Şimdi Ara

TM'ciler soru sorabilirler | Phos | Y-EA 7 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
87
Favori
14.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rAmpapam33 kullanıcısına yanıt

    Bilkent Üniversitesi Hukuk hocam.

  • Çok büyük bir saygıyı hak ediyorsunuz hocam. Fav’da bu konu zaman buldukça girip inceliyorum tekrar tekrar. Emeğinize sağlık.
  • Hocam ben edebiyatı ağustos ayında bitirmiştim, araya çok zaman girdi bazı şeyleri unutmuşum. Ağustos ayında limitin ayt edb denemesini bitirip orada yapamadığım soruları kesip kendime nir soru defteri oluşturmuştum, ve youtubedan ixlerken aldığım notlar filan hala duruyor. Şimdi tekrar hatırlamak için yeniden youtubedan bir seriye mi başlıyım yoksa soru defterimden ve eski notlarımdan tekrar etsem yeterli olır mu? Bir de hocam şu tyt matematik denemelerim çok dalgalı, mesela 1 hafta önce çözdüm 30,25 net geldi, bugün çözdüm 24 net geldi. Bu dalgalanma nasıl bitirilir?
  • Agopunkazı kullanıcısına yanıt

    Soru defteri ve notlar yeterli olur bence. Üstüne bir deneme daha çözülebilir.


    Dalgalanmaları tamamıyla bitirebilmenin pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hayatın gerçeği olarak kabul etmek gerekiyor bence dalgalanmaları :D. Dalgalanmaların sebebi şunlar olabilir diye düşünüyorum:


    1 . Denemeler arasındaki zorluk farkı, soru tiplerinin farklı olması (Bu durumda yapılabilecek tek şey daha fazla çalışmak olur. Şunu da belirteyim: Denemelerin zorluğunu belirlerken sağduyulu olmak gerekiyor. Önceki TYT'lerde ne çıkmış, bu denemenin konumu ona göre nedir sorularına düzgün cevap vermek lazım.)


    2 . Bir soruda takılmak, zamanını yanlış kullanmak, taktik hatası (Turlama tekniğini kullanmıyorsanız kullanın, sorularla inatlaşmayın. Bir deneme diğerine zorluk bakımından benzese de zaman alıcı birkaç soru barındırıyor olabilir. Bu durumda sorulara takılmak daha fazla net kaybettirir.)


    3 . Odağını koruyamamak (TYT denemeleriyle genel denemelerin en büyük farkı burada ortaya çıkıyor bence. Genel

    denemede matematikteki ilk turunuzdan sonra dinlenip farklı bir bölüme geçebilirsiniz, ondan sonra matematiğe tekrar dönebilirsiniz. Branş denemelerinde böyle bir olasılık yok, bir bütün olarak çözüyorsunuz denemeyi. Bu durumda yorgunluğu önlemek için matematik denemesini ilk 12 soru, problemler, geometri diye üç bölüme ayırmıştım. Her bölümden sonra 30 saniyelik bir mola veriyordum. Denemeleri uykumu aldığım zamanlarda çözmeye çalışıyordum. Bir de düzgün bir pozun odağınızı korumada yardımcı olacağını düşünüyorum. Türkçede odak problemleriyle çok karşılaşmıştım ben. Sonrasında düzgün bir ışık kaynağında sırtım dik şekilde ve gerektiğinde mola vererek Türkçeyi çözmeye başladığımda netlerim birden arttı. Son aydaki en kötü Türkçem gerçek TYT olsa gerek (36.25))


    Şunu da ekleyeyim: Genel TYT denemelerinde matematiğe ne kadar zamanınız kalıyor hocam? Eğer branş denemelerinize verdiğinizden daha fazla ise çok iyi bence bu. Matematiğe verilen zaman arttıkça dalgalanmanın azaldığını gördüm ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 26 Kasım 2020; 10:19:36 >




  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Hocam saolun öncelikle. Ben türkçe sosyal ve feni çok hızlı çözdüğüm için 1 saat 30 dakika da bıraktuğım oldu, ama genelde 1 saat 15-20 dakika kalıyor matematiğe. Testte yapabilrceğim her şeyi yaptıktan sonra geriye 15 dakika 10 dakika gibi bir zaman kalır genelde
  • Agopunkazı kullanıcısına yanıt

    Hocam MFST yahut FMST denediniz mi hiç? Ben de Türkçe ve sosyalde hızlıydım. Matematiği öne alıp ilk elli dakika yapabildiğimi yapmamın, en sonunda boşlara dadanmanın baya verimli olduğunu gördüm. Belki sizde de işe yarar. Matematiği bir bütün olarak çözünce kafa kalmıyordu mesela bende. O yüzden branş netlerim de hep birkaç net daha düşük oluyordu.

  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Hocam ben TSFM şeklinde yapıyorum. Matematiği sonda bir bütün olatak çözfüğüm için ben de su kaynatıyorum 15.sorudan sonra.
    MFST dediğinizi denerim hocam mateöatikte büyük ihtimal geometriye kadar gelirim sonra geri dönerim. Saolun hocam
  • Yardımsever,başarılı bir o kadar da alçakgönüllü arkadaşımızın eacılar için hazırladığı çok değerli ve faydalı bir konu up and respect :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 11 Aralık 2020; 22:7:8 >
  • hocam,matematiğimi sağlam tutmak istiyorum ve size sormak istediğim birkaç soru var.matematikte cebir için ne yapılabilir?matematik adına iyi ki yaptım dediginiz şeyler var mı?ve matematik için birkaç tavsiye daha verirseniz çok sevinirim.yukarida göremedim soruları hocam,gözden kaçırmış olabilirim.ve tebrik ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilfer -- 12 Aralık 2020; 0:42:31 >
  • hm

  • Hocam matematik hakkında birkaç genel yazı yazmıştım, ilk olarak onları atayım, sonrasında ekleyeceğim bir şey varsa eklerim.


    Matematikte ilk zamanlar kullandığım kaynaklar ve bir tavsiye


    "Matematiğe 10-15 net ile başlamıştım ben hocam, konu anlatımı için Final'in İlk Adım kitabını kullanıyordum. Konuyu hızlıca okur, oradaki birkaç örnek soruya bakıp işin asıl kısmına, Youtube'a yöneliyordum. Youtube'da "(konu ismi)- Örnek Sorular" yazınca birçok video çıkıyor, ben de oradaki soruları çözmeye çalışıyordum. Örnek sorular bitince ALES ve ÖSS-YGS sorularına bakardım. Bunlar çok üst seviyede sorular değiller, o yüzden erkenden çözülebilir diye düşünüyorum. Bu ikisinden sonra da o konunun örnek zor sorularına bakıyordum Youtube'dan. Bunlardan sonra 345'in soru bankası çözülebilir diye düşünüyorum. Kolaydan orta üstüne kadar çıkan bir kitap, hem klasik hem de yeni nesil soruları da barındırıyor. Bence o kitap birisini 10'dan 25 üstüne taşır.


    Matematikte bir yerlere gelebilmek için sabır ve azim gerekli diye düşünüyorum. Bir soruyu en azından iki-üç kere deneyin farklı zamanlarda. Öylece her sorudan alacağınız verim kat be kat artacaktır. Tabii başlangıç seviyesindeyken bir kere çözmeye çalışıp sonrasında çözümüne baktığım çok soru oldu ama bu sadece başlangıç seviyesindeyken, sorular nasıl çözülüyor onu anlamak için yapılması gereken bir şey bence.


    Matematikte belli bir öğretmen kullanmadım ben hocam, her öğretmenin soru çözüm videosuna bakmaya çalıştım daha fazla soru göreyim diye."


    Denemelerde belli seviyeye (25 gibi) gelindikten sonra ne yapılabileceği hakkında


    "Kısa şekilde: Konu odaklı soru çözümü (Sadece yapılamayan konulara odaklanmak, yapılan konular için SB çözmemek) + çok fazla deneme + sorularla boğuşma


    Uzun şekilde: Hocam şu ana kadar çözdüğünüz denemeleri analiz etmişsinizdir, eğer soruları deneme bittikten sonra çözebiliyorsanız, süre vermeden denemelerde 35 kadar yapabiliyorsanız pratik eksikliğiniz vardır, buna karşı en iyi ilaç deneme çözmek bence. Eğer elinizde kalan, bitirmek istediğiniz soru bankaları varsa onları da süreli çözmenizi tavsiye ederim. Acil'in ilk 12 soru denemesi, problemler denemesi oldukça iyi. Bu yıl o iki denemeyi çıkartmadılar, onun yerine sorularını SB'larına eklediler. Eğer sizde SB'sı yoksa PDF'sini çıkartabilirsiniz. 345 + Bilgi Sarmal + Endemik de güzel TYT matematik denemesi anlamında. Bir haftada mininmum üç tane TYT matematik denesi çözüyordum ben. Siz de kendinize göre bir düzen oluşturursanız iyi olur.


    Ben konu-spesfik iki kitap çözmüştüm. Apotemi Problemler ve Endemik'in Yeni Nesil Geometri Fasikülü. Eğer problemler veya geometri konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bu iki kitabı da öneririm. Tam verimi almak için sorularla boğuşmanız, soru çözümlerine az bakmanız, hatta hiç bakmamanız önerilir. Acil'in Geometri denemesi de oldukça iyi."


    Ek olarak


    Hocam matematiğin anlaması kolay fakat uygulaması zaman alan bir formülü var: soru çözmeyi önceleyen bir strateji oluşturmak, soruları farklı zamanlarda birçok kez denemek, soruları "bedavadan" çözdürmemek, çözdürdüyseniz de soruyu kendiniz çözmeye çalışmak, bir deneme rutini oluşturmak, sadece denemeyle kapatamayacağınız bir eksiğinizi gördüğünüzde soru bankalarına yahut fasiküllere (Karekök ROP, Apotemi Problemler, Kafa Dengi Challanger) dadanmak, seviyenizin bir üstü kaynağı bulmaya çalışmak (Acil SB), bir süre sonra zorlu fakat sınavdan uzak denemeleri çözmeye başlamak (ya böyle gelirse sendromu yani. Orijinal, Aydın, Acil'in eskileri, Yayın Denizi, Sonuç Derece, Metin vb.) ve bunların hepsini bir düzene koymak. Kendimi çok tekrar ediyorum, biliyorum fakat bunlar dışında söyleyebileceğim pek bir şey yok. Çünkü matematiğin taktiği son derece açık: belli bir seviyeye kadar usanmadan seviyenizi geliştirecek soru çözmek, sonrasında kendinizi denemeye bırakmak. Ama bu cidden zaman isteyen bir şey, ben 11. sınıfın çoğunu matematiğe adadım, 15'ten 30'lara kadar çıktım böylece. Net arttırmanın daha konsantre bir şekli kesinlikle vardır fakat bu konsantre çalışmanın süresi birkaç aydan kısa değildir bence. Bunu da belirtmek lazım.





  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim,tavsiyeleriniz için.zaman alıcak biliyorum ama umarım değer.ve bence siz başlangıç olarak bile iyi başlamışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilfer -- 14 Aralık 2020; 16:37:40 >
  • Türkçe nasıl 37 doğru yaptınız ben 30-32 net arası takılı kaldım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten çabanız örnek alınacak bir başarı. İlk öncelikle tebrik ederim gerçekten bir imrendim yani :)))


    Birkaç danışacağım yerler vardı yardımcı olur musunuz ?


    Türkçem hep 27- 35 bandında oynayıp duruyor. Sabit 30-33 bandında nasıl tutabilirim ?


    Edebiyatım maalesef çok iyi değil 13 - 15 bandındayım. Çok çalışamıyorum ayt tyt mat çalışmaktan. Nasıl 20 netlere ulaşabilirim ? Konuları avucumun içi gibi biliyorum diyemem ama altyapım var biraz çalışınca olur gibi hissediyorum fakat nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Şu 84 günde Edebiyat'ta nasıl yol izleyebilirim sizce ?


    TYT Sosyal 16 - 18 bandında benim için şu an yeterli netler. 2-3 net açığım felsefeden geliyor. Bu açığı nasıl kapatabilirim ?


    Sos-1'de Tarih 7-8 netlerde Coğrafya 5 nette sabit gidiyor 3 denemedir. Sizce nasıl ?


    Şimdiden teşekkür ederim :))))

  • bashaki kullanıcısına yanıt

    Selamlar, Türkçedeki yanlışlarınız dil bilgisinden geliyorsa yapmanız gereken basit, dil bilgisi konu anlatımını hatim edin, sadece dil bilgisi odaklı soru bankaları oluyor, bunlardan gerektiği kadar testleri çözün. Zaten bir yerden sonra "trick"leri anlıyorsunuz, daha hızlanmaya başlıyorsunuz.


    Paragrafta nasıl bir öneride bulunsam pek bilmiyorum açıkçası, zira bu, dil bilgisi gibi konu anlatımı çalışayım öğreneyim diyebileceğiniz bir şey değil. Burada önerim Türkçeye daha fazla zaman ayırmaya çalışmanızdır. Çünkü paragraflar genelde hızlı okumadan, stresten gidiyor. Sosyalden ve fenden bırakabildiğiniz kadar zaman bırakmaya çalışın Türkçeye (ve matematiğe). Bir paragrafı anlamadıysanız, inatlaşmayın geçin, tekrar ederken bakarsınız zaten. Emin olmadığınız soruları işaretleyin, her soruya değil sadece şüphelendiğiniz sorulara dönün. Bu taktikler hem stresinizi azaltır hem de zaman açısından sizi rahatlatır.





  • kaplanemral K kullanıcısına yanıt

    Selamlar, çok teşekkürler.


    Az önce dediğim gibi dil bilgisi konusunda bir sıkıntınız varsa konu anlatımı + soru bankası ile bu durumu çözebilirsiniz, zaten ÖSYM'nin dil bilgisi oldukça kolay, siz oraları garantilerseniz ve paragrafları da iyi yaparsanız 30+ pek kolay. Paragrafta da her gün genel deneme/bölüm denemesi/paragraf denemesi çözmenizi öneririm, bu sizi hızlandırır ve netlerinizi sabitlemeye yardımcı olur. Bunun haricinde az önce yazdığım deneme taktiklerini uygulayabilirsiniz, bu taktikler özellikle matematik ve Türkçede benim çok işime yaramıştı.


    Edebiyat safi ezberdir. Bir ezber metodunuz varsa (şifreleme yapıyorsunuzdur, arkadaşlarınıza sorduruyorsunuzdur, yazıyorsunuzdur vb.) bunu kitapları, yazarları, akımları ezberlemek için kullanın. Edebiyat ezber olduğu için tekrar çok önemli, her gün bir saatinizi düzenli olarak edebiyata ayırmaya çalışın bence. Bunun haricinde düzenli deneme çözmenizi de öneririm, çünkü ezberi zihninize oturtan şey o ezberi gerekli zamanda çağırabilmektir, yani hatırlayabilmektir. Denemeler de bu işe yarıyor. Benim zamanımda birçok edebiyat veya edb-sos1 denemesi vardı, siz de bunları alın, günde iki üç tane çözün. Yapamadığınız sorular varsa bunları not alın ve tekrar edin. Denemelerde bir konu her zaman kötü geliyorsa konu anlatımına başvurun. Bunları önerebilirim.


    Tarih coğrafyanız oldukça iyi, deneme çözdükçe (ve buradaki eksiklerinizi görüp bunları konu anlatımından kapattıkça) bir sıkıntınız çıkmaz.


    Felsefeye ben çalışmamıştım, o sebeple nasıl bir öneri verebilirim bilmiyorum, kusura bakmayın o konuda.





  • SSSSSİİİİÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ000

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi göz önünde bulundurarak ilerleyeceğim. Bir sorum daha olacak. Hem TYT hem AYT matematik netlerim 8-15 bantlarında geliyor. Bunu kalan süre zarfında nasıl 20-25 net bandına çıkarabilirim ? Bir tavsiyeniz var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplanemral -- 19 Mart 2024; 18:54:3 >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Dil bilgisinden özellikle iyelik belirtme eki sorularında ne kadar çalışsam da fix ordan gider. Maksimum 2 soru kaçıyor eğer deneme zor değilse. Paragraf ise gerçekten hızlı okumaktan da gidebiliyor yavaş okumaktan da o dengeyi nasıl ayarlarız bilmiyorum. Genelde hızlı okumaktan 2-3 soru dikkat hatası yapıyorum. 30 nette takıldım kaldım.Teşekkür ederim önerileriniz için dikkat edeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bashaki -- 26 Mart 2024; 14:14:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.