Şimdi Ara

TTNET Her 5 - 10 dakika da bir internet kopuyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
10.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her 5 dakikada bir internetim kopuyor interneti herhangi bişey için kullanmak resmen imkansız. Ttneti aradım güncelleme yaptklarını artık kesilmeyeceğini söylediler, hiç bir değişiklik olmadı kesilmeye devam etti sonra tekrar aradım arıza kaydı oluşturduklarını söylediler ve hala sorunum devam etmekte. Baktım bişey olacağı yok biraz araştırma yaptım 'SNR sınırı'(signal-to-noise)(gürültü diye de geçiyor sanırım) adında bir değerin düşük oluşu bu kopmalara neden oluyormuş sonra arayüzden bu değerlerin değişimini takip ettim internet kopup geldikten sonra;
    Gelen değer 14 başlayıp sonrasında 12-8 arasında, giden değer ise 10başlayıp 10-3 arasında değişiyor. 16mbit olması gereken internet hızımda değer olarak 12 yi hız testinde ise 10mbit'i gösteriyor.
    -modem güncellemesi ile ilgili bir çözüm okumuştum airtiesin sitesinden güncel firmware sürümünü indirip güncelledim ama hiç bir değişiklik olmadı.

    TTNET Her 5 - 10 dakika da bir internet kopuyor !
    -Bunlar benim değerlerim.

    -Değerlerin kaç olması gerektiğini gösteren bir tablo buldum;

    Signal to Noise(SNR) Margin (Gürültü değerleri)
    0 dB - 6 dB Dsl bağlantısı gerçekleşmez ya da sürekli düşer.
    7 dB - 14 dB Dsl bağlantısı gerçekleşir fakat düşme meydana gelebilir.
    15 dB - 25 dB Hat kalitesi iyi.
    26 dB - 30 dB Hat kalitesi çok iyi.
    31 dB - 35 dB Hat kalitesi mükemmel.
    Attenuation (Zayıflama değerleri)
    0 dB - 20 dB Santrale çok yakın.
    20 dB - 30 dB Santrale yakın
    30 dB - 40 dB Santral mesafesi iyi
    40 dB - 60 dB Santral mesafesi ortalama
    60 dB - 65 dB Santrale uzak.

    Burdan da anladım ki bildiğin can çekişiyor zaten benim internet.
    Türk telekomun ay geldiğinde fatura göndermekten başka birşey yapmayacaklarına adım gibi eminim ve ben geçimimi internet ile sağlıyorum diyebilirim ve bu durumu acilen düzeltmem gerek yoksa evde kafayı yerim tüm yaz (ünv öğrencisiyim)
    size sorum ben ne yapabilirim bu değerleri yükseltmek için ?
    -Modemim Airties Air5343 alalı 2 yıl kadar oldu yeni sayılır.







  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. 50 Mbit internetim var. ZyXEL VMG3312-B10B modem var. Son 1 aydır aynı sorunu yaşıyorum. Örneğin bir indirme yaparken, indirme hızı 5.5-6 MB'den birden 500 KB - 1 MB sınırına düşüyor. Yarım dakika falan seyrettikten sonra tekrar yükseliyor. Bu durum 3-5 dakikada bir oluyor. Fakat internette kopma olmuyor. Sitelere girmeye devam ediyorum. Fakat indirdiğim dosyalarda hata oluyor. Sıkıştırılmış dosyalarda crc hatası alıyorum. Video dosyalarında ise videoyu izlerken atlama veya donma yapıyor. Arıza kaydı oluşturdum. Adamlar geldi aynı modemden bir tane bıraktılar ve 2-3 gün dene dediler. Bıraktıkları modemde bir sıkıntı yaşamadım. Bana modemin arızalı değiştirmen gerekiyor dediler. Fakat gel gör ki taahhütümün bitmesine 2 ay kalmış. Yeni modem ile yeni taahhüt yapacağım dediğimde bana mevcut tarifeme ödediğim ücretten 20-TL fazlasını söylüyorlar. Türk Telekom ile her daim başımız dertte idi yine dertte. Ben sizin yazınızı görene kadar modemden kesin emindim fakat Türk Telekom tarafından sabote ediliyorum diye düşünmeye başladım. Zaten 1 mayıstan sonra ne zaman müşteri hizmetlerini arasam hepsinde de isteksiz bir görüşme oldu. Sanki bana başka ISS'ye geçin demek istiyorlar.




  • Bu sabah 4mbit'e sabitlemişler SNR değerlerini arttırmak için
    TTNET Her 5 - 10 dakika da bir internet kopuyor !
    ama hala internet kopup duruyor şaka gibi.
    Artık arayamıyorum da Arıza kaydı oluşturulmuştur ekipler en kısa zamanda alt yapınızla ilgili sorunları inceleyip tarafınıza dönüş yapılacaktır deyip kapanıyor.
    Başka bi internet sağlayıcısından alsam gidip şimdi o da aynı alt yapıyı kullanıyor aynı kapıya çıkıcak napıcam bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sleeyvdeant

    Aynı sorunu bende yaşıyorum. 50 Mbit internetim var. ZyXEL VMG3312-B10B modem var. Son 1 aydır aynı sorunu yaşıyorum. Örneğin bir indirme yaparken, indirme hızı 5.5-6 MB'den birden 500 KB - 1 MB sınırına düşüyor. Yarım dakika falan seyrettikten sonra tekrar yükseliyor. Bu durum 3-5 dakikada bir oluyor. Fakat internette kopma olmuyor. Sitelere girmeye devam ediyorum. Fakat indirdiğim dosyalarda hata oluyor. Sıkıştırılmış dosyalarda crc hatası alıyorum. Video dosyalarında ise videoyu izlerken atlama veya donma yapıyor. Arıza kaydı oluşturdum. Adamlar geldi aynı modemden bir tane bıraktılar ve 2-3 gün dene dediler. Bıraktıkları modemde bir sıkıntı yaşamadım. Bana modemin arızalı değiştirmen gerekiyor dediler. Fakat gel gör ki taahhütümün bitmesine 2 ay kalmış. Yeni modem ile yeni taahhüt yapacağım dediğimde bana mevcut tarifeme ödediğim ücretten 20-TL fazlasını söylüyorlar. Türk Telekom ile her daim başımız dertte idi yine dertte. Ben sizin yazınızı görene kadar modemden kesin emindim fakat Türk Telekom tarafından sabote ediliyorum diye düşünmeye başladım. Zaten 1 mayıstan sonra ne zaman müşteri hizmetlerini arasam hepsinde de isteksiz bir görüşme oldu. Sanki bana başka ISS'ye geçin demek istiyorlar.

    Hocam ben de de ayni sorun vardi.Modem degisti sikinti kalmadi.Sizde tilginin o eski siyah midem mi var.Eger ondansa cok sikintili.Siz modem degistirmeyi istediginiz de degistirmezler.Teknik servis bunu soylediginde ucretsiz degistiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildLesS

    Bu sabah 4mbit'e sabitlemişler SNR değerlerini arttırmak için
    TTNET Her 5 - 10 dakika da bir internet kopuyor !
    ama hala internet kopup duruyor şaka gibi.
    Artık arayamıyorum da Arıza kaydı oluşturulmuştur ekipler en kısa zamanda alt yapınızla ilgili sorunları inceleyip tarafınıza dönüş yapılacaktır deyip kapanıyor.
    Başka bi internet sağlayıcısından alsam gidip şimdi o da aynı alt yapıyı kullanıyor aynı kapıya çıkıcak napıcam bilmiyorum.


    Portlarinizi degistirsinler.Aybi sorunu is yerimde yasadik.Aylarca duzelmedi.Hizi dusurduler vs.Etki etmedi.En son bize attilar sucu.Elektrikci cagirin disettirin tekrar vs diye.Bende cagirdim yaptirdim diye salladim.En son portlari degistirelim birde dediler ve o gun bugundur bozulmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bu olayın sebebi %90 ev içi kablodan kaynaklanıyor. Benim korkma artık hız problemi vardı ve yaklaşık 1 ay boyunca tam 10 kere arıza kaydı oluşturdum hiçbir şey bulamadılar, en son 50 liraya servise geleceğiz dediler vermek istemedim. telefon hattından modeme gelen kabloda yaklaşık 1 metrelik bir fazlalık vardı, dedim şunu bir kısaltayım belki faydası olur, onu kesip attım ve yeniden kısa bir bağlantı yaptım, şimdi 1 haftadır 1 kere bile kopmadan kullanıyorum, hız hala düşük ama kopma problemi çözüldü. Bir faydası olur mu size bilmiyorum ama bana oldu. Buraya yazmak istedim belki denersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.