullanan birisi olarak söylüyorum. 23 TL ye depo fullendi. 1 ay sonunda çeyrek depodayım :) Halen benzin almadım . Taksiye vereceğim parayla motorumun taksitlerini ödüyorum :)
  • Ben o yazdığınız almama nedenlerinin hepsini diyorum. Ama madem ki bu üçü arasında kaldınız SYM alın. Sym kullandım servisleri de iyidir hoştur. İstanbul'da olsaydınız size servis de tavsiye ederdim.
  • Evet hocam haklısın fakat ehliyet ile uğraşmak ve ehliyeti beklemek istemiyorum..Daha sonrasında belki pişman olacağım ama eşiminde kullanabilmesini istiyorum birazda sebebim o yüzden..
    İstanbulda ikametgah ediyorum..servis önerilerinizi alabilirim...Teşekkürler
  • burakoolook B kullanıcısına yanıt
    İstanbulda 50cc olmaz hele bir de eşiniz de kullanacaksa hiç olmaz. İstanbul trafiğinde ehliyetsiz eğitimsiz motosiklet kullanmak çok tehlikeli. Ben başka şehirdesiniz sandım. O motorla bir hafriyat kamyonu altında ezilme ihtimaliniz dahi var, nereye çıksanız sizi bir kenara itecekler motor zaten gitmiyor yokuş falan zorlanacak. Çevirmeye takılacaksınız polise dert anlatacaksınız. Şu anki mevcut b ehliyeti ile sıkıntı yaşarsınız onu zaten yenilemeniz gerekiyor. Ehliyet üzerinde moped kullanabileceğiniz M sınıfı eklenecek, 2.5 ay sonraya randevu veriyor emniyet. Beklemek istemiyorum diyorsunuz ama her halükarda ehliyeti yenilemek için bekleyeceksiniz. Yenilediğinizi tahmin etmediğim için bunları söylüyorum.
    SYM servisi Kartal oto sanayide Altan Motor.

    Ayrıca bir bilgi daha vereyim sym nin max hız teknik özelliklerde yazmıyor ama 65km/h olduğu yazıyor internette. Teknik olarak M sınıfı ehliyet ile kullanılamaz. M sınıfı mopedler max 45km/h dir.
    SYM Orbit II, decent bike for a decent price. Acceleration coming up soon. Top speed 65 km/h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 3 Mayıs 2017; 23:0:4 >




  • Hocam burada Yunanistanda da 45 km/h kuralı var. Fakat benim 50cc'lik skuterin son hızı 60. Bayiideki elemanın dediğine göre ülkeye girerken üzerinde limitör varmış ama sonra çıkartılıyormuş. Kimsenin de son hızı ile ilgileneceğini sanmıyorum. Önemli olan ruhsatta yazan cc değeri.
  • Merhaba,

    Ehliyet konusunda sıkıntı yok,onu halettik fakat bu hız olayında 50cc lerde hız limitör ü kaldırıldığında 75-80 km/h kadar hız artıyor,

    Sym orbit 2 50 cc nin 125cc lik modeli var ve kasaları aynı olduğunu sadece motor güçlerinin vs farklı oldugunu biliyorum.. bu 50 cc motorun 75-80 yapması bir sıkıntı oluşturur mu?

    Peki bu limitörü kaldırdıktan sonra muayene gidersek tespit edilme ihtimali var mı?




    Sym Orbit 2 50cc hakkında görüşleriniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakoolook -- 4 Mayıs 2017; 12:44:57 >




  • burakoolook B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum. Esas sıkıntı limitör olmasa dahi 50cc herhangi bir motora vereceğiniz paraya değmeyeceği. Max 6 ay sonra değiştirmek isteyeceksiniz.
  • Merhaba,

    Yaklaşık 1 aydır 50cc sym orbit 2 kullanıyorum. İş ev mesafem yaklaşık 6 km. Kimseyi dinlemedim ve B sınıfı ehliyetim ile kullanabileceğim bu motoru aldım. Çok da memnunum iyi ki almışım diyorum. Hem trafikte motor kullanmaya alışmak hemde motor kullanma deneyimi açısından oldukça tatmin edici. 50 cc motor başlayacak arkadaşlara tavsiye ederim. Çin malı scooter ları da deneme imkanı buldum.Ama Sym gerçekten kalitesini belli ediyor. Ben 35 LT lik bir bagaj da taktırdım. İstanbul trafiğinde bu motor bana ilaç gibi geldi :) Ayrıca her gün taksi kullanan birisi olarak söylüyorum. 23 TL ye depo fullendi. 1 ay sonunda çeyrek depodayım :) Halen benzin almadım . Taksiye vereceğim parayla motorumun taksitlerini ödüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judex -- 20 Temmuz 2017; 11:30:31 >
  • Hocam bende allegro var Nisa'nda aldım 2200 km Şuana kadar hiç bir problemi olmadı 50 cc lik motor için 5000 tl vermek bana fazla geldi açıkçası yaşadığınız şehre göre servis imkanına bakıp allegroyu öneririm sym ve motoranı Türkiye'ye aynı şirket getiriyor İzmir de üniteks holding olması lazım sonuçta aynı yere bağlılar Türkiye ayağında o yüzden iki motor da da servis sıkıntısının çıkacağını zannetmiyorum ben çanakkale ve Bursa'dan örnek vereyim servis imkanı gayet iyi
  • saydıgın 3l harıcınde bende 50 cc lere bakmazdım,helede çinlilere,hangısını secerdım ıse 3nude yakından gormek gerek,oturup dız mesafesını gıdon genıslıgını bagaj kısmını sele konforuna bakmak gerek, 3 ude yıllarca dayanır ama muhtemelen parca ve ıscılık te pejo bır tık ondedır.


    daelım cok sırın fakat bana bıraz daha bayan işi gibi gelıyor sankı sarı todaylerde oyle gelırdı gozume.

    yakın bakmayı sart kosmakla bırlıkte ılla bırını yaz dersen ben sym derım.
  • bugun aile ziyareti yaptım şişli - başakşehir yaklaşık 30 km. E5 üzerinden oldukça rahat bir şekilde git gel yaptım. Zorlanmadım. 50cc için oldukça kötü yorumlar okuyordum ama şunu görüyorum kendi deneyimim ile ne sıkıştıran oldu ne zor durumda bırakan. Kendini bildiğin sürece dikkatli olduğun sürece bu motorlar işini görecektir. Sym orbit 2 50cc kesinlikle tavsiye ederim. Buarada dip not düşeyim mesafe ne kadar olursa olsun ister 5 km ister 30 km mutlaka mutlaka öncelikle ekipman diyorum. Eldiven 10 tl bütçe ayırayım deme sonra ellerin yara içinde kalır kumaşından ipinden , Almışken iyisini al. Dene mutlaka her ekipmanı öyle al. Saygılar sym orbit 2 ile ilgili her turlu soruyu elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: judex

    bugun aile ziyareti yaptım şişli - başakşehir yaklaşık 30 km. E5 üzerinden oldukça rahat bir şekilde git gel yaptım. Zorlanmadım. 50cc için oldukça kötü yorumlar okuyordum ama şunu görüyorum kendi deneyimim ile ne sıkıştıran oldu ne zor durumda bırakan. Kendini bildiğin sürece dikkatli olduğun sürece bu motorlar işini görecektir. Sym orbit 2 50cc kesinlikle tavsiye ederim. Buarada dip not düşeyim mesafe ne kadar olursa olsun ister 5 km ister 30 km mutlaka mutlaka öncelikle ekipman diyorum. Eldiven 10 tl bütçe ayırayım deme sonra ellerin yara içinde kalır kumaşından ipinden , Almışken iyisini al. Dene mutlaka her ekipmanı öyle al. Saygılar sym orbit 2 ile ilgili her turlu soruyu elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım

    bu yorum beni fikrimi çeldi açıkcası.
    bende hobi amaçlı şehir içi almak istiyorum bakalım hayırlısı...




  • 1700 km civarına ulaştım açıkçası ben motordan çok memnun kaldım. Büyüklük olarak 50 cc motorlarla alakası yok 2 kişi çok rahat binebiliyor. Hız limitörünü kaldıran var mı aramızda ? Yokuş aşağı inerken bile 45te kalıyor ve bağırmaya başlıyor.
  • bende çok memnunum şu anda 1050 km ulaştım 2 haftada ilk bakımını 500 km de yaptırdım ben 50km/h yapıyor sanıyorsum meğer 45 miş telefonla ölçtüm de öle anladım
    hız kesici 2000 km olunca gel sökelim
    dedi servis başka bir servis de hız kesici sökülmeye gerek yok 2000 den sonra kendi açılıyor motorun falan dedi bakalım gelişme olursa yazarım
    sende yazarsan sevinirim ben antalyadayım yaklaşık aldığım
    fiyatda 5000 tl ye geldi herşey dahil plaka falan
  • Bende çok düşündüm yazlıkta kullanmak için kisbee yada orbit arasında fiyat farkı yok sanırım peugeot çok yaygın değil. Yazlıkta mondial bayii ve servisi var onunda revival modeli hiç guvenmedim uyduruk çin motoru. Gittim az sorun çıkartıyor diye mondial cub mhf aldım. İyi yapmışmıyım
  • Cub konforsuz güçlü az sorun cıkartan bir model
  • Bu 50cc motorlar sizi trafikte surundurur. Yuksek cc motordan daha tehlikeli dusuk cc ler. Ani kacislarda cok zorlanirsiniz. Surekli arkanizdan biri sikistirir. Ayrica hep en ust devirlerde gezeceginiz icin yakit tuketimi yuksek cikar motor omru de kisa olur.



    Amaciniz 50cc nin nimetlerinden yararlanmak ise kuba rx9 alin. 100cc kit takilip 100cc yapilir. Zaten kasasi da 100cc yi kaldiracak saglamlikta duruyor.

    Bence Trafigi kurtaracak motor limiti 100cc
  • mdatalay M kullanıcısına yanıt
    100cc kit nerde satılıyor ve fiyatı nedir? Kendimiz alıp takabilir miyiz yoksa tamirci mi takabilir
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Suan icin duydugum kadariyla karburatoru buyuterek performans aliyorlar. Ama ilerleyen zamanda silindir piston takimi da cikacaktir. Ama sadece karburatorle bile 100cc ayarina cikiyor gucu. Demekki kranki ona gore ayarlamislar.



    Bunlarin hicbirini sen takamazsin. En azindan bunu soran biriysen. Cunku orjinal parcasi degil sonucta. Takarken ayarlamalar lazim.
  • mdatalay M kullanıcısına yanıt
    Cevabımız iin teşekkürler. İlk kez motorsiklet almayı düşündüğüm için çok basit şeyleri dahi bilmiyorum.

    İş ev arası ve şehir içi ulaşım için.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.