Şimdi Ara

Toplum Sözleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açma nedenim hem kitabı biraz anlatmak, elimden geldiğince, hem de buradaki kişilerin kitap hakkındaki düşüncelerini alabilmek.

    İş bankası yayınlarının baskısını nihayet bitirdim. 135 sayfalık bir kitabı bir ayı geçen bir sürede bitirdim. Düşünce kitabı olması nedeniyle yavaş okunuyor. Zaman zaman keyif aldım; ama genel anlamıyla ağır ve karmaşık geldi. Düşüncelerin altında ezildiğim, ne okuyorum ben dediğim yerler oldu. Kitap 4 bölüme ayrılmış.
    İlk bölümün konusunu doğal yaşayıştan toplum yaşantısına geçen insan anlatılıyor. Bu kısım anlaşılması kolay ve keyif veriyor. İkinci ve üçüncü bölümde günümüz toplumlarına, hükümet biçimlerine değinmiş, JJR. Dördüncü bölümse en karmaşık olanı. Roma'dan ve toplum dininden bahsediyor; neredeyse tamamını anlayamadım. Kitapta yapılan açıklamalardan önce tanıma hiç değinilmiyor: bu fazlasıyla can sıkıcı. Bir terim var fakat tanımı yok.

    Kitabı okuyan arkadaşlar varsa onların da yorum belirtmesi güzel olur.
     Toplum Sözleşmesi







  • İlk defa bir sosyolojik kitap okuyorsan belki ağır gelmiştir. Kitabı okurken ayrıca not almayı ihmal etmemişsindir diye düşünüyorum. Kitapta yazar sana "şu terim bu anlama geliyor" diye açıklamaz. Terimlere dipnot düşen kişiler genel olarak çevirmenlerdir. Kitabı okurken zaten yazar seni, o kavramı biliyorsun diye kabul ediyor öyle anlatıyor. "Ben sosyoloji adına bir şey bilmiyorum ki nerden anlıyım" diyorsan eğer, daha başlangıç kitaplara yönelmeliydin. Bizim millette bir huy var, kitap kısa ise okunur diye. Kafka'nın Dönüşüm'ünü okuyup iki kelime anlamayanlar çoğunlukta. Kaldı ki Kafka'nın okunması gereken ilk kitabı Dönüşüm değil, romanlarıdır.
  • Artizt gibi düşünüyorum bende. Hafif kitaplardan ağır olanlara doğru gitmen daha doğru. Bundan sonra milletlerin zenginliği falan okumuyorsundur umarım
  • @Artizt

    Birkaç yer dışında pek not almadım, hocam. Bunun nedeni de sonra bir daha okurum diye düşündüm. İlk defa sosyolojik bir kitap okuduğum konusunda haklısın. Açıkçası pek de sosyolojiye ilgim yok. Okuduğum bölümle ilişkili bir kitap olması ve önemli düşünceler içermesi beni okumaya itti. Ama dediğin gibi bazı yerlerde zorlandım. Terimler konusunda ise yazar ortalama seviyede birinin de bilemeyeceği kavramlara değinmiş. Özellikle Roma'yla ilgili olanlar kısımda. Ben bunun için yazdım, onu. Yoksa sana katılıyorum.

    @BlıtzKrıeg

    Yok hocam o kadar uçmadık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidecemhasan -- 11 Ağustos 2014; 23:06:01 >




  • Felsefe ve sosyolojiye giriş yapıcaksan da, kesinlikle Antik Yunan eserlerden başlamalısın. Kitabın son bölümü , din ile ilgili olan kısmından ben de çok fazla şey anlayabildiğimi söyleyemem açıkcası, çevirinden mi kaynaklıyor, yoksa direk Rousseau mu bir şeyler anlatamamış bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.