Şimdi Ara

T220 Çözünürlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monitörü dün yeni aldım. Çözünürlüğünü bir türlü ayarlayamadım. 1680x1050 çözünürlüğe getirdiğimde görüntü sağ tarafa doğru uzuyor.
    Mouse u sağa doğru sürüklediğimde görüntüde sağa doğru kayıyor.Alt ve üstlerdende aynı şekilde.
    Mesela başlat menüsü görünmüyor mouse u alta çektiğimde görüntü aşağı doğru kayıyor o zaman başlat menüsü çıkıyor. Bu arada monitör DVI dan bağlı
    Denediğim çözüm yolları:
    1) Ekran kartı sürücüsünü tekrar yükledim olmadı.
    2) Monitör sürücüsünü yükledim yine tık yok.
    3) MagicTune yi kurduğumda boyut kısmına geldiğimde ayarlı değil uyarısı veriyor. Arada birde MagicTune bu işletim sistemini desteklemedi uyarısı veriyor. (XP kullanıyorum bu arada)
    4) Analog da denedim yine aynı
    1280x1024 çözünürlükte kullanıyorum şu an. Yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 31 Mart 2009; 16:00:58 >







  • Benzer bir sorunu bende yaşamıştım, sağa doğru kayıyordu benımkide, ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek sorunu çözmüştüm. En son versiyon sürücüyü yükle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Plan-M

    Benzer bir sorunu bende yaşamıştım, sağa doğru kayıyordu benımkide, ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek sorunu çözmüştüm. En son versiyon sürücüyü yükle.


    182.08 yüklü. En güncel driver bu nvidia nın sitesinde
  • sonucu açıklasaydın iy iolurdu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demirel1943

    sonucu açıklasaydın iy iolurdu


    Ne sonucu kardeş sonuç monuç yok sorun hala devam ediyor !!
  • Yardım edecek bir hayırsever yokmu acaba
  • Benzer bir durumu ben laptopta yaşamıştım.
    Laptopa ikinci bir CRT Monitör bağlayıp çift monitörlü kullanma gibi bir fantazi yapmaya çalışmıştım.
    Olmaya olmuştu.. Photshopta çalışırken menüleri sağ taraftaki CRT monitöre Esas görüntüyüde laptopun kendi LCD sinden bakıyordum. Sonra monitörlerin yerlerini değiştirdim.. yani Masaüstü monitör ayarlarından soldaki monitörü sağa aldım.. (gerçekte almadım) sonra ortalık biraz karıştı..
    LCD nin monitörü bahsettiğin gibi olmuştu.. LCD ekranda normalden daha büyük bir masaüstü oluştu..
    önceleri hoş gibi gelsede kullanım açısından sıkıntılı bir durum.
    Neyse fantaziyi daha fazla uzatmadım. Zaten çift monitör kullanımı o kadarda matah birşey değil. CRT yi söktüm. Monitör tanımlamalarından laptop monitörünü tekrar 1. monitör yapıp yeniden başlattım.. sorun düzeldi.
    Buradan anlıorum ki Monitörünün tanımlandığı dosya bilgisayarında yüklü olmalı..
    Örneğin şu an diğer masaüstü bilgisayarımda hyundai Q910 kullanıyorum.. Ati'nin catalysti bu monitörü Q910 olarak tanıyor gösteriyor arayüzünde.. Birde bildiğim diğer bir konuda eğer LCD ekranın 1152x864 pixele sahip ise sen masaüstü ayarlarından 1280x1024 pixel yapıp tam ekran bu çözünürlüğü alamazsın. CRT lerde olduğu gibi interplasyon yapamaz diye biliyorum.. Sende olduğu gibi görüntüyü yanlara taşırır.. LCD nin çözünürlüğünden daha düşük bir çözünürlük yaparsanda bunu ekrana yaymaz. Ortada küçük bir masaüstü şeklinde gösterir diye biliyorum..
    kolay gelsin




  • Ben de benzer sorunu yaşıyorum,başka bir konuya bir şeyler yazmıştım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_30654950/tm.htm
  • Beyler dün format attım xpsp3 kurdum analog da 1680x1050 çözünürlüğünü alabiliyorum şu an ancak DVI da sorun hala devam ediyor
  • Henüz ati ekran kartında deneme şansım olmadı.

    Nvidia driveri üzerinden çözmeye çalıştım o da başarılı olmadı.

    Edid dosyasını deiştirmeye çalıştım ama üstüne yeni veri yazılamıyor.

    Ati catalystte edid bilgisinin sınırlarını kaldırma gibi bir fonksiyon varmış.Bu vesileyle çalışabilir belki.

    Sorun sanırım çözünürlüğün gönderilmesiyle ilgili değil.Nvidia custom resolutiondan daha yüksek çözünürlük gönderilince masaüstünün sağa sola oynaması yine edid dosyasında yer alan max görülebilir alan kısıtıyla ilgili.Monitörün edid'inde 5:4 1280x1024 18" verisi yazılı.Sanırım bu yüzden nvidia daha yüksek çözünürlük gönderse bile sadece ortadaki 18" lik bölümde görünüyor.

    Ben monitörü 27.03.2009 cuma akşamı Bostancı Vatan Bilgisayardan aldım. Bu sorunu yaşayanlar nerden ne zaman aldıklarını yazarsa alıcaklar için bilgilendirici olabilir. Ayrıca bu sorun rassal mı dağılmış yoksa bir parti sorunumu merak ediyorum.

    Bu arada vgadan bağlanınca bile görüntü gerçekten çok kaliteli ki ben ayar falan yapmadım hiç.Derdim dvi için ekstra para verip onu kullanamamak.

    Yarın denicem ati ekran kartıyla, sonucu buraya yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanlama -- 28 Mart 2009; 23:04:41 >




  • Bende ona yanıyorum zaten DVI ı kullanamadıktan sonra gider 350mlik monitör gene alırdık. Umarım ekran kartıyla yada driverlarla ilgili bişeydir. Bi dene bakalım ati ekran kartıyla. Sonuçları bekliyoruz
    Monitörü yeni alanlarda sorun çoğalmaya başladı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30544058/mpage_1/key_//tm.htm#30700857
    Banada üretilen partide sorun var gibi geliyor
    Bu arada bende monitörü Gaziantep Arge Bilgisayar'dan 24.03.2009 ratihinde siparis verdim 27.03.2009 Cuma günü elime geçti. Kutusunda distribitör firma olarak koyuncu elektronik yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 29 Mart 2009; 0:25:07 >




  • Bi çözüm bulabilen varmı arkadaşlar ?
  • T220 almaktan tamamen vazgeçtim. 5 senede bir monitör alıyorum oda bozuk çıkarsa kafasında kırarım aldığım yerin
  • Monitörün üstünde Auto tuşu yokmu?
  • Bugün 45dk boyunda 3 farklı Samsung distribütörü ile görüştüm ve sorun çözdüldü. T220'lerin tamamında üretim hatası varmış,fabrikasyon. Koyuncu'nun alt şiketi olan DesTECH bilişim servis müdürü monitörlere firmware (yazılım) atılmadan düzelmeyeceğini söyledi. Monitörlerimi gönderirsem 3 maksimum 5 gün içinde geri alabileceğimi söyledi.

    boşuna ayar kayar,format,driver uğraşmayın sorun T220'lerden kaynaklıymış yani özetle.Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 30 Mart 2009; 16:41:53 >
  • Ben cok sanslıyım galiba :D Anologda da DVİ'da da 1680*1050 oluyor işleim sistemim xp sp3 ekran kartımda zotac 9800 gt AMP
  • Atide de denedim sonuç aynı, dvidan sadece ekranın ortasındaki 18" lik bölüm kullanılıyor.

    Bende şimdi vatana geri götüreceğim.

    Bu arada acaba serviste yazılımla mı gideriyorlar sorunu?Bu edid bilgileri write protected diye biliyorum ama yanılıyorda olabilirim.

    Sonuç olarak 3 günlük bir monitörün parça değişimine gitmesi bana çok mantıklı gelmiyor. Ama illa bu monitörü tercih edeceksek ve gelen tüm modellerde aynı hata varsa bundan sonraki partiyi beklemek yada servise göndermek dışında bir çözüm yok herhalde.
  • Biraz önce bende görüştüm koyuncu elektronikle yazılımsal bir problem olduğunu 5 dakika gibi bir sürede sorunu giderdiklerini söylediler. Yani Woxed arkadaşımında dediği gibi T220 lerin genelinde böyle bi poblem varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 30 Mart 2009; 18:47:02 >
  • Arkadaşlar bende aynı mönitörü Cumartesi günü Kadıköy yazıcıoğlundan Exa bilgisayardan aldım, bende de aynı sorun yaşanıyor, ekran kartı olarak
    7800GTX kullanıyorum. Aynı problemler bende de çıkıyor 1680x1050 ye getirince ekrana sığmıyor görüntü, şimdi exa ya gidip bire bir değiştiriyim mi
    yoksa Koyuncuya gönderilip orda firmware update ini mi bekliyim. Çünkü adamın vericepi yeni monitörde de aynı sorunun çıkmayacağı ne malum?
    Yardım lütfen !!! :)))
  • T220 lerin genelinde böyle bi problem var yeni alsanda yine aynı sorunu yaşayacaksındır muhtemelen. Ama deneyipde alma imkanın varsa değiştir yenisiyle. Servise gidince başına ne gelecek kim bilir. Koyuncunun servisini bilmiyorum ama bazı servisler sağını solunu çizip gönderiyolar tekrar. Dediğim gibi deneyip alma imkanın varsa yenisiyle değiştir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.