Şimdi Ara

The Last of Us (2023 -) | HBO (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.678
Cevap
60
Favori
63.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapacağınız işe başlayayım ya. Zaten millet adaptasyon dizilerinin leşliğinden dolayı çölde su bulmuş kertenkele gibi diziyi şişirerek beğeniyor... Onu anladık da bu nedir ?


    Oyunları oynayan birisi için dizi inanılmaz sönük gidiyor zaten. Sıkım sıkım sıkılıyorum. Çünkü çok çarpıcı bir hikaye ve her saniyesi aklımızda. Ufak değişkenler de dikkati dağıtmaya yetmiyor.


    Hayatım boyunca bunu söyleyeceğimi düşünmezdim ama kaynak materyale bu kadar sıkı sıkıya bağlı kalınmasını ilk defa yadırgadım. Elinde gamepad yerine, TV'de Pedro Pascal var. Oyunda çatır çutur geçebildiğin, atlayabildiğin, yada aksiyonun etkisi ile farklılaştırabildiğin sahneleri burada kabak gibi izlemek zorundasın.


    Bom boş yürüyorlar, bom boş bakışıyorlar. Ayrıca taşlanacağımı bile bile söylüyorum, oyunların verdiği duygu daha güçlü idi. Pedro'yu seviyor olmama rağmen, nasıl desem, rol yaptığı çok belli. Böyle bir şeyler olmamış gibi. Ellie'yi oynayan kız her sahneye girdiğinde sabır taşımı dövüyorum zaten. Tommy çok goofy. Oyundaki kadar babacan ve içten değil.


    Bazı proplar, sahne-çevre eşyaları inanılmaz "setten 5 dakika önce çıktı" süngerliğinde duruyor. Bütçeyi aktardıkları yüksek noktalar gözü doldururken, eksiklikler de batıyor. Yani bir sahnede 5 yıldız Hollywood yapımı diyorum, diğer sahnede Kanal 7 öğle kuşağı. Muhtemelen bütçenin ayarlanması sürecine kurban gitmiş sahneler olarak düşünüyorum. Bunlar, ilk iki bölüm için yapmış olduğum yorumlardı.


    Peki ya 3. bölüm ? Ya biz nasıl bir döneme doğduk ya ? Bizim suçumuz ne ? Ya arkadaş, 2 tane yağlı kıllı adam bir birlerinin nasırlı ellerini göğüs kıllarının üzerinde gezdiyorlar, tavşan güveci yedikten sonra. Ya arkadaş niye ya ? Bizim suçumuz ne ya ? Biz ne yaptık ya ?


    Ne dindar bir adamım, ne de ailemde homofibik bir yaklaşımla yetiştirildim. Hatta üniversitede ev arkadaşlarımdan birisi eşcinsel idi.


    Ama bokunu çıkardınız artık ya. Yani gözümü kısıyorum, midem kalkıyor, vücudum bozulmuş peynire nasıl tepki veriyorsa öyle tepki veriyor. Kabul etmek, düşünmek, empati ile alakası yok. En basit reflekslerden bahsediyorum. Doğamız kabul etmiyor. Bunları isteyerek bile yapmıyorum, doğrudan vücudumun verdiği kimyasal tepki, "yanlış, bozuk, ters" dürtüsü.


    54 dakika bize iki tane adamın öpüşmesini izlettiniz de bu dünya ne kazandı, dizi dünyası ne kazandı, gayler ne kazandı ? Eşcinselleri hiç olmadığı kadar itici hale getirdiler. Önceden hiç bir önyargım, sıkıntım yok iken, artık Netflix'i sağolsun, Neild Druckman'ı sağolsun, HBO'su sağolsun, liboş kitle sağolsun, düşman tahtasına oturttular bu kitleyi gözümde.


    Bu arada redditte orada burada kötü yorum yok diyen arkadaşa aldırış etmeyin. Girin konulara kendiniz bakın. Gayet de millet sesini çıkarmış. IMDB notu en düşük bölüm olmuş. Youtube reactionları/reviewları tepkiler ile dolu.


    IMDB:

    Episode 1 - 9.2

    Episode 2 - 9.3

    Episode 3 - 8.3


    Ki daha da düşeceğine inanıyorum. Part II'de bu kavramlara kurban gitti. İnanılmaz iyi bir oyun olmasına rağmen deli gibi eleştiri aldı, koca oyunun bütün forası lezbiyenlik-gaylik üzerine döndü durdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 31 Ocak 2023; 5:5:43 >




  • Açmayın dedeler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir bölümdü o duyguyu izleyiciye iyi yansittilar oyunculuklar guzeldi.


    Sevişme sahnesi tamamiyle gereksizdi odaya cikarip havluyu cikarmalar falan. 3 ve 10 yil sonra yasanan duygusal yonden iyi etkiledi beni ama o gereksiz sevisme sahneleri olmasaydi iyiydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 bölüm izledim gayet güzel heycanlı tutacak derken bu 3. Bölüm nedir arkadaş ya, moku çıktı bu işin resmen gizli bir örgütmü ne haltsa bu homoları sokuyor zorla dizilerin filmlerin içine, izleyici kitlesinde çok da karşılığı olmayan bir şeyi habire habire her haltın içine sokmak buna koca bir bölüm ayırmak başka bir açıklama bulamıyorum artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 31 Ocak 2023; 7:52:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    Herkese gelmiyor işte onu söylemeye çalışıyorum. Ne sosyal medyada ne en büyük forumlarda bundan neredeyse hiç bahsedilmiyor. İğrenç gelse, rahatsız etse illaki yazarlardı, adamlar en ufak beğenmediği şeyi yazıyor çünkü normalde.


    Herkesi kendimiz gibi düşünmemek lazım. Alışma meselesi bence. Testere ve son duraktaki iğrenç sahneler misali.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bölümü izlemeniz neticesinde eşcinselliğe özenmenize üzüldüm. :(

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Antikaruh kullanıcısına yanıt

    Hocam bana demişsin ama bence sen de bakmadın reddite. Bölümün ana konusunda 50 yorum varsa 1 tane anca bundan şikayetçi var. Sosyal medyadaki yabancı sayfalar da aynı şekilde. Hatta birkaç konu gördüm neden puanı düşük, en yükseği olmalı diye.


    Müslümanlar ve dindarlar 1 verdiği için imdb puanı düşük. Ama burdaki gibi beğenmeyen tayfa çoğunluk olsaydı puanı 83 değil 20 30 falan olurdu. Yine the last of us 2'deki gibi azınlığın sesi daha çok çıkıyor.


    edit: https://www.reddit.com/r/thelastofus/comments/10orafj/the_last_of_us_hbo_s01e03_long_long_time/?sort=new


    bölümün tartışma konusunu attım. İsteyen baksın 20 bin yorum var, yani şuana kadar ki en büyük tartışma yeri. Oradaki lgbt var diye bölümü eleştiren yorumları arayın. Neredeyse hepsi bölümün ne kadar duygusal olduğundan bahsetmiş. Beğenmeyenler de var, oyuna göre gidişatı değiştirdikleri için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 31 Ocak 2023; 8:42:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tinúviel kullanıcısına yanıt

    Hocam nasıl izin vermezler, Sayfanın koskoca p.rno bölümleri var, atıyorum +18 overwatch sayfası var, birçok yapımın var hatta. Gay diye bir sayfası var 340 bin takipçisi var, hiçbiri engellenmiyor.


    Eleştiri yapacakları zaman sağlam eleştiri oluyor, bf 2042 ve cod bo4 gibi büyük linçler hep ordan döndü, last of us 2 linçleme sayfası bile var, en son oldukça büyüktü. Dediğiniz gibi ultra popüler olduğu için ea bizzat geldi ne yanlışımız var gelin tartışalım dedi, baya kişi alttaki yorumlarda sövdü, para iadesi istedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bi eşcinsellik olucaksa 2 sarışın kadın arasında olsun bari, estetik duruyo, sakallı dede öpüşmesinin nesi hoş duruyo kuscam 🤮

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu diziye bile lgbt soktunuz ya helal olsun tamam anladık yokluk var eyvallah ama bu kadar mı ya :(

  • Ya kardeşim bu nedir ? Brokeback mountain mi izliyoruz Last of us mi belli değil ? Tamam flashback yapicaksin anladik 15 dakka ver geç ,40 dakka flashback mi olur asansördeki dayilar kivaminda , böle flashbeklerle dizi sündürülürse senaryo devamli patinaj çekio hiç sevmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bazı arkadaşlar 3. bölümdeki EŞCİNSELLİK kısımlarına saydırmış da saydırmış. Hatta bu ayrıntılar için "oyunla alakası olmayan bölümler" falan yazmış... Bence oyunu adam akıllı baştan oynayın derim. BILL ve FRANK karakteri zaten eşcinseldi. JOEL ve ELLIE bizim BILL'in yanına araba almak için gittiklerinde BILL aküyü arkadaşı FRANK in çalıp gittiğini söylüyordu. Hatta "biz birbirimiz için çok özeldik. bir sabah uyandığımda beni terk etmişti" diyordu FRANK için. Ha buradan eşcinsel olduklarını anlamayanlar varsa daha da devam edeyim. Bölümün sonunda BILL bizim kahramanlara arabayı veriyor ve yollarına gitmelerini söylüyordu. JOEL arabayı sürerken arka koltukta oturan ELLIE rahat durmamış ve BILL'den çaldığı dergiyi ortaya çıkararak kapağında HARDMAN yazan, eşcinsel erkek fotosu bulunan bu dergi ile dalga geçiyordu. Hatta JOEL onu nereden buldun falan derken ELLIE esprilere devam ediyor ve "bu adamların bacaklarının arasından sarkan şey de ne? bu sayfalar birbirine neden yapışmış?" gibi laflar söylüyordu. Kısacası BILL üzerinden ve dergileri üzerinden zaten yine eşcinsellik, homoseksüellik propagandası yapılıyordu oyunda da. Bu ayrıntıları atlayanlar, oyunu pata küte oynayanlar şimdi çıkmış oyun diziden koptu diyorlar. Ve bunu tanıdık bilindik youtuberlar bile yapıyor.



    Ha şunu savunuyorsanız, "eşcinsellik gözümüze sokuluyor" yada "bu bir sapkınlık" diyorsanız bence biraz fazla tepki veriyorsunuz. çünkü eşcinsellik denilen şey binlerce yıldır var olan bir şey. antik yunan, antik mısır gibi dönemlerde bile var olan bir şey. her şeyi geçtim. din adı altında bu durumları yargılayanlar(!), dinimizde yok, çok büyük günah gibi ahkam kesenler, hatta bu insanları sırf kendileri gibi değiller diye lanetli gibi lanse edenler adem ile havvadan beri insanoğlunun ensest olarak ürediğini unutuyorlar galiba. insanın yaradılışından bu yana ensest ilişki de vardı, eşcinsellik de vardı, katillerde vardı. neden 21. yüzyılda bunu garipsiyoruz ki? yani şuan ne varsa eskiden de vardı.


    sahip olduğum bilinçaltımdan, aldığım eğitimden öğretimden ve yetiştirilme biçimimden ötürü eşcinsellik konusunu bana da aykırı bir durum olarak geliyor bana.

    düzeni bozan, normal olmayan, olması gerekenin dışına çıkan bir durum gibi geliyor bana da. ben de eşcinselliği garipsiyorum ama yukarıda yazdıklarımı her düşündüğümde kabul de ediyorum yani.

    yani böyle insanlarımız da var bu dünyada. binlerce yıl eskide olmuş, şimdi de olabilir diyorum.


    dizinin ilk bölümünde 1968 yılına gidilmesi,

    dizinin ikinci bölümünde endonezya cakarta sahnesi ile olayların eskisine gidilmesi

    dizinin üçüncü bölümünde bazı karakterlerin geçmişine inilmesi


    dizinin mantığı bu, giriş gelişme tekniği bu.

    beğenmeyen izlemez olur biter.


    eşcinselliğe tepki vermeden önce bebeklere tecavüz eden, küçücük çocuklarla evlenen, eşek köpek gibi hayvanlara cinsel saldırıda bulunan canavarlara tepki veriniz.

    sonra oturur eşcinselliği konuşuruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASKERTUNGA -- 31 Ocak 2023; 9:57:45 >




  • ASKERTUNGA kullanıcısına yanıt
    Oyunu oynayanlar eşcinsel oldular bile. Şimdi diziyi izleyenleri eşcinsel yapmak istiyor yapımcılar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Midem bulandı. Bu woke, sjw'ler her yeri kaplamış, öyle ki dünyanın sonu gelmiş yine gayler ayakta kalmış baksanıza, adamlar survivalist.


    Gittim sırf 1 vermek için 20 yıldır girip üye olmadığım IMDB'ye üye oldum.


    Bir review okuyayım dedim adam 10 yapıştırmış. Nasıl Amerikalı köşe yazarı buna 10 verir dedim adama baktım, adam gay, fıstık yeşili parlak gömlekli makyajlı siyahi abimiz.


    Amerika'da gıdalar son zamanlarda çok GDO'lu ve hormonlu sıkıntı.

  • ShinQda kullanıcısına yanıt

    objektif bir yorum. olaylara böyle bakabilene helal olsun.

  • Siyahi Elf için niye diziye onay verdin. Önce bunun cevabı lütfen  

  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Gandalf’ı da trans gey yapacaktım ama arkadaşlar engel oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşuna eşcinselliği, gayliği savunuyorsunuz. Kimse size saygı duymuyor, duymayacak. Normal değil bu. İğrenç bir olay. Yemezler kardeşim, yemezler. Çocuk dahi kandıramazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğunu anlamakta sorunun var sanırım. Nerden bu konuya vardın

  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.