Şimdi Ara

TTNET Tarife Değişikliği İçin Aramışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    Bugün TTNET bizim evi aramış, anneme "2 yıllık sözleşmeniz bitti, yenilemeniz gerekiyor, 2 yıl daha taahhüt verin, 7 ay 27TL, geri kalanında 53TL ödeyin" demişler.
    15 GB de bi kotadan bahsedilmiş, sanıyorum bu adil kullanım hakkı.

    Ben maalesef şu an yurtdışında olduğumdan, evdekiler de bu işlerden anlamadığından, yanlış bir işe girilmesini istemiyorum.
    Annem Telekom'un klasik kazıklama taktiklerini bildiğinden, "biz hiçbir şeyi değiştirmek istemiyoruz" demiş. Kadın da o zaman 10 GB'yi aşarsanız hızınız düşer demiş.

    Benim anlamadığım:

    1. Biz bunlarla 2 sene önce falan sözleşme yapmadık. Annem de bunu belirtmesine rağmen, telefondaki kadın "arkadaşlar yapmış, burada öyle görünüyor" demiş.
    Biz 1 kere sözleşme imzaladık, o da 2005 yılında ilk ADSL'yi aldığımızda.

    2. 2005'te ADSL aldım ve benim tarifem 1mbit sınırsız. Kadın "bu tarifeyi değiştirmezseniz 10GB'yi aştığında hızınız düşer demiş."
    Ben birkaç aydır Türkiye'de değilim, bir şeyler değişti de haberim mi yok? 1mbit sınırsızlara da 10 GB adil kullanım hakkı falan mı konuldu?

    Bana büyük bir tezgah çeviriyorlar gibi geldi (özellikle tarife değiştirmezsem 10 GB'yi aşınca hızımın düşürülmesiyle tehdit etmesi) ama Türkiye'deki arkadaşlar daha detaylı bilgiye sahipse yardımcı olurlarsa sevinirim.







  • 1mb sınırsız için herhangi bir kota sınırı ( adil kullanım) miktarı yok. Yani 10 yada 15 gb dan sonra hızınızın düşmesi gibi bir sorun yaşamazsınız.
    8mb net limitsiz paketlerinde adil kullanım miktarı en son 15gb idi (25gb olacağı söyleniyordu ama son durum nedir bilmiyorum). Lakin adil kullanım miktarında hız yavaşlaması (512kbps) şuanda zaten uygulanmıyor fakat 8mb net limitsizde ilk 3-4 ay hızınız yukarılarda iken daha sonra 1-2mb ile sınırlanabiliyor.(TTneti aradığınızda 0.8mbit - 8mbit arası hızın normal olduğu -sözde- alt yapınıza bağlı olarak hız miktarın artış ve azalma olduğu söyleniyor. Size tavsiyem TTnet online işlem merkezine üye olun. En azından hangi tarifede oldugunu ve ne zaman tarife değişikliği yaptığını görebilirsin.
  • Öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim. Bizimkiler internet, bilgisayar pek kullanmadığından bu konuları bilmez.
    Ben de yurtdışında olunca, çaresiz kalmışlar, kadın 10 GB kotadan falan bahsedince de apar topar benden yardım istediler.

    Erdal35tr, online işlem merkezi tavsiyesi konusunda teşekkürler, bu hizmeti hiç kullanmamıştım. Şimdi baktım orada da "1LİMİTSİZ Paket" yazıyor.
    Bir de utanmadan bunu değiştirmezsen 10 GB'yi aşınca hızını düşürürüz demişler.

    Ah diyorum keşke ben evdeyken bana denk gelseydi de bana söyleseydi bunları. Bu kadar terbiyesizlik olmaz yahu, göz göre göre dolandırmaya çalışıyorlar.
  • Bunlar telekomun çalışanları değil, anlaşmalı acentaları. Bu numaraları ne kadar çok kişiye yedirebilirlerse o kadar prim alıyorlar. Bizi de o tarifeye geçirmişler. Vazgeçmek isteyince de cayma ücreti alıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.