Şimdi Ara

muhasebeci olmadan şirket açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
44.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlangıç düzeyde muhasebe bilgim var ve öğreniyorum. Şahıs firması açmak istiyorum. Açılış aşamalarında tüm bilgiler muhasebeciye yönlendiriyor. Bunun dışında kendim aynı işlemleri yapamazmiyim illa ruhsatlı muhasebeci mi olmam gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu işlerle genelde muhasebeciler yürüttüğü için piyasada "muhasebeci olmadan olmaz" kanısı oluşmuş. Oysaki kuruluş işlemleri için muhasebeci zorunluluğu bulunmuyor, tüm işlemleri firma sahibi bizzat kendisi yapabilir. Zaten muhasebeciler de vekaletname olmadan bu işleri yapamıyor. Ticaret siciline, vergi dairesine ve diğer kurumlara gerekli başvuruları ya firma yetkilisi ya da vekaleti olan birisi yapabilir. Kuruluş işlemlerini geçtim, Maliye bakanlığı'nın belirlediği hadleri geçmiyorsan muhasebeci ile çalışma zorunluluğun bile yok. Muhasebe bilgin ve deneyimin varsa kendi defterini kendin tutar, beyannamelerini kendin gönderebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kediseven

    Bu işlerle genelde muhasebeciler yürüttüğü için piyasada "muhasebeci olmadan olmaz" kanısı oluşmuş. Oysaki kuruluş işlemleri için muhasebeci zorunluluğu bulunmuyor, tüm işlemleri firma sahibi bizzat kendisi yapabilir. Zaten muhasebeciler de vekaletname olmadan bu işleri yapamıyor. Ticaret siciline, vergi dairesine ve diğer kurumlara gerekli başvuruları ya firma yetkilisi ya da vekaleti olan birisi yapabilir. Kuruluş işlemlerini geçtim, Maliye bakanlığı'nın belirlediği hadleri geçmiyorsan muhasebeci ile çalışma zorunluluğun bile yok. Muhasebe bilgin ve deneyimin varsa kendi defterini kendin tutar, beyannamelerini kendin gönderebilirsin.

    Maliyenin belirlediği hadler basit usul içindir ve o hadler aşılmasa bile her meslek dalında basit usule tabi mükellef olunamaz. Basit usul berber, terzi gibi sermayeden ziyade bedeni çalışmaya dayalı meslek icra eden zanaat erbabı içindir. Basit usul dışında kalanlar ise gerçek usule tabidir ve gerçek usule tabi mükelleflerin beyannamelerinin 3568 sayılı kanundan yetki almış meslek mensuplarınca imzalanması zorunludur. Dolayısıyla mali müşavirle imzalanmış olan beyanname gönderme aracılık sözleşmeniz, smmm tarafından maliye sistemine tanıtılmadan beyannamelerin gönderilmesi imkansızdır. Gerçek usule tabi mükelleflerin mali müşavirle çalışması zorunluluğu bu durumdan kaynaklanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,
    bir mali müşavir ile sözleşme yapmadan veya işeltmenizde bir mali müşavir istihdam etmeden kamu yükümlülüklerini yerine getirmeniz imkansızdır.

    Bilgilerinize...
  • Mali Müşavir'in gerekliliği genel olarak muhasebenizin tutulması değil, Mevcut İşletmenizde genel muhasebe sisteminin kurulması, İşlemesi için gereklidir. Basit Usul için sadece Bedeni çalışmaya dayalı meslek icra etmekte yetmez, Tutuğunuz iş yerinin Kirası Büyük Şehir hadlerine göre yada diğer hadleri geçmemesi önemli.
    > Şahıs Firma için;
    -Tutuğunuz iş yerine ait Vergi Dairesine gidersiniz.
    -Kira Kontratınız
    -Vergi Dairesine Hitaben, TC kimlik numaranınızın olduğu mükellefiyetinizin Başlatılmasıyla ilgili dilekçeyle
    -İş Yeri Açılış Formu doldurmanız, Yeterli olacaktır.
    -Zaten eksiğinizin olması halinde Memular sizi uyaracaktır.
    Sonrasında..
    -Fatura kullanacaksanız, genelde fatura şarttır. Fatura izin yazısı almak için yine dilekçeyle başvurunuz.Sonrasında vergi Dairesiyla anlaşmalı bir Matbaada faturalarınızı bastırınız.
    ve / veya
    -Yazar kasalı POS cihazı için yine aynı şekilde Faturadaki gibi başvurmanız yeterlidir.

    Sonrasında

    -1 Haftaiçinde Vergi Dairesinden Yoklama Memurları sizi yoklamaya gelecektir. İşyerinde bulunup ilgili tutanağı imzalamalısınız.
    -Ayrıca Sigortalı Çalışanınız olacak mı ? SGK / Bağkur bunlar ayrı işlemler.

    Ek olarak;
    -Yok Ben Şahıs olacağım fakat Kurumsal olmak istiyorum diyorsanız, Ticari Sicilden Adınızı ve Ünvanınızı Tastik ettirmek için baş vurabilirsiniz.
    -Açmak istediğiniz meslek veya iş koluna ait ODA varsa oraya başvurmanız yeterli olacaktır.

    KDV, Muhtasar, Geçici Vergi, Gelir Vergisi Beyannamelerini sıkıntısız verip birkaç yıl sonra Vergi Dairesinden gelen İnceleme Memurlarından temiz raporu alırsanız yolunuz açık olsun derim. İncelemeye gelme zamanları değişkendir. İşletmenizi açtınız, 1 ay sonrada gelebilirler, 10 yıl sonrada defalarca incelemeye gelebilirler Vergi Dairenize bağlı. Gelme sebepleri faaliyet kolunuza, ödediğiniz vergiye, kullanmış olduğunuz evraklar bağlıdır ve çeşitlendirilebilinir.
    Ayrıca Şahıs İşletme Defterlerininde pek yakında BS/BA form vermelerinin gündemde olduğunu hatırlatmak isterim. Genelde BS/BA uyuşmazlıkları Vergi Dairelerini harekete geçiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 16 Şubat 2017; 20:57:53 >




  • Merhaba,
    Şahıs şirketi kurmakla ilgili buradan da bilgi alabilirsinizhttps://www.dopigo.com/sahis-ya-da-sermaye-sirketi-nasil-kurulur/
  • emrahcey E kullanıcısına yanıt
    vergi için zaman aşımı 5 yıl. o yüzden 5 yıl dolduktan sonra vergi incelemesi yapilamaz

    hatırlatmak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir mali müşavir ile sözleşme yapmadan işletme açamazsınız. Ayrıca mali müşavir zarar da olsa beyanname göndermek zorundadır, göndermezse kazanç olsun ya da olmasın ceza yersiniz.

    Ama açılış işlemlerini geçtikten sonra siz bir muhasebe proğramı alırsınız siz faturaları işliyip, beyanname hazırlayıp, mali müşavire hazır bir şekilde gönderirsiniz o da onaylayıp maliye ye gönderir. Mali müşavir olmayanın beyanname gönderme yetkisi yoktur. Zaten online olduğu için siz siteye bile giremezsiniz.


    Bana sorarsanız hocam, anladığım kadarıyla bilginiz teori olarak hiç muhasebede çalışmamışsınız. Muhasebe ile kordineli çalışın.
  • şirket kuruluşu Burada Limited ve A.Ş.'ler için şirket kuruluş süreci anlatılıyor. Şahıs işletmesi kurulacaksa ticaret sicil zorunluluğu yok direk vergi dairesi işlemlerini yapabilirsin.
    Kuruluşu kendin yaptıktan sonra yinede mali müşavire ihtiyacın olacaktır.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peacemaker -- 19 Şubat 2018; 10:49:41 >
  • Aşağıdaki şartlarda muhasebeci ve/veya mali müşavir tutma zorunluluğu yoktur. Çünkü beyanname için imza şartı aranmaz:
    Bunu çoğu muhasebeci bilmez, söylemek işine gelmez. Vergi dairesinde de adamlara bu kanunu gözlerine sokmak gerekir. Yoksa memur tayfası sen git muhasebecin gelsin der.
    Resmi Gazete No: 23034 Resmi Gazete Tarihi: Pazar, 29 Haziran, 1997 Adı: UID: dnP4miw4HtdR7kQ9
    B) İmzalatma Kapsamı Dışındaki Mükellefler
    1998 yılı vergilendirme dönemiyle ilgili olarak;
    1 - İkinci sınıf tacirlerden;
    a) Alım satım veya imalat faaliyetinde bulunanlardan bir önceki yıl satışlarının tutarı 7 milyar lirayı,
    b) Yukarıda yazılı olanlar dışındaki işlerle uğraşanlardan bir önceki yıl gayrisafi iş hasılatlarının tutarı 3,5 milyar lirayı,
    2 - Zirai kazancı işletme hesabı esasına göre tespit edilen çiftçilerden bir önceki yıl hasılatları tutarı 7 milyar lirayı,
    3 - Serbest meslek faaliyetinde bulunanlardan bir önceki yıl gayrisafi, hasılatları tutarı 5 milyar lirayı,
    aşmayanlar ile,
    4 - Bu hadlere bakılmaksızın noterler,
    beyannamelerini imzalatmak zorunda değildirler.
    Sözkonusu hadlerin takip eden yıllarda Bakanlığımızca ayrıca belirlenmemesi halinde, bu hadler, her yıl Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: peacemaker

    şirket kuruluşu Burada Limited ve A.Ş.'ler için şirket kuruluş süreci anlatılıyor. Şahıs işletmesi kurulacaksa ticaret sicil zorunluluğu yok direk vergi dairesi işlemlerini yapabilirsin.
    Kuruluşu kendin yaptıktan sonra yinede mali müşavire ihtiyacın olacaktır.

    Kolay gelsin

    eski bir konu ama verilen bilgiler geçerliliğini koruyor. basit usül vergilendirme ile dükkan açmak istiyorum. basit usül şartlarını sağlıyorum. bu şekilde bir dükkan açmak için yine şahıs şirketi kurma işlemlerini yapmak durumunda mıyım? bir de dükkan açmak için ustalık belgesi vs. şartı var diyorlar. yukarda yazılanlarda böyle bir şeyden bahsedilmemiş.









  • Yasalara göre mali müşavir zorunlu diye öğrendim.

    Ancak mali müşavirler yaşadığım tecrübelere dayanarak onlarda çok birşey bilmiyorlar. İnternetten öğrenip sende o işe yapabilirsin,, çinko karbon muhasebeciden farkın olmaz.

  • Snowmann kullanıcısına yanıt

    Evet şirket kurarken mali müşavir zorunluluğu yok. Fakat şirketi kurduktan sonra şirket faal olduğu müddetçe bir Mali Müşavir ile sözleşme yapma zorunluluğunuz var. Çünkü şirketinizin adına her ay veya 3 ayda bir verilecek beyannameleri verme yetkisi kanunen Mali Müşavirde dir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.