Şimdi Ara

Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
33.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?


    Arkadaşlar bildiğiniz 2 tonluk su deposu var. Bunu nasıl temizleriz? Bikaç kişi temizleriz dedi ücretiyle ama adamlar benim depodan daha temiz değil :) Sizce ben bunu nasıl temizlerim?



  • 1500 lük vardı bizde.
    yosun tutuyor bazı yerleri onları temizlemek içinde fırça yada çekpasın ucuna çuval doluyorduk aşındırıcılığı fazla olsun diye. o şekilde sürte sürte çıkartıyorduk yosunları. sanırım klor la beraber yapmıştık. sonrasında iyice durulamakta fayda var.

    eğer kapağından sığabilecek biri var ise onu götürün o girsin içine o yapsın. geçen senelerde öyle yapıyorduk. bu sene de insan aynı kalmıyor tabi giremedik içine.
  • 2 tonluk tankın işi 15 dakika. eline demir telli sünger veya ağ parçası gibi pütürlü yüzeye sahip birşey ile tankın içine girip baştan aşağı sileceksinizi. böylece yosun ve tortu tank duvarlarından düşecek sonra içine bi su tutsanız tamamdır.
  • Girebiliyorsanız tankın içine girin. Giremiyorsanız uğraşmaya değmez ücreti ile temizlettirin.
  • Cevaplar için teşekkürler. Ya içeri girip temizleriz dedi bikaç kişide, temiz bir adam bulamadım ne yalan söylim. Bende sığamıyorum :) Bakalım yiğenlerden ufak tefek birini koyacaz içine. artık yapabildiği kadar yapacak. İlacı filan varmıdır acaba? Malum su kesilince yemek yapmakta filanda kullanıyoruz. bulaşık sabunuylamı yapsak iyi durulanırmı? Malum sadece su çıkışı musluklardan oluyo.
  • küçükken beni sokarlardı içine temizlerdim süngerle
  • Şehir suları, ne kadar temiz olursa olsun, depolarda beklerken kirlenmektedirler. Bu yüzden su depoları yılda bir defa mutlaka temizlenmelidir. Bulaşıcı hastalıkların %80'ini kirli sulardan bulaşmaktadır. Ayrıca, su depolarının temizlik ve yalıtımı doğru yapılmadığında, çatlak ve sızıntılar korozyon yaparak binalara zarar vermektedir. Bunun için su depolarında temizlik ve yalıtım yapan kişilerin uzmanlığı önem taşımaktadır. Depolara çizme ve eldivensiz girilmemeli, elektrik kaçaklarına dikkat edilmelidir. Su depoları hiçbir zaman, deterjan ve çamaşır suyu (Sodyum Hipo Klorit) ile temizlenmemelidir. Çünkü, kapalı alanda kullanılan çamaşır suyu ve türevleri içeride çalışanlara zarar verebilir. TSE "Sodyum Hipoklorit'in kapalı mekanlarda kullanılmaması gerektiğini" açıklamıştır. Depotem, su depolarını gıda tüzüğüne uygun, insan sağlığına zararı olmayan, hijyenik temizlik ve dezenfekte sağlayan, resmi belgeli ürünler kullanarak temizlemekte, suyun pH ve Klor parametrelerini ölçüp, teknik bir rapor hazırlayarak bina yönetimlerini bilgilendirmektedir. Temizlikte kullanılan ürün, özellikle su deposu temizliği için üretilmiş, patenti ve resmi SU DEPOLARINDA KULLANILABİLİR belgesi olan bir üründür.

    http://www.goksunmakina.com.tr/tr/




  • Depo temizliği için gelen ekiplerin temiz olması hijyen kurallarına dikkat etmesi çok önemlidir. Bir önemli husus da depo temizliği yapacak kişinin sağlıklı olmasıdır. Bu konuda eğitimli olmalıdır. Depo temizlerken dokuz adet koruyucu önleyici donanım kullanılmalıdır. Deponuzu kendiniz temizleyecekseniz depo temizlik işinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çok tehlikeli işler sınıfında değerlendirildiğini bilmenizde fayda var. Oto yıkama gibi düşünmeyin. Bir önemli husus da depoyu "ben temizledim, doğru temizledim" imzalı geçerliliği olan bir belge sunmaktır.

    http://www.martisudeposu.com/


    Su Deposu Temizliği Videosu

    http://www.martisudeposu.com/category/genel/


     Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır? Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren can1 -- 18 Mart 2016; 12:04:06 >




  • SU deposu temizlik ve dezenfekte işlemlerinde uzman bir firma arıyorsanız, mutlaka tecrübeli bir firmayla çalışmalısınız.
    konuda en uzman üç firma biliyorum.
    depotem, hamidiye ve isdaş.
    Depotem bunların arasında en eskisidir. Diğeri ki firmanın kendini belediyenin ekiplerindenmiş gibi bir imaj çizmeye çalışmakta olduğunu farkettim. HAmidiye bir İSKİ A.Ş kuruluşudur doğru ancak dezenfekteyi yapan firma taşeron firma, hamidiye de zaten özel bir içme suyu firması İSKİ nin. yani depo temizliğ ile alakalı yok, taşeron firmaya verip işi hallediyorlar. isdaş da zaten ilk taşeronlarıymış.
    Ben depotem i tavsiye ederim. sonuç olarak. en azından yanar döneri yok. :)
    sitesi şu: depotem su deposu temizliği




  • Bence yapabiliyorsaniz depoyu komple iptal edin. Ben bazen evde su kalmayinca dinlendirip iciyorum mesela, ama depo olunca ne kadar temiz olsa da durgun suda bakteri urer, her 10 gunde bir de onu temizleyemezsin. Marketteki beklemis kabarcik olmus suyun tadi bile ne kadar degisik oluyor. O depodaki suyun tadi ne bicim olur yani. O yuzden depolu yerden su icilmez hic. İski mesela baya kontrol ediyor bu konulari, bir yerde akmayan bir su varsa oraya gidip cekiyorlar o suyu mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Ağustos 2018; 21:48:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • depo sulama amaclimi yoksa icecek su icinmi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su sağlıktır. Su hayatımızın vazgeçilmezidir. Kullanılan veya tüketilen suyun sağlıklı muhafaza edilmesi çok önemli bir konudur. Bu sebeple su deposu ya da su sebillerinin temizlik ve dezenfektesi asla ihmal etmemiz gereken bir konudur.
    Su depoları temizliği standartlara göre her altı ayda bir ve davamın da periyodik olarak, su sebilleri temizliği ise her üç ayda bir ve devamında periyodik olarak yaptırılması gereken bir hizmettir.
    Su deposu temizliği konusunda uzman gerekli yetki ve kalite belgelerine sahip kuruluşlara yaptırılmalıdır.Hizmet aldığınız firmadan mutlaka hijyen, mesleki yeterlilik, iş güvenliği sertifikaları, periyodik muayene kayıtları, yüksekte çalışabilir belgeleri, İSO 9001, marka tescili ve referanslarını talep ediniz.
    Tekdez Türkiye genelide su deposu temizliği , su sebil temizliği , havuz temizliği ve su deposu izolasyonu hizmetleri vermektedir.
    İSTANBUL BÖLGESİ SU DEPOSU TEMİZLİK TALEPLERİNİZ İÇİN http://www.tekdez.com/ ve https://www.tekdez.com/su-deposu-temizligi.html
    İSTANBUL BÖLGESİ SU SEBİL TEMİZLİK TALEPLERİNİZ İÇİN http://www.tekdez.com/sebil-temizligi.html
    İSTANBUL BÖLGESİ HAVUZ TEMİZLİK TALEPLERİNİZ İÇİN http://www.tekdez.com/havuz-temizligi.html
    İSTANBUL BÖLGESİ İZOLASYON TALEPLERİNİZ İÇİN http://www.tekdez.com/izolasyon.html
    EDİRNE BÖLGESİ TALEPLERİNİZ İÇİN http://www.sudeposutemizligi.biz/
    02125540555 - 02125540556
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=134726233&url=http://www.tekdez.com/su-deposu-temizligi.html" data-href="http://www.tekdez.com/su-deposu-temizligi.html">Su deposu temizliği</a><br />
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=134726233&url=http://www.tekdez.com/sebil-temizligi.html" data-href="http://www.tekdez.com/sebil-temizligi.html">Su sebil temizleme</a><br />
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=134726233&url=http://www.tekdez.com/izolasyon.html" data-href="http://www.tekdez.com/izolasyon.html">Su deposu izolasyonu</a><br />
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=134726233&url=http://www.tekdez.com/" data-href="http://www.tekdez.com/">Tekdez</a><br />
    <a data-test="test" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="http://www.sudeposutemizligi.biz/ Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?" data-href="http://www.sudeposutemizligi.biz/ Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?">Tekdez</a><br />
     Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?











  •  Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?


    Hemen Fiyat Al : 0 ( 544 ) 791 02 29 | https://buyuksehirsudeposu.com/su-deposu-temizligi//


    Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı numaralı genelgeye göre su deposu bulunan bina ve işyerlerinin depolarında belirli periyotlarda ( su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir ) su deposu temizliği ve bakımı yaptırılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.


    Su deposu bakım, temizlik ve izolasyon ile ilgili tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz veya 7/24 telefon, whatsapp, email ,sosyal medyadan tüm sorularınıza 100% müşteri memnuniyeti ile cevaplamaya hazırız.


    Su deposu temizliği yapılmamış depolarda aylarca bekleyen suyu içmesek bile, domuz gribi (H1N1) tehlikesinin en önemli önleyicisi olan; ellerin temizliği, sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo ve tuvalette kullanımı, dişlerimizin fırçalanması, bulaşık ve çamaşır yıkanması ile de, sudaki mikroplar vücudumuza girmektedir. (Tifo, Tifüs, Dizanteri, Kolera ve Hepatit, Lejyoner gibi hastalıklar yayılmaktadır.)


    Önemli Bilgi : Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı numaralı genelgeye göre su deposu bulunan bina ve işyerlerinin depolarında belirli periyotlarda ( su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir ) su deposu temizliği ve bakımı yaptırılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.


    Teklif Al - 0 ( 544 ) 791 02 29


    Su Deposu Temizliği Fiyatları Ne Kadar?


    Su deposu temizliği için fiyat öğrenmek istediğinizde; öncelikle deponun kaç ton olduğunu ve ne tür bir deponuz olduğunu öğrenip telefon veya mail yolu ile lütfen bizimle iletişime geçiniz. Güncel su deposu temizliği fiyatlarını belirlemek için sizlerden gelecek bilgiye ihtiyaç vardır.


    Su deposu temizlik fiyatları belirlenirken deponun hacmi (m³ veya ton) ve su deposunun cinsi (beton su deposu, metal su deposu, fiber su deposu, galvaniz su deposu şeklinde) esas alınır.Ayrıca su deposunun en son temizlendiği tarih ve depoyu doldurmakta kullanılan suyun niteliği ( şebeke,tanker taşıma,arıtma, kuyu suyu ) de fiyatları etkiyecektir.


    Temizleme işlemi deponun büyüklüğü ve içerisinde ki kirlilik oranına göre değişmektedir. Ancak ülkemizde kullanılan standart depolarının temizlik süreleri ortalama olarak 3 saat sürmektedir. Personel sayısının arttırılması ve daha teknolojik cihazların kullanılması ile su deposu temizliği süresi kısalabilir. Personelin yetenekli olması ve alanında tecrübeye sahip olması da süreyi kısaltıcı bir etkiye sahiptir.


    Su Deposu Temizlik Firması Telefon Numaraları


    Büyükşehir su deposu firması olarak ISO ve TSE belgelerine sahip su deposu temizliği, dezenfekte ve su deposu izolasyon işlerini yıllardır 100% müşteri memnuniyeti ile yapıyoruz.Kullandığımız ürünler resmi belgeli, gıda tüzüğüne uygun, insan sağlığına zararı olmayan ürünlerdir.Solvent içermez ve kanserojen etki yapmaz.


    Önemli Bilgi : Belediyeler ve resmi kuruluşlar, depo dezenfekte işlerini doğrudan kendileri yapmazlar.İnternetten bulacağınız su deposu temizliği firmasını iyi araştırıp sertifikalarını mutlaka kontrol etmelisiniz.


    Su deposu bakım, dezenfekte, tamir, ve izolasyon hizmeti veren firmamızda çalışan elemanlarımız konularında uzman, eğitimli, sigortalı ve kadrolu teknisyenlerdir.


    Teklif Al - 0 ( 544 ) 791 02 29


    Su Deposu Bakımında Klor Kullanımı Nasıl Olmalı?


    Su deposu temizliğinde kullanılan su deposu dezenfekte malzemeleri çok çeşitli olup çoğunlukla kullanılan ürünler arasında klorun tercih edilmesi, uygulama kolaylığı ve düşük maliyetli olması ve işlem sonrası oluşan oluşan farklı bileşikler sayesinde serbest klorun korunması ve etkisinin devam etmesi gibi artıları olmasıdır.


    Fiziksel ve kimyasal birçok kirliliğe ortam hazırlayan su depoları düzenli aralıklarla temizlenmediğinde tam bir mikrop yuvasına dönebiliyor. Zaman içinde su deposunda bekleyen suda mikrop oluşmasını önleyen klor etkisini kaybeder. Böylece mikroorganizmalar hızla çoğalır. Su deposunun kullanılabilirlik özelliğini ortadan kaldıran çamur, pas, kum, tortu, yosun, küf ve dökülmeler suyu kalitesiz hale getirir.


    Depodaki suyun niteliği, sıcaklığı ile deponun özellikleri suyun kirlenme hızı üzerinde çok etkilidir. Suyun sıcaklığının yükselmesi daha çabuk kirlenmesine neden olur. Özellikle sıcaklığının arttığı yaz aylarında deponun temizliğine daha çok önem verilmelidir. Genellikle depolarda şebeke suyu kullanılır. Şebeke sularında bulunan klor zaman içinde etkisini kaybederek mikropların artmasına yol açar.


    Teklif Al - 0 ( 544 ) 791 02 29





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.