Şimdi Ara

T220 Çözünürlük Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co

    Samsung T serisi çok nadir alırım artık... bu çözünürlük probleminden sonra ben cesaret edemem artık P2250 alacam olmazsa T 200 e kayacam..
    ama benimde ekran kartı FX5200 Bu 1920*1080 çözünürlügü desteklermi bilemiyorum.
    tabi monitörden çıkan cd ler ne işe yarıyor onu bilmiyorum.



    Benim paketten çıkan cd bile bozuktu, içindeki dosyaların bi kısmı okunamadı ayrıca verdikleri cd'nin içeriği de şaka gibi koca cd'ye 50 kb'lık driver dosyası hariç bi sürü şey koymuşlar, driver için site linki koymuşlar şurdan indirin diye var mı böyle bişey ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 23 Mayıs 2009; 21:59:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeQuietDark

    Nvidia Fx5200 Max çöz: 2048x1536
    Yanlız o büyüklükte monitörüde analog kullanmak ne kadar performans sağlar onuda siz düşünün artık. Bence sen monitörden önce yeni bir ekran kartı al.


    onu şimdilik 1920*1080 le idare edecem sonra DVI lı yeni ekran kartı alcam param yok şimdilik..

    ya şimdi monitörü alamda sonra monitör arasında kızışıyorum kararı veremiyorum bir türlü.

    900.cu mesajım hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 23 Mayıs 2009; 23:39:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurkans

    Merhaba;

    Ben de dün monitorü exadan satın aldım ve aynı sorunla karşılaştım. Sorunun kaynağı EDID "Extended display identification data" verisinin bu parti monitorlere yanlış yüklenmesinden kaynaklanıyor. Servise göndermek tabi ki bir çözüm fakat servise göndermek istemeyenler evlerinde de EDID update i yapabilirler. Ben mevcut EDID üzerindeki max çözünürlük verisini güncelleyerek çözdüm fakat "sorun yaşamadım" diyen arkadaşlardan birisi edid üzerindeki verileri paylaşabilirlerse çok daha iyi sonuç alınabilir.

    İhtiyacınız olanlar ;

    Phoneix edid designer
    Powerstrip(Registered)

    EDID yazma işlemi için yazma korumasını inaktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için de

    - Brightness ve contrass sıfıra getirilir.
    - Menuye basılı
    - Source tuşuna 5 saniye basılır.

    Phoneix EDID designer ile üzerindeki EDID dosyasını çekip aşağıdaki resimlerdeki gibi değerleri düzenliyoruz.

    Daha sonra lisanslı powerstrip ile monitor menusunden

    Update edit i seçip fixlenmiş ya da sağlam bir T220 den alınan dosyayı gösteriyoruz. (Bundan önce dvi kablonuzu ekran kartı üzerindeki diğer dvi portuna almalı ve servis menusune geçmelisiniz)

    Yaklaşık 15 sn sonra yüklenmiş olacaktır. Windowsu yeniden başlatın.

    Hepsi bu kadar.




     T220 Çözünürlük Sorunu


     T220 Çözünürlük Sorunu



    *Sağlam T220 monitore sahip olan arkadaşlardan biri benimle iletişime geçebilirse olması gereken dosyayı burada yayınlayıp daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayabiliriz.

     T220 Çözünürlük Sorunu


     T220 Çözünürlük Sorunu



    Kardeş herşeyi yapıyorumda şu parantez içinde yazdığını anlamadım nedir o bi açıklayabilirmisin. "(Bundan önce dvi kablonuzu ekran kartı üzerindeki diğer dvi portuna almalı ve servis menusune geçmelisiniz) " demişsin anlamadım diğer DVI portu nedir ondan dolayı yapamadım herhalde. herşeyi yapıyorum ama olmuyor aynı sorun bendede var..




  • koyuncu servisini ve böyle yapan tüm servisleri kınıyorum. geçmiş olsun fantomas hocam.

    philips yerinde müdahele ediyormuş. servise gitmeme gerek yokmuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilyasus

    Kardeş herşeyi yapıyorumda şu parantez içinde yazdığını anlamadım nedir o bi açıklayabilirmisin. "(Bundan önce dvi kablonuzu ekran kartı üzerindeki diğer dvi portuna almalı ve servis menusune geçmelisiniz) " demişsin anlamadım diğer DVI portu nedir ondan dolayı yapamadım herhalde. herşeyi yapıyorum ama olmuyor aynı sorun bendede var..



    Dostum kasanın arkasında yan yana 2 tane dvi portu (yani monitöründen çıkan dvi kablosunun bağlanması gereken noktalar orası) olmalı.. @gurkans arkadaş anlatmış nasıl olacağını ama işte herkesde dvi korumasını kapatmak mümkün olmuyor.. benden sana tavsiye hiç bosuna uğraşıp benim gibi zaman kaybetme, garanti süresini de geçirmeden direkt koyuncuya git




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xeriBi

    koyuncu servisini ve böyle yapan tüm servisleri kınıyorum. geçmiş olsun fantomas hocam.

    philips yerinde müdahele ediyormuş. servise gitmeme gerek yokmuş


    Saolasın dostum bu arada sen nerden aldın ki böyle verdin samsungu da yerine philips alabildin??
  • hocam ben bir tanıdıktan aldım. alırken sordum. çözünürlük sorunu varmı, kendiside kullanıyordu onda yoktu. sanırım son parti de sorun var :)
    bende olunca geri verdim. ama piyasadan da alsak 30 gün içerisinde geri almaları gerekmez mi ???

    tüketici hakları türkiyede yawaş yawaş rayına oturuyor bence, mesela hp den paramı 4-5 ayda anca aldım ama aldım sonuçta:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xeriBi

    hocam ben bir tanıdıktan aldım. alırken sordum. çözünürlük sorunu varmı, kendiside kullanıyordu onda yoktu. sanırım son parti de sorun var :)
    bende olunca geri verdim. ama piyasadan da alsak 30 gün içerisinde geri almaları gerekmez mi ???

    tüketici hakları türkiyede yawaş yawaş rayına oturuyor bence, mesela hp den paramı 4-5 ayda anca aldım ama aldım sonuçta:)


    Evet haklısın aslında almaları gerek ama işte problemi bildikleri halde bile bile satan bi mağazadan da almasını beklemek biraz hayalcilik olur, çünkü ilk sözleri "teknik servise uğrayın olmazsa biz koyuncu'ya yollarız" oluyor ben de vermedim çünkü onların getir götürüyle 15 gün geçer o kadar süre bekleyemem ve ayrıca illa ciddi bi çatlak veya kırıkla ulaşmalı ki bana monitörü geri verdiğimde itiraz etmeden değiştirsinler; bunların hepsi zaman kaybı bu yüzden ben risk alıp kendim götürdüm ama sen biraz şanslıymısın anlaşılan, tanıdık olması güzel bişey velhasıl kelam sorunlarımız çözüldü çok şükür hepimize geçmiş olsun




  • Ben bu olanlardan sonra exa'ya ürünle ilgili sayfasında şikayetimi bildiren bi yazı yazdım ve (%100 emin olmamakla birlikte) o günden sonra ürün sayfasını tıkladığımda artık ne stokta var ne de yok bilgisi yer alıyor, isteyen bakabilir...

    http://www.exa.com.tr/samsung/monitorlcd_kategorisinde/samsung_t220-407-5666.html

    Yazdıklarımdan kaynaklı ya da değil ama ben büyük ihtimal işe yaradığını düşünüyorum, siz de böyle olumsuz durumlarla karsılastıgınız ürünler hakkında sitelerine şikayetlerinizi dile getirirseniz belki de olası birçok problemin kaynağını bitirebiliriz..

    Saygılarımla...




  • dün akşam aldığım monitorde aynı sorunu yaşadım bende,almadan önce böyle bi sorun olduğundan haberim yoktu

    sorunla karşılaşınca yaptığım araştırma da bu bolumu okudum ve gurkans arkadaşımızn anlattı yöntemle sorunu hallettim, teşekkürler gurkans ..
  • Ben de monitoru siparis verdim ! Simdi baktim da bir monitorde boyle sorunlar olabilir mi !!! diye cok sasirdim dogrusu... Bakalim bizim monitorle de biraz cebellesecegiz gibi gorunuyor. Sanirim Agustos 17'si itibari ile stoklardaki monitorlere herhangi bir mudahale yapilmamistir. Aldik biz de ayni sorunlu monitoru yani !!! Pehhhh... Ne ise buradaki bilgiler ile ve yardimlariniz ile hallederim sorunu sanirim...
  • konuyu tekrar canladıralım.. daha önce burada arkadaşların anlattığı gibi yaptım ve sonunda 1680x1050 dvı görüntüsü almıştım, takii düne kadar.. formattan sonra sanki herşey başa döndü , aynı sorunlarla başbaşayım ve şuan daha önce yaptığımı tekrar yapamıyorum.. her formattan sonra bu işlemi tekrarlamak mı gerekiyo acaba?? işin üstadlarından yardımm bekliyorum...bunun kesin ve kalıcı bi çözümü varmı bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...
  • formatla ilgisi olmasa gerek.. siz monitörün yazılımın güncelliyorsunuz. İşletim sistemi ile ilgili bir olay değil ki
  • Bende servise verdim monitoru, koyuncu elektronige gitmis, icinede acik acik yazdim cozunurluk problemi var sorun sudur budur diye.
    monitor birgun boyunca test edildi ariza bulunamadi diye geri gonderilmis. yaw arkadasim ben sana monitorum asiri isiniyor demiyorum, ben sana monitorde arada bir ekran gidiyor demiyorum, ben sana monitorde arada sirada ekranda siyah cizgiler beliriyor demiyorum. nesini bigun test ettin bunun. acik acik yazdik icine, cozunurluk problemi var, ac bak cozunurlugu 1680*1050 diye bukadar mi basiretsizsin. monitor calisiyor diye sorun yok mu demek. hadi bu boku yedin onu anladim, peki monitorun arkasindaki kapagi niye kiriyosun. parayi alirken catir catir aliyosunuz, bilerek ve isteyerek arizali urun satiyosunuz. neymis kutuyu acamazmis. bumu yani sizdeki ticaret ahlaki, bu devrin en buyuk soygunculari buyuk sirketlermis megerse.
  • Bu monitorlerin TR'ye gelenleri mi bu soruna sahip bilemiyorum. 2 ay once aldim , yurtdisindayim... hicbir sorun yasamadim. Aldiktan sonra bu basligi gordum, acikcasi kargoda daha elime gelmemisti ki korkmaya baslamistim bu sorun yuzunden ama hic, taktim tanidi 1680 x 1050 ve sorunsuz kullaniyorum 2 aydir
  • mrb arkadaşlar son bir aydır t220 monitörüm oyun oynarken ve film izlerken kendiliğinden kapanıyor, çok sinir bozucu hergün 1 defa bunu yapıyor ve dokunmatik tuşuna 2 kere dokunmam gerekiyor açılması için
    eğer servise götürmem gerekiyorsa kutusu ile faturası yok driver cd si ile garanti belgesi var yeterli olur mu?
    yardımlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 4 Mart 2010; 18:07:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsay

    mrb arkadaşlar son bir aydır t220 monitörüm oyun oynarken ve film izlerken kendiliğinden kapanıyor, çok sinir bozucu hergün 1 defa bunu yapıyor ve dokunmatik tuşuna 2 kere dokunmam gerekiyor açılması için
    eğer servise götürmem gerekiyorsa kutusu ile faturası yok driver cd si ile garanti belgesi var yeterli olur mu?
    yardımlarınızı bekliyorum


    Kutusu önemli değil de fatura olsa iyi olurdu, driver cd'sine gerek yok ama en azından garanti belgesi yanında olsun ve mümkünse kendi elinle koyuncu'ya götür ve özellikle teslim ederken çizilme konusunda uyar çok dikkatsiz davranıyorlar. Eğer kendi başına götürme imkanın yoksa paketlemeden önce monitörün önden ve arkadan fotoğrafını çek ki geri aldıgında elinde delil olsun.




  • peki bu sorun virüs veya ekran kartından kaynaklanabilirmi bu arada bursadayım koyuncuda istanbulda olması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsay

    peki bu sorun virüs veya ekran kartından kaynaklanabilirmi bu arada bursadayım koyuncuda istanbulda olması lazım


    Virüsten kaynaklanmaz ama çok düşük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Evet koyuncu istanbulda, ben ist'da oturuyorum bana bile gidip gelmek tüm günüme maloldu çok sapa bi yerde arabayla zar zor bulmuştuk. Önce sen bi aldığın yerle görüş en iyisi sonra ona göre karar verirsin. Bu arada problem hala devam ediyor mu veya başka bi bilgisayarda deneme imkanın oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 8 Mart 2010; 9:47:59 >
  • windows 7 yükle düzelir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.