Şimdi Ara

T220 Çözünürlük Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben gurkans arkadaşın dediğini yaptım.. ama düzelmedi. üstelik analog bağlantıyıda görmüyor şuan :)
  • Verilen değerleri dosyaya girdikten sonra eğer upload edebilmişseniz olmaması gibi bir ihtimal söz konusu değil. Belli ki bir yerde hata yaptınız ayrıca analog ile ilgili bir ayar değişimi yapmadığımızdan onun da bozulması pek mümkün değil aslında. Sanırım yanlış birkaç kutu işaretlediniz ya da analog ayarları içeren bir dosya üzerinde oynadınız. Kendi keşfettiğim birşey değil, uygulamada olan bir uygulamayı biraz araştırma ile aktardım ve burada benden küçük yardımlar isteyen 4-5 kişiye de izah ettim sorunsuzca yüklediler.

    Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 25 Nisan 2009; 13:32:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurkans


    Update edit i seçip fixlenmiş ya da sağlam bir T220 den alınan dosyayı gösteriyoruz. (Bundan önce dvi kablonuzu ekran kartı üzerindeki diğer dvi portuna almalı ve servis menusune geçmelisiniz)





    Dostum ben de dün exa'dan aynı monitörü aldım ve sizler gibi aynı problemi yaşıyorum, yanlız çözümle ilgili yazdığın bu son kısmı anlamadım bu ' servis menusu ' ne oluyor tam olarak??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 8 Mayıs 2009; 23:06:16 >
  • Kontrast'ı ve parlaklığı sıfır'a getirip source tuşuna 5 sn basılı tutarsan servsi menüsüne girersin
  • Peki servis menüsüne girince ' update edit ' i nasıl yapıyoruz ekranda görüntü olmuyor? Arada analoga mı geçmemiz gerekiyor??

    Bi de @DeadNight arkadaşın dediği gibi " a valid edid was not detected on the selected monitor. do you want to scan the bus for a edid eeprom"
    hatası veriyor sonra bende ek olarak ' an edid eeprom has been found at port #2. Do you want to attempt writing to this eeprom? " diyor yes deyip düzenlenmiş edid dosyasını seçiyorum bu sefer de ' invalid filename ' diyor ne yapacağımı bilemedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 9 Mayıs 2009; 9:59:41 >
  • Yok arkadaş olmadı gitti yahu hatta son bikaç denememde bil. reset attı, @gurkans arkadaşın anlattığı gibi yapıp da sonuç alabilen oldu mu?
    Hiç istemiyorum tekrar paketleyip servise götürmek ama sanırım başka çare kalmadı :(
  • Bence hiç uğraşma git direk iade et servise gönderirsen monitörün başına gelecekleri şimdiden kabullen
  • Peki böyle yazılımdan kaynaklanan bi problem yüzünden geri alırlar mı? Ayrıca ben adamlardan gene aynı modelden istiycem sonra gene aynı problem olursa nolacak?
  • Zaten yazılımdan kaynaklandığını onlarda biliyor. Firmware yüklemsi yapıp geri yolluyorlar. Yeni model istersen ondada aynı sorun çıkıyor yani yeni talep etmen bişey değiştirmez birazda şansına bağlı. Ben hepsini birebir yaşadım. Yeni gelen üründede aynı çözünürlük sorunu çıkmıştı. İlk gönderdiğim monitörüde kırıp geri gönderdiler. Zaten ürün hasarlı geldiği için değişimini yapmışlardı. Sen şimdi direk değişim istersen yapmıyacaklardır muhtemelen. Onun için git aldığın yere iade et benim gibi 2333SW al rahatına bak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fantomas

    Peki servis menüsüne girince ' update edit ' i nasıl yapıyoruz ekranda görüntü olmuyor? Arada analoga mı geçmemiz gerekiyor??

    Bi de @DeadNight arkadaşın dediği gibi " a valid edid was not detected on the selected monitor. do you want to scan the bus for a edid eeprom"
    hatası veriyor sonra bende ek olarak ' an edid eeprom has been found at port #2. Do you want to attempt writing to this eeprom? " diyor yes deyip düzenlenmiş edid dosyasını seçiyorum bu sefer de ' invalid filename ' diyor ne yapacağımı bilemedim...



    Dostum o hata anladigim kadariyla dvi korumasini kapatamamaktan dolayi cikiyor. Normalde servis menusune gecmek , dvi korumasini kapatmakla esdeger. Ama bazen yemiyorda yemiyor.Ben tek monitor ile halledememistim. Laptoba baglayip , Gurkans adli arkadasinda yardimlariyla halletmistim.

    Acikcasi servise ben gonderdim ve bana aynen geri gondermisti superzeki insanlar. Eger evde halledemeseydim izmirdeki samsung servisiyle epey bir kavga gurultu cıkartıcaktim.




  • Arkadaşlar öneri ve düşünceleriniz için teşekkürler, biraz önce exa'yı aradım ve koyuncu bilgisayarın tel'ini aldım cts-pazar kapalıymış artık teknik servisi nerdeyse yüklenip gidecem oraya güzelim aleti hiç bu kazmalara emanet edemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 9 Mayıs 2009; 17:10:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DeadNight


    Dostum o hata anladigim kadariyla dvi korumasini kapatamamaktan dolayi cikiyor. Normalde servis menusune gecmek , dvi korumasini kapatmakla esdeger. Ama bazen yemiyorda yemiyor.Ben tek monitor ile halledememistim. Laptoba baglayip , Gurkans adli arkadasinda yardimlariyla halletmistim.

    Acikcasi servise ben gonderdim ve bana aynen geri gondermisti superzeki insanlar. Eger evde halledemeseydim izmirdeki samsung servisiyle epey bir kavga gurultu cıkartıcaktim.



    Dostum sen problemi halledebilmişsin en azından geçmiş olsun :) Aslında bende de eski bi laptop var acaba bi deneme yapabilirmiyiz seninle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantomas -- 9 Mayıs 2009; 17:15:54 >
  • analogta, Digital i güncellemeye çalışırsanız analoğu bozarsınız


    ben samsungu geri verdim philips aldım ama açıkcası, samsungun analoğu philips in DVI ında n kat kat iyiydi. masaüstü uygulamarında monitör kendini gösteriyordu ( samsnung ) philips den memnun deilim.. bir adet ölü pixele denk geldim ii ce soudum.

    sorunsuz istiyorsanız BeQuietDark arkadaşın aldığı monitörden alın, t serisinde çözünürlük problemi ( digital de) var yani. ama Masaüstünde analog, oyunlarda DVI kullanacam derseniz T220 bence iyi..

    zaten çöznürlük sorunu oyunları falan etkilemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeriBi -- 22 Mayıs 2009; 10:18:24 >
  • @gurkans arkadaşın yardımlarına rağmen sorunu çözemedim ve monitörü paketleyip koyuncu'ya gittim, mekanları sarıgazi'de bilmeyen için hemen bulunabilecek bi yer değil elbette biraz dolaştık falan neyse bulduk, problemi anlattım ve makinayı 1.elden en cillop şekliyle verdim biraz bekleyin dediler neyse 15 dakka sonra oldu deyip iade ettiler; sarmadan pakete bi bakayım dedim bi baktım ön panelde ufak çizikler var ordaki adama ben size teslim ederken böyle değildi niye dikkatli olmuyorsunuz gibisinden konusunca adam da yok antistatik , çizilmez yüzeyin üzerine koyuyoruz vs vs klasik savunmaya geçti ben de tamam dedim zaten yapacak bişey yok biraz ciddi olsa çizikler arıza çıkarıcam da değildi işte.. geldim eve tekrar taktım baktım gene 1280*1024 ün üstüne çıkmıyor çözünürlük zaten çiziklere canım sıkıldı böyle olunca iyice kafam bozuldu , aradım koyuncuyu adamlara ulaşmak mümkün değil berbat bi iletişim sistemi var kimse teknik servise ulaşamasın diye ayarlanmış sanki mecbur tekrar söktüm makinayı hadi bi daha sarıgazi'ye... neyse girdim tekrar koyuncu'ya zaten uykusuzum, yorgunluktan iyice gerildim,demoralize oldum adam ters bişey dese dalacam o derece.. dedim eve gittim denedim hiç bi değişiklik yok bugün 2. defa geliyorum bunun için eğer olmuyorsa arızalı vs yazın üstüne ben de değiştirip yenisini alayım bıktım bunla uğraşmaktan; adam size bi kastımız yok niye olmadıgını biz de anlamadık dedi sonra içeri çağırdılar kendi gözlerinizle görün diye, baktım hakkaten 1680*1050 'ye çıkabiliyor dedim bende niye olmadı peki, düşük bi ihtimal ama ekran kartı ile uyumsuzluk olabilir ve samsung hangi ekran kartları ile uyumlu olup olmadıgı ile ilgili bi garanti vermez bunun için biz bişey yapamayız, bunu duyunca o an sanki başımdan aşağıya kaynar sular döküldü; bütün gün uğraş, üstüne monitörü çizdir bi de koca monitör elinde patlasın iyi mi eve geldim umutsuzca son defa bağladım T220'yi veee mucize bu sefer oldu belki de koyuncu ilk gidişimde firmware güncellemesini dosdoğru yapmadı bilemiyorum ama bu son denememde problem çözüldü..

    T220 almayı düşünenlere tavsiyem eğer çözünürlük problemini göze alabiliyorsanız başka bi problemi yok ama gene de aklınızda bulunsun teknik servise gitmek zorunda kalırsanız çizilmelere ve hatta bi arkadaşın dediği gibi kırılmalara hazırlıklı olun mümkünse eğer kendiniz servise götürün onca dikkate rağmen bende bile (gerçi odam karanlık oldugu için hiç belli olmuyor ama) ufak tefek çizikler oldu artık gerisini siz düşünün..




  • Ekran kartın nedir dostum ?
  • Dostum ekran kartım Nvidia GeForce 9600 GT
  • 9600GT nin T220 ile uyumsuzluk sağlaması yada kaldırmaması gibi bi olanak yok koyuncu ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Sizinde dediğiniz gibi heralde ikinci götürüşünüzde düzeltip sizi öyle çağırmışlardır. Siz söylemedinizmi ekran kartım 9600GT diye ? Milleti salak zannediyor koyuncu galiba. Ekran kartını bahane edip yaptıkları yanlışı kapatmaya çalışıyor. Allahtan monitörünüzün başına daha kötü şeyler gelmemiş. Tekrar geçmiş olsun.
  • Samsung T serisi çok nadir alırım artık... bu çözünürlük probleminden sonra ben cesaret edemem artık P2250 alacam olmazsa T 200 e kayacam..
    ama benimde ekran kartı FX5200 Bu 1920*1080 çözünürlügü desteklermi bilemiyorum.
    tabi monitörden çıkan cd ler ne işe yarıyor onu bilmiyorum.
  • Nvidia Fx5200 Max çöz: 2048x1536
    Yanlız o büyüklükte monitörüde analog kullanmak ne kadar performans sağlar onuda siz düşünün artık. Bence sen monitörden önce yeni bir ekran kartı al.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeQuietDark

    9600GT nin T220 ile uyumsuzluk sağlaması yada kaldırmaması gibi bi olanak yok koyuncu ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Sizinde dediğiniz gibi heralde ikinci götürüşünüzde düzeltip sizi öyle çağırmışlardır. Siz söylemedinizmi ekran kartım 9600GT diye ? Milleti salak zannediyor koyuncu galiba. Ekran kartını bahane edip yaptıkları yanlışı kapatmaya çalışıyor. Allahtan monitörünüzün başına daha kötü şeyler gelmemiş. Tekrar geçmiş olsun.


    Teşekkürler ya ben söyledim orda ekran kartım 9600 GT diye ama samsung bu konuda garanti vermiyor dediler şaka gibi ama öyle neyse ufak tefek çiziklerle atlattık Allahtan, zaten oldum olası nefret ediyorum bu teknik servislerden...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.