Şimdi Ara

Tek rail mi, çoklu rail mi tartışmasına son(çeviriler eklenecek) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
7
Favori
10.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asıl göz boyama amaçlı olan single rail i göklere çıkarmak. Sürekli GTX 580 vb. tüketim canavarı kartlar örnek gösterilerek çoklu rail ile sorun çıkacağı söyleniyor. Kartın güç tüketimi 350W, bu tam yükte 29A akım ihtiyacı demek. Şimde deniyorki railleri 20-25 şer amper olan PSU ile bu kart çalışmaz. İyi güzelde bu kartın iki güç girişi var öyle değil mi? Yani iki railden güç alıyor. Bunu neden hesaba katmıyorsunuz? Ayrıca şu an belli bir kalitenin üzerindeki güç kaynakları zaten her türlü ihtimal göz önüne alınarak tasarlanıyor, bu adamlar salak mı? Gigabyte overclock turnuvasında railleri 25-30A ile sınırlandırılmış Enermax Revolution güç kaynakları kullanıldı. En üst seviye donanımlarla sıvı azot vs. overclock yapıldı. Sorun mu çıktı? Bu çoklu rail için iddia edilen güç yetmezliği, stabilite bozukluğu vb. saçmalıkların aksinin açık ve net bir ispatı değil mi? Bu derece uç işler yapmadığınız halde nasıl sorun çıkacağını iddia edebilirsiniz? "Single rail 70A" gibi bir ifade özellikle küçük yaştaki gaza gelmeye hazır forum kullanıcısının çok hoşuna gidiyor, üreticiler buna oynuyor.

    Ayrıca kısa devre koruması ve aşırı akım koruması farklı şeyer değil. Kısa devre durumunda sistemi kapatan yine aşırı akım korumasıdır, çünkü kısa devre anında aşırı akım çekilir. OCP sınırını 60-70A ve üstü yaparsanız kısa devreye tepki vermesi için öyle kablo ya da konnektörlerin yanlışlıkla temas etmiş olması yetmez. Kısa devre durumda kısa devre olan nokta üzerinden, arıza durumunda arıza yapan komponent üzerinden 60-70A akım çekecek kadar hasar görmeden sistem kapanmaz, o arada hasar büyür, başka kısımlarda hasar görür, yangın dahi çıkabilir. Bu kadar ciddi akım değeri kablo ve konnektörleri eritip yanmaya müsait bir madde varsa tutuşturmaya bile yeter. Çoklu rail bütün bu ihtimaller düşünülerek sonradan tasarlanmış, üreticiye ekstra maliyet getiren fakat güvenliği arrtıran bir yapıdır. Fakat gelde bunu anlat!!! Kafalara girmiyor. Ben bu risklere razıyım benim PSU m tek railden 70A versin gerisi hikaye diyen buyursun kullansın.

    60-70A ve üstü ile sınırlandırılmış tek bir OCP nin 25-30-40A vb. çoklu OCP kullanan bir güç kaynağı kadar etkin bir aşırı akım koruması sağlamayacağı su götürmez bir gerçektir. Mantıklı düşünüldüğünde Single rail için söylenebilecek bir tek artı nokta yok. Riski arttırmaktan başka bir şey değil. Bunu sanki bir yenilikmiş, üstünmüş gibi sunmak en hafif tabirle ticari cinlikten ibaret.

    Şimdi bana bu anlatmaya çalıştığımın göz boyama, yalan yanlış olduğunu, saçmalamadan aksini anlatarak açıklayacak biri var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 26 Şubat 2011; 12:03:01 >




  • Senin yazdıklarına göre çıkan anlam çok basit; diğelim ki tek kanaldan 60-70A veren bir PSU'da OCP ancak bu değerlerde devreye girer ve iş işten geçmiş olur. Benim sana sorduğum soru çok daha basit; bana kaliteli bir markanın tek kanal PSU'sunda bu aşırı yükten dolayı sistemin zarar görme yüzdesini kesin, istatiksel bilgilerle söylemeni istiyorum. Piyasada kalitesiz tek kanal PSU olduğu kadar çoklu kanala sahip olan kalitesiz PSU da yığınla bulunuyor. Kısa devre korumasının yanlış bağlantı anında gücü hemen kestiğini ya da OCP sınırını beklediğini kanıtlayabileceğin elinde herhangi bir test var mı? Kendinin de yazdığı gibi "Ayrıca şu an belli bir kalitenin üzerindeki güç kaynakları zaten her türlü ihtimal göz önüne alınarak tasarlanıyor, bu adamlar salak mı?" bu cümle kaliteli firmaların (gerek tek kanal PSU üretsin, gerek çoklu kanal PSU üretsin) hepsi için geçerli; değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 26 Şubat 2011; 10:22:11 >




  • Bu kavga sayesinde baya bir bilgi sahibi olduk PSU'lar konusunda. Sagolun :) Canerpense'nin dedikleri gayet mantıklı geldi bana.
    Peki Corsair HX750W tek rail midir cok rail midir? Ben onu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatherman

    Bu kavga sayesinde baya bir bilgi sahibi olduk PSU'lar konusunda. Sagolun :) Canerpense'nin dedikleri gayet mantıklı geldi bana.
    Peki Corsair HX750W tek rail midir cok rail midir? Ben onu merak ediyorum.

    tek
  • Karşılıklı yazışmaların arasında bilgilendirici bir konu olduğunu düşünüyorum. İlk mesajda @HexfeT in çevirisinden dolayı minnettarım. Keza @canerpense yede uzun yazılarından, açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum.

    Tüm bunlardan şöyle basit bir yargıya ulaştım, doğrumudur?

    Kullandığım PSU 12v kanallarından toplam 50A veriyor (25+25). Ama (sanırım kombine deniyor ona) 12v kanalından toplamda 450W güç sağlıyor. Bunun 140W ını işlemci, 60W ını ıvır zıvır kullansa geriye ekran kartı için 250W kalıyor galiba. Peki tek rail olsaydı da tek railden 450W verseydi, değişen bir şey olacakmıydı? Yine ekran kartına 250W kalmayacakmıydı bu hesapla?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HexfeT

    İlk videoda single rail PSU ya kablo kısa devre edecek şekilde bağlanmış. Fakat kablonun direnci ve OCP nin sınır değerinin abartısı yüzünden PSU olayı algılamayıp kabloyu yakıyor.


    Şaka mı bu? Kısa devve koruması bile olmayan PSUda neyi kanıtlamaya çalışıyorsun ki. Her
    iki sistemin de bir birine avantajları ve dezavantajları mevcut. Kaliteli ve kendini isbatlamış bütün
    güvenlik önlemleri olan psuya sahip bir marka aldıktan sonra normal kullanıcılar için tek ya da
    çoklu railin pek de önemi yok. Fikrimce kanal başına 25A altına düşmeyen çoklu ve sağlam marka
    psunun alınabilirliği ile yine sağlam bir markanın tek kanallı olanı arasında fazla bir fark olmaz ve
    belirtmek isterim ki çoklu kanalda kanal başına düşen Amper miktarının düşüklüğü yüzünden sorun
    yaşamış biri olarak ve maliyet açısından benim tercihim tek kanal. Başka birinin de bütçesi ve ihtiyacı
    düşünüldüğünde çoklu kanal olabilir.

    Yıllarca yapılan çoklu kanalı kötüleyip tekli kanalı övenler gibi şimdi tam tersi olarak
    Tekli kanalı kötüleyip Çoklu kanalı övmenin hiçbir manası yok.

    Bunu üstüne basarak söylüyorum son kullanıcı açısından:
    SCP, OCP, OVP, UVP, OPP ve OTP güvenlik önlemlerine ve güvenilir markanın etiketine sahip bir psu
    olduktan sonra pro olmayan bir kullanıcı için tek veya çok kanal pek de bir anlamı kalmaz...

    (Buna rağmen güvenilir markada bile çoklu kanalda kanal başına 25A altına güç veren bir psuyu
    kimseye tavsiye de etmem özellikle kaliteli çoklu kanallı bir psu almak isteyenler için kanal başına
    18A gibi düşük amperli olan psulardan uzak durmakta fayda olduğunu belirtmek isterim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 26 Şubat 2011; 15:30:23 >




  • forumda kasa+psu önerilerinde oyumu genelde.. tek rail veya çift rail yerine bilinmiş kendini kanıtlamış markaların psularını öneririm.. seasonic silverstone enermax corsair vs
    önerdiklerimde genelde tek railden beslemeli oluyorlar.. ama nedense kullandığım power çoklu rail (Enermax 850w revo)
  • Elinde tek rail 70A üstü bir PSU olan eğer cesaret edebilirse konnektör pinlerini 1.5 - 2 metre bir kablo parçasıyla birleştirip görsün şakamı gerçek mi? Sınır değer o kadar yüksek ki (öyle bir sınırlama gerçekten hangisinde var hangisinde yok o da ayrı mesele) OCP zaten varsa bile PSU nun max. değeri ile sınırlı, yani yok denilebilir. Ayrıca videodaki durum tam olarak kısa devre testidir denilemez, çünkü kablo uzun ve belli bir direnci var. Yüksek değerde akım sınırlaması aynı sahneyi yaşatır.

    Paragraflar dolusu açıklama var yukarıda hepsini bir kenara atıp tek bir detaya takılmayın.

    Şu ana kadar single rail şu şu şu sebeplerden dolayı daha üstündür şeklinde elle tutulur bir şey anlatabilen çıkmadı. Orada burada çoklu rail dengesizdir, tavsiye etmem şunu al bunu alma şeklinde yorum yapan arkadaşlar neredeler? Hadi bir konfigürasyon yazın ve şu PSU çoklu rail olması sebebi ile şu sisteme yetmez deyin. Arkadaş sen yanlış biliyorsun 70A sınır 20-30-40A den herneyse daha riskli değildir deyin ve neden böyledir açıklayın. Hani övüp duruyorsunuz ya orada burada Single rail 70A daha iyi bunu al diye.

    Bakın yine söylüyorum 60-70A ve üstü bir sınırlama bir şeyler ters giderse daha ciddi sonuçlar ortaya çıkmasından başka bir iş yapmaz. Bu pazarlama taktiğinden başka bir şey değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 26 Şubat 2011; 16:18:30 >




  • en iyisi kendi trafonu alıp rolelıceksın suan satılan hıcbır trafo kısa devreden yanmaz koruması mevcuttur benım 6 amperlık dandık trafodabıle mevcut bu ozellık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Karşılıklı yazışmaların arasında bilgilendirici bir konu olduğunu düşünüyorum. İlk mesajda @HexfeT in çevirisinden dolayı minnettarım. Keza @canerpense yede uzun yazılarından, açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum.

    Tüm bunlardan şöyle basit bir yargıya ulaştım, doğrumudur?

    Kullandığım PSU 12v kanallarından toplam 50A veriyor (25+25). Ama (sanırım kombine deniyor ona) 12v kanalından toplamda 450W güç sağlıyor. Bunun 140W ını işlemci, 60W ını ıvır zıvır kullansa geriye ekran kartı için 250W kalıyor galiba. Peki tek rail olsaydı da tek railden 450W verseydi, değişen bir şey olacakmıydı? Yine ekran kartına 250W kalmayacakmıydı bu hesapla?

    senin psu +12v dan 450/12=37.5 max amper verebiliyor..tek rail olsaydı korumaya geçmesi için 37.5 u yakalamaya çalışacaktı..psu üstünde yazan ise kanalların her biri 25 amper üstü kapanacak.12 v1 26 olduğunda kapanacak diğeri yakalamasa bile.Doğruyumdur inşallah anladığım bu
    @Hexfet ve @canerpense ye teşekkürler karşılıklı yazışmalarda aydınlandık..

    @hexfet peki bu 850w ve gtx580 olayı neden oldu açıklaması ne bunun???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 26 Şubat 2011; 16:11:13 >




  • 1000-1200w bir psu da tek 12v rail in ne kadar gerekli olduğu tartışılabilir..
    bu HexfeT in dediği gibi göz boyama veya satış stratejisi olabilir.ama tek 12v railin tercih edilmesi için hiçbir sebep yok demek tam olarak doğru değil
    güçlü bir oyun sistemi gibi güç tüketiminin büyük kısmının bir veya iki parça tarafından yapıldığı bir sistem görece daha düşük watt değerine sahip bir psu ile çalıştırılmak isteniyorsa
    tek 12v kanala sahip bir psu nun daha doğru bir tercih olacağını düşünüyorum
    500-600w gibi kaliteli bir psu alıyorsam ve ileride az da olsa gtx 580 gibi bir kart alma ihtimalim varsa tercihimi tek 12v kanaldan yana kullanırım
    çünkü böyle bir sistemin toplam güç tüketimi 500-600w ı geçmeyecektir ama bu güç çok fazla kanala bölünmüşse gücün tamamına yakınını kullanacak şekilde
    kanal dağılımını ayarlamak öyle çok kolay olmayacaktır..bu durumda tek 12v kanalın daha sorunsuz bir ullanım sunacağını düşünüyorum
    ama 1000-1200w ve üzeri bir psu alıyorsam ya çoklu ekran kartı kullanımı yada server-workstation tarzı bir kullanım düşünüyorum demektir..
    bu durumda tek 12v kanal da ısrar etmenin bence bir anlamı yok..çoklu 12v rail tercihi teorik olarak daha güvenli olacaktır(pratikte nasıl olacağını ispatlayacak kadar
    yanma patlama olayının olmadığını düşünüyorum)
    zaten bu güçteki psularda 12v kanalları güç dağılımı iyi ayarlandığından ve akım limitleri yüksek olduğundan bu konuda bir sorun yaşanmayacaktır


    not: biz burada istediğimiz kadar tek kanal iyidir-çok kanal iyidir diye tartışalım piyasadaki ürün çeşitliliği ve fiyatlar seçimleri doğrudan etkiler
    artık piyasa çoğunlukla tek 12v kanala doğru kayıyor en basitinden Türkiye piyasasındaki 80+ gold sertifikalı ürünlerin tamamına yakını tek 12v kanalına sahip..
    şuan kaliteli bir psu almak istesem 80+gold olmasını tercih ederim ve gözüm ilk enermax ı arar ..
    o yoksa veya fiyatından dolayı alamıyorsam seasonic,corsair,silverstone gibi markalara bakarım
    bu markalar da tek 12v kanal kullanıyor diye almaktan vazgeçmem..sırf çoklu 12v kullanıyor diye eski üretim,verimliliği düşük ürünleri
    yada dandik markaları tercih edecek değilim
    beğenelim yada beğenmeyelim tek 12v rail yaygınlaşıyor bunu kabul etmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 26 Şubat 2011; 16:19:29 >




  • Şimdi birde hexfet bişeyden daha bahsetti bende onu hesaba katmamışım yanlış bilgi verdim kusura bakmayın..

    yani bir tane ekran kartını illa bir tane 12v kanalı besleyecek diye bir şart yok..

    gtx580de tek giriş yok sonuçta..

    sonuç olarak çoklu rail güç kaynaklarının ekran kartlarını beslemede tek railden geri kalır bir yanı kalmıyor..

    tek railin bir avantajı kalmıyor tabi bu tek başına bir anlam ifade etmiyor..

    iyi forumlar
  • arkdaslar bakın trafo yıne birtane güçü paylasıyorlar burda amaç eger kanalalardan biri kısa devre yaptıgın diger kanlar sistemi korusun tek raıl kısa devre oldugu gibi tüm güç kesilecek tüm sistem zarar görücek yani multi raıl daha iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhsacit

    arkdaslar bakın trafo yıne birtane güçü paylasıyorlar burda amaç eger kanalalardan biri kısa devre yaptıgın diger kanlar sistemi korusun tek raıl kısa devre oldugu gibi tüm güç kesilecek tüm sistem zarar görücek yani multi raıl daha iyi

    olaya sadece güvenlik açısından bakarsan multi 12v rail daha iyi..
    ama bir psudan beklenen her donanıma yeterli gücü verebilmesi gibi foksiyonlarda var..
    demek istediğimi bir örnek üzerinden anlatmaya çalışayım

     Tek rail mi, çoklu rail mi tartışmasına son(çeviriler eklenecek)

    bu psu 4 12v kanalından 18A olmak üzere 12v kanalından toplamda 650w verebildiğini iddia ediyor..
    aslında bu 650w 12v gücü birçok donanım için yeterlidir.biz yetmeyeceği durumları görmeye çalışalım..
    18A=18*12 216w yapar..
    ama psu nun toplam 12v gücü 650w ı geçemeyeceğine göre bu 18A değeri diğer 12v kanalları yük altında değilken verebileceği maks.. değeri belirtir..
    aksi takdirde 12v kanalından 4*18=72A=864w verebilmesi gerekkirdi ki bu psunun toplam gücünü bile aşıyor..
    tüm kanallar eşit şekilde yük altındayken maks..650w verebileceği belirtiliyor..yani 54A
    yani kanal başına 54/4=13,5A =>162w yapar..
    bu psu 12v kanalından diğer kanallardaki yük durumuna göre bir 12v kanalından 162w ile 216w arasında güç verebiliyor diyebiliriz..
    (üzerindeki değerleri verebilen kaliteli bir güç kaynağı olduğunu kabul ediyoruz)
    bu psu için 2 adet 8 pin 2 adet te 6pin bağlantısını dağıtmaya çalışalım...ayrıca işlemci ve diğer bazı donanımlarıda ekleyeceğimizi hesaba katın..
    bir ekran kartı 8pin bağlantıdan 150w 6 pin bağlantıdan 75w ve pci-express arayüzünden 75w olmak üzere maksimum 300w güç çekebilir (pci-express standardı)

    4 tane 12v kanalı olduğuna göre ve 4 tane pci-express çıkışımız olduğuna göre her kanala bir tane pci exp çıkışı bağlanıldığı düşünülebilir..
    geriye işlemci ve diğer donanımlar kaldığından kanallara pci-express çıkışı haricinde ekstra güç bağlamak kaçınılmaz gibi görünüyor..
    şimdi 8pin bağlantılardan birinin bağlandığı kanallardan birini düşünürsek 150w zaten pci-exp çıkışına verecek bu kanala bağlanılan diğer donanımlarıda hesaba katarsak
    dengeli bir dağılımda bile teorik güç tüketiminin 150-200w arasına çıkabileceği görülüyor..
    diğer kanallarda tamamen yüksüz olmadığından bu kanalın verebileceği gücün 18A yani 216w ın altına düştüğünü anlamak zor değil..
    bu da hızaşırtmalı bir sistemde gtx 580 gibi bir kart takıldığında psu nun neden sorun çıkarttığına teori bir açıklama getiri diye düşünüyorum..
    diğer taraftan işlemciyi de 6 pin in bağlı olduğu bir kanala bağladımızı kabul edersek bu kanala başka donanım bağlamasak bile
    güçlü bir işlemciye hızaşırtma yapıp güç tüketimini 150w seviyesine çıkarırsak ekran kartınıda tam güce çıkarırsak
    bu kanal 150w işlemci + 75w 6 pin pci-e çıkışı olarak toplam 225w güce ihtiyaç duyar ki bu psu diğer kanallarda yük olmasa bile bu güce çıkamıyor
    kaldıki bu güç dağılımının nasıl yapıldığını ve psu nun üzerinde yazan değerleri tam ve stabil olarak verip veremediğinide bilmiyoruz..
    sadece tabloya göre senaryo yazdım...

    bunları hesaba katmayan bazı arkadaşlar da "sistemin güç tüketimi testlerde 500w ı geçmemiş 750w psu nasıl gtx 580 e yetmez" diyerek itiraz ediyorlar..
    halbuki aynı sistem 550w tek 12v kanala sahip kaliteli bir psu ile çatır çatır çalıştırılır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 26 Şubat 2011; 17:35:14 >




  • ya arkadaşlar çoklu railin tek railden daha güvenli olduğunu anlatmaya çalışmışsınız ama alakası yok. fazla ampere koruma sağlamak zor ve maliyetli olduğu için çoklu raile başvurmaya başladılar sizde bunu yani çoklu railin çıkış amacını anlatmışsınız ama bu daha güvenli olduğunu göstermez.
    üst düzey üreticiler tek raili maliyetlide olsa kullanıyor üst düzey modellerde. ve malitelide olsa sonuçta korumayı sağlayabiliyorsa neden ikisii ayırt edeyimki.
    insanların daha fazla tercih etme sebebi de 4 railin verdiği toplam amperin o değerlerin toplamı olmaması. combine akım olduğu verdiği değer kağıt üstündeki gibi değil yani. ama tek kanaldaki amper net amper değeri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    ya arkadaşlar çoklu railin tek railden daha güvenli olduğunu anlatmaya çalışmışsınız ama alakası yok. fazla ampere koruma sağlamak zor ve maliyetli olduğu için çoklu raile başvurmaya başladılar sizde bunu yani çoklu railin çıkış amacını anlatmışsınız ama bu daha güvenli olduğunu göstermez.
    üst düzey üreticiler tek raili maliyetlide olsa kullanıyor üst düzey modellerde. ve malitelide olsa sonuçta korumayı sağlayabiliyorsa neden ikisii ayırt edeyimki.
    insanların daha fazla tercih etme sebebi de 4 railin verdiği toplam amperin o değerlerin toplamı olmaması. combine akım olduğu verdiği değer kağıt üstündeki gibi değil yani. ama tek kanaldaki amper net amper değeri.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 26 Şubat 2011; 17:35:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ooppss

    1000-1200w bir psu da tek 12v rail in ne kadar gerekli olduğu tartışılabilir..
    bu HexfeT in dediği gibi göz boyama veya satış stratejisi olabilir.ama tek 12v railin tercih edilmesi için hiçbir sebep yok demek tam olarak doğru değil
    güçlü bir oyun sistemi gibi güç tüketiminin büyük kısmının bir veya iki parça tarafından yapıldığı bir sistem görece daha düşük watt değerine sahip bir psu ile çalıştırılmak isteniyorsa
    tek 12v kanala sahip bir psu nun daha doğru bir tercih olacağını düşünüyorum
    500-600w gibi kaliteli bir psu alıyorsam ve ileride az da olsa gtx 580 gibi bir kart alma ihtimalim varsa tercihimi tek 12v kanaldan yana kullanırım
    çünkü böyle bir sistemin toplam güç tüketimi 500-600w ı geçmeyecektir ama bu güç çok fazla kanala bölünmüşse gücün tamamına yakınını kullanacak şekilde
    kanal dağılımını ayarlamak öyle çok kolay olmayacaktır..bu durumda tek 12v kanalın daha sorunsuz bir ullanım sunacağını düşünüyorum
    ama 1000-1200w ve üzeri bir psu alıyorsam ya çoklu ekran kartı kullanımı yada server-workstation tarzı bir kullanım düşünüyorum demektir..
    bu durumda tek 12v kanal da ısrar etmenin bence bir anlamı yok..çoklu 12v rail tercihi teorik olarak daha güvenli olacaktır(pratikte nasıl olacağını ispatlayacak kadar
    yanma patlama olayının olmadığını düşünüyorum)
    zaten bu güçteki psularda 12v kanalları güç dağılımı iyi ayarlandığından ve akım limitleri yüksek olduğundan bu konuda bir sorun yaşanmayacaktır


    not: biz burada istediğimiz kadar tek kanal iyidir-çok kanal iyidir diye tartışalım piyasadaki ürün çeşitliliği ve fiyatlar seçimleri doğrudan etkiler
    artık piyasa çoğunlukla tek 12v kanala doğru kayıyor en basitinden Türkiye piyasasındaki 80+ gold sertifikalı ürünlerin tamamına yakını tek 12v kanalına sahip..
    şuan kaliteli bir psu almak istesem 80+gold olmasını tercih ederim ve gözüm ilk enermax ı arar ..
    o yoksa veya fiyatından dolayı alamıyorsam seasonic,corsair,silverstone gibi markalara bakarım
    bu markalar da tek 12v kanal kullanıyor diye almaktan vazgeçmem..sırf çoklu 12v kullanıyor diye eski üretim,verimliliği düşük ürünleri
    yada dandik markaları tercih edecek değilim
    beğenelim yada beğenmeyelim tek 12v rail yaygınlaşıyor bunu kabul etmek lazım


    Kesinlikle haklısın aynısını yazıcaktım valla. Kimsenin
    anlamadığı nokta bu her şey ihtiyaçla alakalı eğer benim sisteminin
    güç tüketimi çok fazla değilse tek kanal psu almak daha mantıklı
    fakat; dediğin gibi güç tüketimi yüksek high end bir ps kullanıyorsam
    ve buna bağlı olarak psu gücü fazlaysa yazdığın gibi 1000w üzeri
    bir psuda kanal başına Amper miktarı ihtiyaca göre gerçekte 25A- 30A
    altına düşmemek kaydıyla çoklu kanal ppsu daha avantajlı.

    Şu konuda yazılıp çizilen onca şeyden sonra biri hala çıkıp kesin çoklu kanal iyidir
    veya olurmu tekli kanal daha iyi diyebiliyorsa bu kadar şeyden hiçbir şey anlamamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 27 Şubat 2011; 3:44:09 >




  • o zaman 600 650 w civarı bi psu önerin bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmiLL

    o zaman 600 650 w civarı bi psu önerin bakalım

    yurtdışından alabiliyorsan al
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151088&Tpk=650w%20seasonic
  • @ooppss

    Highpower zaten yurtdışında ne doğru dürüst incelemesi, ne de ciddiye alınacak kullanıcı kitlesi olmayan fakat burada forumlarda bir dönem çok sevilen bir marka. Bu model üretildiğinde GTX 580 gibi bir kart da yoktu. Şimdi bu PSU nun 4 PCI exp çıkışı var ve bunların her biri bir rail e bağlı. Elimizde iki PCI exp. girişi gerektiren güç canavarı bir ekran kartı var. Şunu baştan belirtelim bu psu ile GTX 580 SLI yapma ihtimalimiz zaten yok, güç olarak yeterli değil, yani güç kaynağımızın iki PCI exp. konnektörü her halukarda boşta kalacak. O halde ekran kartına neden tutup CPU güç konnektörü ile aynı rail i paylaşan konnektörü takalım? Onu boşta bırakır diğer iki konnektörü kullanırsak sorun yaşanma ihtimali ortadan kalkar. Ayrıca High power ların kanal akım sınırlandırmalarının gerçekte etikette yazandan yüksek olduğu testlerde ortaya çıktı. 20A sınır belirtilmiş kanaldan pclabs testinde 30A çekmişlerdi ve PSU hala korumaya geçmemişti. High power ın bir çok modeli zaten üst düzey ekran kartları ile yüksek güç tüketen sistemlerde kullanıldığında stabilite sorunları çıkarmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 26 Şubat 2011; 18:37:24 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.