Şimdi Ara

Temel Kotil’den açıklamalar: KAAN ne zaman envantere girecek? F-35’ten iyi mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Aklı başında adamın yorumu nasıl güzel oluyor. İşte örnek bilinçli bir yazar. Dostum emin ol onlar da herşeyi biliyor karaktersizlik çökmüş üzerlerine salak rolü yapıyorlar. Kandırılmış rolü yapıyorlar. Masum gariban ayağına yatıyorlar. Ah o .............lar ne hile hurda ile cukkalarını doldurup eş dost akrabayı doldurup her şeyi hortumluyorlar. Sen sadece kendi hayatına odaklan kardeşim. Bunların çingeneliği bitmez seni de o lağıma çekmesinler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    İlk üretim 5.nesil olmayacak ilk partlar 5.nesil görünümlü 4.5nesil olacak. Bu da f15 eurofıghter rafael kısmen de f35 rakip olabilecek düzeyde onun yerini alacak. 2040 gibi yıllarda da hayli hayli 5.nesil uçaklara geçiş yapmış oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 23 Şubat 2024; 23:56:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    E biz f22 görmedik savaşta? F22 görünce neden hemen ooo ameriga diye ağlıyorsun?

    Yorumların tamamen kuyruk acısı yazık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt
    F-35 motoru 28.000 lbf, artyakıcı ile 43.000 lbf. Yapabilir miyiz? Ayrıca süpercruise ve soğuk plazma teknolojisine sahip. F-35 uçağı pasif sensörlere, sensör füzyonuna ve elektromanyetik görünmezliğe sahip. Ram boyaya ve pasif aesa radara sahip. Saydığım teknolojilerden bir tanesi bile eksik olursa uçak kabak gibi tespit edilip hayalet uçak olmaktan çıkıyor. 5. Nesil olamıyor. Amerikadan başka da yapabilen yok. Çin Rusya Avrupa Birliği dahil. Televizyonda parayla cik cik konuşan uzman görünümlü şaklabanlarla olmuyor bu işler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bat-Man kullanıcısına yanıt
    F-22 hakkında konu açılmadı açılırsa konuşuruz. F-22 savaşlarda düşman hava savunma sistemleri ve radarlarını susturmada kullanıldı ve düşman çökertildi. Bizim gibi reklam yapıp herşeyi ortalığa dökmüyorlar. Bana sallamak adına konuyu alakasız yerlere çekme. Neden kuyruk acım olsun birader bende bu ülkenin vatandaşıyım vergi veriyorum ve karşılığını almak istiyorum. Ama yalan dolanla değil. Televizyonda üç beş parayla bülbül gibi öten uzman kılıklı sahtekarlar halkı galeyana getiriyor o kadar. Doğru bilgi almak isteyen alır. Kaan projesini destekliyorum. Ama şu anki hali savaş uçağı demekten fersah fersah uzak. Hele hele 5. Nesil diyenler var, F-35 den iyi diyenler var ağızlarına tava ile vurasım var. Önünde 20-30 senesi var Kaanın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memlekette ne uzman varmış, yorumlar evladiyelik ama kime ne anlatıyoruz ki zaman kaybı, gereksiz abartı yok artık bir emziği çıkarın çok zaman lazım bizim motor değil o gelene kadar 20 sene olur diyenler daha dün'e kadar maket diyordu, uçtu bu sefer abartıyorsunuz diyorlar.

    İşim gereği ne zaman yerli yazılım ve donanım üreticisi görsek belirli bir düzeyde kullanıma ulaşamıyor, bizzat yerli mühendis bozuntuları ve sermaye sahipleri çamur atıyor oysa koşa koşa gittikleri yabancı üretim modellerin zibilyon tane açığını hatırlattığınızda adeta köle gibiler, sizinle düşman olmaya hevesliler asla aksini düşünmemeniz gerekli sizi hem aptal hemde değersiz görmeye programlanmış gibi olduklarını görüyoruz. işte bu sebepten 90'ların başından beri bilgisayar teknolojilerinde gıdım gıdım ilerliyoruz, belirli örnekler ve senaryolar dışında şu diyebileceğimiz işler cidden çok az. en pis darbeyi yerliler vuruyor oysa kölesi oldukları zihniyetin ürünlerinde de mahir olmaktan uzaklar, sektörün içinde olanlar dahi tüketim bağımlısı yenilikçilikten bi haber ve tam tersi yerli düşmanı, yeni gelenlerde bu kalıba girmeye hevesli köşe kapmak böyle olmak demek onlar için.

    Yukarıdaki haberde geçen sektör'de işi yapanlar belli yaptırmak için ıkınanlar belli tam tersi yorum yapıp imkanı olsa işi durduracak insanlarda kendileri, tarih'te 100 tane örneği de olsa bu kopya ruhlular tarifsiz düşmanlığı bırakıp en azından sessiz kalamıyorlar, laf arasında aslında biz'de bu ülkenin evladıyız demiyorlar mı ne ata tanır ne gelenek görenek bilir, ecdadına düşman ve ecdanına kök söktüren fırsat bulsa aynı herzeyi yiyecek olan milletlere benzemeye ant içmiş ama görünüşte sadece görüntü de benzeyiş bu, aksi yorumlara bakın hep bir siyaset çöplüğü oysa kendi fikirlerindeki siyasilerin ne haltlar yediğini geçtim adamlar açıktan hepsini kapatacağız diyorlar, bunları görmezden gelenler de insanların zekasına aklına hakaret edercesine muhalefet edip alternatif olarak bu adamları tutuyorlar, merdiven'e ters binen tipler, koltuk için birbirlerini yiyen adamları ülke yönetimine getirecekler imkan bulsalar, memlekette yokluktan adeta abdurrahman çelebiye mahkum olunmuş olduğunu en azından işin ucundan tutan var demek yerine olanı da satacak dağıtacak üstelikte bunu deklere eden beş para etmez siyasileri destekliyorlar, tüm muhalefet elbette aynı değil peşin konuşmamak gerek ama peşin olunacak bir şey varsa o da muhalefetin sadece gergin yapması gibi halkın içinde de gelişmelere hem çemkiren insanların olması muhalefetin büyük bir çoğunluğunun takoz olmaya çalışması tarihe not düşülecek cinsten bir durum, memleketin kazanım sürecine bakın her aşama da muhalefet farklı argümanlar öne sürüyor gerçekleşmesi de önemli değil önemli olan muhalefet etmek yermek eleştirmek zorlamak değil, halkın bu halde olması beş para etmez siyasi tiplerin değer görmesine ve benzerlerini yanlarında tutup muhalefetteki siyasilerin komple çöp olmasına sebep oluyor, biri arabaya çakar öbürüsü nükleer santrale diğer füzelere bir başkası iha-siha der, diğer zaten o kadar destek bende olsa bende yaparım der, delilsiz konuşmanın sonucu olmazsa yalancılar iftiracılar atıp tutar, girin youtube'a her seçin öncesi ve sonrası olacakları tek tek sayan siyasilere ekonomistlere fikir babalarının videolarına baksın.
    bu tiplerin neredeyse hepsi kripto mokunda atıp tutup hiçbir dediği gerçekleşmedikten sonra hala aslında bildik demesi ortalıkta dolaşması gibi hala hayattalara, bazıları ara ara çıksa da girin youtube'a TOGG'a atıp tutanlara bakın yada KAAN'a yada Bayraktar'a Akıncıya Nükleer tesis için felaket telllalarına, yahu gaz bulunmuş hayatında doğalgaz kokusu bilmeyenlerin ağzına sakız oldu, rekor sürede tesis edildi hala daha atıp tutan var. amacımız bağcıyı dövmek olursa sebep bulmaya ne hacet bu kadar eksik özellikli memurun olduğu yerde mükemmellik beklemek başlı başına hata.





  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    5.nesil denilmemesi gerekiyor iran olduk maalesef şuan ki sistem 5.nesil görümlü 4.5nesil uçak olacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sentilyon kullanıcısına yanıt
    THY nin feto ile bağlantılı olduğu dönemde başkanı değil miydi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Uçağı kaldırıp indirince savaş hazır mı oluyor kafadan sıkıntı mı var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucak ilk gorucuye cıktıgında Fatih Altay lı

    "Bir tane uçak var, tak tak tak gidiyor, tekerlerine motor koymuşlar öyle mi gidiyor bilmiyoruz. Tamam Milli Muharip Uçak olsun da e daha uçmuyor bu. Daha yerden tekerlerini 10 santimetre bile kesmedi. Belki 2030'da deneme uçuşuna başlayacak. Belki 2035'te.. E tamam da motor nerede? Bu uçağı Çin yapmaya çalışıyor, 15 senedir bitiremedi daha. Niye yalan söylüyorsun! De ki "Biz yapmaya çalışıyoruz, uğraşıyoruz" Yalana gerek yok. Çünkü büyük yalanlar büyük hayal kırıklıkları. İnsanlara hayal kurdurmak iyi bir şeydir ama hayal satmak kötü bir şey."

    Savaş ucakları konusunda herkesin bilgisi yuzeysel..
    Sahsen bu lafları bu tur adamlara yediren Tusas a ve Temel Kotil e inanmayı ve güvenmeyi tercih ediyorum...

  • "F35 den iyi mi?" sorusu yanliş bir soru. Çünkü hali hazirda F35 hazir ve kullanilabiliyor aktif olarak. Yapilan uçak ise daha emekleme aşamasinda. Nasil ki biz insanlar böyle kocaman dogmadik bir emekleme aşamasindan geçtik değil mi?.


    Bu tür araçlarda ayni şekilde emekleme aşamasinda şuan testleri yapiliyor. Zaten öyle 3 ayda olabilecek şeyler değil. Uzun yillar testleri gerçekleştiriliyor. Yani burada önemli olan birşeylerden başlanmasi ve en önemlisi programin "devam" etmesi. Ülkenizi bu kadar çok karalamayin dostlar emin olun bu ülkede yeterince teşvik verildiğinde yapabileceği potansiyeli siz bile şaşirirsiniz.

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    Seçim yatırımı.


    2008'den bir önceki seçime kadar Altay dayadılar. Baktılar b.ku çıktı. Uçak verelim oldu.


    Senin 1. nesil uçağın yok 2-3-4 yok diyosun ki 5. nesil yaptım F35'ten iyi Temel Kotil’den açıklamalar: KAAN ne zaman envantere girecek? F-35’ten iyi mi? 


    ABD hepsini yaptı (Wright kardeşler ABD'li yaw) 1995'te F35'e başladı 9 ülke çalıştı. 20 sene sonra F35'i uçurabildi ama biz ilk seferinde 5. nesil yapabiliyoruz (!) ne zaman seçim olsa bişeyler buluyoruz.


    Uçak da İngiliz BAE system'in eseri. İŞ ilanları bile orda çıkıyor.. Link vermekten usandık azıcık işin içinde olanlar "yahu destek aldık ne var" diyor ama adamlar multi milyarlık ihaleyi aldık diye bayram etti.. Ne para verdik kimse açmıyor ağzını. Ya senin ilk 500'de üniversiten yok nerde hangi ekip? Olanlar gitti zaten herkes biliyor.


    2-3 seçim de böyle oyalarlar. 2028'de yerli milli radar, roket filan der basar gazı TV'de: Uçak yapmak kolay mı ABD 30 sene yaptı bekleyin der. Ne etti 2053. Bekler ya millet ne olacak?


    Nasılsa kimse sormuyor. Sürer gider böyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilade -- 24 Şubat 2024; 13:38:5 >




  • Sentilyon kullanıcısına yanıt
    Heee fetullah yandaşlarını sineye çektiniz yani. THY nin paralarını feto bankasına yatıran THY müdürüne taparsinda sen sahtekar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ne faydası var? Ülke savunması içinse Nato'yu ülkesinden def eden Taliban'ın veya İsrail'in şeylerini ülkesinden def eden Suriye'nin elinde 5.nesil uçak mı vardı?

  • bu yüz bana güven verdi şahsen ben ikna oldum


    Temel Kotil’den açıklamalar: KAAN ne zaman envantere girecek? F-35’ten iyi mi?
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    F22 ilk tasarlanırken F16 dan üstün olması amacıyla tasarlandı. F22 ilk uçuşunda nerdeyse çakılacaktı. tasarım aşamasında bile F22 nin kağıt üstünde F16 dan üstün olduğu ne kadar açık ise, Kaan da kağıt üzerinde F16 dan üstündür. nokta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Şubat 2024; 23:30:11 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Sadece F-16 dan üstün olsa iyi F-35 den bile iyiymiş. Eli oklavalı televizyon uzmanlarına göre ve donanım haber herçokolok bilimcilere göre. Kağıt üstünde iyi deseler anlarız adamlar hazır ateş modunda. O noktayı yavaşça yere bırak ve yerine virgül koy şampiyon.

    F-22 sadece F-16 dan değil dünyadaki tüm uçaklardan üstün olması amacıyla tasarlandı. F-22 ilk uçuşuna dair nereden bilgi aldın da yere çakılacaktı diyorsun. F-16 ilk uçuşunda yanlışlıkla havalanıp inerken çakılacaktı diyecektin herhalde. Kaan kaportası değiştirilmiş F-16 dır. 5. Nesil değildir. Hayalet değildir. İlerde değişiklik olursa doğru bilgiyi güncelleriz. Şimdilik gerçekler acı olsa da böyledir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.