Şimdi Ara

Kuba Blueberry Alayım mı? [Aldım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
50.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk defa motor alacağım retro tarzda acemi işi birşeyler olsun istiyorum. Turuncu rengi hoşuma gitti tip olarakta güzel. Motor markalarını hiç bilmiyorum hayatımda ne motora bindim ne de etrafımda motor kullanıcısı tanıdığım var.

    Bu motor nasıldır 6800-6900 civarı fiyatı var. İkinci el ve sıfır fiyatları arasında pek fark yok o yüzden sıfır alırım. Hemde nakit değil kartla 9 taksit öderim daha kolay.

    Kuba marka ile ilgili pek çok olumlu pek çok olumsuz yorum okudum ama her markanın Apple Mercedes vs bile olsa olumsuz yorumları vardır. Genel olarak dikkat etmem gereken şeyler var mı? Bakımını falan yaptırırım ama zart zurt bozulan, elledikçe dökülen birşeyde istemem. Ne düşünüyorsunuz?

    Edit: Motoru aldım arkadaşlar. Kahve ve turuncu arasında kalmıştım turuncu seçtim. Henüz teslim edilmedi gelince izlenimlerimi eklerim.

    Güncelleme: Motorum geldi arkadaşlar yaklaşık 30 km yaptım bugün aralıklı bir şekilde. Dediğim gibi hayatımda ilk kez motor kullandım ama 30-40 dakka boş alanda işi kavrayınca gerisi rahat geçti. Şu an hala dar alanda dönüşlerde biraz zorlanıyorum ama mühim değil düzelecektir.
    12 yıldır otomobille aktif olarak trafikteyim o yüzden çok zorlanmadım muhtemelen.

    Motorla ilgili izlenimlerime gelecek olursam henüz hız falan yapmadım maksimum 40a kadar çıktım o bile çok süratli geldi.

    Motorun gaz tepkileri çok iyi anında karşılık veriyor bazı motorlarda gaza bastıktan bir süre sonra tekerler dönmeye başlıyormuş(Peugeot kisbee gibi) bunu beğendim.

    Yokuş yukarı çıkarken falan hızlanma konusunda bir sorun yaşamadım aynı atiklikle devam ediyor tabi yokuşta en son yapabildiği hızı bilmiyorum ama hızlanırken zorlanmıyor.

    Bir ara düz yolda iki kişi bindik toplam 165 kilogram. Çekişin falan düşmesini motorun yığılmasını bekledim ama biraz çekişi düşse bile rahatsız edici değildi gayet iyi hızlanıyordu.

    Motor genellikle tek tuşla çalışmıyor gaz vermek gerekiyor bu bir sorun galiba ilk bakımda göstereceğim.

    Motordan yoğun bir şekilde benzin kokusu alıyorum artık bozuk mudur parçalar yeni diye mi yoksa benzinci arkadaş ağzına kadar tıka basa doldurdu ondan dolayı mı bilmiyorum bunu takip edeceğim.

    Bayide gösterdikleri modelde motor rölantideyken farda titreme oluyordu alternatörle ilgili galiba ama benimkinde öyle bir sorun yok.
    Frenleri güzel geldi güvensizlik hissiyatı yaşamadım.

    Bayideki turuncu motorun ön kısmı beyazdı bana gelense siyah çıktı bence daha güzel görünüyor.

    Birde bayide söyledikleri ürünün fabrika çıkışlı 80cc olduğu. Daha önce hiç motor kullanmadığım için 50cc nasıl gider 80 nasıl gider bilmiyorum ama bana gayet hızlı geldi.

    Kısa far açma gibi bir seçenek yok bayinin dediğine göre far sensörü varmış otomatik yanıyormuş tuştan sadece uzun far açılabiliyor.

    Bugün aşırı susamama rağmen etrafta hiç düz ayak bakkal,büfe bulamadığım için( hep A101 bim dolmuş etraf bi su için 5 dakka dolaşmak Lazım) motoru dışarda bırakıp içeri girmeye korktum kurudum kaldım resmen.

    Arwic marka bagaj taktırdım ses yapıyor ama içine ve kenarlarına keçe yapıp sesi keseceğim.

    Aklıma geldikçe eklerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 18 Nisan 2020; 21:36:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • "Kübanın parçası pahalı değildir, tabiri caizse bakkalda bile bulursun fakat garanti namına hiç bir şey yoktur. Kubayı sıfır almayacaksın. 2. el alacaksınki garantiden direk vazgeçmiş olarak başlayasın. Kuba çinliler arasında en sorunsuzu olarak geçiyor (bence). Eğer güvendiğiniz bir tamirci ya da eliniz alet edevat tutuyorsa Kubanın ikinci eli tercih edilebilir. Ben 10bin kmden fazla kullandım hiçbir problem yaşamadım diyebilirim.

    Ayrıca Ahmet Beyin de söylediği gibi ikinci el alış ve satış Kuba gibi çinli motorlarda Japon motorlarına göre zayıftır, zor satılır-alınır." demiştim başka bir konu başlığında. Umarım yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.Miura

    "Kübanın parçası pahalı değildir, tabiri caizse bakkalda bile bulursun fakat garanti namına hiç bir şey yoktur. Kubayı sıfır almayacaksın. 2. el alacaksınki garantiden direk vazgeçmiş olarak başlayasın. Kuba çinliler arasında en sorunsuzu olarak geçiyor (bence). Eğer güvendiğiniz bir tamirci ya da eliniz alet edevat tutuyorsa Kubanın ikinci eli tercih edilebilir. Ben 10bin kmden fazla kullandım hiçbir problem yaşamadım diyebilirim.

    Ayrıca Ahmet Beyin de söylediği gibi ikinci el alış ve satış Kuba gibi çinli motorlarda Japon motorlarına göre zayıftır, zor satılır-alınır." demiştim başka bir konu başlığında. Umarım yardımcı olur.
    Teşekkürler ama ikinci el piyasası hiç mantıklı değil 6800e sıfır satılırken 6400e 6500e neden ikinci el alayım? Nakit para vermektense taksit taksit ödemek daha kolay üstelik.

    Şahıs motor almış 300-500 km binmiş 300 lira zararla satmak istiyor bence mantıklı değil zaten motordan hiç anlamam, ustası kimdir ,bakımı nerde yapılır onu da bilmem içinden parça almış olsalar anlamam benim için gereksiz risk olur.

    Mesela Muğla’da birisi almış 5000 liraya geri satıyor öyle birşey olsa alırım sonuçta 2 bin liraya yakın fark var ama bulunduğum yerde uygun ikinci el satan yok.
    Yanıt için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk mesaj güncellendi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor çalışma ve farlarda titreme karbüratörlü motoru soğukken çalıştırmakla ve rölanti düzeyiyle ilgilidir, gazı azıcık açarak marş basarsanız daha rahat çalışır zaten motor ısındıktan sonra gaz vermeden de kolayca çalışır, birkaç kullanım sonrası eliniz alışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    Zor çalışma ve farlarda titreme karbüratörlü motoru soğukken çalıştırmakla ve rölanti düzeyiyle ilgilidir, gazı azıcık açarak marş basarsanız daha rahat çalışır zaten motor ısındıktan sonra gaz vermeden de kolayca çalışır, birkaç kullanım sonrası eliniz alışır.
    Evet dediğiniz gibi sanırım ısınana kadar gazlamak gerekiyor hatta çalıştıktan sonra evin hemen yakınında kırmızı ışık var ışıkta beklerken stop ediyor. Motor ısındıktan sonra sorun kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de bu modeli almayı düşünüyorum. İstanbul'da şehir içi kullanım için, üzerinden birkaç ay geçti sanırım siz alalı farklı olarak eklemek istediğiniz bir yorum var mıdır?
    Ben de motordan pek anlamam aldığınız bayi neresiydi memnun musunuz bayiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guztafaa

    Hocam ben de bu modeli almayı düşünüyorum. İstanbul'da şehir içi kullanım için, üzerinden birkaç ay geçti sanırım siz alalı farklı olarak eklemek istediğiniz bir yorum var mıdır?
    Ben de motordan pek anlamam aldığınız bayi neresiydi memnun musunuz bayiden
    Valla ben de almayı düşünüyorum günlük 60 git 60 gel 120 km kullanıma uygun mu sağdan 50 ile giderim sorun değil İstanbul trafiğinde emniyet şeridinde 50 60 gitmek için kullanacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guztafaa

    Hocam ben de bu modeli almayı düşünüyorum. İstanbul'da şehir içi kullanım için, üzerinden birkaç ay geçti sanırım siz alalı farklı olarak eklemek istediğiniz bir yorum var mıdır?
    Ben de motordan pek anlamam aldığınız bayi neresiydi memnun musunuz bayiden
    Mesajı daha yeni gördüm.
    Gaziantep bayisinden aldım şu an 700km oldu. Oldukça memnunum.500 km bakımına rastgele bi servise götürdüm usta değil kasapmış meğersem motorumu bozdu. Sonra başka bir servise götürdüm hiçbir sorunu kalmadı.

    Periyodik bakımlarında ilk bakımı 30tl (yağ ücreti alınıyor) Diğer bakımları 70 TL. Motor zaten az yakıyordu rodaj bakımından sonra hiç yakmaz oldu. Motor sesi azaldı vs çok çok daha güzel oldu.
    En son 19.5 liraya depoyu doldurdum inanılmaz gezdim yarım deposu duruyor hala .
    Kilonuza göre 70e kadar hız yapıyor düzlükte.(50cc olarak kullanıyorum 80e yükselttirmedim.)

    Birde ben keyfi olarak aldığım için Honda spacy motolux Rossi vs gibi kurye işi modeller bana uymuyordu. Bunun tipi çok iyi(turuncu aldım) herkesin dikkatini çekiyor hergün mutlaka 1-2 kişi soruyor bu nedir falan diye. Hızlı akan trafikte 50cc tehlikeli olabilir ama şehiriçi her işimi görüyor.

    Bu motoru aldığımdan beri arabadan soğudum. O kadar pratik birşey ki arabayla 30-40 dakkada gideceğim yere 5-10 dakikada gidebiliyorum. Araba eziyet gibi gelmeye başladı.

    Ekleme: İlk mesajda yazdığım benzin kokusu sızıntıdan dolayıymış serviste sızıntı yapan yerdeki contayı garantiden ücretsiz değiştirdiler şu an benzin kokusu falan yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 21 Haziran 2020; 11:31:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar iyi forumlar hayırlı olsun motorunuz,aynı motor dan bende aldım 80 cc ye yükselttim.Ancak motor soğuk iken 4-5 marşta zor çalışıyor oğlumda kullanıyor o marşa basarken gaz vermen gerekiyor dedi,ancak bir türlü ayarlayamıyorum benim eski motorum 100 cc mondial tek marşda alırdı Acaba servis hatası mı var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut1970

    Selamlar iyi forumlar hayırlı olsun motorunuz,aynı motor dan bende aldım 80 cc ye yükselttim.Ancak motor soğuk iken 4-5 marşta zor çalışıyor oğlumda kullanıyor o marşa basarken gaz vermen gerekiyor dedi,ancak bir türlü ayarlayamıyorum benim eski motorum 100 cc mondial tek marşda alırdı Acaba servis hatası mı var
    Evet çalıştırırken gaz vermek gerekiyor ama motor ısındıktan sonra tek marşta gaz vermeden çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Aldığım motordur. bakımı ayarı kontrolü yapılacak yarın hazır olacak hayırlısı olsun inşallah ben de 2 tekere başladım. arabadan bıkmıştım iyi olacak umarım ^^
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratDogan665

    Bugün Aldığım motordur. bakımı ayarı kontrolü yapılacak yarın hazır olacak hayırlısı olsun inşallah ben de 2 tekere başladım. arabadan bıkmıştım iyi olacak umarım ^^
    Arabaya binmek eziyet gibi gelmeye başladı. Motosikletin pratikliği kesinlikle harika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu anda 280 km yapmış bulunmaktayım. İyi ki almışım.

    Yol-Çekiş
    Öncelikle Boyum 1.77 kilom 81
    Düz yolda kademeli olarak sakin ivmelenmede, 0-30 gayet iyi 30-50 farkedilmeyecek yokuş olsa bile yavaş yavaş 50-65 (65 en fazla) arası hızlanma var rodajda daha.
    Yokuşları bizim ev Dobrucada(Dağın Eteği Resmen) Dikkat %20 Eğim tabelası olmasına rağmen 20-25 kmh hızla çıkıyor bazıları için yavaş gelebilir ama 50cc motora göre bana yeterli.
    2 Kişi İçin İse
    Ablam (57 kg) Ben (81kg) bindiğimizde %20 eğim tabelalı yokuşu aynı yeri 15-20 kmh ile çıkıyor.
    Ruhsatta azami taşınabilir 150 kg yazıyor ama düz yolda daha fazlasını çekeceğinden şüphem yok.

    Kişisel Tecrübeler
    nazarlık olarak park halindeyken bir araba geri geri çıkarken çarpıp devirdi fren sapının ucundaki topuz kırıldı ön çamurlukta boya kalktı nazarı gitti.

    Rodaj ve silindirini 80cc yapacağım (rodaj yağı bakım ve 80cc) 650 tl ordan bir de tamir boya desek heralde 800tl eder maliyeti full cıvıl cıvıl geri olması için. 80cc neden yapıyorum çünkü bursada uzağa gideceğiniz zaman tüm bursaya zaten 1 tane yoldan gidiyorsunuz resmen. (Metro Hattının hizada olduğu bursanın ana bulvarları)
    Ana yola çıktığımda ortalama seyir hızı 65-80 km/h olduğu için diğer araçlar yanınızdan vızır vızır geçmeye başlıyor trafikte kendiniz biraz geri plana düşüyorsunuz. 80cc ile maksimum hız 85 90 dedi ama 100 e kadar çıkacağını düşünüyorum ki gerek te yok bence çünkü motor ortalama 50-65 arası gideceği için frenler ona göre üretilmiştir yani tavsiye etmem. benim gibi yola çıkmıyorsanız 50cc devam edebilirsiniz. Trafikte en azından şeritte hız ile yolda söz sahibi olabilirim en azından adam yerine koyabilirler^^
    Alacaklara hayırlı olsun şimdiden.
    Kaskınızı Hava Sıcak Olsa Bile Takmayı Unutmayın^^




  • Bende eylül ayında vitesli bi 50CC alacağım umarım ilk motorum olacak Konunuz çok güzel olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byMyzz -- 3 Ağustos 2020; 18:59:19 >
  • Hayırlı olsun hocam hayrını gör

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratDogan665

    şu anda 280 km yapmış bulunmaktayım. İyi ki almışım.

    Yol-Çekiş
    Öncelikle Boyum 1.77 kilom 81
    Düz yolda kademeli olarak sakin ivmelenmede, 0-30 gayet iyi 30-50 farkedilmeyecek yokuş olsa bile yavaş yavaş 50-65 (65 en fazla) arası hızlanma var rodajda daha.
    Yokuşları bizim ev Dobrucada(Dağın Eteği Resmen) Dikkat %20 Eğim tabelası olmasına rağmen 20-25 kmh hızla çıkıyor bazıları için yavaş gelebilir ama 50cc motora göre bana yeterli.
    2 Kişi İçin İse
    Ablam (57 kg) Ben (81kg) bindiğimizde %20 eğim tabelalı yokuşu aynı yeri 15-20 kmh ile çıkıyor.
    Ruhsatta azami taşınabilir 150 kg yazıyor ama düz yolda daha fazlasını çekeceğinden şüphem yok.

    Kişisel Tecrübeler
    nazarlık olarak park halindeyken bir araba geri geri çıkarken çarpıp devirdi fren sapının ucundaki topuz kırıldı ön çamurlukta boya kalktı nazarı gitti.

    Rodaj ve silindirini 80cc yapacağım (rodaj yağı bakım ve 80cc) 650 tl ordan bir de tamir boya desek heralde 800tl eder maliyeti full cıvıl cıvıl geri olması için. 80cc neden yapıyorum çünkü bursada uzağa gideceğiniz zaman tüm bursaya zaten 1 tane yoldan gidiyorsunuz resmen. (Metro Hattının hizada olduğu bursanın ana bulvarları)
    Ana yola çıktığımda ortalama seyir hızı 65-80 km/h olduğu için diğer araçlar yanınızdan vızır vızır geçmeye başlıyor trafikte kendiniz biraz geri plana düşüyorsunuz. 80cc ile maksimum hız 85 90 dedi ama 100 e kadar çıkacağını düşünüyorum ki gerek te yok bence çünkü motor ortalama 50-65 arası gideceği için frenler ona göre üretilmiştir yani tavsiye etmem. benim gibi yola çıkmıyorsanız 50cc devam edebilirsiniz. Trafikte en azından şeritte hız ile yolda söz sahibi olabilirim en azından adam yerine koyabilirler^^
    Alacaklara hayırlı olsun şimdiden.
    Kaskınızı Hava Sıcak Olsa Bile Takmayı Unutmayın^^

    Kuba Blueberry 50cc den bende aldım. Motor boşta çalışırken bir süre sonra stop ediyor. Ya da yolda giderken gazı çekip yavaşladığımız zaman stop etmektedir. Böyle bir problem yaşadınız mı ?





  • İlk rodaj esnasında oluyor hatta ön farlar titriyor ilk bakımda motoru açtırıp ayar yapıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben aldım yaklaşık 1500 km yaptım 80 cc de kullanıyorum 500 km bakımını 1000 de yaptırdım gitmeden önce düz yolda 75 görüyordum şimdi max 65 oldu ve en büyük sorunum 70 ten yukarı çıktığımda motorda bir yerden çığlık sesi ciyaklama sesi gibi bir şey geliyor ve bu ilk aldığımdan beri var motor hızlanmak istemiyor ama bir parça buna izin vermiyor gücü yetmiyor gibi ama ne olduğunu bulamadım bakımda bu motor zaten yapamaz gücü yetmez fln dediler ama motorun gücü yetçeğine eminim bir sıkıntı var yada geliştirilmesi gerekilen bir parça eğer o sorunu çözebilirsem motorun baya hızlanacağını düşünüyorum bakımdan önce düz yolda 75 görürken geldiğinde 65 e düştü eskiden yokuş aşağı ibreyi kırıyordum o ciyaklama sesi geliyordu maximum 82 görüyordu yokuş aşağı o yüzden bir sıkınyı olduğuna eminim sizde de bu ciyaklama gibi gario bi ses varmı 70ten sonra çıkan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devin1903

    Ben aldım yaklaşık 1500 km yaptım 80 cc de kullanıyorum 500 km bakımını 1000 de yaptırdım gitmeden önce düz yolda 75 görüyordum şimdi max 65 oldu ve en büyük sorunum 70 ten yukarı çıktığımda motorda bir yerden çığlık sesi ciyaklama sesi gibi bir şey geliyor ve bu ilk aldığımdan beri var motor hızlanmak istemiyor ama bir parça buna izin vermiyor gücü yetmiyor gibi ama ne olduğunu bulamadım bakımda bu motor zaten yapamaz gücü yetmez fln dediler ama motorun gücü yetçeğine eminim bir sıkıntı var yada geliştirilmesi gerekilen bir parça eğer o sorunu çözebilirsem motorun baya hızlanacağını düşünüyorum bakımdan önce düz yolda 75 görürken geldiğinde 65 e düştü eskiden yokuş aşağı ibreyi kırıyordum o ciyaklama sesi geliyordu maximum 82 görüyordu yokuş aşağı o yüzden bir sıkınyı olduğuna eminim sizde de bu ciyaklama gibi gario bi ses varmı 70ten sonra çıkan

    Ben dediğiniz türden bi ses duymadım ama benimki ibreye göre maks 70 yapıyor düz yolda. Şu an 1000 km olmak üzere 3-4 gün binmeyince zor çalışıyor 1000 bakımında rölanti ayarı yapınca düzeliyormuş sizde bi servise baktırın bence.

    Motordan hala çok memnunum. Bugün yine 50lik alacak olsam ya blueberry alırım yada rks sniper pro çıkmış onu alırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 16 Kasım 2020; 0:25:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.