Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Pedimento , Pedimento Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
723
Cevap
44
Favori
32.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deco p9 kullanan var mı arkadaşlar. powerline modelini?

  • yalpx kullanıcısına yanıt

    Aynı sorun bende de S7 için geçerli. bir türlü çözmedim. Fişi çekip takıyorum düzeliyor bir süre.

  • Herkese merhaba, Deco M4 kullanıcısıyım. Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama yeni fark ettiğim bir şey var. Dikdörtgen şeklinde bir dubleks evde oturuyorum ve dört adet deco cihazım var. Ana deco üst katta ve evin bir ucunda ethernet kablosu ile modeme bağlı. Üst kattaki ikinci deco ana deco'nun 15 metre kadar ilerisindeki bir odanın içerisinde. Alt kattaki decolar da üst kattaki cihazların tam altında konumlanmış gibi düşünebilirsiniz.


    Sorun şu ki tüm cihazlar sinyal kaynağı olarak ana deco'ya bağlanmış durumda. Mesela alt kattaki bir deco, tam üstündeki deco'ya bağlanmak yerine daha uzakta konumlanan ana deco'ya bağlanıyor.


    TP-Link forumlarında konuyu biraz araştırdım, bu durumdan şikayetçi olan çok kullanıcı mevcut. Donanım versiyonu 4.0 olan M4'lerde bu konu ile ilgili firmware desteği gelmiş ve bir deco'nun sinyal kaynağı olarak hangi deco'yu kullanacağı seçilebilir hale gelmiş. Donanım versiyonu 4.0 olmayan deco'larda ise bu özellik yok. Bu durum mesh sistemin doğasına aykırı bir durum değil mi? Tüm deco'larda bu özelliğin olması gerekmiyor mu? 10 tane deco da alsak hepsi ana deco'dan mı sinyal alacak o zaman bunun ne anlamı var?


    Deco'larınızın donanım sürümünü tarayıcınızdan tplinkdeco.net adresine giderek ve tplink hesabınızın şifresi ile giriş yaparak, system-firmware update kısmından öğrenebilirsiniz. Benim donanım sürümü 2.0 olduğu için bu özellikten faydalanamıyorum.


    https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/581554





  • Merhaba, yeni bir eve taşınmak üzereyim internet girişi sadece salonda bulunmakta diğer odalarda internet girişi bulunmuyor ofis ve oyun odası olarak kullanacağım. oda evin arka tarafında kalıyor internetim 500Mbps hızında Superonline fiber internet cihazları kullanırken Ethernet kablosu ile kullanmak istiyorum salondan odaya kablo çekemeyeceğim için iyi bir bağlantı hızını kablo ile sağlayacak bir cihaz arıyorum. bunun için iki seçenek buldum, aşağıdaki linklerde hangisini tercih edersem kablolu olarak daha iyi bir hız alabilirim? Mesh Wi-Fi'yi modeme kablolu bağladıktan sonra biri salonda diğeri antre de son cihaz ise odamda ikili olanı alırsam biri salonda modemin yanında diğeri arka odada duracak olacak şekilde Ethernet kablosu ile iki PC'ye bağlayacağım evim 140 m2 civarında

    quote:

    TP-Link Deco X10(3-pack), Deco X10 AX1500 Yapay Zeka Destekli Tüm Ev Mesh Wi-Fi 6 Sistemi, 520 m²'ye kadar Kapsama Alanı, 120 Cihaza Kadar Bağlantı, Gigabit Portlu, Mobil Uygulama
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-x103-pack-deco-x10-ax1500-yapay-zeka-destekli-tm-ev-mesh-wi-fi-6-sistemi-520-mye-kadar-kapsama-alani-120-cihaza-kadar-balanti-gigabit-portlu-mobil-uygulama-p-HBCV000054MOPB?ftid=pxjan3qnh7fd9bpt&magaza=Techburada&url_src=ios-product-detail



    quote:

    TP-Link Deco X50(2-pack), AX3000 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi 6 Sistemi, Yapay Zeka Desteği, Gigabit Portları, 150 Cihaza Kadar Bağlanılabilirlik, 460 m²'ye Kadar Kapsama, HomeSheild
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-x502-pack-ax3000-mbps-tm-ev-mesh-wi-fi-6-sistemi-yapay-zeka-destei-gigabit-portlari-150-cihaza-kadar-balanilabilirlik--460-mye-kadar-kapsama-homesheild-p-HBCV00001HY9RN?ftid=c835na9heed58ed4&magaza=GpnTeknoloji&url_src=ios-product-detail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbang61 -- 17 Nisan 2024; 19:11:24 >




  • Selamlar,

    Eve Deco almayı planlıyorum. 100 Mbps internetim var.

    Aşağıdaki krokide oda 1'de mavili alanda modem duruyor. Ben kırmızı işaretli odada çalışıyorum 40-50 Mbps arası hız alıyorum.

    Bir de yeşil ile işaretlediğim alan yani yan apartmanda kayın pederler oturuyor aradaki mesafe 15 m civarı ve salonlar birbirine bakıyor biz 6 onlar kat 4'te ancak biraz yukarda kalıyolar kat 5 diye düşünebiliriz.

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

    2'li paket alsam birini modeme kabloyla bağlayıp oda 1'deki camın önüne koymayı diğerini de kablosuz olarak kırmızı ile işaretli çalışma odama koymayı planlıyorum.

    Sizce bu planlamada verim alabilir miyim?

    Kayın pederlere 10-15 Mbps gitse yeter.




  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    hocam nacizane tavsiyemdir. m4 vs alacağınıza ben hiç internetten kayıp vermeyeyim vs derseniz bulabilirseniz deco p9 alın. 2021 den beri evimde p9 kullanıyorum sıfır sıkıntı. modemin kendi wifi ve kablosuyla 93 mbit alıyorum. deco ile de wifi ve kablo ile 93 mbit alıyorum. kesinlikle powerline deco tavsiye ederim cok rahat bence. çekmiyor az çekiyor derdi kesinlikle yok.


    not: hocam yan bina kısmını okumamışım iş görürse yine denemek mantıklı olabilir ancak 3 lü paket işinizi görür diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishCoder -- 19 Nisan 2024; 14:10:46 >
  • TurkishCoder kullanıcısına yanıt

    Hocam önerileriniz için teşekkür ederim, P9 bi arkadaşım önermişti aslında Powerline ile kayıpsız alabilirim ancak yan bina için 3'lü paket çok pahalı


    2'li paket aldığımda camın önüne koyacağım modeme bağlı olan cihaz da Wi-fi yayını yapıyor di mi? Sizce çekmez mi yan binadan?


    Edit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 19 Nisan 2024; 15:8:40 >
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    Keenetic'e ne oldu? Önce onu sormak istedim.


    6 ve 4. kat camdan cama (panjur indirmediğiniz durumda) iletişim kurabilir cihaz. Camın olduğu odanın diğer tarafında olması kaybı arttırır.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Hocam Keenetic'i sattım çekim gücünden verim alamadım TT'nin verdiği modem Keenetic'ten daha iyi kapsama alanı sağladı, ne ayar yaptıysam çekim gücünü arttıramadım bilmiyorum belki duvarlar yüzündendir.


    Evet direkt camdan cama, karşı taraf da salon çünkü, genelde salondan bağlantı sağlanacak.

  • perfectchoic3 P kullanıcısına yanıt
    Tp-Link maalesef yazılım konusunda çok ağır. Benzer şekilde m4 v1 ve v2’ye wi-fi zamanlama özelliği neredeyse 1 sene önce gelmişken benim kullandığım v3’e hala gelmedi. Hatta birçok üst modelde de henüz bu özellik yok. Yani bir garip güncelleme politikası izliyorlar.
    Ama neredeyse 2 yıldır kullanıyorum ve çok stabil çalışıyor. O yüzden farklı bir sisteme geçerek risk almak da istemiyorum. Zaten tp-link ürünleri ile akıllı ev sistemi kurasım var.
  • İki ay önce Mercusys Halo 80X alıp kurdum. Ev internet hızım 75 Mbit idi. Bağlantı sorunu yaşatmıyor, arka odadan bile modemin hızını alabiliyorum. Yaptığım hız testlerinde Telekom modemden kablosuz olarak 76-77 Mbit hız alırken Halo da aynı değeri veriyordu.

    2 gün önce evin internet hızını 100 Mbite çıkarttım. 2 gündür yaptığım kablosuz hız testlerinde Telekom modem 103-104 Mbiti rahat verirken Halo'nun hız değeri 90 Mbiti asla geçmedi... Telekom modem ve Halo 80X yanyana, kablo ile bağlı. Cihazların yanından ölçüm yapıyorum.

    75 Mbit hız varken Haloda modeme göre hiçbir kayıp yaşamazken internet hızını 100 Mbite çıkardığımda bu kadar değer kaybı normal midir ? Mercusys sitesinden canlı destekle görüştüğümde biraz kayıp olabilir dediler ama bu artışta bu kadar kayıp olması bana hiç normal gelmedi.... 90 Mbiti hiç geçiremedim. Uygulamada bir ayarı da yok.
    Sizce bu kayıp normal midir ?



    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 27 Nisan 2024; 15:25:38 >




  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Modemin ethernet lan çıkışı kaç Mbps hocam, gigabit ise modem arayüzünden kontrol edin kaç Mbps olarak çıkış veriyor. Belki 100 olarak kısıtlıyorsa hızın düşük olması normal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasapoglu57 -- 27 Nisan 2024; 15:38:47 >
  • TurkishCoder kullanıcısına yanıt

    Ben kullanıyorum hocam 2'li olanı.

  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Dediğim olayı daha önce forumda okumuştum diye hatırlıyorum ama sizin durum başka sanırım. Denemişsinizdir muhtelen ama cihazları sıfırlayıp aradaki ethernet kablosunu değiştirip farklı giriş çıkışlarda deneyin birde öyle bakın umarım sorununuz çözülür.
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, bende daha önce bir yerlerde böyle bir kayıp sorunu okudum diye hatırlıyorum ama bulamadım.

    Dediğiniz gibi bazı şeyleri deneyerek çözerim umarım...

  • yolcum kullanıcısına yanıt

    wifiman.com, nperf.com, fast.com internet sitelerinde de hızınızı test edin. Speedtest her zaman doğru sonuç vermiyor. Halo da pek ayar yapılamadığı için herşey otomatik olduğu için hız kaybı vermesi normal.

  • Az önce denemeler sonucu bu sorunu çözdüm...

    Önce modemin arkasındaki ethernet girişlerinde yer değiştirerek denedim , hız testi yaptım bir değişiklik olmadı.
    Sonra Halo 80X'in arkasında da iki giriş olduğunu gördüm. Kabloyu çıkarıp diğerine takıp denedim ve sonuç....

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri


    İlginç geldi anlam veremedim ama sorunum çözüldü...

    @feryatben , @kasapoglu57 Teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 27 Nisan 2024; 22:14:13 >




  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın, malesef elektronik aletler böyle aç kapa yapmak bile birçok sorunu çözüyor biliyorsunuz😄
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.