Şimdi Ara

TR Games Studio Hakkındaki düşüncelerim (fikri olanlar lütfen konuya yorumunu yapsın) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    Torrent ve türevlerinle ne alakası var bunun.? Üçretsiz bir çeviri ile bir suç olmaz. Ne dir bunun bir örneğini .? Açıklada bilelim.! Bundan bir menfaatleri olmuyor.

    Nasıl bir düşünce şeklidir bu.? Şu adamların işi savunacam diye saçmalamayın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 29 Mart 2019; 15:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basit örneğiyle The Walking Dead ve Game of Thrones dizilerine yaptığım çevirileri örnek vereyim.https://www.opensubtitles.org adresine en az 10 tane altyazı çevirisi eklemişimdir hepsi de teliften ötürü kaldırıldı. Telif ne demek peki? Anlamışsınızdır umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 29 Mart 2019; 15:22:39 >
  • Ayrıca "şu adamlar" diye hitap ettiğiniz kişiler hem dostlarım hem de abilerim. Onları savunmayacağım da ne yapacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 29 Mart 2019; 15:24:0 >
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    kusura bakma ama yoğurtçu yoğurdum ekşi demez zaten. ne olursa olsun savunacağını düşünüyorum ben
  • eminkkara kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa konu boşuna uzuyor. Tatsızlığın bir anlamı yok yamayı da ücretsiz bir şekilde elde etmişsiniz zaten üslup ile ilgili olan sorununuzu da dile getirmişsiniz tartışan tartışmış, fikirlerini de bildirmiş. Ben daha fazla uzatmayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce öğrenin derdiniz kalmasın. Aç o lanet sözlüğü yahu, ne kaybedersin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    Dizileri mı bahsediyorsun.? Aralarınlar hunlarca fark var. Dizi eğer türkiye'de yayınlanıyor ve türkçe olarak bir hizmeti varsa tabii ki telif atarlar. Şu bahsettiğin şeyin oyunlarla zerre alakası yok. Oyunun satın alıp oynuyorsun. Dilersen ücretsiz bir şekilde Türkçe yamada edine bilirsin. Tabi gönüllü biri tarafından çevirisi yapıldıysa.Bunun oyuna nasıl bir telifi olur anlat bakalım. Git gide sacmaliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bizim sitenin telif yağmuruna tutulmadığını mı sanıyorsunuz? Dizilere atılan telif aynı şekilde pekala oyunlara da atılabilir. Oyun yamalarına atılan teliflere örnek veremedim çünkü sitede yetkili birisi değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KederliLahmacun -- 30 Mart 2019; 9:2:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KederliLahmacun kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde Bethesda'nın Fallout 4 yamasına yaptıkları örnek olarak verilebilir belki. Fallout 4 yamasında işler tam olarak nasıldı bilemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam PS sürümünde sıkıntı çıkarmıştı Bethesda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu daha fazla uzatmayacağım siz ne derseniz diyin ben beni ve ekibimi, ben ne dersem de siz kendinizi savunacaksınız en mantıklısı fazla uzatmamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultratopkek U kullanıcısına yanıt
    ingilizce biliyorum yeterli seviyede ama oyunları türkçe oynamayı seviyorum ingilizce cümlede bir kelime bilemeyince onu bulucam diye bütün altyazının akıp geçmesinden nefret ediyorum. sıra tabanlı civ 6 gibi oyunları zaten dil yamasına gerek kalmadan oynuyorum akıp geçmiyor ancak fps tarzı oyunları altyazılı seviyorum
  • devlet böyle şeylerle ilgilenmez ben sana yasal olarak bu adamların ne suç işlediklerini söyleyeyim. balık restoranının yanında seyyar arabasıyla balık ekmek satmaya benziyor bu iş. devletin işi gücü yok böyle ufak şeylerle mi ugraşacak. devletin bu kadar basit şey için harcadıgı enerji bile devlete zarar. adam belki 500 tl kazanamıyor yeri geldigi zaman faşist devlet diye aglarsınız. torrent oyunlar filmler diziler vs nette herşeyden para kazanıyorlar kesecekse ceza oralara kesilsin onlar dünya para kaldırıyorlar.örnek full oyun sitesi.. onları bile devlet umursamıyor pek büyük görmedigi için. şurada adamlar belki 500 tl zor kazanıyor bir yamadan bukadrda kanunsever olmayın kardeşim sizi samimyetsiz buldum, zabıtasever buldum... verdigim örnekteki gibi balık restorantının yanında balık ekmek satan adamı zabıtalar yaka paça alıp dövdü ve sen şuan o zabıtaları alkışlıyorsun. yüksek miktarda para dönerse bu sektörde ozaman konuşalım. zaten senin söylemene kalmaz bu adamlar yasal yollarına başvururlar kanunlar çerçevesinde belki devlet kanun çıkartır ülkeme giren her oyun dizi film müzik vs türkçe olmak zorunda diye ve bu adamlar şirketleşir ve vergi bile verir ilerleyen zamanlarda.




  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Komedisiniz. Bu işin torrentle ne alakası var.? Dizi film ile ne alakası var.? Satın aldığınız bir oyunun için indirdiğiniz üçretsiz bir Türkçe yama.? Konuyu kendinizi haklı çıkartmak saçma span yerlere çekmeyiniz.

    Ayrıca ülkede zaten şirketleşmis yeminli tercümanlar var. Şunuda ekleyelim... Ülkenin yasasında zaten Türkçe olması konusunda kanun var ...!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Erikirazeytin Hocam yaşınızı bilmiyorum ama çok büyük boş yapıyorsunuz. İşi kanuna kadar getirmişsiniz. Yamalar genel olarak ücretsiz yayınlanıyor zaten. Prey'de büyük emek harcandı ve 10 TL gibi bir ücreti az bile istemişler. Almayan almaz, yok cezaymış yok birşeymiş. Bu tarz şeylerle çevirmenleri yama yapmaktan soğutuyorsunuz bilginize.
  • ozaman niye burda samimiyetsizce kanunları söyleyip boş boş konuşuyorsun. Türkçe olması konusunda kanun var ise türkçe olmayan oyunları adamlar türkçe yapar ister bedava sunar ister paralı sunar sana mı soracak. adam kendisi kanunu çignemiş zaten oyunu piyasa sürmüş tr de ve türkçe yapmamış. baştan kendisi hatalı. onlara herşey müstehak ozaman. kuyruk acın var senin belli kanunsever oldun başımıza. :D
  • Devlet uğraşmıyor değil, uğraşamıyor. Söylediğiniz siterin domainleri yurtdışı olduğu için Devletin eli kolu bağlanıyor. (Full oyunun yasaklananan domaini Rusyaydı şimdi açıkmı bilmiyorum) Yasal olarak talep edemiyor.
    Yakaladığını hoplatıyor zaten dizi sitesi vardı hatırlayamadım adını adama para cezası + hapis verdiler.
    Dizi ve film Telif hakkı oyunlar içinde mevcut.Bazı dizi ve filmlerin altyazıları altyazı sitelerinde bundan dolayı sildiler. Bu işler "heyy yo benim filmi sitene koymuşsun kaldır çabuk" demeklede olmuyor.Devlet de "aaa bu sitede telif hakkı olan bir ürün var söyleyelimde kaldırsın" demiyor. Şirketin yada Türkiye distribütörünün yasal olarak hakkını ispatlayıp sitenin kapısını çalması lazım. Şirketin(film dizi oyun vs) Ürününün üstünden kar ve kazaç sağlıyorsan şirketler bunu görüp kaldırtabilir. Yada hak iddia edebilir. Oyunlar içinde durum farklı değil. Şirket veya distribütör oyunlar içinde aynı mevzuata dahildir. Hatırladığım kadarıyla Burada gönüllü çeviri yapan bazıları Aral şirketi ve türcüman bürolarıyla papaz olmuşlardı.

    Konu sahibi arkadaş 10tl önce çok demişşin sonrada 45 istesin benim derdim para pul değil demişsin . Biraz kafa karıştırıcı olmuş. Açıkcası ben seni samimi bir tutum sergilediğinden emin değilim.
    Yama sahibi ile aranızda olan biteni bize tam değil eksik yansıttığın kanısına varıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay Kaplan -- 31 Mart 2019; 12:18:39 >




  • Valla kardeşim okuduğum kadarıyla almak zorunda değilsin ama şunu bil ki ilk saygısızlık sen yapmışsın. Adamlar seni efendi gibi karşılamış. Ortada bir emek var. Oyunun kaç yıl olduğu önemli değil. Sana iban ve fiyat bilgisi atıyorlar . Sende neyse kalsın çokmuş yazıyorsun. Yani emek sarf eden birine bunu yazdığın zaman dalge geçmek gibi gelir. Sonuçta yüz yüze bir görüşme değil . Sen emekçi bir insana aman neyse kalsın çokmuş gibi konuşursan engelde yersin kusura bakma dost acı söyler. Sana tavsiyem birşeyi beğenmediğin zaman " kardeşim emeğine sağlık ben oyun ile ilgili bi araştırma yapayım tam sadece fiyat bilgisi almak istedim " dersen seni kimse engellemz. Sana iyi günler.
  • Game Hunter TV kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin şekilde engel yiyenlerde var merak etme :D :D zaten çabalamıyorum artık ortada benim suçum olmadığını kanıtlamak için. ben bi mekana girdiğimde abi pahalıymış hayırlı işler sağolasın diyince tekme tokat kovmuyo dışarıya :D komiksiniz ya yaptığınız şakşakçılık
  • Bence bu konu çok boşuna uzuyor kapatılması gerektiğini düşünüyorum.
  • Oyunlar konusuna gireyim dedim, yamalar başlığını gördüm ve bu konu dikkatimi çekti herkesin yazdığını okudum. Yamayı almak isteyen kişi bi kere boş yapmış, buraya yazdığı her mesajda da boş yapmaya devam etmiş. Bu üslupla herkes size katlanamaz. Yamayı bağış ile veren vatandaş "sevdiğim fakiri" diyip geçiştirme yapabilirmis engellemeye gerek yok. Ama arkadaşı iyiki engellemiş gitmiş fake hesap açmış adama halen mesaj atıyor. Müşteri daima haklı kafasından bi çıkın hocam. Ben ne esnafım nede müşteriyle muhatap oluyorum ama yazıktır bu boş muhabbet nedir ya. İşiniz gücünüz yok mu kardeşim enerjinizi başka şekilde harcayın. O yamayı sen yapta görelim sana öyle desinler. Bi empati yapın Müslümanlar. Hayatınızın her alanının empati yapın, herke kral gibi davranıyor ülkemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.