Şimdi Ara

Tekstil işine girmeyi düşünüyorum sizce olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ailemin işlettiği konfeksiyon atolyesi var.Yıllarca aklınıza gelecek birçok tekstil şirketlerine fason dikim yaptık.20 tl ye diktiğimiz ürünü internet sitelerinde 180'e satıyorlar.İşin mutfağında biz varız ama kazanan şirketler artık canıma tak etti bu durum.Kendi modelimi oluşturup dikmeyi düşünüyorum ekibimiz çok güzel mont,ceket aklınıza gelebilecek her tekstil ürününü dikeriz.Ama korkum şu ki alıcıya ulaşabilir miyim bilmiyorum.Örneğin hesabıma göre bir bluzun kumaş,kesim,dikim ücreti ortalama 16-17 tl olmasına rağmen internette 20 tl'ye de satan var.Kafam çok karışık alıcıya ulaşabileceğimi satabileceğimi bilsem direk başlıcam da sonuçta atolyemizde 15 kişi çalışıyor günlük giderimiz 3000 tl zaten pek kazanamıyoruz kazandığımızda da tekstil sektöründe boşluk olduğu zaman o kazandıklarımız gidiyor.Tavsiyelerinize ihtiyacım var



  • Kendi pazarlama biriminizi oluşturup satış yapmaya çalışmalısınız diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternet çağındayız . Sormana beklemene bile gerek yok. Tabi günlük gider 3000 TL çok fazla. Şu korona döneminden dolayı halk fakirleşti bu bir dezavataj. İlk aşamalarda büyük satışlar yapamaya bilirsin. Mesela ürünleri 3'e 4'e bölebilirsin ama biraz sermaye illaki gerekir. Türkiye'de satış yapmak istiyorsan en iyiler Trendyol ve Hepsiburada. Şimdiden hesabını aç. Benim sana tavsiyelerim (Türkiye pazarı için):

    1-) Reklam konusunda cimrilik yapma, kesinin ağzını aç.

    2-) Ürünleri biraz abart, bir fotoğrafçı ile anlaş, profesyonel çekimler yap.

    3-) Müşteri memnuniyetini çok önemse. Bir kere alacaklar zaten deyip sallamasyon ürünler yollama. Unutma onlar sana puan verecek. Ben bile %85-90 müşteri memnuniyeti yerlerden alışveriş yapmıyorum.

    4-) Müşteriyi şımart. Özel paketler oluyor. Kese kağıdı tarzında, üstünde şeffaf bir şeyin olduğu kaliteli paketler onlardan al. Paketlerin yanına da güzel bir hediye yollarsan pek güzel olur.

    5-) Fiyatı tam ortalarda tut. Çok ucuza yönelme, çok pahalı da yapma.

    Hadi eyvallah benim tavsiyelerim bu kadar ama farklı sıkıntılarla kesin karşılaşırsın. Her sıkıntının cevabı ya Youtube'da ya da Forum'da oluyor genelde. Millete sormaktan çekinme.




  • Bende ilüstratör,photoshop ve dikim eğitimi alarak dışardan kumaş satın alıp kendim dikip satmak istiyorum. Satış konusunda endişem yok ama tişört ve denim kumaşları istediğim kalitede ve fiyatlara bulabilir miyim endişesi var. Bence satış online olacaksa o kadar emdişelenmenize gerek yok. Ek iş gibi düşünebilirsiniz. Trendyol gibi yerde %20 gibi komisyonlar alıyor. Kendi siten ve instagram gibi yerlerden satmaya çalışabilirsin. Örnekleri görüyorsundur. Tasarım telifi konusu tam nasıl oluyor o konuda bilgin varsa okumak isterim başarılar.
  • @Zendo bir ayrıntıyı atlamışsın, trendyola ayda 20M ziyaretçi giriyor. Kendi kuracağın sitene 2 kişi girerse dua et.

  • Bayan mi erkek mi uretim , kaliplariniz size mi ait,rica etsem ozel mesajdan konusabilirmiyiz? İyi geceler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.