Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA 1.6 DREAM MULTİDRİVE S Mİ YOKSA MEGANE 1.3TCE 140HP OTOMATİK Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
2
Favori
19.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Performans olarak, sürüş olarak, uzun yol konforu olarak turbo çok iyi. Ekonomi için değil.
    Ekonomi icin turbolu ya da atmosferik farketmeksizin benzinli motor gaza abanirsan cok yakiyor.

    Yalniz sakin kullanimda turbolu daha az yakiyor.

    Cunku dizel gibi dusuk devirlerde de rahat ilerleyebiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Ben turbo araç çok kullandım, iyi biliyorum. 1.2 turbo megane tecrübem de çok. Bu motoru sakin kullanınca sakin kullanılmış 1.2 atmosferik kadar az yakıyor. Gaza bastığınız anda o yakıt fırlar.

    Yine 1.6 atmosferik motorla turbo gibi yokuş çıksın derseniz o da aynı şekilde çok yakar.

    Günlük pratik kullanımda pek fark olmaz. Seri kullanımda atmosferik, sakin kullanımda turbo az yakar, hacmi küçük. Açın wltp değerlerine bakın.
  • dostlar özellikle bu konuya da değinelim ben bu araçlardan birini alıp rahatlıkla 5-6 yıl satmayacağım ve bu durumu da göz önünde bulundurarak gerek şanzıman gerek motor, elektirik aksamı konusunda en sağlam aracı belirleyelim dediğim gibi aracı kullanırken yoran birisi değilim hor kullanmıyorum bu iki araçta ileride çıkabilecek arızalar nelerdir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LPG takılmayacaksa 2020 yılında sıfır 1.6 atmosferik motorlu araç alanın aklına şaşarım.Bütçe önemli tabii ki ama imkan varsa modern motor tercih edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Megane edc kavrama, mekatronik arızası yaşadınız mı hiç? Ne kadara malolduğunu biliyor musunuz? Bu tür şeyler yaşadığınız halde mi diyorsunuz?
    Hocam toyotada falan mı çalışıyorsunuz adam megane iyi dememiş zaten. Megane ile ilgili hiçbir yorum yapmamış neden tribe girdiniz hemen

    Toyotaya binmiş beğenmemiştir tavsiye etmez nokta. Git megane al dememiş zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinide boş ver ikinci el düşük kilometrede Focus 3.5 Dizel otomatik bulursan hiç kaçırma al. Direksiyonun iyi ise Focus diğerlerinin arasından yılan gibi süzülür gider ne rampalar ne virajlar durdurabilir seni. Spor araba kıvamında sürüş hissini yaşa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 8 Eylül 2020; 9:56:48 >
  • 2017 megane 1.6 joy aldim. 2 sene kullandim. Izlenimler gitmeyen, bagiran motor. 1,5 yil sonunda cam lastikleri deforme oldu garantiden değistirdim. Vasat teyp, vasat kilima, teybin ekranı saat basi karariyordu, 3 kez yazilim atildi degismedi. Odun gibi araba amirtisor kütük. Servise gittim 2 vida siktilar gonderdiler, yine odun. Sonrasinda 2018 corolla touch 1.6 MDS (LPG) aldim. Oh be araba varmiş ! Benim hikayem bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, siz nasıl test sürüşü yapıyorsunuz? Biz geçen cumartesi bayiye gidip test sürüşü yapmak istedik bir araçla, pandemiden dolayı test sürüşü yapmadıklarını söyleyip geri çevirdiler. Elimiz boş döndük. 😅 Israr falan mı ediyorsunuz yoksa yaşadığınız yerde dümdüz test sürüşü yapmak istiyorum diyince hemen tamam mı diyorlar? Özel bir şey mi yapıyorsunuz diye merak ettim aslında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    İkisinide boş ver ikinci el düşük kilometrede Focus 3.5 Dizel otomatik bulursan hiç kaçırma al. Direksiyonun iyi ise Focus diğerlerinin arasından yılan gibi süzülür gider ne rampalar ne virajlar durdurabilir seni. Spor araba kıvamında sürüş hissini yaşa.
    Ben de Focus 3.5 al diyecektim ama arkadas sifir arac dedigi icin ortami bulandirmayayim demistim ☺

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Nerenizle okuyorsunuz hocam? İlk mesajımı tekrar okur musunuz?
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Gaza abanırsan tabii ki turbolu motor fazla yakar. Atmosferik motorun yakacağı benzin atmosferden aldığı hava kadardır. Turboda ise turbonun bastığı kadardır. Daha önce konuşultu, güzel bilgiler var bu konuda.
    https://forum.donanimhaber.com/atmosferik-ve-turbo-motorlu-araclarin-fabrika-verileri--128440219
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisilin07

    Ben de Focus 3.5 al diyecektim ama arkadas sifir arac dedigi icin ortami bulandirmayayim demistim ☺

    Alıntıları Göster
    Bende son bir kaç aydır arayıştaydım Megana da baktım. Hatta bir kaç önce 2 günlüğüne bir iş için Megan da kiraladım. Sonra şuna karar verdim iksi de Focus un yanında araba değil biraz sıkıştırınca başı kıçı farklı yere gitmeye başlıyor ikisininde. Focus ise oyuncak araba gibi nereye çevirirsen oraya gidiyor hız ve yol şarları ne olursa olsun.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Fluence edc kullanıyoruz sıfırdan 180 bine kadar ,90 binde ses yapmaya başladı servis garantili araca 20 bin TL masraf çıkardılar bayram günü yolun ortasında kaldık . Meganeda aynı edc var , dağın başında tepede servis bulamadığın gün kalırsan anlarsın . Hem corolla en az 30 bin daha ucuz .yüzü yeni . Kime ne anlatıyorum ki siz devam .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sungur16 -- 8 Eylül 2020; 10:20:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corollaya fabrika çıkışı lpg takıyorlar garantisi gitmiyor. Hatta dolum kapağını benzin kapağının yanına koyuyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntas.omer -- 8 Eylül 2020; 9:31:24 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Megane, focus,passat,suberp ve corolla’nın otomatiğini kullandım. Edc iyi çalışan ve sorun yaşamadığım sistemi var. Test edin kardeşim burda herkes tecrübesini söyler. Sizin görmeniz lazım nasıl çalıştığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 8 Eylül 2020; 9:34:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba
    Yıllık 20000 ve üstü yapacaklar için benzinli araç önermiyorum. Corollanın benzinli motoru dayanıklığı ile nam salmış denenmiş bir motordur. 2014 üstü otomatiği rahattır. LPG uyumluluğu iyidir. Forumdaki yorum yapan arkadaşların çoğu aile geçindirmediği ve bütçe yönetmediği için LPG yi kötülemiş ama ne yazık ki LPG gerçeği ile yaşıyoruz. Corolla Turbolu olmadığı için performans açısından tatmin edici olmayabilir. Nissan ve reno nun beraber kullandığı 1.3 turbo benzinli motoru daha teknolojik ancak uzun solukta ne olacağı bilinmeyen bir motordur. Önceki versiyonu 1.2 turbolu model yağ yakma sorunları yüzünden evrildi. Sana naçizane tavsiyem uzun kilometre rahatlık arıyorsan 1.5 dizel qq yada megane 4 bakman olacaktır.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    hocam bu kadar uzun süre bineceksiniz kesinlikle Corolla. alırken tüp taktırın ve kafanız rahat olsun lpg uyumu on numara. Corolla dream mms için kapora verdim ay sonu gelecek inşallah aracım.
    Bu arada bayilere bir sorun dream ve vision için yıl kapanabilir demişlerdi.
    Hangi bayiye gittiniz bilmiyorum ama çoğu test sürüşüne çıkarıyor.
  • Megane 4 1.33tce motor kullanıcısıyım. Focus mk 2.5 kasa dizelden geçtim. Performans, sessizlik olarak net daha iyi. Yol tutuş olarak efsane sayılabilecek 2.5 focustan sonra beni çok da üzmedi iki arabayı da aşırı zorlamadım zaten ama standart kullanımda fark olmadı benim için. Focustan sonra eksi olarak sayabileceğim şey hissiyat. Focusun motor sesi direksiyon hissiyatı güzeldi meganeda hem yalıtım iyi hem de direksiyon elektrikli ve fazla hisli değil yolda giderken motor sesi de gelmediğinden elektrikli araba sürüyor hissi oluşuyor bu da pek hoşuma gitmiyor. 1.6 atmosferik motor fazla gitmese de keyiflidir bence ama uzun yolda motor sesi ve yol sesi çok kafa ağrıtacak fazla uzun yol yapıyo olsam(yılda 25binKM+) yine dizel alırdım hem performansı üzmez hem yakıtı. Onun dışında megane'in motoru 240hp Torku çok düşük devirden veriyor ve bunu üst devre kadar koruyor oyle de bı olay var gerçekten hem performanslı hem de yakıt açısından verimli bir motor. Sorun çıkarma açısından zaten alacağınız araç garantili olacak 20yasinda araba almiyosunuz bunu kafaya takmaya gerek yok diye düşünüyorum. Uzun lafın kisasi ben olsam ya 1.33 megane alırdım ya da farklı model veya yine megane dizel bir araç alırdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günler. Konuya biraz bakındım ama kimse altını çizmediği için yazmak da istedim:

    İki aracın multimedya sistemleri arasında dağlar kadar fark olacak yüksek ihtimalle. Corolla Dream modelinde oldukça tatminkar bir MM ekranı var. Ancak büyük ihtimalle alacağınız meganeda 2 satırlık siyah-beyaz casio saat ekranı olacak.

    Benim için görünüş ve işlev olarak çok önemli bir kriterdir bu. Dolayısıyla eğer ben Dream donanım corolla öneriririm.

    TOYOTA COROLLA 1.6 DREAM MULTİDRİVE S Mİ YOKSA MEGANE 1.3TCE 140HP OTOMATİK Mİ?
    TOYOTA COROLLA 1.6 DREAM MULTİDRİVE S Mİ YOKSA MEGANE 1.3TCE 140HP OTOMATİK Mİ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 8 Eylül 2020; 10:48:18 >




  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Ben cvt'den çok memnunum. Bana edc(dsg, pwshft, dct) mi cvt mi diye sorsan kesinlikle cvt derim. Hepsinden daha sağlam ve konforlu. Benim önceliğim bunlar. Piyasaya çıkıp da test etmediğim araç pek yok. Yarı otomatik, tam otomatik aracım oldu. Uzun dönem focus kiraladığım oldu.

    Sorun yaşamamış olabilirsiniz ama bu şanzımanların hepsi sorun yumağı.

    Motora gelince lpg kullanmayacaksam megane daki motoru tercih ederim sağlamlık dezavantajına rağmen. Artıları daha ağır basıyor. Ama lpgye soğuk birisi değilim. Corolla + lpg ülkemiz şartlarında mantıklı bir seçenek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.