Şimdi Ara

TM'ciler soru sorabilirler | Phos | Y-EA 7 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
87
Favori
14.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MaviolanYedigün kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o durumda branş denemeleriyle ilerlemeye çalışırdım. Her derste zaten belirli bir yetkinliğiniz var, buradan sonra denemenin getirileri daha fazla olabilir. Fende Apotemi ve 345'i öneririm hocam. Özellikle 345 tam sınav tarzında, MSÜ'de 11.50 olan fenimi 18'e getirdi onu analiz etmek. Bilgi Sarmal'ı da çözmüştüm. O da hoştu.

    Fen ve matematik için deneme çözmek, yapamadığınız soruları deneme sonrası tekrardan çözmeye çalışmak, oradaki bilgileri not alıp tekrar etmek bence atılacak yararlı adımlardandır.

    Türkçe için pek diyecek bir şeyim yok hocam. ALES'leri çözmediyseniz bir bakmanızı kesinlikle öneririm. Şu anki TYT Türkçenin paragraflarına yakın bir kaynak yok bence piyasada. Tek benzeyen sorular ALEStekiler. Hem soru türleriyle, hem paragraf konularıyla çözülmesi elzem bana göre. 2013'ten başlanarak çözülebilir. Dil bilgisi için BS'yi öneririm belli bir temeliniz varsa. Ben temelimi karekök MPS ile atmıştım ama her yayın olur. Fazla örnek görmek ve tekrar etmek en önemlisi. Karma sorular da o işi çok iyi yapıyor, 345'in denemelerindekiler ve BS'nin dil bilgisi soru bankasındaki ÖSYM testleri gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 17 Ağustos 2020; 21:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam merakımdan bir şey sormak istiyorum siz ea 1.si oldunuz ama ea kısmında yanlışlarınız vardı yanlış hatırlamıyorsam ea full yapan kişiyi nasıl geçtiniz? obp ve tyt sayesinde mi
  • anladığım kadarıyla 2 kısım var üstteki ea ortadaki sözel olarak geçiyor sanırım ea dan 1 yanlışınız oluyor yani
  • Fuow kullanıcısına yanıt
    Şöyle 80 AYT yapanlardan hiçbiri 115 ve üstü TYT yapamadı. 78,75 AYT ile hamda birinci oldum. Bunda OBP'nin etkisi yok.
    Hamda birinci olunca yerleştirmede doğal olarak birinci oldum. Çünkü başka arkadaşların OBP'si 100 bile olsa net farkını kapatmaya yetmiyor.

    500 puan olayına gelelim. Ham sıralamada birinci olan kişiye direk 500 tam puan puan veriliyor. 1 değil 30 yanlışı da olsa. Onun puanını 500'e tamamlayan katsayı tespit ediliyor ve herkesin puanı o katsayı bile çarpılıyor. Zaten birinciler hariç adayların puanlarının bu kadar küsuratlı olması başka şekilde açıklanamaz
  • anladım çok teşekkürler o 500 puanı da merak etmiştim
  • Shizu kullanıcısına yanıt
    Hocam bence baştan başlamak zaman kaybı olur, sınav öncesi ve sınavdaki netlerinizden konu anlatımını ve öğretici soruları aşmış bir seviyede olduğunuz fakat sınavda potansiyelinizi tam gösteremediğiniz anlaşılıyor. Ben olsam soru çözümle giderdim sırf.

    Tarih için Selami Yalçın'ın 12 videoluk çıkmış sorular playlisti bence kesinlikle izlenmeli. Edebiyatta ve tarihte deneme analizi yaparken sadece yanlış yapılan sorulara değil de tam hatırlayamadığınız her şeye bakılmalı diye düşünüyorum. Yoksa denemelerin tekrar ettirici gücü çok düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 31 Temmuz 2020; 23:48:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana cok soru sordum sene icinde reis sagolasin.Ayrica tebrikler hocam efsane basari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    tesekkurler hocam umarim ben de sizin gibi istedigime ulasabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarın akşam evde olacağım, PC'nin başına geçip konuyu, cevaplarımı güncelleyeceğim. Cevap veremediğim arkadaşlara da o zaman yazmayı düşünüyorum, fen hakkında diyeceklerim çok olduğundan telefonda ve misafirlikte olmuyor :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin geçirdiğiniz yaz döneminin neredeyse aynısını geçiyorum, matematikte hemen hemen her konuda kalem oynatabiliyorum ama hakim değilim. AYT matematikte log-dizi-lti-cember-pkob kaldı (dönem içine yaymayı düşünüyorum). Ayt matta seviyem tüm denemelerimin ortalamasını alırsam 15-17 net dolaylarında (2020 ayt mat 24 net). Ayt mat adına Polinom-Fonksiyon2-Trigonometri2 kaldı . TYT mat içinde yeni yeni 20 netleri görüyorum, eylüle kadar deneme çözmeyi planlıyorum. Ayrıca 15 ağustos gibi dil bilgisi başlamayı düşünüyorum. Ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutdarici -- 17 Ağustos 2020; 22:30:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umutdarici kullanıcısına yanıt
    Hocam TYT matematik 20-25 aralığında seyrediyorsa karma soru çözümünün getirileri denemeden daha fazla olabilir diye düşünüyorum. 3D'nin testlerindeki kırmızı sorular, 345'in son seviye ÖSYM soruları, ALES problemler, Apotemi problemler, Karekök SB'nin rutin olmayan sorular kısmı, Acil'in konu denemeleri vb. şeylere bakılabilir bence. Tabii bunları süre vererek çözmek daha verimli olur bana göre, konu denemeleri tadında yani. Bunlardan sonra da 25-30 aralığında denemeye başlanırsa güzel olur.

    Hocam AYT matematikte kalan konularınızdan ne kadar soru çıktığı düşünülünce netiniz oldukça iyi bence. Ben olsam fonksiyon ve polinomu erkenden öğrenmeye bakardım, çünkü AYT matematikteki birçok konunun temeli bunlara dayanacak. Apotemi Fonksiyonlar baştaki PKOB bilgisi gerektiren yerleri hariç çözülmesi gereken bir kitap bence.

    Erkenden dil bilgisini bitirmek bence de önemli hocam. Yoksa erteleye erteleye bir hal oluyor insan :d. Fazla örnek soru görünce pek bir zorluğu kalmıyor. Bilgi Sarmal Dil Bilgisi ve çıkmış soruları kullanmıştım ben.

    Hocam üçgenleri tam bitiren birisi için dörtgenler pek sıkıntı yaratmaz. Eğer sizi sıkan dörtgenlerin konu anlatımıysa o anlatım kısmını hızlıca geçip soru çözmeye başlayabilirsiniz üçgenleriniz iyiyse. Ben iki şekilde hiç sıkılmadan geometri çözebiliyordum: Geometri denemeleri ve Endemik Yeni Nesil Geometri Fasikülü.

    Bir denemeye başlayınca kolay kolay bırakılmıyor. Zaten geometri denemeleri de pek uzun değil, başlamak için küçük bir heves kırıntısıyla on soru geometri çözmüş oluyorsunuz.

    Endemik'in geometri fasikülü sene içinde en eğlendiğim kitaptı. Tasarımı hoş, sorular kaliteli ve sınav ayarı. Kolay-orta bir kaynak, içinde pek fazla soru da yok. Bu sebeplerden kendisini çok kolay çözdürüyor. Eğer soru çözerek dörtgenleri öğrenmek istiyorsanız bu çözülebilir belki. Öyle daha eğlenceli oluyor bence :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 17 Ağustos 2020; 21:52:8 >




  • hocam benimde instaya cikti reklaminiz unlu oldunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fen çalışmaya ne zaman başladın ve sb çözdün mü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, dikkate alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler hocam👌🏻 UP!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coals

    Fen çalışmaya ne zaman başladın ve sb çözdün mü
    Kimya ve biyolojiye aralık gibi, fiziğe mayıs gibi başladım. Soru bankası çözmedim, çoğunlukla denemelerle gittim fakat 345'in biyoloji soru bankasının birkaç kısmını tekrar niyetine izlemiştim Barış hocadan. Şu anki aklım olsa fiziğe daha erken başlayıp bir soru bankası çözerdim. Kimya ve biyoloji çalışmamda pek bir şeyi değiştirmezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 3 Ağustos 2020; 12:54:16 >
  • incesaz. kullanıcısına yanıt
    Nasıl çalıştım?

    -Kimyaya aralık gibi başladım. Karekök Kimya denemesini alıp çözdüm, yapamadığım soruları not aldım. Notlarımı da birkaç hafta aralıkla iki kez tekrar ettim. Eğer yanlış veya boş sorularım spesfik bir yerden geliyorsa Palme'nin konu anlatımlı kitabından o konu üzerine kısa okumalar yaptım. Aydın'ın Kimya denemesini de Karekök'ü çözdüğüm gibi çözdüm. Bundan sonra genel fen denemeleriyle bu kısmı götürdüm. Bence fenin en kolay kısmı. Asit-baz tepkimeleri biraz zorlayabilir belki, o kadar. Yoksa çıkan soruların ayarı, tarzı belli.

    -Biyolojide belli bir temelim vardı, okuldaki hocam sağ olsun. Onun konu anlatımlı kitabını okumuştum birkaç kez yıl içerisinde. Yıl içerisinde Palme'nin soru bankasının bazı kısımlarını çözmüştüm. Deneme olarak da Biyotik'i çözdüm. Eğitici bir deneme, video çözümlerini yapan adam da çok iyi anlatıyor, size öneririm. MSÜ'de kolay bir soruyu yapamayınca Barış Hoca Biyoloji'den konu anlatımı izledim ve onun 345 soru çözümlerini izledim.

    -Fizikte konu anlatımına çok önem vermedim. Papatya Hoca'nın çıkmış soru videolarına bakıp oradan öğrenmeye çalışıyordum bazen :D. Bazen de Altuğ Güneş'ten dinliyordum. ESŞ'nin kazanım kavrama testlerinden de yararlandım. Fizik için özel bir deneme çözmedim ama Apotemi, 345 ve Bilgi Sarmal'ın tyt fen denemelerindeki fizik kısımlarına ayrı bir önem göstermiştim. Yapamadığım soruların ekran görüntüsünü alır bilgisayarda depolayıp tekrar ederdim. Bunu her üç ders için de yapmıştım fakat fizik ana odaktı o depoda :D.

    -345, Apotemi ve Bilgi Sarmal'ı çözdüğümü söylemiştim. Bu üçü arasında 345 en iyisi, soru kalitesi ve soru çözümleri cidden iyi. Apotemi'de oldukça hoş, özellikle fizik ve biyoloji kısımları.

    Sizin Planınız Üzerine

    -Bence biyoloji ve kimyada soru bankasına pek de gerek yok. Çok zor sorulmuyor zaten. Konu anlatımı + deneme bile iş görür bana göre. Youtube'da 345'in biyoloji SB'sinin soru çözümleri var, tam anlayamadığımı düşündüğüm konularda bunlara bakmıştım. hem birkaç konu için soru bankası almak zorunda kalmamıştım hem de iyi bir hocadan o konuyu dinleme fırsatı bulmuştum.

    -Fizik konusunda bir fikir vermek istemem, çünkü zayıf olduğum bir alandı :D İki boşum da oradandı zaten :D. Yaptıklarımı üstte yazdım zaten, bunlara ek olarak bir soru bankası çözseydim çok güzel olurdu. Fakat hangi soru bankası iyidir, hiç bilmiyorum.

    -Palmeyi abartmıyorunuz bence hocam :D. Biyolojisinin belli bir kısmını çözmüştüm, oldukça kaliteliydi. Ama yine de kimya ve biyolojide soru bankası bitirmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 3 Ağustos 2020; 19:10:31 >




  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    hocam zaman ayırıp özenlice görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim,dediklerinizi göz önünde bulunduracağım.
    benim 2.mezun senem olduğu için deneme-yanılma metoduyla ilerleme lüksümün olmadığını,zamanımın kıymetli olduğunu düşünüyorum.
    zira hedefim hayli yüksek olduğundan neredeyse hiçbir şey bilmediğim tyt fen üzerine ciddi şekilde eğilmem icap ettiğini düşünüyorum.
    o yüzden erkenden başlayıp kimya ve biyolojiden de birer soru bankası bitirip denemelere geçersem benim için daha iyi olacaktır.
    tabii sizi gayet iyi anlıyorum ve bahsettiğiniz üzere bu dersler sadece deneme ile önemli ölçüde halledilebilir ama ben birazcık mütevazı yaklaşıp emin adımlarla ilerleme taraftarıyım.

    umarım bu sene başarırım

    iyi dileklerimle...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incesaz.

    hocam zaman ayırıp özenlice görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim,dediklerinizi göz önünde bulunduracağım.
    benim 2.mezun senem olduğu için deneme-yanılma metoduyla ilerleme lüksümün olmadığını,zamanımın kıymetli olduğunu düşünüyorum.
    zira hedefim hayli yüksek olduğundan neredeyse hiçbir şey bilmediğim tyt fen üzerine ciddi şekilde eğilmem icap ettiğini düşünüyorum.
    o yüzden erkenden başlayıp kimya ve biyolojiden de birer soru bankası bitirip denemelere geçersem benim için daha iyi olacaktır.
    tabii sizi gayet iyi anlıyorum ve bahsettiğiniz üzere bu dersler sadece deneme ile önemli ölçüde halledilebilir ama ben birazcık mütevazı yaklaşıp emin adımlarla ilerleme taraftarıyım.

    umarım bu sene başarırım

    iyi dileklerimle...
    Anladım hocam, fen çalışma stilim hakkında şüpheye düşmüştüm yıl içinde. Soru bankası -bana bir açıdan gereksiz de gelse- bu şüpheyi alıp götürürdü kesinlikle.

    Umarım başarırsınız hocam, iyi akşamlar.




  • oncelikle basarisinizi tebrik ederim.
    spesifik bir soru sormak istiyorum.
    sonuclar aciklandiktan sonra herhangi bir ozel universiteden onceden acikladiklari burs miktarlari disinda herhangi bir astronomik teklif aldiniz mi(ev,araba,nakit yuklu para vs gibi)?

    aldiysaniz universitenin ismini paylasip paylasmama kismima kendiniz karar vermek kaydi ile maddi boyutunu paylasabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.