Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kellezar Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
723
Cevap
44
Favori
32.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada Tp-link firmasının M serisi sonrası sırf Ookla firmasına para vermemek için aplikasyondan internet hız seçeneğini iptal etmesini eksiklik olarak görüyorum.


    İki yıl önce sırf bu yüzden wifi 6'e geçeyim diye aldığım Xe75 cihazını aplikasyonda speedtest özelliği olmadığı için geri iade ettim.


    Eve gelen internet hızını aplikasyondan göremedikten sonra özellikle evde değilsek, internet sağlayıcı bize söz verdiği hızı veriyor mu vermiyor mu anlamak mümkün değil.


    Bu sebeple sistem şimdilik iş görüyor ama daha sonra yine deco ile update edermiyim etmezmiyim emin olamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 3 Nisan 2024; 21:29:49 >
  • Benim S7'de ara ara kırmızı ışık yanıyor sürekli. Hem ana cihazda hem uydu cihazda. Bir türlü çözemedim. Yazlıktaki M4'te böyle bir sorun yok. İlginç.

  • merhaba


    AC1200 Deco E4 3-pack satın aldım.Kurulumu yaptım fakat 1 haftadır ana modemde internet kesilmediği halde ara ara deco devreden çıkıyor,internet kesiliyor ve kırmızı ışık yanıyor.10 dk sonra kendi kendine toparlıyor.


    Resetleyip yeniden kurulum yaptım sorun devam ediyor.Ana cihazı değiştim sorun düzelmedi.Ne yapmam lazım.


    teşekkürler

  • yalpx kullanıcısına yanıt
    Elinizde farklı bir kablo varsa aradaki kabloyu değiştirmeyi deneyebilirsiniz
  • kablo kaynaklı değil çünkü ara ara oluyor bu kesinti.Kabloyu da denedim ama.Modemin wifi si açık olduğundan olabilirmi acaba

  • yalpx kullanıcısına yanıt
    Yani Zaten bu sistem aktifken modemin wi-fi'sini kapatsanız daha iyi olur
  • modemin wi fi sini de kapattım.Ağ stabil değil hatası aldım ana deconun hemen yanında.Yapmam gereken ince bir ayarmı vardır anlayamadım ki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalpx -- 8 Nisan 2024; 14:27:53 >
  • yalpx kullanıcısına yanıt

    IP çakışması olabilir. Deco'ları router değil de bridge moduna alın bir bakın, sorun devam ediyor mu?


    Veya modemi aradan çıkartın internet kablosu doğrudan ana Deco'ya gelsin. İnternet sağlayıcı izin veriyorsa.

  • yalpx kullanıcısına yanıt

    Ürünün yazılımını güncelleyin. Eğer güncel ise uygulamadan google dns yi girin. Yine sorun devam ederse sorun modem kaynaklı olabilir. Bazen ISS'ler modeme uzaktan config atıyor ve anlık internet kesilip tekrar geri geliyor ama baktığınızda modemlerin tüm ışıkları normal görünüyor. Haliyle deco nun toparlanmasi da zaman alıyor olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nohackmove

    Benim hedeflediğim sistemi uygulamışsınız. Bende 2 adet M5 sahibiyim 4 sene oldu alalı, biraz sinyalde düşme olmaya başladı. Benim cihazlarda fazla ısınmaya başlamış bu yüzden 2 adet X20 aldım sipariş gelince ana sistem olarak X20 leri kurup uydu olarak eski M5 leri konumlandırıcam. Muhtemelen M5'lerin sinyal seviyeleri ve birazda teknoloji farkları olduğu için olumsuz yönde etkiliyor olabilir. Ama Modeme bağlantıda ve katlara taşımada önceliği X20 yapmak en iyisi. Kurulumu yaparken. İlk başta aynı hizada olmaya dikkat ederek X20'leri aktif etmekte fayda var. Uç noktalarada M5 leri konumlandırabilirsiniz onları en son aktif ederseniz daha iyi olabilir.

    X20 lerin performansından memnun musunuz. Ben istediğim performansı alamadım pek. 2 deco x20 arasında 4 metre var. Arada sadece beton tavan var ve 12 mbps hız düşüyor. X60 dan aşağısı iyi değil sanırım.





  • Herkese iyi bayramlar dilerim. 100 m2 evim için mesh sistemi kurmayı düşünüyorum. Evimde modem salonda ve yatak odası ile 8 metre uzunluk ve 3 adet duvar var. Balkon dahil tüm odalarda kaliteli sinyal ve güçlü çekim istiyorum. Bütün yazılanları okudum forumda ben eğer yanlış anlamadıysam şu şekilde kurmayı düşünüyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

    -Türk Telekom 200 mbps fiber bağlantı hizim ve paketim mevcut. Tek bağlantı portu salonda mevcut ve herhangi bir yere kablo çekmek istemiyorum. 2 li mi yoksa 3 lü cihaz almalıyım?

    -Cihazın birini modemin yanına Ethernet kablosu ile bağlayıp diğer cihazi veya cihazları koridor veya odanın birine kablosuz olarak kurmak istiyorum buraya kadar bir yanlışım var mı?

    -Cihaz konusunda Tp-Link x50 veya bütçeyi iyice zorlayarak x60 almayı düşünüyorum. Öte yandan forumda Mercusys Halo H80X in de baya övüldüğünü gördüm. Tercihimi bu cihazlar arasından veya daha iyi bir verim alacağım cihaz varsa hangisinden yana yapmalıyım?

    Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. İyi bayramlar iyi forumlar dilerim. 😊




  • ReDTiGeR R kullanıcısına yanıt

    selamlar iyi bayramlar. size 2 adet x60 yeterli gelir diye düşünüyorum

  • badsay kullanıcısına yanıt
    Hocam pekala kurulum aşamaları yukarıda yazdığım gibi mu olacak?
  • ReDTiGeR R kullanıcısına yanıt
    Evet
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağ olasın. Bir de hocam Holo H80x ile x60 arasında ne gibi farklar var
  • feryatben kullanıcısına yanıt

    Normal deco modellerinde internet hattını direkt bağlama desteklenmiyor. DSL özelliği mevcut değil bu cihazlarda.

  • Casper100 C kullanıcısına yanıt

    12mbps için indirme hızında 1,5 mbyte/saniye gibi bir hız kaybına bakınca, tavan betonunda sorun var da denebilir.  


    4 metre ara mesafe çok yakın bile. deco zeminde durmuyor değil mi? öncelikle beton duvara veya zemine yakın koyma. arada başka cisimler ve elektronik aletlere yakın da olmasın. bu zemin betonlarda aslında, dişli döşeme veya asmolen mi ne deniyordu, özel kalıp uygulamaları yapılıyor. bazı bölgelerde beton incedir. noktasal yer değiştirecek olman fayda sağlayabilir.


    bu x20'nin antenini de dikkate almak lazım. ileti yönüne göre cihazı farklı yönde konumlandırmayı dene bakalım. anten yönü nasıl tepki verecek. belki sinyal dağılmasını önlemek için yani düşünmüyorum ama cihaz üzerine kapatmaya yönelik, özel bir uygulama da deneyebilirsin. mesela üstü kapalı, yanları açık tutacak olmak gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 11 Nisan 2024; 15:31:36 >




  • Casper100 C kullanıcısına yanıt

    Ben X20'nin bir tanesini ana cihaz olarak kurdum. 2. Deco X20 ise 6m mesafede iki duvar arkasında bulunan diğer odanın en uzak noktasında. İş bilgisayarım vs için konumlandırdım. 100mbps internet hızım var, uzak cihazda aldığım hızda 95mbps civarında çıkıyor. Diğer bir ters noktada kalan odanında (yatak odası) uzak köşesine eski M5'i konumlandırdım onda da 90mbps civarında bir hız alıyorum. Gayet memnunum. Şuanda boşa çıkan M5'i de bir süre çalıştırıp kaldırmak üzere Mutfağa konumlandırdım. Ev temel olarak Kare şeklinde bir daire. Salon ortada kalıyor. Ana Deco salonda. Çocuk odası hariç diğer 3 köşeyede birer Deco yerleştirmiş oldum. sadece çapraz köşelerde cihazlar aktifken yeterli bir sinyal alıyorum. Ev giriş katta ve arka bahçemizde de wifi bağlantısında 60-70mbps civarı sinyal var. Bu sebeple ben çok memnunum. Bahar-Yaz aylarında bahçe keyfine katkısı çok oluyor.


    Evin krokisi aşağı yukarı şöyle;



    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

    Artı şeklinde işaretler Deco lar. Duvarlar 30cm kalınlıkta beton bloklardan oluşuyor.


    Deco ları tavana yakın konumlara almayı deneyebilirsiniz. Ben boğatlara yakın noktalara astım. Daireye taşınmadan önce sıva altından Deco sistem kullandığım için kablo kanalları ve elektrik prizleri çektirmiştim. Wifi cihazlarını elektronik cihazlara yakın noktalara koymamak en iyisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 11 Nisan 2024; 15:44:18 >




  • Deco x50 dsl modemin donanımı hakkında bilgi sahibi olan varmı? Ana cpu, wifi 2.4 ve 5ghz cpu ları, ram, nand flash bellek ve kablosuz sinyal femleri gibi.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Her katta yerden ısıtma var. Yere döşenen boruların üzerine şap döküldüğü için hızı etkiliyor sanırım ama elektronik cihazlar daha fazla etkiliyor, bugün bunu öğrendim. Ana yatak odasındaki x20 PC monitörün arkasında, hoparlörle yan yanaydı. 1 metre yanındaki şifonyerin üzerine koydum hız 48 mbpsden 53 mbpsye çıktı (hızı ölçerken 55 mbpsye kadar çıktı). Aynı şekilde çatıdaki modeme bağlı x20 yi lan kablonun izin verdiği kadar modemden uzaklaştırdım. 70 mbpsden 70,9 mbpsye çıktı.


    2 yıl öncesine kadar 16 mbps paketi kullanıyordum. Şimdi bu hızlar bana aşırı iyi geliyor. Bahçede bile 20 mbps alıyorum. Aslında bu hızları takmamam gerek ama almışken en iyisini almaya çalışıyorum nedense.

  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.