Şimdi Ara

THY Yİ BAZI İNSANLAR NİYE SEVMİYOR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: AthabaskA

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    quote:

    Orijinalden alıntı: AthabaskA

    yıllarca yobaz kemalistlerin elinde bir arpa boyu yol alamamış..fahiş fiyattan sadece beyaz türklere hizmet etmekten öte gidememiş, zorla halktan kurban derilerini toplamasına rağmen halka uçağı çok görmüş bir kurumken son 15 yılda hem fiyat olarak daha ulaşılır hale gelmesi, hem de iyi bir yönetimle dünyanın sayılı havayollarından biri olması yüzünden..

    çünkü bunu başaran adamlar en nefret ettikleri dinci takım.

    ülker nasıl tu kaka ediliyorsa, thy de aynı kaderden müzdarip.

    kardeşim sev sevme ama thy kesinlikle bir başarıdır. herkes gurur duymalı..saçma sapan siyasi hırslarla yaklaşmamak lazım.

    Bari birşey bilipte millete laf atmaya çalışsaydın.Kurban derilerini thk toplar thy değil.Çok bu işlerden anlıyorsan o meşhur siyasi partinin temellerini atan anap, dyp kadroları thy'yi havacılıkta tekel yapmayıp özel sektörü geliştirseydi. Bir de siyasi hırslar diyerek eskilere laf söylemişsin.
    Thy başarıymış.Kimin umurunda? Sıradan vatandaşa bir hayrı yok. Ucuza bilet mi veriyor ne yapıyor? Ben askere giderken bana bilet mi verdi ne yaptı? Siz böyle işte bir şirketi babanızın yeri gibi sahiplenirsiniz.O zaman git tüpraşı enkayı da sahiplen.
    İyi yönetimi de görüyoruz işe alımda torpil hat safhada. Rizede bilmem ne akrabası cart curtu işe alınıyor.
    Uçağı çok görmüşler millete.Lafa bak dünyada işler nasıl ilerliyorsa burada da öyle ilerliyor.Öyle herşey her devirde vatandaş için ulaşılabilir değildir hele türkiye gibi orta halli bir ülkede.Sanki türkiyeyle aynı gelir seviyesindeki ülkelerde vızır vızır uçaklarda geziyorlardı ya burada eksik kaldı öyle mi?

    al işte böyleleri sevmiyor işte şekil a da görüldüğü gibi

    birader türk firmalarının zenginleşmesi direkt bize tabiki yansımıyor ama kötü birşeymi..keşke KOÇ lar SABANCI lar daha niceleri dünya şirketi olsalar.

    koçlar bizden onlar iyi ama ülker yeşil sermaye kahrol demek zavallılıktır, sığlıktır...90 yıldır Atatürk ün arkasına sığınıp bu sığlığı bizi mahkum eden yobaz kemalistlerden kurtulmaya başladı bu ülke.

    yıllarıdır el freni olmaktan başka ne işe yaradınız.

    not:malum partili değilim...objektif yaklaşan biriyim.. sezar ın hakkı sezara

    Boşversene ben o yeşil sermayenin 90'lı yıllarda yaptığı dolandırıcılıkları görmedim sanki.Milletin parasını bağış, bosnaya yardım, yok araba yapıyorum tesisim yeraltında diye çarpıp gittiler.Hepsini gördüm.Yaşım 30'a geldi.
    Yeşil sermayeymiş bilmem neymiş hepsi aynı.Herkes kendi çıkarını düşünür.Sanki yeşil sermayede çalışanlar çok süper maaşlar alıyor ihya oluyor.Hangisi iş kanununu harfiyen uyguluyor? Çalışanına ne değer vermiş? Senin o yeşil sermayendeki adamla 2 gün takılayım dine aykırı birsürü hatasını yakalarım.
    Biz el freni olmuşuz da sen ne yapmışın? Süper tesisler kuracaktın da engel mi olundu? Anadoludaki sanayiciler de kemalist miydi? Neyini gördük? Hep laf salatası boş palavra bunlar.Bu ülkenin büyük işe yarar tesislerini senin zihniyetinden kim yapmış?
    Din sömürüsüyle birşey çıkmaz.Öyle herşeyin için dini sokarak yürütemezsin.Petrol zengini arap din kardeşinken seni adamdan saymazken mültecisi kardeşim diye geliyor.Boşversene bırak bu işleri.Çok duydum ben bunları.İşin içinde para varsa bu işin dini yoktur.Yahudisi de aynıdır müslümanı da.

    kardeş bu ülke mükemmel yönetilmiyor..doğrudur..hatalar çok..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

    ama bu ülke Atatürk ün ölümünden sonra inönü sağolsun resmen uyutuldu..statükoyu korumak adına resmen nefesimizi tuttuk..ıkındık, kasıldık, kramp sardı tüm vucudu..yerimizde durduk.

    şimdi gevşiyor, rahatlıyor, kapasitesinin farkına varıyor bu ülke. yürümeye koşmaya başladı..bunu beğensende beğenmesende akp dönemi başlattı, inşallah chp de hem feyz alır hem akp lerin hatalarından ders alırda daha iyisini yapar..uyuşuk yobaz kemalist durağanlığını atar üstünden..ki hiç zannetmiyorum. çünkü chp nin kemik tabanı ahmet necdet sezer gibi adamlar..ahmet necdet sezer de tipik bir yobaz kemalist. dincinin nasıl yobazı varsa atatürkçününde var.

    keşke chp daha iyisini yapabilse diyorum ama yapamaz..dna larına işlenmiş bazı şeyler var..bunları kırmak çok zor.

    2000 e kadar bu ülkenin bir tane başarısı, bir tane kazanımı var mı ? söyle

    her türlü ekonomik atılım sağ partiler geldiğinde olmuş..chp hizmet partisi değil, düzeni koruma partisi olduğu için. bu düzende 75 milyon türkiye nin çoğunluğuyla uyuşmadığı için parti tüm enerjisini statükoyu korumaya harcıyor. hizmete değil.

    entropi kanunu der ki kainattaki herşey kendini minumum enerjiye çekmek ister. yani baskı ile kontrol altına alınan toplumlar o baskıyı kırmak isterler. Çünkü baskı onları bir düzene sokmak ister ancak toplum daha düzensiz olmak ister.

    bu nedenledirki chp hiçbir zaman iktidar olamayacak.




  • Çok havalı
    Biraz yüksekten uçuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arkadaşım ben de her ay mutlaka 3-4 uçuş yaparım. sadece thy değil tüm hava yolları ile.
    Hele hele yurtdışı uçak seyahati sayım da hatrı sayılır derecede fazladır. Singapur airlines, delta airlines, air france, lufthansa gibi bir çok hava yolunu kullandım. tam 30 saat uçuş yaptığım en az 4-5 aktarma uçuşu barındıran okyanus ötesi uçuşlarda bile bir rötar sorunu yaşamadım. adamlar resmen bizi bir sonraki uçağa yetiştirmek için havalimanlarında özel koridorlar ve geçişler açtılar.. Keza, en güzel hostes hizmetini yine singapur airlines da gördüm. hostesler o kadar nazik, o kadar ilgiliydiler ki kendinizi resmen değerli hissediyorsunuz. ordan kalkıp bir thy uçağına bindiğimde hostesin kek istermisin diye kek tepsisini resmen kafama geçirmesi aramızdaki uçurumu belli ediyor.

    kusura bakmayın. thy %100 kötüdür demiyorum.. hiç bir şey öyle değildir. ama thy ve diğer türk şirketleri hakikaten çok vasatlar hala..




  • 1996 dan beri neredeyse her yıl 4 uçuşum olur. türk hava yolları ülkemin en güvenilir havayolu firması iken iktidar partisinin her eline geçirdiği devlet kurumunu sömürdüğü gibi thy de ciddi şekilde sömürmüştür. koyunlar bırakın bana para ile alınmış avrupa kupasını bahsetmekten!!!

    son 20 gündür thy ile neler yaşıyorum yukarıda bu yönetimi beğenen koyun kardeşim. Eşim ve 2 çocuğum taşkentte daha önce alınmış biletleri var vizeden ötürü dönüş biletlerini açığa almıştık. Bir oğlumun bileti satın alınacaktı. Defalarca THY Atatürk Hava Alanı Ofisine giderek ve Telefon ile rezervasyon bölümleri ile iletişime geçtim bana uçakta yer olmadıklarını söylüyorlar taaa kasımın 20 sine kadar birde ayrıca 7 yaşındaki çocuğa tam bilet kesmeye kalmıyorlar!! Kaç kere tartıştım çalışanlarla. Üstelik bana yer yok derlerken havaalanındayken ceptelefonundan, telefonda iken pc den thy nin bilet satışında en ucuz yerler satıştaydı.Ama bana uçakta yer yok diyorlar.

    En sonunda dayanamadım 03/09/2015 tarihinde internet üzerinden yeni bilet rezervasyon yaptım. 1 tam, 1 çocuk, 1 bebek 700$ üstelik elimde satın alınmış 1 tam 1 bebek bileti varken... Bilet satın alma süresini 16,5 saat olarak verdi. Bu arada kredikartı kullanmıyorum o yüzden bu sabah 04/09/2015 sabah eczanı ile yola çıktım Atatürk Havaalanından satın alayım dedim. Bileti satın alacağımda hizmet bedeli farkı 60$ fark çıkardılar bana yani 760$ oldu bir anda bilet neredeyse %10 arkadaşım biz parayı ağaçtan toplamıyoruz.

    Hayliile sinirlendim. 8:30 da açılan döviz bürosunda 700$ bozdurdum ve hesabıma yatırdım aynı anda thy nin andiroid proğramında bileti satın almaya çalıtım. Sonuç tabiki hüsran hep hata verdi durdu alamadım!! ardından bir arkadaşımın ofisine geçtim. onun pc sinden girmiş olduğum thy nin sitesindeki öde ve uç bölümünde rezervasyonu bulamadım. Yine havaalanına geçtim sırada bekledim 60$ fazla ödemeyi göze aldım ama ne beklersin bana bildirilen saatten 5dk önce bitti arkdaş biletleyemeden... Sonra en ucuz bilet 1100$ civarı oldu...

    yukarıda koyunun biri Atatürkçülerin thy de ki yönetimini eleştirmiş. Bak koyun o senin o beğenmediğin yönetim vardı ya en azından thy ye dünyada ciddi bir kalite yönetimi kazandırmıştı bunca yıl. Hem çalışanı saygındı hemde müşterisi... Eğer o zihniyet thy nin başında olsaydı benim eşim ve çocuklarım bugün buradaydı çünkü bilet sattığı müşterisini mağdur etmezdi. o yeri başkasına satmaya çalışıp daha fazla kazanma çabası olmazdı. Eğer etrafımda eski bir thy çalışanı varsa bir sor aradaki kalite farklarını çok şey öğrenirsin ondan. Benim tanıdıklarım emekli olmaya çalışıyor kalite ciddi oranda düştü diye.

    Havaalanında kaç yolcuyla karşılaştım overbook olmuş hemde uçuştan 2 saat önce geldiği halde 400tl fark ödedi yanımda Atatürkçü yönetimde böyle bir uygulama yoktu! google da bir araştır overbook thy diye mağdurları gör.

    2009 da ist-bankok gittim mil ile 270tl alan vergisi ödedim. 2009 dan sonra bu vergileri 2 katladılar. öncelikle öyle bir vergi yok ama varmış gibi alınıyor. bir turizim firması sahibişikayet edin dedi haksız para alınıyor diye kimi kime şikayet edeceksin!


    insanın zikri neyse fikride odur kıldığı namaz değildir artık bunu çok iyi görüyorum. şu an thy yönetiliş şekli tam bir kapatilist sisteme oturmuş durumda yani müşterisine nereden geçirirse bırak bana para ile alınan ödüllerden bahsetmeye ne insan kaynakları nede müşteri kalite odaklı değil. Emin ol thy çok ciddi borç içinde...

    son bir şeyde geçenlerde avrupa vatandaşı bir yabancı arkadaşımla konuşuyorduk. kendisi türkiyede ülkesinin konsolosluğunda görevli. bana ne bahsetti biliyormusun thy yönetiminin aptal olduğundan neden mi çünkü ülkesinin pek çok şehrine thy tarafından uçuş var yeni bir rot açmışlar ama aynı şehire zaten uçuşları varmış iki hava alanı arasındaki mesafe 60km uçaklardan biri boş gidiyor dedi salaklar 300km deki havaalanına rot yapmıyorlar aynı yerde iki havaalanına boş uçuyorlar dedi..

    Koyun beyinli kardeş şimdi sorarım sana türk yada yabancı uluslu bir müşteri böyle uygulamalara mahruz kalırsa müşterini nasıl tutarsın elinde yemekle mi?? Ayrıca son uçuşumu 05Ağustosta yaptım uçaklarda artık ahçı kılıklı kıllı tipler var ve bence çok itici bir uygulama olmuş. yemeklerde o eski lezzet kalmamış.

    thy benim için son tercihtir artık....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poka Yoke

    Ben thy ile 2 kere uçtum. Pegasustan daha ucuza aldım biletleri. İzmire gidiş dönüş 125tl hemde 4 gün önceden. Tam zamanında kalktı ikiside. Ayrıca verdikleri yemekte baya güzeldi. Ben thy'yi sevdim şahsen. Kaliteli iş yapıyorlar

    Thy dünyada en çok rötar yaparak kalkan havayollarinsan birisi. Bunu kötülemek amacıyla söylemiyorum demek istediğim senin şansın varmış zamaninda kalkmis hatta inanir misim daha 2 saat önce internetten national geographicin thy belgeselini izledim belgeselde zamanında kalkiksini %81 oranda gösteriyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tam bir hafta önce Atlasjet ile İstanbul'dan Antalya'ya geldim ve bu yolculuk için 90 lira ödedim hiç rötar olmadı ve sorunsuz bir şekilde geldim. Daha önce hep THY ile uçuyordum ancak bir gün 4 saat rötar yaptı ve kış mevsimi de değildi hava şartları yerindeydi o günden sonra hiç THY ile uçmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert Enisten


    quote:

    Orijinalden alıntı: Poka Yoke

    Ben thy ile 2 kere uçtum. Pegasustan daha ucuza aldım biletleri. İzmire gidiş dönüş 125tl hemde 4 gün önceden. Tam zamanında kalktı ikiside. Ayrıca verdikleri yemekte baya güzeldi. Ben thy'yi sevdim şahsen. Kaliteli iş yapıyorlar

    Thy dünyada en çok rötar yaparak kalkan havayollarinsan birisi. Bunu kötülemek amacıyla söylemiyorum demek istediğim senin şansın varmış zamaninda kalkmis hatta inanir misim daha 2 saat önce internetten national geographicin thy belgeselini izledim belgeselde zamanında kalkiksini %81 oranda gösteriyordu

    2 gün önce pegasusa binmek zorunda kaldım delirdim. Check in sırasında bir buçuk saat bekledim. O sırada thynin bomboş check in kısmına bakarak ağlayasım geldi. Üstünede 2 saat rötar yedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aloavera_man kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış düşündüğünüz noktalar var ilk olarak bundan önceki yönetimler thy ye herhangi bir yatırım yapmadı thy nin 2002 sadce 50 uçağı vardı şuan ise 270 ve benim izlenimlerimle kalitesi iyileşti uçakların çoğu yeni oldu ve hocam skytax ödüllerini para ile dağıtmıyor kendileri dünaynın en saygın havayolu değerlendirme şirketidir ve yurtdışında çok kez uçmuş biri olarak söylüyorum thy diğer havayollarından çok daha kaliteli yaşadığınız sorun hakkında yorum yapamayacağım çünkü daha başıma öyle bir olay gelmedi

    Edit : yalnış yazmışım 294 olmuş uçak sayısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklitçi karşıtı -- 4 Eylül 2015; 22:10:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki doğru düzgün olan ender kurumlardan biri ama onu bile karaliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taklitçi karşıtı kullanıcısına yanıt
    arkadaşım sen rakkamlardan bahsedince bende girip araştırdım. thy kaliteliydi uçuşlarını arttırırsan nedemek istediğimi anlarsın. sence kıstas 2002 de 50 uçak vardı şuan 270 uçağının olmasımı? eğer kıstasın bu ise 2002 de 77 dış hat 26 iç hat uçuşu toplamda 103 rot mevcuttu. 2002 de bu 103 noktaya 50 uçakla hizmet verirken. 2009 yılında 119 dış 37 iç hat ulaşmış toplamda 156 rot var 2009 yılında 133 uçağı varkken 2010 yılında 152 uçağı olmuş. şimdi sorarım sana 103 rotu 50 uçakla mı yapmak yoksa 156 rotu 152 uçaklamı yapmak daha akılı? sadece fiyat kırıp daha çok yolcu demektir bu ve hizmet kadronu daha güclendirmektir ancak bu güçlülüğü hiç bir yerde görmedim! aksine kadrodaki kalite her geçen gün düşüyor!

    Bahsi geçen ödüller, "Yüzde 50’si Türk Hava Yolları’na ait olan Turkish Do&Co, havacılık sektörünün Oscarları olarak nitelendirilen Skytrax tarafından “Ekonomi Sınıfında En İyi İkram” ödülünü kazanmıştır."
    "Türk Hava Yolları ilk defa 2009 yılında Skytrax’ın 750 farklı parametreyi değerlendirmesi ile ortaya çıkan sonuçlarda almış olduğu “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünü, 2010 yılında da tekrar almıştır"
    Pek çok kriter yine ikramdır muhtemelen. Güney Avrupadaki gurubumuz ( Türkiye, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya)

    Yemek ile ortaya çıkan ödüle para ile alınmaz diyorsunuz dimi?

    Arkadaş ben thy kötü yönetiliyor diyorum. Benim için kaliteli yönetim 1. kaliteli çalışan 2. müşterisine olan saygı bu iki noktayı yitirmiş bir firma yemek kalite ödülü alsa ne yazar!!! Eskiden böyle değildi bu bahsettiğim her iki hususta çok kaliteliydi ne müşterisini yarı yolda bırakırdı, nede çalışanını.

    Ayrıca şikayetlerimi thy ye bildirmeme rağmen hiç bir dönüş olmadı.

    yukarıda bahsettiğim rakkamları thy nin aşağıda verdiğim linkte bulabilirsiniz ayrıca böyle bir firmaya böyle bir sayfa düzeni ve kompozisyonu bulunan bir raporuda yakıştıramadım sizde farkedersiniz tamamen amatörce.

    http://www.turkishairlines.com/download/basin_odasi/basari_tr.pdf




  • ayrıca işletme istisası yapmış hiç kimse iletişim kanalları kapalı kurumda toplam kalite yönetiminden bahsedemez! yukarıda da bahsettiğim gibi sorunumu dile getirecek merci bile yok atatürk havaalanında konu konu ile yetkili merci yok telefonda keza öyle belki email ile onda da sonuç yok.

    hala çok kaliteli kurumu karalama yaptığımı idda eden kardeş uzaktan sallamak kolay eğer istanbulda isen yarın sabahtan akşama kadar atatürk havaalanına git thy ofislerinin önünde yolcuların yaşamış oldukları sorunları gözle yada nasıl sövdüklerini. Sadece oturduğunuz yerden size sunulan bilgilerle yetinmeyin öyleyse.

    evet üzülüyorum güzelim milli havayolum ne halde....
  • http://www.airlinequality.com/airline-reviews/turkish-airlines/ okuda nedemek istediğimi anla... popüler basın ağzıyla konuşma...
  • aloavera_man kullanıcısına yanıt
    Hocam rot sayısı kesinlikle az değil bence sonuçta dünyada en fazla ülkeye uçan havayolundan bahsediyoruz ayrıca yolcu sayılarına bakarsanız uçakların boş uçmadığını görürsünüz
    2004: 11.994.498
    2005: 14.134.000
    2006: 16.947.000
    2007: 19.636.000
    2008: 22.597.000
    2009: 25.102.000
    2010: 29.119.000
    2011: 32.648.000
    2012: 39.040.409
    2013: 48.270.005
    Ayrıca bahsetiğiniz havaolu skytraz a göre dünyanın en iyi 4. cü havayolu seçilmiş ben bu ödülün sadece ikramla alınabileceğini düşünmüyorum hocam airlinequality.com sitesine ise zaten hep şikayet etmek isteyenler geliyor eğer bizim bir gerimizde olan emirates in yorumlarına bakarsan görürsün

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Airbus-

    quote:

    Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

    Adam istediği tarihten 1 gün önce bilet bakmaya başlıyor ondan sonra yok efendim thy çok pahalı, yok öyle bir şey 2-3 hafta önceden alacaksın çok ucuza gelecek. Her tatilde Antalyaya gidiş geliş toplam 130₺ ödeyerek gidiyorum.

    Londra ya tam 8 AY önceden bilet aldım. Pegasustan aldım.

    Pegasus 4 kişi 4 uçuş : 1800TL (uçuş başı kişi başı 100 tl ye denk geliyor. saati 25 tl)
    THY 4 Kişi 4 Uçuş 5200TL !

    paran yoksa git planörle seyahat et.




  • Havacılık alemini biraz bildiğimden rahatlıkla söyleyebilirim ki THY dünyanın en iyi 2-3 şirketinden biridir ve süper kalitelidir

    Sevilmeme nedeni ise taraflı olması...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda yıpratılıyor ve geriye gidiyor. İnsanlar huzursuz bu yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 5 Eylül 2015; 12:05:24 >
  • Birde hissesi yükselse - 2.000 deyim sürekli düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bilmem de adamlar da alışmış geçen uçağa hiç binmediğim halde rötar demek THY demek yine uçağım geç kaldı dedim hemen özür dilediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thy nin servisine sozum yok o konuda gercekten mukemmeller. Lakin en cok rotar yapan firma kendisi. Ucagin icinde kalkis icin 3 saat beklemisligim oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casper turk mensei markadir.teknosanin yaptigi kendi akilli telefon preo var git biraz arastir derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.