Şimdi Ara

Süperonline gerçek IP alamama sorunu ve çözümü (CGN ip) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
30
Favori
97.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bende CGN sorunu yaşıyordum, müşteri hizmetlerini arayıp ip cameramı kullanamıyorum CGN den çıkartabilir misiniz dediğimde çıkarttılar şuanda bir sorun gözükmüyor. Hem WAN hem whatsmyip adresinde ip adresim aynı.

  • Arkadaşlar artık müthiş sıkılmış...Bunalmış ve çaresiz hissediyorum...Nasıl bir firmadır anlamış değilim...Anladığım kadarıyla fiber kabloyu döşedikten sonra ki onlarıda çok kaliteli firmalar aracılığıyla yapmış değiller gözlerimle şahidim...Yatırımını daha çok ellerinde bulunan fiber ama oldukça kalitesiz bu bağlantıyı kapı kapı satsınlar diye elemanlarına vermişler...Ve bolca aldıkları o ucuz modemlere...Zira insanlar pingden şikayet ettiklerinde vermişler modemi vermişler modemi...LÜTFEN bir kişide yardımcı olsun artık araştırmadığım forum araştırmadığım yer kalmadı...1.5 senedir rezilliğin dibini yaşıyorum resmen...200 megabit internet aldım Ethernet kullanıyorum 1 tek telefon yada başka hiçbirşey bağlı olmamasına rağmen...Uyduruk Speedtest sonuçları uçuyor kaçıyor diye gösteriyor fakat...Youtube'ta bir videoyu bile rahat 5-10 saniye bekliyorum açılsın diye...Modemi Huavei'nin Wi-Fi 6'sından aldım ki Wi-Fi'ye ihtiyacım yok...Yurtdışında bir oyun serverina bağlanıyor ping değerlerim normal gibi görünüyor...Ama sanki akvaryumun içinde oyun oynuyorum...10-15 dakika sonra oyun oynarken midemin bulandığını hissediyorum...KARARLILIK SIFIR...Hatta eksilerde...Devamlı değişken bir ping...Allah aşkına şu işten anlayan arkadaşlar Zaq sizlerin birçok konuda yanıtlarınızı okudum...Fakat internet bilgim oldukça kısıtlı olduğu için birçoğunu anlayamadım...Tabii bunca süre zarfında orayı burayı bızıklarken bir baktım ki birçok konu hakkında ufakta olsa bir bilgi birikimim oluşmuş...Superonline Fiber mi TTnet Adsl mi bugün önüme koysalar hiç tereddüt etmeden TTnet Adsl seçicek kafadayım...Cgnat'tan çıkmak için Statik ip bile mevcut...Ne yapıcaksam?...Aylık 200 TL para ödüyorum ve BANA MÜTHİŞ kalitesiz bir internet veriyorlar karşılığında...Bir akıl gösterirseniz çok sevinirim...Halihazırda sözleşmenin bitmesinede 4 ay var...Şok marketlerde satılan 70 TL'lik interneti alıp deneyeceğim yeminle...Aylık nasıl olsa...





  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Şu an bu sorun hala devam ediyor rezillik!!!!!!!!!!!
    Netflix 4k çamur görüntü.

    Her şeye throttling, vpnler vs engelli her şey yavaşlatılmış ben niye 100mbps fiber kullanıyorum o zaman ping yüksek. Lanet cgn birçok probleme neden oluyor. Kanser etti. Superonlineı mahvetmişler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tosunkaya kullanıcısına yanıt

    Maalesef ipv4 sayısının azalması ve ipv4 kiralarının döviz kuru nedeniyle aşırı pahalı olması nedeniyle operatörler maliyet düşürme amaçlı olarak bu cgn illetine başvuruyor.


    Diğer operatörlerde de uygulanıyor cgn ama en berbat cgn ağı süperonline'da, bağlantı kalitesini olumsuz olarak etkiliyor ve süperonline bu konuyla ilgili hiçbir çözüm üretemiyor.


    Çare ipv6'ya geçiş fakat tek başına operatörün ipv6'ya geçişi bir şey ifade etmiyor genel anlamda tüm operatörlerin, internet omurgalarının ipv6'ya full geçişi gerekiyor, bunun tam olarak ne zaman yapılacağı ise belirsiz.

  • Suiciderim S kullanıcısına yanıt

    Aynı problemleri yaşıyorum dayanılmaz bir şey bu. Yıllarca hiçbir sorun olmadan interneti kullandım. Ama bir haftadır sayfa açılışlarında ve video izlerken aşırı bir yavaşlama, online oyunlarda kopma yaşamaya başladım. Müşteri hizmetleri sorunu devamlı kullanıcıya atıyor. 75 TL eve teknik servis ücreti bile verdim. Belki sorun çözülür diye. Evdeki 4G mobil internetimde yavaşlama hiç yok. Ama sözde 100 mbit fiber internetim 5 mbit gibi bile hissettirmiyor. Sabit ip de aldım belki CGN ip yüzündendir diye. Sadece çok az daha iyi gibi ama aynı sorunlar şiddetle devam ediyor. Bu ne kadar daha böyle gidecek, neden kimse bunu çözemiyor? İnsanları taahhüt ile bağlayıp mahkum ediyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glyph -- 12 Kasım 2021; 0:51:12 >
  • Benim anladığım kadarıyla eğer bir bilen varsa ve anlatırsa daha da sevinirim...Superonline modem içine girdiğimiz zaman görüyorum ki kendi dns altyapısını kullanıyor...Dns'i ipv4'ten istediğiniz kadar değiştirin dns değişmiyor...Adamların sabit 213.74.1.1 - 213.74.1.0 dnsleri gömülü çünkü...Ha bunu nasıl değiştiririz?...Root şifresi lazım...Ama adamlar aylık olarak parasını ödediğin ABONELİĞİN root şifresini bile veremeyecek kadar garipler...Neden niçin bilmiyorum...Belki bunun güvenlikle alakası yada çok bızıklayıpta modemleri bozmasınlar...Arayıpta bizleri yormasınlar diyedir...Diğer ayarlara dahi doğru düzgün dokunamıyorsun...Eğer Wifi 6 da root şifresini kırmayı becerebilenler varsa bizlerede yardımcı olurlarsa sevinirim...

  • Xalionistv X kullanıcısına yanıt

    Hocam bunu deyince sabit ip verelim diyorlar. Şu an cgn'den sabit ip almadan nasıl çıkabiliriz var mı yöntem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit IP almakta bir çözüm değil. Boşuna para vermeyin. Şayet camera vs. gibi zorunluluğunuz yoksa. Ayrıca bende root şifreside var. Dns 'ide değiştiriyorum. Ama olay tamamen kapasitenin çok çok üzerine çıkılması. Dns falan hikaye. Bölgenizde turknet varsa geçin ,Fiber yada vdsl2 fark etmez. Superonline'dan da ipv6 gelene kadar birşey beklemeyin. Gün geçtikçe kötüye gidiyor. Cgn havuzunda ol yada olma pek fark etmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • janis kullanıcısına yanıt

    root şifresini nasıl öğreniyoruz?

  • Modemine göre değişir. Kullandığın modemin modelini internette aratırsan bulabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde ping ve internet hız probleminden bahsedilmiş fakat bu saçma uygulama sayesinde ip havuzundaki birisi spam gönderiyorsa, sizin e postalar da aynı filtreye takılıyor, spam olarak işaretleniyor.


    Modem kapatıp açıyorum, ip değişiyor fakat her ip no bir şekilde spam listelerine girmiş, temiz ip bulamıyorum.


    Bankaya e posta atıyorum gitmiyor, çünkü ip sorbs tarafından spam listesine alınmış. Superonline bana statik ip öneriyor. IPV6 ya geçmek istedim, böyle bir hizmet yok diyorlar. Ticari olarak almam mümkün olmasına rağmen olumsuz cevap aldım.


    IPv6 ya geçmeyip herkese statik ip satmak çok karlı iş tabi. Biraz önce ulaştırma bakanlığına şikayette bulundum cimer üzerinden, umarım bu şikayetler artar da bir adım atılır.


    iki ay sonra taahhüdüm bitiyor ve Superonline'da devam etmeyeceğim bu durumda. Binada fiber kablonet'de var, onu denemeyi düşünüyorum. Aynı sorunları yaşar mıyım bilmiyorum ama nispeten kullanıcı sayısı daha az olduğundan sıkıntı da az olur diye değerlendiriyorum.





  • Merhaba. Bu konuda hiçbir bilgim yok açıkçası evde wowifi kullanmak istiyorum. Superonline internetim. Modem Wi-Fi 6 Nokia. Hiçbir zaman wowifi bağlanmıyor. Anladığım kadarıyla sebep bu cgnat. Müşteri hizmetlerini aradım 24 TL ye sabit ip satmayı teklif ettiler. Bir çözüm var mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar cgnden çıkmak isteyen denemk isteyen 1 saniye durmasın denesin kullandığınız gün kadar ödüyorsunuz iptal.ederken bunu belirtin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 20 Mart 2022; 7:1:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Statik ip mi hocam?

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    evet

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Statikte kaçlı ip bloğuna sokuyorlar? (Şu an statikteyseniz)

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    Bu aralar 213.153.x.x'leri veriyorlar. En azından bana bu geldi geçen hafta yenilediğimde.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Statikte olumlu taraflarını gördünüz mü?

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    İyi yönlendirilmiş bloktan gelirse tabi ki dadından yenmiyor. Ancak bazen normal dinamik IP'den bile kötü çalışan bloklar da gelebiliyor. Mesela statik IP'de 176 ile başlayan IP'lerden gelirse kesinlikle başarısız oluyor. 212, 213, 91, 92, 95 ile başlayan bloklar var. Bunlar genelde iyi sonuç veriyor. Ancak bunlarla başlasa bile TATA üzerinden çalışan bir IP ise yine sorun çıkıyor. Ripestats üzerinden IP'yi kontrol edip hangi taşıyıcıyı kullandığına bakarak kullanmaya devam eder veya iptal edersiniz. Genelde DTAG kullanan IP'ler İzmir'den iyi çalışıyor.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    aynı gün hemen iptal edince yine ücret kesiyor mu sol?

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.