Şimdi Ara

TM'ciler soru sorabilirler | Phos | Y-EA 7 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
141
Cevap
87
Favori
14.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :D Niye hocam
  • Güncel
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkçeyi ortalama kaç dakika içerisinde bitiriyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk turumda (yaklaşık 30-35 soruyu görmüş oluyorum) 30 dakikam gidiyor. İkinci turumda (matematikteki boşlarıma baktıktan sonra) 10 dakika harcıyorum.

    İlk zamanlarımda hızlı çözüp 30 dakikada bitiriyordum tamamını ama daha temkinli hâle geldim. Emin olmadığımı boş bırakmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam. Sene icinde sizden derece bekledigimi soylemistim. Beni yaniltmadiniz:d

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Hocam hızlı okuma denen bir olay var. Sizde o konuda çalıştınız mı? Bu hızınızı nasıl aldınız? Teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yararlı konu teşekkür ederiz dostum . UP
  • Hocam tarih 2'den 1 soru yapıp bırakmanız dikkatimi çekti, sanırım "ulan yeter çözdük bitti işte" deyip ilk sorudan sonra kapattınız kitapçığı Benim sormak istediğim şeyler şunlar: Saat kaçta derse oturuyordunuz ve ortalama kaç saat çalışıyordunuz, TYT fen kısmını nasıl halletiniz, AYT matematik kısmında dinlediğiniz bir hoca var mıydı, konu anlatım kitapları kullandınız mı bunları çok merak ettim teşekkürler.
  • Küçükken kitap okuma alışkanlığım vardı ve olabildiğince hızlı okumaya çalışırdım. Zamanla okuma alışkanlığımı kaybetsem de hızımda belli bir seviyeyi korumayı başardım.

    Hocam paragrafı iç sesinizle seslendirerek okumaktansa gözünüzle tarayarak okumayı deneyebilirsiniz. İnsanın konuşma hızı düşük olduğundan ilk tekniği kullanmak sizi yavaşlatabilir. Tarayarak okumaya alışmak biraz zor ama daha hızlı oluyorsunuz, en azından benim deneyimim bunu göstermişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2019 TYT'm 3k gelmiş idi . Ancak bu sene sınava girmeye karar verdim Haziran ayında 3 aydır felan çalışıyorum ama dün özellikle çözdüğüm krallar karması çap denemesinden sonra çok fena hevesim kırıldı . Bu arada sınava hazırlanmamın nedeni 17k AYT gelmesi :D . Çap denemesine gelirsek 89-90 net civarı geldi çok moralim bozuldu :( . Matematikte çok hamlamışım özellikle 38 yaptığım deneme vardı 2019 senesinde şimdi 25 geldi tekrar yükseltebilir miyim bir bunun fikrini almak istiyorum (soru bankası ile mi deneme ile mi vs. :)) . Bir de şu lanet AYT Matı nasıl tam yaptınız benim de hedefim tam ama 33-34 geziyorum o bandı kıramadım bir 2019 AYT de 29 netim var .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TETR4 -- 3 Eylül 2020; 15:54:57 >
  • Hocam bu sene İngilizce hazırlık okuyacağım 2.4k tyt’m var.1 yıl koruyacağım.
    Günde 1-2 saat EA ve Sözel çalışmayı düşünüyorum.Ham ilk 100 için.
    En efektif çalışma için neler tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sözelde ilk 100 yapabilir miyim diye sordum kendime, ikinci soruda tıkanınca cevabımı aldım :D.

    Hocam pandemi döneminde ben 11-2 arası başlıyordum. Aslında yedi de uyanıyordum da pek motivasyonum yoktu erken başlama konusunda. O dönem ortalama 3-4 saat çalışıyordum. 12 sınıfın başlangıç ve ortalarında ise genellikle 9 gibi başlıyordum. Bizim okul rahattı, istediğimiz gibi dersten çıkıp kütüphaneye gidebiliyorduk. Kütüphanede 3-4 saat çalışmanın sonrasında evde 1-2 saat çalışıp günü bitiriyordum. Bu konuda bir pişmanlığımı da aktarayım: Keşke COVİD zamanında derse daha erken (8-9 gibi) başlasaymışım kendimi zorlayıp. Öyle günler daha verimli geçiyordu*.

    AYT matematikte konu anlatım için internetten bir hocayı dinlemedim. Okul hocamın 12. sınıflar için hazırladığı bir karma kitabı vardı. Oradan konu anlatımı + kolay-orta örnek sorularla pratik yapardık derste. Eve gelince -gerekirse- o kitapta eksiklerimi tamamlar, soru bankasına geçerdim. Apotemi fasikülleri de yardımcı oldu, özellikle integralde.

    Hocam konunun başında ve cevaplarımda TYT fen üzerine birkaç şey karaladım. Bunları özetlemek gerekirse: Minimal konu anlatımının üzerine deneme, yanlış yapılan veya boş bırakılan soruları not almak, onları tekrar etmek, gerektiğinde (denemelrden sonra bile bir konuda çok eksiğim varsa) konu anlatımına veya çıkmış sorulara başvurmak.

    *çalışma saatlerim az görünebilir ama 11. sınıftan beri düzenli bir şekilde 3-5 saat çalışıyordum, konu yükümün büyük bir kısmını 11. sınıftaki çalışmalarım sırtlanmıştı yani.




  • TETR4 T kullanıcısına yanıt
    TYT MAT

    Hocam 25 gelmesinin sebebi süre miydi acaba? Eğer süreden dolayı böyle gelmişse deneme ile giderilecek bir şey bence bu. Eğer süre sıkıntısı olmamasına rağmen böyleyse bir üst düzey soru bankası (Acil) iş görür bence.

    Çap denemesi nasıl bilmediğimden dolayı da çok iyi bir yorum yapamıyorum hocam, üzgünüm.

    AYT MAT

    Hocam 33-35 bandındayken karma soru çözümü ve denemeyle götürmüştüm ben. Yeni basım denemeleri* sistemli bir şekilde süre tutarak çözüyordum. Eğer bir konudaki eksiğime odaklanmak istiyorsam SB'lerin zor yerlerini ve eski zor denemeleri** birleştirip karma soru bankası oluşturuyordum. Bunların hepsi elimde bulunan kitaplar değildi elbette, çoğu PDF'ydi :D. Yapamadığım sorulara tekrardan dönme alışkanlığımla birlikte yavaşça netlerim arttı hocam. Zaten belli bir seviyeden sonra zor sorulara emek harcamak ve deneme pratiği en önemli iki şey oluyor.

    *345, Aydın, Karaağaç, Apotemi

    **Acil'in A+ kısımları, 345'in ÖSYM testlerindeki son yerler, Apotemi'nin maraton testleri; Acil'in, Yayın Denizi'nin ve Orijinal'in eski denemeleri

    Kısacası: Zor soruları aramak, sorularla çok kez uğraşmak, deneme pratiğimi güçlü tutmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 10 Eylül 2020; 21:27:59 >




  • Adam ayt yi fullemiş helal olsun. Bi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırsam güncel

  • Hocam tyt mat denemelerinde analiz kısmını ve ortalamadan düşük geldiğinde neler yaptığını söyleyebilir misin ?
  • Hocam nereyi tercih ettiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapamadığım tüm soruları önüme alıp çözmeye çalışıyordum. İkinci seferde de yapamadığım soruları arşivleyip birkaç gün sonra tekrar bakıyordum. Bu da işe yaramazsa video çözümlerden yararlanıyordum. İşlem hatası yaptığınız soruları direkt geçmenizi önermem, o soruyu tekrar çözmek pekala gelecekteki bir işlem hatasını önleyebilir. Sadece boş yahut yanlışlarınıza bakmaktansa zaman alan yerleri de tespit etmek yararlı olur. Çünkü sınav stresiyle birleştiğinde bildiğiniz fakat zamanınızı alan yerler bilmediğiniz yerlerden daha fazla net götürebiliyor. Benim yavaş olduğum yer geometriydi, netlerim o kısımda iyi olsa da oraya fazla özen gösterirdim konu anlatımında ve soru çözüşümde. Yanlış yaptığınız soruların konularını aklınızda tutmak yardımcı olur, bir konu eksikliğine dönülecekse.


    Düşük yaptığımda nedenini arıyordum. Eğer denemenin gereksiz bir zorluğu varsa (Orijinal, Aydın, Acil'in önceki zamanları) pek sorgulamıyordum kendimi, soruları öğrenip geçiyordum, gerekirse sonraki denemeye 10 dakika fazla veriyordum. Eğer böyle bir durum yoksa yanlış bir taktik mi kullandım diye düşünüyordum. Turlama tekniğini tam etkin kullanmak gerekiyor, bunu da belirteyim. Bu iki durum da yoksa büyük ihtimalle deneme pratiğimi kaybetmişimdir diye düşünüyordum. Bu bana birkaç kere yaşandı. TYT matematik denemesi çözmeden geçen bir-iki ay sonra ilk denememde 30 net mi ne yapmıştım. Gün içerisinde aynı yayının aynı zorluk seviyesine sahip denemesini çözdüm, 37 yaptım. İlk denememde ikinci denemeye göre çok yavaştım. Böyle bir meselede yapılacak tek şey daha fazla deneme çözmek ve düzgün bir rutin oluşturabilmek. Eğer bu durumların hiçbirisi yoksa gününüzde olmayabilirsiniz, bu konu daha fazla çalışmayla yahut taktik değişimiyle çözülebilecek bir şey değil. Güzel bir uyku düzeni ve görece stressiz bir hayat bu kötü günlerin sayısını azaltır diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 25 Kasım 2020; 22:31:14 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.