Şimdi Ara

tevkifatlı fatura yanlışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskiden kamu kurumlarına veya vakıflara iş yaptığımızda herkese yaptığımız gibi 1000 liralık bir fatura için 80 TL kdv ödüyor, 1080 TL kdv dahil fatura kesiyorduk, günü gelince de onlar bize 1080 TL ödüyorlardı.


    Ama artık kamu kurumları ve vakıflara fatura keserken bu 80 lira kdv'yi 40+40 diye kesiyoruz bu tevkifat yanlışı yüzünden, müşterinin şirket bünyemizdeki hesabında 1080 lira borcu oluyor ama müşterimiz bize 1040 lira yatırıyor, biz 40 lira, müşterimiz olan kamu kurumu da bizim adıma yine 40 lira kdv ödüyor, toplam yine bişey değişmiyor, toplamda 80 lira kdv ödenmiş oluyor, ama bize ekstra bir uğraş oluyor, tabi kamu kurumunda çalışan memura da ekstra bir uğraş çıkıyor, bu yetmezmiş gibi hesaba 1040 lira geçince, bizim 1080 lira borcun 40 lirasını alacak defterimizden elle düzeltmemiz gerekiyor, yoksa adamlar halen bize 40 lira borçlu gözüküyor, kafamız karışıyor, ayrıca bizim adımıza o 40 lira ödeniyor mu ödenmiyor mu bilmiyoruz bile. Üstelik onlar kendilerine kalan 40 lirayı ödemezse cezası yine bize kesiliyor, e-fatura yanlışı yüzünden de faturayı yanlış kesersek de iptal edip düzeltemiyoruz bile.


    Bir başka yanlış ise Şu;


    cihaz aldık ve 750bin lira maliyeti var, 60bin de kdv ödedik 810bin lira kdv dahil toplam etti. Sonra benim bunu kestiğim faturalardan devlet düşüyor, ani devlet bana 60bin lira borçlanıyor, şimdi ben her gün iş yapıp 1000 liralık fatura kessem, 750 günde hem cihazın bedelini çıkarmış oluyorum(başka hiç bir masraf olmadığını farz ediyorum), hem de 80 lira 80 lira devletin bana olan 60bin liralık KDV borcundan düşüyor, ve devlet bana bunu 750 günde ödemiş oluyordu, 750 gün sonunda da keseceğim her 1000 liralık faturaya başka bir masrafım olmassa 80 lira kdv yi cepren ödemeye başlıyordum. Ama artık tevkifat yüzünden iş değişti, artık devlet bana olan 60bin liralık borcunu 80 lira 80 lira değil de 40lira 40lira ödemeye başladı, her gün 1000 liralık fatura kessem 750 günde değil, 1500 günde alacağımı alabileceğim! Enflasyon sıfır ya bu ülkede, ürün alırken ödediğim 60bin lira KDV'yi kendi ödeyeceğim KDV'den mahsup edebilmek için 1500 gün çalışacağım, zaten başka hiçbir masrafımız olmasa bile 750 günden önce yaptığımız yatırım kendini amorti bile etmiyor, ancak 5 yıl sonra kara geçebiliyoruz. Sonra neden gelişemiyoruz. Bugün bir plan yaparak işe başlıyoruz 1500gün sonra kara geçmeye başlarız diyoruz, ama masa başında oturup bilmeden bir yerlere yazılar yazıp karar alan adamların yazdığı yazıları okumadan ve değerlendirmeden imza atan kişiler sayesinde 120 gün daha kara geçmeniz engelleniyor.


    Tabi bu hesağlamara %22 kurumlar ve %20 stopaj verigilerimiz dahil değil, onlar eskiden de vardı, şimdi ertelenmedi bile.


    Bir diğer eleştirim ise şu pandemi döneminde bizim gibi küçük şirketler özellikle de sağlık hizmeti sunan şirketler(birlikte çalıştığımız özel hekimler ve özel sağlık merkezleri de dahil) bir yardım alamadı. Ama bizden çok daha fazla kazanan taksi şöförleri, ya da dükkanını kapatmak zorunda kalan bayan kuaförleri falan az da olsa yardım aldı, oysa onlar götürü usulü ile senede 200-300 lira civarı bi vergi ödüyor sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 17 Mart 2022; 8:26:40 >







  • Haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çol uzun uzun yazmissiniz sikintinizda anlasilmiyor pek ama diyebilirim ki Kismi ve tam tevkifat muesesesi ozellikle vergi kayip ve kacakciligina karsi getirilmis bir muesese dir kismi veya tam tevkifatli islemleriniz sonucu diger sartlarida saglamaniz halinde hesapladiginiz ancak tahsil etmediginiz toplam KDV tutarini asmamak kaydiyla KDV iadesi aliyorsunuz. Bence kdv iade indirim mekanizmasini tam anlamamissiniz siz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakyolSurucu -- 15 Mayıs 2021; 17:11:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmamız için tercih ettiğimiz bulut tabanlı yazılım olan Evobulut; GİB tarafından yapılan en son güncellemeleri uyarlayabilmesi ve geliştirilebilir olması sebebiyle de kişiselleştirilebilen bir yazılım desteği sunuyor.

    Demir-Çelik sektöründe yer alıyoruz. Faturalarımızı kolaylıkla farklı senaryolarda ve Tevkifatlı kesebiliyor; yazılımdan desteğe tüm ekibin ilgisiyle süreçlerimizi kolaylaştırıyoruz.

    https://www.evobulut.com/e-fatura-programi

    İnceleyebilmeniz adına sizlere link bırakıyorum.

  • Faturayı yanlış kaydediyorsunuz ondan oluyor. 120 borç 1040 tl, 601 alacak 1000 tl, 391 alacak 40 olarak keseceksiniz. Öyle olunca fark çıkmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vergi vermek için bile bürokratik engel koyuyorlar önümüze tevkifat falan. Ya bırakın vergimizi verelim, bizim ödememiz gereken vergiyi başkası ödemek zorunda kalmasın, biz de onu takip etmek zorunda kalmayalım, hayır onların yerine biz de ödeyemiyoruz, ama onlar ödemezse cezası bize geliyor, onlara değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.