Şimdi Ara

Tartışma: Ampul firmaları hiç bitmeyen ampul yapabilir ama yapmıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen hemen herkes bu bilgiyi duymuştur aslında ampul firmaları satışlar stabil kalsın diye patlamayan, yanmayan ve hiç tükenmeyen ampul yapmıyorlar. Sizce böyle bişey var mıdır?

    Bana sorarsanız yoktur. Sizin fikirleriniz nedir, böyle bir ampul yapılabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bence de sonzuza kadar yanacak urunu yapmak imkansizdir. cunku hic bir sey ideal degildir bu yuzden mutlaka bir sonu olur.
    ama 20-30 yil dayanabilecek urunler tasarlanabilir, yazdiginiz sebeplerle yapmiyor olmalari muhtemel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ledler yeterince uzun ömürlü zaten..
    Ampulün ömründen çok verimliliği önemli.. Asıl bütçeyi etkileyen o.. Ve verimlilik için de gereken yapılıyor zaten.. 60 watt tungsten ampul söktüğüm yerlere 15 watt tasarruflu ampul taktım, o da yetmedi söküp 6 watt LED ampul taktım..
    Bana 25.000 saat boyunca % 90 tasarruf ettiren bir ampulün, o raddeden sonra ömrü dolsa da farketmez..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bitmeyen ampulden kastınız ömrü sınırsız diye anladım umarım doğrudur.

    Size şöyle cevap vereyim.Doğa SINIRSIZLIĞA izin vermez.Nasıl sınırsız enerji diye bir şey yoksa sınırsız ampul de olmaz.Güneş gibi bir kaynağın bile yaşı sınırlıyken,beşeri şeyler nasıl sınırsız olabilir ki. :D Mesela eski tip ampuller.220V gelir gelmez ısınır ve ısıdan doğan ışık bize yansır.Ancak o filamanın da bir ömrü var.Ve başka kullanılabilecek bir filaman tipi de yok sanırım.Tasarruflu ampule gelince sonuçta onların da içinde gaz var ve bu gazı süren bir devre.Ve her devre elemanının kalitesine göre bir yaşı var.Eninde sonunda bitecek.Ayrıca bu tasarrufluları asla tavsiye etmem sonuçta radyoaktif bir ışın yayıyor. Haa dersen ki en kalitelisini kullansın en azından ömrü uzasın.Adam dinlemez.Sonuçta kârını hesaplamış.Daha yüksek mal kullanırsa zarara girecek adam zaten sabit yapıyor.Değiştirmez.LED ampule gelince en kaliteli LEDin bile ömrü 50.000 saati geçmez çünkü yarıiletkenin de bir ömrü var.

    Yani diyeceğim odur ki kaliteli mal kullanırlar ise sadece ömrü uzar.Ve tekrar söylüyorum Kozmoloji ve Evrensel yasalara göre;DOĞA SINIRSIZLIĞA İZİN VERMEZ :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaradilis kanunu kardesim, her sey dogar, yasar ve olur... Mal kaliteli olur ve uygun sekilde temiz kullanirsan bir aksilik olmazsa omru uzun olur. Mevcut teknolojiye gore boyle mallar uretmek cok kolay ama tabi patron da kar edecek ki karni doysun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LED ampuller bile 50000 saatten sonra ölüyorlar.
  • Ayrıntısını bilemem ama eniştemden ömürlük ampul sipariş ettiğini duymuştum. Otel yapımında çalışmıştı orada kullanıyolarmış sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Englishman In New York

    Ayrıntısını bilemem ama eniştemden ömürlük ampul sipariş ettiğini duymuştum. Otel yapımında çalışmıştı orada kullanıyolarmış sanırım.

    Uzun ömürlü LED ampuller onlar. Fiyatları çok pahalı olsa da günde 3 saat kullanımla 40-50 yıl çalışabiliyorlar. Aynı kullanım süresiyle CFL (tasarruflu) ampuller 8-10 yıl, akkor ampuller 1 yıl çalışabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 4 Ekim 2014; 16:13:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.