Şimdi Ara

Camasir Makinesi sigorta attiriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Kentsel dönüşümden ev yenilendi eve taşınmak sonuda nasip oldu gelgelelim diğer evde calisan camasir makinesi simdi sigorta attirmaya başladı. Mutehhait ile konustuk bize dediği su Elektirik tesisatıni yaparken kacak akim rolesi kullandık dedi. Problem makinedendir diyor. Ama buraya taşınmadan once calisan makine (bu arada 1 hafta oldu tasinali) simdi sigorta attiriyor. Tam olarak nasıl gerçekleştiğini anlatayım. Banyoda iki adet toprak priz var. Biri makine arkasında digeri lavabo yanında. Makine arkasındakine fiş takili fakat makineyi ac/kapa yapınca sigorta kutusunda ki ana salter atıyor sanırım bu akim rolesi olur. Çünkü butun evin elektriği gidiyor. Diğer fişte yani lavabo yanindakinde deneyince ise daha takar takmaz salteri attiriyor. Simdi gercektenden bir hafta oncesine kadar calisan makinede mi problem var yoksa Elektirik tesisatında mi kafam allak bullak oldu. Elektirik islerinden anlayan arkadaslardan yardim bekliyorum. Ne yapmalıyım?


    Bu arada sunları denedim; hem makine arkasındakine hemde lavabo yanında ki fişe elektrik süpürgesi takip calistirdim fakat her hangi bir salter atma olmadı. Birde söyle bir fikrim var ne kadar doğru olur bilmiyorum. Akim kontrollu priz alsam makineyi ona baglayip fişe taksam sigorta atma yine gerçekleşir mi? Çünkü makinenin bozuk oldugunu düşünmüyorum.


    Yardimlariniz icin şimdiden teşekkürler.








  • Makina elektrik kaçırıyor olabilir. Rezistansından, kondansatöründen vb.


    Makina sistemi sağlamdır ancak elektrik kaçıran parçalar sorun oluyordur. Rezistansı değiştirmek kolay değil ama kondansatör girişe direk bağlıysa değişimi kolaydır ve de fişi takar takmaz sigorta attırmasını rahatlıkla açıklar bozuksa eğer.


    Prizleri açıp bağlantıları kontrol edebilirsiniz, hatalı bişiler olabilir.


    Prizlerdeki toprak hattını iptal edip makinanızı denediğinizde sistem sorunsuz çalışıyorsa, makinanız elektrik kaçırıyordur. toprak hattı sağlamsa eğer, toprağa akan elektrik de Kaçak AKım Rölesi yani Karı attırır. Denemeden sonra tabii ki toprak hattını olması gerektiği gibi bağlarsınız geriye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 18 Kasım 2022; 19:54:35 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap icin. Siz söyledikten sonra iyi bir inceleme icin makinenin sağına soluna baktım ve fişte bir yanık farkettim. Ve problemin bundan olabileceğini düşünüp fişi komple sokup yeni fiş taktim. Ve makine çalısmaya başladı. Uzun sıkma programına alıp boş olarak bir calissin diye dusundum hemen 10 dk da bitirir dedim. Fakat suyu aldıktan sonra sigorta yine attı. Fakat yeni birsey farkettim sanırım benim makinenin farklı bir problemi var çünkü suyu alırken baktım ki makinenin altından hafif su kaçıyor. Fayans su olmuş. Gecen gunde farketmiştim fakat dikkate almamistim çünkü o gun banyo yeni silinmişti ve yerde kalan sudur diye fazla onesememistim. Sanırım benim asil problem bu su kaçma olayı. Buradan sunu cikariyorum makinenin kartında bir problem olmadigini çünkü su kacagi yüzünden makine güvenlik önlemi olarak salteri attiriyor diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mapel -- 19 Kasım 2022; 2:55:53 >
  • mapel M kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    makine güvenlik önlemi olarak salteri attiriyor diye düşünüyorum.

    Şalterin atmasını makinanın akıllı olmasına değil, yaşadığı soruna yormanız lazım. Su kısa devreye sebep oluyor diye düşünün.


    Kablo ucundaki fişteki yanık suyun daha önce sebep olduğu kısadevrelerin hatırası olsa gerek. Bazı makinalarda kondansatörün içini su ile doldurması sonucu kısadevre bile görülmüştür.


    Normalde su alındığı an rezistans ile su temas ettiğinden rezistans problemini de düşündürür ama fişteki yanık suyun akım çeker bir kısadevreye sebep olduğunu düşündürmekte. Yani Kar atması ile sabit değil anlaşılan.


    Üst kapağını kaldırmak zor değildir genelde. Hele bir el atıp resimler marka model sunun konuya.

  • Tabi tabi aslında akan su kısa devre yaptırıyor desek daha doğru. Bugün makineye bir program atadım ve eğilerek makinenin altına baktım resmen bir yerinden su akıyor. Ve bu su kablolardan birinin üstüne düşüyor ve sigortayı attırıyor. Artık problemin bu olduğundan eminim. Su kaçağı var ve bu kablolara temas edip kısa devre yaptırıyor. Suyu boşalttıktan sonra arka kapağı açtım ve resiztansa ve altına dokundum fakat orada bir ıslaklık yoktu. Makinenin daha çok arka taraftan bakınca sağ tarafından su kaçağı var görünüyor. Fakat şu anda ıslak olduğu için kablolar birşey yapamıyorum çünkü her fişe takıp başlattığımda sigorta atıyor. Bir iki saat sonra tekrar su basacam ve suyu içinde bırakacağım sigorta atana kadar sonra altını kaldırıp video çekeceğim suyun nereden geldiğini görmek için. İnşallah bu sefer nereden geldiğini tam olarak görebileceğim. Bu arada öndeki büyük siyah hortumdanda gelmiyor su onu da eledim. İşte eve taşınırken büyük ihtimalle sarsıntıdan makinenin bir yeri oynadı ve su kaçağı var. İnşallah kolay ve benim yapabileceğim bir tamir işidir. Çünkü şu zamanda yeni makine alacak bütçem yok. Hayırlısı artık. Bu arada makine çok eski makine AEG Lavamat 2080 fakat çalışıyor, yada çalışıyordu diyeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mapel -- 20 Kasım 2022; 21:39:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mapel M kullanıcısına yanıt

    Rezistanstan su akması olmaz sorun, rezistans kendi içinde kısadevre olmuş olabilirdi.


    Makinaya basınçlı suyun girdiği hortumların bağlantılarında ve ya devamında kaçak olabilir. Zaten taşınmada bu kısma müdahale ediliyor.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Sonunda problemi hallettim. Hatta 2 makine camasir bile yıkadım şimdiden :) Aynen dediğiniz gibi hem arka kapağı hemde üst kapağı açtım ve makineye su bastım ve kazana su tahliye eden borunun yerinden cikmis oldugunu gordum. El yordamı ile yerine sokup sıkıstırdıktan sonra butun problem ortadan kalktı. Şimdi makine güzel bir sekilde calisiyor. Valla yönlendirmeleriniz sayesinde sorunu çözdüm. Çok teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.