Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
45
Favori
34.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    çakma fiber ile H80X kullanan biri olaraktan bu tecrübeniz kulağıma küpe olsun. belki bir ara hakiki fiber gelir..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,
    Konuyu bastan sona okudum. Ilk defa mesh agi kuracagim. X80 almayı düşünüyorum, kullanan var mı acaba? Herhangi bir eksiği ya da kronik problemi var mıdır? XE75 de olabilir ama sizlerin yorumunu da alabilirsem sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedimento -- 30 Nisan 2024; 11:24:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deco M4 3'lü paket almayı düşünüyorum, HB'den alıp deneyeceğim verim alamazsam iade edeceğim.


    mavili alanda modem var kablo ile ilk üniteyi sarı renkli yere yani camın önüne koyacağım yeşil ile çizdiğim yan bina eşimin ailesi oturuyor ikinci üniteyi de onların salonun camının önüne koyacağım, salonlar karşı karşıya bakıyor arada duvar yok mesafe yaklaşık 15 metre. üçüncü üniteyi de kırmızı daireli odaya yani çalışma odama koyacağım.


    Bu şekilde deneme yapacağım çalışma odasında 100-150 mbps, yan binada 40-50 mbps hız alamazsam iade.



    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri




  • Pedimento kullanıcısına yanıt

    Her iki modeli de almanızı önermiyorum. Evet iyi cihazlar ama fazla ayar seçenekleri sunmuyor. Bu da performans kaybı yaratıyor. TP-LINK HX220 alın. Tüm ayarlarıyla oynayabiliyorsunuz. WPA3, Airtime Fairness ve Wifi 6 özellikleriyle en ucuz cihaz. Türk Telekom ofislerinden temin edebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt

    Wifi 6'lı bir sistem kursanız daha iyi olur. Fazla kayıp olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feryatben kullanıcısına yanıt

    Tavsiye icin teşekkürler ama banka kampanyasından faydalanabilmek için mecburen x80 siparişi vermiş oldum ayin 30 unda. Yurtdisi kullananların yorumları iyi gibiydi, XE75 için şikayetler de var iyi diyenler de var. X80 nin kapsama alanını çok övmüşler, bu sebeple X80 de karar kıldım. Triband in cokta muhim olmadigindan bahsetmisler genel olarak. Artık geldiği zaman incelerim. Varsa sorusu olan cevaplarım kurulumdan sonra.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zyxel WSM20 (Multy M1) 1.M1 aldım.İlk defa mesh kullanıyorum.Deco alacaktım. İndirimde M1 bulunca aldım.Deco denk gelirse onuda alıp test edeceğim.1.ci M1 modemin yanında eternetle bağlı 2,4 ve 5 ghz açık.Sadece 2,4 ghz destekli robot süpürgem olduğu için mecburen açık kullanıyorum.Diğer 2.M1 salonda 3.M1 ise köşe odada .2. ve 3. M1 de 2.4 ghz yi kapatmak istiyorum.Köşe odalarda 2,4 ve 5 ghz 2 side güçlü olduğu için aralarında geçiş olmuyor.Uzak odalarda sadece 5 ghz açık olsun o kullanılsın istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Mayıs 2024; 14:5:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Mesh sistemlerinde uydu cihazlar ana mesh cihazın ayarlarını otomatik alırlar. Yani diğer uydu mesh cihazlarının üzerinde değişiklik yapamazsınız. Cihazlar birbirine fazla uzak olmasın. Hızlı dolaşım ayarını açarak veya kapatarak sorunu çözebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.4 ve 5.0ghz'i ayırma. tek SSID altında wifi ağı tercih et. geri kalan wifi ayarlarını da otomatikte tut. bu şekilde memnun kalman gerekir bence. zyxel'e bağlanacak olan cihaz zaten 2.4 yerine 5'i veya en yüksek hızı seçecektir. seçmese bile sıkıntı yaşamaman gerekir. bu arada maşaallah merak olunca, her şeyi inceleyesin geliyor görünüyor. yalnız bu modeli incelemesen de olurdu. TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri  zyxel'e özel bir durum yok gerçi. muhtemelen diğer marka ve modellerde de uydu cihazlarda da o istediğin 2.4 ü kapatayım diğeri açık kalsın bunu uygulamak mümkün görünmüyordur diye tahmin ediyorum. ben görmedim. zaten sinyal iyi ise 5.0 ile cihazlar birbirine mesh'i tercih ediyor. yani hem 2.4 hem de 5.0 ile uydu cihazlar birbirine mi bağlanıyor dersen bence hayır. zaten bunu map üzerinde de sana gösteriyor olması lazımç göremesen bile her iki frekansa göre cihazın mac nosunu kontrol edersen, nasıl bağlanmış olabileceğini de görürsün. 2.4ve5.0'ı ayırmadan kullan. yanılmıyorsam, üreticinin tercihi ve tavsiyesi de bu yönde oluyor.





  • feryatben kullanıcısına yanıt

    2 si birbirine uzak teste bağlantı mükemmel çıkıyor. 1 yan odada uygulamadan bakınca çakışma olabilir diye uyarı veriyor.Yeri iyi gibi eski giga routeri koyduğum yer böyle kullansam sorun olurmu?Yoksa oda içerisinde deneyerek biraz daha uzağa mı koymam gerekecek?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Emekliyim,teknoloji uzun süredir hobim.Farklı cihazları kullanmak hoşuma gidiyor. Test ediyorum memnun kaldığımı kullanıyor diğerini satıyorum.Decoyu denk gelirse alacağım. M1 den farkı nedir bir süre kullanacağım.


    Daha önce modem routerlerde tek SSID kullanıyordum arada geçişlerde sorun yaşıyordum.2,4 ve 5 ghz yi ayırınca daha iyi oldu.M1 mesh de tek SSID deyi denerim. Tam tersiniz tavsiye edende var. Ama daha önceki giga router kullanımında modemde 2 si açıktı.Routerde sadece 5 ghz açıktı.5 ghz 2.4 ghz ye göre interneti hız olarak daha iyi aktarıyor ama menzili kısa onu artırmak istiyorum.


    Decoda da da mı M1 gibi ana 1.cihazda 2,4 ghz ve 5 ghz her 2 si de açık ,2 ve 3. cihazlarda sadece 5 ghz açık yapılamıyormu?Bu mesh ruhuna aykırımıTP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 3 Mayıs 2024; 23:52:10 >
  • Herkese selamlar,


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158593173


    Deco M4 3'lü alıp testleri yaptım, umduğum gibi olmadı bu yüzden iade ettim.

    Daha doğrusu SO'nun verdiği modemde bazı ayarlar yapıp arka odada stabil hız alabildim bu sebeple 3'lü Deco benim için gereksiz oldu.

    2'li bir Deco almaya karar verdim S7'de karar kıldım, siparişi verdim.


    Şimdi bir Deco'yu pencerenin önüne koyup diğerini de yan binaya koyup test yapacağım.

    M4'le yaptığım testlerde ana Deco'yu modemin yanına koyduğumda yan binadan 25-30 mbps hız aldım pencere önünden biraz daha iyi hız almayı planlıyorum.

    Tabi burada modemin Wifi'yi kapatmayacağım, ikinci bir SSID ile internet dağıtacağım.





  • Mercury H80x kullanıyorum. Temel ayar dışında hiçbir ayar yok..özel custon firmware varmıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, deco özelinde ve konuyu takip eden mercusys, keenetic vb. bilinen markalarda mesh ağ kullanan varsa sormak istediğim, whatsapp üzerinden görüntülü görüşme yaparken, ev, ofis vs. içerisinde hareket halinde, üniteler arası geçişte kısa süreli kesilme ve donma yaşıyormusunuz?

    Daha önce hiç mesh sistem kullanmadım. Kısa süre önce indirimde olduğu için Zyxel Multy M1 3lü paket aldım. 10-15 gündür kullanıyorum. Yeni farkettiğim böyle bir kısa süreli kesilme ve donma sorunu yaşıyorum. Eğer sizde böyle bir durum yoksa zyxelde sorun var demektir.
    Kullanıcı arkadaşlarımız bilgilendirebilirse sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Merhaba deco ve mercusys ürünlerde bilinen özel-custom bir firmware bulunmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    sorunu diğer konuda yanıtladım. m1'in kendisinde sorunlar var.

  • https://www.tp-link.com/za/compare/?typeId=5700&productIds=41515%2C33095%2C36087 inceliyorum.


    E4 M4

    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri


    Deco E4 ile M4 arasında portlar dışında donanım farkı varmı?


    Bir de M4R ile M4 ün farkı nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 9 Mayıs 2024; 15:3:8 >




  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hocam siz deco mu kullanıyorsunuz? Kullanıyorsanız üniteler arası geçişte, görüntülü görüşme yada oyun oynama durumlarında kesinti ne kadar farkediliyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, evim 130 m2 daire, deco x20 ye gerek var mı yoksa keenetic hooper gibi bir modem daha kı mantıklı olur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba vdsl internet kullandığım dönemden deco x50dsl ve x50 im vardı. Şimdi superonline 1000 mgbit fiber e geçtim. Sol un verdiği huawei wifi6 modemin wifisini kapatıp decoları bağladım. Ve birtanede x60 ekledim sisteme. Ana deco nun yanında hız testi yaptığımda 900 mbit ölçüyorum ama diğer decolar da 150-300 mgbiti geçmiyor üstelik birbirlerine bağlantı seviyeleri mükemmel. Yerlerini değiştirdim hatta yan yana getirdim durum hala aynı. Tüm decolar güncel. Neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim fikri olan var mı?
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.