Şimdi Ara

rks newlight 125cc başlangıç için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
21.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;


    Araba ile trafikte bulunmuş bir bireyim ama motor bisiklet deneyimimi konusunda acemiyim ve motor ehliyeti için kursa yazıldım, kronik dertleri /artı-eksileri konusunda bilgi sahibi olanlar paylaşabilir mi,


    Saygılarımla.




  • kursun motoru vıteslı mı ?

  • Selamlar, ehliyeti alabildiniz mi bilmiyorum ama almış iseniz hayırlı olsun. Bende yeni aldım motor ehliyetimi, ancak son 1 senedir 50cc bir çin malı motor kullanıcısıyım.


    Bahsettiğiniz model yeni çıkmış, alırsanız siz de ilk sahiplerinden olursunuz ama genel bir fikir olarak; çin malı motorlarda her an süprizlerle karşılaşma ihtimali var. Firmalar malının arkasında pek durmuyor. Malzeme kalitesi orta - alt seviyede oluyor. Beklentinizi düşük tutmalısınız. Şuan 34.262 ₺ fiyat var sitesi üzerinde, bu çok yüksek bir fiyat. Bu fiyata yine çinli Revolt RM5-x modeli kendini nispeten kanıtlamış ve daha alınası duruyor (en azından 170cc).


    30 bin üstüne çıktığınızda mesela Honda Dio çok çok daha iyidir. Yine Kymco, SYM gibi markaları da inceleyin derim.

  • SAITAMA kullanıcısına yanıt

    Yok daha alamadım ama yorumsuzluk kaynaklı japon alma adına para biriktiriyorum.

  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt

    yeni gördüm kusura bakmayın direk scooter ehliyeti için başvurdum nmax 155i ile ders alıyorum.

  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt

    buradaki kurslar hep vitesli ya yoksa bende basvurcaktim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt

    ben istanbul anadolu yakası suadiye oturyorum,kaktüs adında bir kurs buldum otomatik dersi veriyorlar ve ayrıca orda berkay bey var gayet yetkin eğitmen kendisi

  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt

    Valla bu yorumları bende gördüm ve dedim ki bu sefer sıfır çin alacağıma bitik japon alayım. Aldım bi tne yüksek km yamaha sonra çok pişman oldum ne yalan söyleyeyim keşke sıfır çin alsaydım dedim. Çünkü çin malları artık eskisi gibi değil. Enjeksiyonu dijital kadranları vs kendilerini çok geliştirdiler. Ha o bitik japonu naptın diye sorarsanız sattım abi bitik mitik satıldı hatta kar bile bıraktı. Türk insanını anlamak mümkün değil. Ben motora dağılacak diye korkudan binemedim bile hiçte öyle söylendiği gibi kaliteli değiller bence çok da bi fark yok. Şimdi tekrar kaliteli sayılan çin markalarına dönücem. Benelli Cfmoto Bajaj Kymcho veya biraz koyup pejo tavsiye ediyorum. Çünkü bu enflasyonda rks'ye o parayı bağlamak pek akıllıca olmayabilir bunuda kabul etmek lazım.

  • Takip ettiğim kadarıyla; Çinli piyasasında kuba, yuki, rks, mondial gibi nispeten ekonomik markaların ancak çok tutan modelleri tercih edilebilir. En azından yedek parça ve yardım alma konusunda belli bir piyasası olacaktır. Bunlarda neredeyse hiçbir parça garantiye girmiyor. Girse de çok oyalıyorlar lanet olsun diyorsunuz. Sorumluluk almazlar, üstüne kullanıcıyı suçlarlar. Parça kalitesi, montaj kalitesi, cıvata kalitesi vasat hatta kötü olduğundan gıcırdama, civataların çıkıp düşmesi sorunları çok olur.


    Kymco (Tayvan), SYM (Tayvan), Hero (Hindistan), TVS (Hindistan), Bajaj (Hindistan) gibi markalar biraz daha kurumsal çalışıyor. Ürünleri daha kaliteli. Fiyat olarak Japon ve Avrupalı markalara göre nispeten uygun. Bütçe uyarsa bunlardan motor alınabilir.


    @monarchisoliders Otomatik motosiklet ehliyeti alınabildiğini bilmiyordum. Ben vitesli motorda aldım. A2 ehliyet için Kurs ücreti + Fotoğraf + Sağlık Raporu + Harç evrak bedelleri vs. hepsi toplamda 1422 liraya geldi. (2021 içinde almış oldum, şimdi fiyatlar farklı)





  • Bu modeli kullanmadım, fakat daha önce titanic 150 ve pesaro 125 cc kullanmış birisi olarak tecrübelerimi aktarıyım.

    Titanic 150 yi sıfır km olarak diğerini ise 2. el olarak aldım.

    Rks marka olarak orta sınıf bir motordur. Sıfır motorunda bile bir kaç tane montaj hatası vardı.

    Sıfır motoru tamir ettirip öyle kullandım, pesaro ise normal bir motordu.

    Pesaro da ise en büyük problem yakıtı 3,5lt/100km idi. Deposuda 5 lt. Her 120 km de bir yakıt olman gerekiyordu.

    Malzeme kalitesi olarak hintlilerden daha düşük bir kalitede.

    Sıfır olarak mı düşünüyorsun?

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    sıfır olarak düşünüyorum ama en büyük sıkıntı madiyat 15 k param var kredi ile üstünü tamamlarım dedim bayiler diyorki biz kredi vermiyoruz kredi kartı ile al 45 bin tl kimin kredi kartı var  

  • SAITAMA kullanıcısına yanıt

    bana 2,250 geldi ehliyet ve harç bedeleri ile nedeni de ben bisiklet bilmeden motora atıldım ilk 3 ders motor ile ayakta durmayı öğrendim. sınav için icazet almam adına hocam 3 ders daha al aklım kalmasın sende direk trafiğe atılacam diyorsun dedi

  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt

    Şimdi sıfır fiyatlarına baktım 25 bin tl civarından başlıyor.

    Bana sorarsan o paralar japon motorları harici hiç bir motora vermem.

    Şekil şemal olarak güzel motor ama kalite olarak üzer.

    En kötü şartlarda kullanılan japon motorlar bile 100 bin km yol yapıyor ama bu tarz motorların o km leri görmesi çok zor.

    Benim sıfır km olarak aldığım motorda bile bir sürü montaj sıkıntısı vardı. Motor 6. ayda depo kısmında vernik atması mevcuttu.

    Sana tavsiyem honda dio gibi motorları incelemen.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    japonlar şu anda 44 binlerde o kadar ücret verecek gücüm malasef yok.

  • monarchisoliders kullanıcısına yanıt

    2 el alabilirsin. Şuan 25 bine aldığın rks nin yüzüne kimse bakmazken, ölü bir japon bile zarar ettirmeden sattırır kendini.

    Bu konuyu iyi araştır paran boşa gitmesin, japonlar bu piyasanın altınıdır. İstediğin zaman anında satılır ve zarar ettirmez.

    Ben sıfır aldığım rks mi satarken fiyatta baya indirim yapmıştım.

  • Newlight ın sele yüksekliğini söyleyecek birisi var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.