Şimdi Ara

The Last of Us (2023 -) | HBO (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.672
Cevap
60
Favori
62.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Flimde çok gökkuşağı işi olur daha ilerde kız kız bişeyler olacak gökkuşağı işini azaltmaları lazım

  • baya bir netflix vari bölüm olmuş. yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. umarım ileriki bölümlerde abartmazlar bunları.

  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Yani hocam bu bölümün hikayesini oluşturuyor. Bill ve frank ilişkisini izledik

    The Last of Us (2023 -) | HBO

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sevdim bolumu. Toplasan 5 dakika yoktur malum sahneler. Cekilecekse boyle cekilmeli hic de kor goze parmak degildi. Ozark 2. Sezonda anlamsizcaydi mesela burada oyle degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt
    Ellie banko , birde şu ateş böcekleri liderinden korkuyorum. Başka olmaz bence

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    ilk 2 bölüme 10 puan veren biri olarak 3.bölüme bastım 1'i imdbde. sende 1 ver geç hocam. böyle saçmalıklara ne kadar az prim verilse kardır.

  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    İğrenç. 1 puanı basarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe yetmemiş. Verelim coşkuyu demişler. The Last of Us (2023 -) | HBO 

  • 3. Bölüm için yorumum igrenc bir bölümdü oyunla alakası olmayan saçma bir senaryo bill oyunda ve dizide apayrı bir senaryoya sahip oyundaki gibi ellie joel billi hastalıklıların kovalaması billin joeli kurtarmasını bekledim boş bomboş bir bölüm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3. bölümü sanki witcher ve ropun yönetmenleri ortaklaşa çekmiş gibiydi. vasat altı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oedon

    İkinci bölüm ile birlikte karakterlere daha çok ısındım ve ilk bölümdeki “parodi” hissiyatından arındım diyebilirim. Birkaç dekor haricinde dış dünyayı oldukça gerçekçi gösterdiklerini düşünüyorum. Takip etmesi oldukça keyifliydi.

    Bir önceki bölümde çok dikkatimi çekmemişti fakat bu bölümde yönetmenin Neil Druckamann olmasından mı kaynaklı bilmiyorum çoğu sahnede kamera çok sallandı. Sanki Neil kamerayı omuzuna almışta öyle çekmiş gibi geldi bazı sahneleri. Ayrıca müzedeki kırık camdan yansıyan takırdayan görüntüsü çok iyi bir çekim açısıydı. Bununla birlikte geceyi geçirdikleri mekandan çıktıkları sahnede kapının takırdayan gibi ses çıkarması çok iyiydi. Eşimle beraber gerçekten takırdayan mı yoksa bilerek mi böyle bir ses efekti eklediklerine dair küçük çaplı, bebek bir brain storm yapmamızı sağladılar.

    Bu bölümde oyundaki The Outskirts ile Pitssburgh’da ki otel sekanslarını birleştirdikleri gözümden kaçmadı ayrıca. Ellie’nin “ben yüzme bilmiyorum” demesinden sonra gözüm bir tahta aramadı değil. Oyunu oynayanlar ne demek istediğimi biliyorlar. :)

    Oyuncak zürafa göndermesine bir kalp bıraktım. :)

    Dizi bir tık hızlı gidiyor gibi… İyi mi kötü mü henüz karar veremedim. 3. Bölümde muhtemelen Bill’in kasabasına geçiş yapacağız. Umarım oyunda yer aldığı gibi ilgili bölgedeki renk paletini birebir kopyalarlar. Berformansını henüz görmedik ancak oyun ile karşılaştırılınca dizideki en başarılı cast Bill gibi görünüyor. Hem dizide hem oyunda Marlene’i canlandıran Merle Dandridge’den bile daha cuk oturuyor benim nazarımda kendisi.

    İlk iki bölümde bize geçmişe götürüp her şeyin nasıl başladığına dair küçük sekanslar sunmaları güzel detaylar. Umarım her bölüm öncesi buna devam ederler ve 9. bölüm itibariyle de halka tamamen mantıklı bir şekilde kapanır.

    Tempoyu düşürmemelerini temenni ediyorum.

    Bu arada aklıma gelmişken şöyle bir The Last of Us içeriği paylaşmadan geçmeyeyim…

    Daha çok oyunu oynamış kişilerin ilgisini çekebileceği gibi seriyi daha yakından tanımak isteyen kişilere de bir öğünde arkadaşlık yapabilecek bir içerik paslıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=-vts4_8E28o&feature=youtu.be
    Git gide karakterlere alışmaya devam ettiğim bir bölüm oldu. Bölümden memnunum. Eleştirmenlerin not düştüğü gibi sezonun en iyi bölümü buysa üzücü olur çünkü daha iyi şeyler bekliyorum. Ha bölüm geneline lafım yok. Oldukça duygu yüklü ve The Last of Us havasını koruduğunu düşünüyorum.

    Spoiler butonunu yok sayarak çoğu kişi bombalamış görüldüğü üzere. O yüzden ilgili butonun varlığını hatırlatalım öncelikle… 👇


    Ülkemizdeki Y nesli ve öncesi eş cinselliği öcü böcü olarak görmeye devam edecek anlalışan. Aslında problem eş cinsellerden ziyade iki kıllı ve sakallı adamın dudak dudağa gelmesi gördüğüm kadarıyla. Bundan rahatsız olanları suçlayamam fakat konuda arkadaşım biri; sevişenlerin iki erkek değil de iki kadın olması durumunda sonucun farklı olabileceğine değinmiş ve çok doğru bir tespit yapmış zannımca. Problem tam olarak bu aslında. Yaşadığımız toplumun vuku bulmuş problemlerinden sadece bir tanesi bu. Hetero bir birey olarak konunun çok üzerinde durmak istemiyorum. Farklı görüşlerde olan kişilere aksini idda etme çabam yok. İnsanlığın en temel misyonu neslini sürdütmektir ve benzeri aksiyonlar neslin devamlılığını tehlikeye sokar. Fakat kapalı kapıların ardında kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez. İster sevin, ister sevmeyin, ister iğrenin bu insanlar binlerce yıldır aramızda varlıklarını sürdürüyorlar. Bill ve Frank arasında gerçek anlamda bir kimya, bir duygu buhranı mevcut ve bunu çok güzel yansıttıklarını düşünüyorum. İkisinin de artık birbiriyle ilişkiye girecek takati kalmayınca yan yana yatıp, yanaktan öpüşüp uykuya dalıyorlar. Bu saf sevgidir. Hayatınızda hiç sevmediyseniz veya sevilmediyseniz bunu anlayabilmeniz biraz zor olabilir, kabul. Kişi Matrix’i anlamak için nasıl kabuğunun dışına çıkıyorsa, Bill ve Frank’in arasındaki duygusal gerilimi anlayabilmesi için de onlara cinsiyetçi açıdan değil, birbirini seven iki kişi olarak bakması gerekiyor diye düşünüyorum. Ama yine de siz bilirsiniz tabi. Kimseye ders vermek haddime değil. Sadece bi’ düşünün derim.

    Karakterlerin intiharları esnasında; Bill’in “Bu, oyunun sonundaki trajik intihar değil” monologu da orijinal oyuna oldukça güzel bir gönderme olmuş. Malum, orijinalinde intihar eden sadece biriydi.

    İlk bölümün sonundaki 80’lerden kalma Depeche Mode şarkısının çalması Bill’in ölümü anlamına gelmesi de ayrıca çok güzel yedirilen bir başka detaydı bence. Bölümlerin arası sanıldığının aksine çok daha ince ipliklerle birbirine bağlı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu bölüm teknik olarak oyunda da vardı ama gösterilmemişti, eleştirenler tam olarak neyi eleştiriyor?


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Eşcinsellik üzerine yetişkin dergileri olan Bill'in, oyunda eşcinsel olduğunu anlamayıp burada onun eşcinsel yapıldığını mı sanıyorsunuz? Ya da Frank'in olmadığını? Ya da Frank ve Bill'in 20 yıl beraber yaşamadığını, bunun dizi için uydurulduğunu? Frank, farklı bir sebepten Bill'in yanından ayrılıyor bu kısmı değiştirmişler ama çok bir önemi yok, birebir aynı şeyleri görmeye de gerek yok.
  • Gaylerin aşkı olmuş bu 3.bölüm walking dead de de böyle geçişler vardı ama bu 1 saat çok geldi genede orda bile kalite var sadece çok uzatmışlar ve nereye bağlayacaklar merak ettim bu kadar back ground verip hikayelerini anlattıktan sonra 2 karakterin..


    Edit:
    Bu arada yorumları okumadan yazmıştım üstteki mesajı yorumları şimdi okudum harbiden Türk insanının sığlığı beni gene şaşırtmadı atlayarak bitirdim diyenler izlemeden 1 puanı verdim diyenler yani 80 dakika ne anlatıldığına, hislere duygulara bakılmıyor aaana öpüştü 2 erkek püü Allah belanızı.. kafasına yapacak bişey yok.

    Kesinlikle kötü bir bölüm değildi sadece çok uzatılmıştı her bölüm zombi yaratık hastalıklı kovalaması bekleyenler sıkıldı tabi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 30 Ocak 2023; 22:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Sen gelmeden önce hayatımda hiç korkmadım"

    BiLL

  • BaDRuLe kullanıcısına yanıt

    Çok güzel açıklamışsınız hocam, sevgi herkes için. İkisi arasındaki ilişkiyi de çok güzel işlemişler.


    Kızın tipine bende alışamadım.

  • 3. bölüm açmayın dedeler olmuş.


    SJW'lerin yatacak yeri yok valla.

  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    Eşcinsellik denen leşliği bize izletmeleri. Çünkü ahlaksızlık, iğrençlik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 30 Ocak 2023; 22:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehirlere sporlar yağardı her gece
    biz durmadan sevişirdik.


    s01e03

    Bill reiz başka tuzaklar da kurmuş meğersem
    tamam gaylik var ama sonu hüzünlü bitti.dramayı severim.
    bir sonraki bölüm şehirden geçecekler muhtemelen.tuzaklar , çatışmalar ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    Last of Us'ın içeriğinde eşcinsellik olduğunu 2013'de hayatımıza girdiğinden beri biliyoruz ve bunu bile bile izleyip, bir de bu şekilde karşılık vermek oldukça anlamsız. Eşcinsellik size bu kadar iğrenç geliyorsa, içeriğinde eşcinsellik olan bir yapımı zaten izlememeniz gerekiyor, izliyorsanız da bu konuda eleştirme hakkına sahip değilsiniz. Nihayetinde izlediğimiz bu ürün, Neil Druckman'ın malı ve o adam da istediği gibi anlatmakta özgür, tıpkı hepimizin farklı inaçlara, tercihlere, düşüncelere sahip olduğu gibi.

  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.