Şimdi Ara

Toyota corolla'yı tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar birkaç ay içinde bir toyota corolla almayı düşünüyorum. 1.33 life 2015 model civarı benzinli manuel ve 55.000 lirayı bir kuruş geçmem mümkün değil. Peki bu arabayı tavsiye eder misiniz? Yoksa o fiyata daha iyi alternatifler var mı? Arabayı alınca en az 5-6 yıl kullanmayı düşündüğüm için mümkünse 1-2 yıllık bir araç düşünüyorum. Tavsiyelere açığım.



  • motorunun yetmediğini söyleyenler vardı.

    elantra veya cerato'da bakabilirsiniz.
  • Arkadaşım 2015 sıfır almıştı 1.33 gayet memnun ağırlıklı şehiriçi kullanıyor, yeterli bir araç. Alternatif olarak ne aradığınız önemli, ama aile arabası olarak gayet kullanışlı bir araç, bu araçta en çok motor eleştiriliyor ama kullanan arkadaşım gayet yeterli olduğunu yakıt tüketiminin de araca göre ideal olduğunu belirtmekte. Bunda ki tek sıkıntı her 10 bin km de periyodik bakıma girmesi.
  • Kesinlikle tavsiye etmem. İstediği kadar sorunsuz, geniş falan olsun. O motor o araçta olduktan sonra bir halt olmaz. 2015de 54e sıfır almıştım. 2.el 55e kesinlikle alınmaz. TSI motorlu bir araç alın, japon da almayın. Mümkünse VW olmazsa Renault bakın. C sınıfında artık kötü araba yok. Ben Octavia, Megane 4 olarak bakardım. Diğerleri kesinlikle aile arabası falan değil.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ne kin nefret
  • 55 e belki astra olabilir ama corolla daha geniş ve 1 lt daha az yakıyor. Astra ya LPG'siz zor binilir.
  • Amacınız geniş araçsa, sakin kullanırım güvenli araç olsun genelde şehir içi kullanılacak diyorsanız alınır mis gibi binilir. O paralara minnacık araba satıyorlar.
  • Aracı genellikle şehir içinde kullanacağım ama haftasonları istanbul dışına çok uzak mesafeler olmamakla birlikte çıkabilirim. Çok geniş ya da ufak araç takıntım da yok doğrusu, 2 kişi biner arabaya aynı anda en fazla. Yani çoluk çocuk yok henüz. Corolla'yı tercih etmemdeki en temel sebep sorunsuz olması ve babamdaki corolla aşkı diyebilirim. Segment takıntım da yok çok fazla, en fazla gidip geleceğim mesafe istanbul-ankara olur. Beni üzmeyecek, 1-2 yıllık temiz rahat bir araba istiyorum.
  • manuel düşünürsen tavsiye ederim diğer vites seçenekleri çok kötü 1ay dayanamadan 2016 model corollayı sattık.
  • Performans hiç önemli deyil dersen alabilirsin
  • Arabada esneklik yok.Tork yok.Özellikle alt devirlerde çok sağır.Ucuz olduğu için alınır.Almak için başka sebep yok.Ben almazdım.Dizel C-Elysee alırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1111

    Aracı genellikle şehir içinde kullanacağım ama haftasonları istanbul dışına çok uzak mesafeler olmamakla birlikte çıkabilirim. Çok geniş ya da ufak araç takıntım da yok doğrusu, 2 kişi biner arabaya aynı anda en fazla. Yani çoluk çocuk yok henüz. Corolla'yı tercih etmemdeki en temel sebep sorunsuz olması ve babamdaki corolla aşkı diyebilirim. Segment takıntım da yok çok fazla, en fazla gidip geleceğim mesafe istanbul-ankara olur. Beni üzmeyecek, 1-2 yıllık temiz rahat bir araba istiyorum.

    Neredeyse 1 yıldır 1.33 life kullanıyorum. Şu an araç 12 binde. Öncelikle herkesin bahsettiği çekmez etmez durumuna değineyim.

    Araçta turbo olmadığından dolayı ani hızlanma gerektiren durumlarda sadece gaza ani yüklenmeniz pek bir işe yaramaz ama; vites küçültüp deviri yüksek tutarsanız gayet yeterli bir hızlanma sağladığını görürsünüz. Aracın içerisinde 5 kişi ile (tahminen 450 kg kadar bir ağırlık + full bagaj) İstanbul'dan Tunceli'ye gittim. Bazen öyle yokuşlara denk geldim ki 2 vites birden küçülttüm. Yine de araç o ağırlığa ve atmosferik küçük motoruna rağmen bize yeterli performansı hep sundu. Zaten diğer araçlarda öyle ahım şahım bir rahatlıkla tırmanamaz o ağırlıkla. Aracın 90-100 KM civarı hızlarda ortalama 5.5 gibi bir yakıt harcama değeri var. Bu en beğendiğim durum. Çünkü 56 bin TL gibi bir fiyata aldım ve dizel fiyat farkı vermek istememiştim. Şimdi iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum gerçekten. Karma tüketim ise 7.5 bu arada.

    Diğer bir durum, araçta 7 hava yastığı var ve güvenlik testlerinden de iyi puanlar almış (ne kadar gerçeği yansıtıyor bu testler tartışılır ama bir değere güvenecek isek gösterge olarak kabul edilebilir)

    Araç gerçekten çok ferah, arkası yayla gibi :) Bu durum biraz bagajdan alınarak yapılmış gibi ama yanlış hatırlamıyorsam 450 LT gibi bir hacmi var bagajın ve yükleme indirmesi de rahat yapılan bir alan.

    Aracımda 6 hoparlör ve bluetooh var. Öyle mükemmel bir ses sistemi yok ama fiyatı ve donanımı konuları birleşince F/P aracı oluyor. Bir ton para verilen bazı araçların arka camları manuel (Corolla'da hepsi otomatik) ve 4 hoparlör var ve kol dayaması bile yok.

    Aracın bazen bir yerlerinden sesler gelebiliyor ama öyle aman aman bir şey değil.

    Bu araçta keşke olsaydı dediğim şey jant. Kapaklı jantlar her ne kadar şekilli şukullu yapılsa da alttan teneke jant gözüküyor ve hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor.

    Ek olarak, servise sadece bir kere tavan lambası değişimi için gittim. Onun dışında periyodik bakımlara gittim.

    Ek 2: Araç maalesef 0,34 gibi bir silindir hacmi farkı yüzünden üst vergi dilimine giriyor. Bu garip vergi sisteminin dezavantajını yaşıyorum bu konuda.

    Umarın yardımcı olabilmişimdir.




  • mustafa1111 kullanıcısına yanıt
    Corolla sizi üzmez ama 1 2 yıl derseniz alacağınız her araç sizi 1 2 yıl götürür. Madem 2 kişisiniz daha ufak bi araç da bakabilirsiniz. O fiyata dizel seçeneklerde var. Düz vites auris bakabilirsiniz mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Arabada esneklik yok.Tork yok.Özellikle alt devirlerde çok sağır.Ucuz olduğu için alınır.Almak için başka sebep yok.Ben almazdım.Dizel C-Elysee alırdım.

    Az yakma konusunda çok başarılı ancak araçta bence estetik ve ergonomiklik yok. Cam açma düğmelerinin kapıda olmaması bile başlı başına tuhaf. Güvenlik ve ses yalıtımı da keza öyle. Yine de ekonomik ve atik bir araç.
  • Hız beklentiniz yoksa ve şehir dışı yolculuk senede 1-2 kez ise alınır. Haricinde bir alt kasa ( 2011-2012 ) corolla 1.6 alınabilir. Düşük km li o fiyatlara bulunuyor , seri ekonomik , sessiz ve lpg ye uyumu süperdir , hatta otomatiğini alırsanız ki o fiyatlara bulunur tam otomatiktir.
  • bagaj ihtiyacı yoksa corolla yerine auris terciha edilebilir. fransa üretimi olduğundan kalite farkı var.
  • Yorumlardan sonra auris'i de incelemeye aldım arkadaşlar. 52.000 civarına 2015 temiz aurisler var gördüğüm kadarıyla, dizayn da hoşuma gitti. Bu başlık yavaş yavaş corolla-auris kıyaslamasına dönüşebilir fakat ikisinin de motoru aynı gördüğüm kadarıyla, corolla'daki şikayetler auris için de geçerli olur mu bu durumda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1111

    Yorumlardan sonra auris'i de incelemeye aldım arkadaşlar. 52.000 civarına 2015 temiz aurisler var gördüğüm kadarıyla, dizayn da hoşuma gitti. Bu başlık yavaş yavaş corolla-auris kıyaslamasına dönüşebilir fakat ikisinin de motoru aynı gördüğüm kadarıyla, corolla'daki şikayetler auris için de geçerli olur mu bu durumda?

    Auris ile donanım farkları var diye biliyorum ama. Sadece Sedan-HB olayı değil. Mesela Life Auris'te arka camlar manuel, 4 hoparlör var. Ama fazladan mercekli ön farlar, arka led farlar var.
  • mustafa1111 kullanıcısına yanıt
    valla ben 1.3 100 beygirlik bir araç nasıl ise o kadarlık performansı var. Fazla beklentiniz yoksa alınır kullanılır. Youtube şirkette kapalı olduğu için bakamıyorum 1.33 corolla testi var Aziz Kancar'ın istersen onu izle az çok anlamlandıracaktır.
  • mustafa1111 kullanıcısına yanıt
    Eğer alabilirseniz 2016 ve sonrası 1.6 Advance Skypack Auris alın. Corollayla Auris aradında kalite farkı yok. Ülkemizdeki toyota fabrikası oldukça kaliteli üretim yapmakta. C-HR da üretiyoruz. 1.33 life Auris kuzey ülkeleri için üretilmiş gibi. Arka cam manuel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.