Şimdi Ara

T220 Çözünürlük Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün T220'lerde Çözünürlük Sorunu Olması İlginç. Ben 1680*1050 Çözünülükte Sorunsuz Bir Şekilde Kullanıyorum.
  • @İmportant

    Sanırım sadece son gelen partide dvi ile bağlantı yaptığınızda böyle bir sorun yaşanıyor.Vga ile doğal çözünürlükte ve boyutta görüntü alabiliyorsunuz.

    @Lizard_King

    Bu senin tercihine kalmış. Ben vatandan almıştım, bu akşam iade işlemi bitti.Yazılımla giderilir demişler ama 1 haftalık cihazın servise girmesini tercih etmedim.Daha sonra gelicek partileri takip edicem olmadı başka bir ürüne yönelirim.
  • Exa'nın teknik servisine teslim ettim monitörü, onlarda perşembe günü Koyuncu'nun teknik servisine göndericekler, cuma yada en geç
    pazartesi geri vericeklerini söylediler. Bu arada ordayken Koyuncu'nun teknik servisiyle görüştürdüm,
    Samsung yurtdışıyla temasta olduklarını yazılımı getirtmeye çalıştıklarını, gün içinde halledecekleri söylediler.
    İnşallah monitör ordan kazasız belasız eksiksiz geri döner. Gelişmlelerden sizi haberdar edicem. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizard_King -- 1 Nisan 2009; 9:31:08 >
  • Merhaba;

    Ben de dün monitorü exadan satın aldım ve aynı sorunla karşılaştım. Sorunun kaynağı EDID "Extended display identification data" verisinin bu parti monitorlere yanlış yüklenmesinden kaynaklanıyor. Servise göndermek tabi ki bir çözüm fakat servise göndermek istemeyenler evlerinde de EDID update i yapabilirler. Ben mevcut EDID üzerindeki max çözünürlük verisini güncelleyerek çözdüm fakat "sorun yaşamadım" diyen arkadaşlardan birisi edid üzerindeki verileri paylaşabilirlerse çok daha iyi sonuç alınabilir.

    İhtiyacınız olanlar ;

    Phoneix edid designer
    Powerstrip(Registered)

    EDID yazma işlemi için yazma korumasını inaktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için de

    - Brightness ve contrass sıfıra getirilir.
    - Menuye basılı
    - Source tuşuna 5 saniye basılır.

    Phoneix EDID designer ile üzerindeki EDID dosyasını çekip aşağıdaki resimlerdeki gibi değerleri düzenliyoruz.

    Daha sonra lisanslı powerstrip ile monitor menusunden

    Update edit i seçip fixlenmiş ya da sağlam bir T220 den alınan dosyayı gösteriyoruz. (Bundan önce dvi kablonuzu ekran kartı üzerindeki diğer dvi portuna almalı ve servis menusune geçmelisiniz)

    Yaklaşık 15 sn sonra yüklenmiş olacaktır. Windowsu yeniden başlatın.

    Hepsi bu kadar.




     T220 Çözünürlük Sorunu


     T220 Çözünürlük Sorunu



    *Sağlam T220 monitore sahip olan arkadaşlardan biri benimle iletişime geçebilirse olması gereken dosyayı burada yayınlayıp daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayabiliriz.

     T220 Çözünürlük Sorunu


     T220 Çözünürlük Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 1 Nisan 2009; 21:12:35 >




  • Riskli olabilir yanlız. Yüklendiği sırada elektrik kesilmesi falan gibi. Garanti içinde problem olabilir belki. Ama paylaştığın iyi oldu. Bidaha başımıza gelirse servislik bişey kalmaz en azından. Eyvallah
  • Bios Update gibi düşünebilirsiniz tabi ki risk var böyle bir durumda da 2. monitor bağlayarak sorun çözülebiliyor. Registry de yedeği tutulur tabi kendiniz de yedek alabilirsiniz. Kasa çizilmeye oldukça msait ve kargonun çalıştığı saatte ben işte olduğum için kendi sorunuma kendi çözümümü buldum.

    Garanti kısmına gelince sanmıyorum garanti dışı kalıcağını ama dediğim gibi tamamen kendi tercihiniz, ben sadece izlediğim yolu paylaşmak istedim.

    "At your own risk!" ibaresini de koymak gerekir :)
  • @gurkans

    Bende aynı toollarla denemiştim aslında ama yazma korumalıdır diye hata vermişti sonra da elimde patlar uğraşırım diye fazla kurcalamamıştım.
    Sadece çözünürlük alanını mı değiştirdin displayable area falan aynı mı?Sync offset, blank ve width değerlerine dokunmadın mı hiç?
    Polarization ve clock değerleri kullanım kılavuzunda vesa standartları bölümünde vardı sanırım.
    Şu anda sorunsuz bir şekilde kullanabiliyormusun dvi'dan?

    Dediğin gibi dvidan sorunsuz görüntü almış biri phoenix edid designer ile varolan edidini cihazdan çekerse ve burada yayınlarsa -ya da sana gönderirse- sorun halledilebilir.
    Tabiki bu işlem risk barındırır.Bazı forumlarda yanlış ayarlarla görüntü göndermenin kalıcı hasarlara neden olabileceğini bu edid kısıtlamasının da bunu engellediğini okumuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanlama -- 1 Nisan 2009; 21:46:29 >
  • İlk resimde bulunan tüm değerleri değiştirdim ki bu değişiklikleri de yabancı bir forumdan yine sağlam bir monitorun verileri üzerinden buldum. Yani sadece çöz. değildi değişen.

    Şu anda sorunsuz şekilde kullanabiliyorum evet. Yine de aynı dili konuştuğum birinden verileri alıp, bu şekilde yapmak daha iyi olur diye düşündüm.(İngilizce bile değildi bulduğum çözüm.)


    Korumaya gelince korumayı açmak için sadece servis menusunu anlattığım 3 adımda açmak gerekiyor. Yada 50-60$ a DVI unlockerlar kullanılabilir ki Samsung da bunlara ihtiyaç yok anladığım kadarıyla.

    Dediğim ayarlarda şu an sorunsuz. (Dediğim gibi bunlar da normal bir EDID dosyasından alınan veriler(miş). ) Risk konusuna gelince mutlaka vardır ama Samsung monitore yanlış ayarları gönderip bozmadıysa ben de bozmam diye düşündüm açıkçası :)
  • slm bugun aldığım t200de de bu sorunu yaşıyorum bende.bu sebeble vgadan takılı kullanıyorum su an ama dvı konusu cozulse ve dvıdan taksam hıc fena olmazdı.su ana kadar cok memnunum monıtorden ama bır de dvılı halını gorseydım dıesım var.ama teknık servise goturme ve orda bır kac gun durma olasılıgı sımdılık benı itiyor.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebil1 -- 8 Nisan 2009; 8:14:22 >
  • Son gelen Koyuncu Bilgisayarın getirdiği Samsung T serisinde bu tür bir sorunla karşı karşıya kalınıyor malesef ama bir başka partide bu tekrarlanmaz
  • Merhaba , bende ayni sorunu yasiyorum. Hatta teknik servise gondermeme ragmen , bunda sorun yok ibresi basilip geri gonderilmis. Bin kere soylememe ragmen edid değerlerine bakma geregi bile duymamislar.

    2. kez gondermekte istemiyorum cunku bu seferki yaklasimim ve tavrım cok fena olucak.

    Su elle edid girme olayinda ben devamli hata mesaji aldim.

    dosyayi duzenleyip kaydettim.
    ikinci dvi portuna taktim.
    konstat ve parlaklıgı sıfıra ındırdım ve servis menusunu actim.
    program i calistirdiktan sonra , monitor information > update edid i secinde hata mesaji verip duruyor.

    " a valid edid was not detected on the selected monitor. do you want to scan the bus for a edid eeprom"

    yes ve no da tek cevap : a valid eeprom was not found.

    Kafayi yicem artik sınıra dayandim.Gucum olsa ekrani izmirden , samsung fabrikasina kadar fırlatıcam.
  • Benimde monitör başına gelen onca olaydan sonra bugün geldi. Yeni sıfır bir ürün gönderdiler. Taktım denedim biraz önce bu seferde DVI dan hiç görüntü gelmiyor Artık sinirden gülüyorum Samsung un DVI portuyla alakalı çözmesi gereken büyük bir sorunu var bence. Gidip iade edicem birazdan. Samsung monitörlere bulaşmayın şu an için derim.




  • Merhabalar, bir arkadaşım da geçen gün t220 almıştı ancak çözünürlük problemi olmuş. İnternetin altını üstüne getirmemize rağmen değişiklik yapılmamış (düzgün çalışan seriden kopyalanmış) t220'nin EDID dosyasını bulamadık, en sonunda ben eve gelip kendi t220'min EDID dosyasını aldım ve paylaşmam gerektiğini düşündüm.

    T220 EDID dosyasını aşağıdaki link'ten indirebilirsiniz -dosyada herhangi bir değişiklik yapılmamıştır, orjinal haliyle paylaşıyorum- (For download T220 original EDID file, copy link below, paste on address bar and edit rapid//share part of link, -erase '//'-)

    http://rapid//share.com/files/223390231/t220edid.rar rapid//share yazan yerde // çıkarmayı unutmayın. (Don't forget to erase '//' between 'rapid' and 'share' on link)

    Umarım işe yarar, ingilizce açıklamalar bir ihtimal aynı sorunu yaşayan ve Türkçe bilmeyen yabancı arkadaşlar için yazılmıştır. (Google'da dosyayı aratıp bu sayfayı gören olabilir düşüncesi ile)

    İyi akşamlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underblood -- 20 Nisan 2009; 2:56:58 >




  • Teşekkürler @underblood bu sorunu yaşayanlar için çok lazım olacak.
    Ben son gelen monitörde hiç görüntü alamayınca uğraşamadım iade ettim. 2333SW siparişi verdim hb den inş bi sorun yaşamam.
  • Benim monitörü kullanan arkadaşlara bir sorum olacak...

    Alacağım monitörü PS3 ilede kullanmak istiyorum ve bunun içinde HDCP özelliği olması gerektiğini öğrendim. T220 modeli bu özelliğe sahipmi ? ve hangi bağlantı kabloları ile kullanabilirim ?
  • sorun 4L1 arkadaşın dediği gibi üretim sorunu o yüzden götürün iade edin kont serisi alın
  • bende 2 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı.. bde almayı düşünen arkadaşlar bu sorun yüzünden monitörden soğumayın çok çok iyi bi monitör
  • DVI dan istenilen çözünürlüğü alamadıktan sonra istediği kadar iyi olsun. Görüntüsünün güzel olmasıyla bitmiyor iş. Böyle bir sorunun olduğunu bile bile neden önlem almıyorlarda herkesi mağdur ediyorlar Satış sonrası desteğide çok önemli ki ben bunu samsungda göremedim. Samsungun monitör destek servisindeki elemanları bile sattıkları monitörün özelliklerini bile bilmiyorlar. Aramızda geçen konuşmaya bakın :

    Bn: "İyi Günler Monitörümün DVI portuyla alakalı çözünürlük sorunum var vs....."
    Smsg: "Tabi yardımcı olayım Lütfen monitörünüzün auto tuşuna basın "
    Bn: " İyide monitörüm DVI dan bağlı "
    Smsg: "Tamam siz auto tuşuna basın."
    Bn: " Kardeşim kullanma klavuzunda DVI dan bağlı iken bu tuşun devre dışı kalacağı yazıyor."
    Smsg: " Hmm. Bir saniye lütfen ben size dönücem (Bu arada birilerine soruyor tabi Sonra resmen itiraf etti. ) Konu hakkında yeteri kadar teknik bilgiye sahip değilim beyfendi arıza kaydı verecekseniz alayım yoksa size yardımcı olamıcam.
    Bn: "Konu hakkında bilgili birisi varsa onu bağlayın o zaman"
    Smsg:" Hayır yok distribitör firmayla görüşün"

    Gelde sinirlenme
    Monitörü aldığım yere iade ettim
    Lakin gel görki piyasada şu anda samsung dışında göze hoş görünen monitörde yok. Benq da getirmediki şu yeni modellerini
    2333SW siparişi verdik bakalım inş sorun yaşamayız T220deki gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 23 Nisan 2009; 17:28:52 >




  • Merhabalar,

    Bugün yukarda bahsi geçen arkadaşımın abisine de EXA'dan T220 aldık, zaten alırken sorunlu çıkacak diye EDID file vs. hazır ettik. Ancak alırken ürün teslimdeki elemanlardan bi tanesi bir tane T220yi uzattı, biz tam alırken diğer bir eleman biz birşey söylememize rağmen gelip seri numarası yazan beyaz etikete baktı bir süre sonra bir saniye deyip ürünü geri alıp başka bir T220 verdi. Eve gidip monitörü taktığımızda hem yeni versiyon yazılım yüklüydü alette hem de çözünürlük sorunu yoktu. Sonunda farkına varmışlar sanırım serinin problemli olduğunun. Tabii ki bize vermedikleri bir ürünü bir başkasına vereceklerdir farkında olmadan da olsa çünkü bize vermedikleri ürünü tekrar diğer LCDlerin arasına koydular. :/

    Kanımca T220 alacak arkadaşlar 1-2 hafta daha bekleyip öyle alırlarsa sorunsuz ürünlerine kavuşabilirler. Gerçi ürününüz sorunlu bile çıksa yukarda bir arkadaş anlatmış, programları kurduktan ve benim paylaştığım dosyayı indirdikten sonra kendi başınıza evde problemi gidermeniz 2 dakikadan fazla sürmeyecektir.

    İyi akşamlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.