Şimdi Ara

SteamOS, Steam Machine ve Gamepad'i denedik! ön inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu inceleme değil öngörü yani sallama :) aşırı özgüvenden olsa gerek bu denli kesin konuşmalar popüler kültür yüzünden konsollar kadar tutmaz ama bu başarısız olacakları anlamına gelmez bence çok iyi düşünülmüş pc kasalarının gereksiz büyük olduğu düşünürüm heleki oc yapmayacaksak çok gereksiz büyüklük başka bir güzel yani windows için para ödemek zorunda kalmıyoruz 4k tvler çıkıyor yavaştan yeni nesil 1k bile oynamazken neden konsol alayımki rakebet arttıkça fiyatlarda ucuzlamaya başlacaktır konsol fiyatına daha iyi bir pc toplanıyor bunlarda sonuçta pc parçalarından oluşuyor bağlarım tv'me steamos al sana süper akıllı tv ve pc'nin sınırsız kullanım alanı ohh mis :) toplama pc yapamayacak olanlar için birebir casper,xbox,ps için kötü haber
  • Fiyatlar donanımına göre gayet normal kaldıki videoda ps4 ve xbox one gerisinde denilmiş o cihazlardan bazıları gtx 780 destekli nasıl düşük olabilir ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betadragon

    Fiyatlar donanımına göre gayet normal kaldıki videoda ps4 ve xbox one gerisinde denilmiş o cihazlardan bazıları gtx 780 destekli nasıl düşük olabilir ki

    Bu sitede Amd fx6300 ve HD 7870 (veya r9 270 hatırlamıyorum) ile sistem kurtulup ps4 ile aynı performans veren bilgisayar da ucuza kuruluyor diye video yayınlandı.

    Şimdi ayni özellikte bilgisayarları 500 dolara steam kontrolcu dahil mini itx kasada satacagiz diyor adamlar ama nedense fiyatlar ps4 ün iki üç katı deniyor.

    Gidip titanli sistemin fiyatına bakarsak tabiki öyle onu 400 dolara satacak hali yok herhalde adamların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah tam hazır haliyle güzel bir çıkış yapar da cihazı dibe vuranlara kapak olur
  • Ölü doğdu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • steam candır hele geçen hafta sykrim i 7.5 dolara l4d2 yi bedava veren steam daha da candır ama bu oturma odası olayı bana saçma geliyor klavye mouse ile kapımı kapatırım oynarım odamda işte steam os a bişey demem bf4 fifa 14 olmadan işi zor gerçi ama gamepad fail duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Kimsenin sormadığı soruyu sormak istiyorum. Abim hep derdi windows ekran kartının performansını tam veremiyor diye yada bir kısmını kısıtlıyor diyelim. Oysaki bu makinelerde Linux tabanlı işletim sistemi kullanılmış. Aynı oyunda windows ve linux performans karşılaştırması var mı? işlemciyi ne kadar kullanıyor aynı oyun farklı işletim sistemlerinde kaç FPS alıyor vesaire vesaire. Benim çok merak ettiğim bu.

    SteamOS, Steam Machine ve Gamepad'i denedik! ön inceleme


    Ubuntu windowsa göre daha iyi sonuç vermiş. Diğer oyunlarda da aynı şey geçerli olacak mı acaba? Daha detaylı inceleme olsaydı iyiydi. Neyse artık steam machine ler çıktıkça görürüz oyunların performans farkını.

    L4D için Nvidia AMD Intel'den elemanlar ile özel olarak çalışıp bu hale geldi bu. GL üstüne yıkmak için sade kendi başlarına yapılmış iş değil. concept of proof bi nevi. Aynı iyileştirme biraz daha düşük oranda Win GL versiyonunda da gözüküyor.

    Sorun burda, insanların görmek isteyeceği hemen hiçbi oyun için bu kadar üzerinde uğraşma imkanı olmayacağı. Dx altında zaten güç bela idare ediliyor. Kimse bi de GL versiyonu gidelim demiyor Win altında, çünkü çok geride kaldı o günler. Win altında Dx'in tercih edilmesinde bi sürü faktör var. Linux altına oyunar yağacak diye beklenti çok çok doğru beklenti olmaz.

    Sorunun kendisi Dx zaten. Win veya Linux olayı değil. Dx'in de adam edilme ihtimali yok gibi bişey öngörülebilir gelecek için. SteamOS'nin sükse yapacak herşeyi heryeri sallayacak bi yanı olsaydı özel tasarım bi API'si olurdu. O zman kıyamet kopardı, konsolların fiyatlarından tut oyun fiyatlarına kadar herşeyi etkilerdi. Boş umutla göl yoğurt tutar belki diye bekledik, özel bi API gelmedi.

    GL'in kendisi de kurtarıcı değil. Eksik olduğu yerlerden Dx'in arkasından geldi bugüne. Eğer bi tür konsol gibi bi amaçla ortaya çıkılıyorsa, onu kurtaracak olan Win dışında frklı bi işletim sistemi kullanıyor olması değil, özel bi API altyapısı kullanıyor olmasıdır. Yeni konsolları PC'den ayıran en büyük özellik, varolan donanıma göre tasarlanmış olan API altyapısıdır (bide çipinin coherent yapıda olması ama o direk alakalı değil bu konuyla). Konsollar 1-1 PC altyapısında değiller o yüzden. Ama Steam 1-1 PC altyapısı ile, değişken donanım seçenekleri ile gelecekse ve bu donanımları kapsayan özel bi API yapısı olmayacaksa, bi tür Linux dağıtımı gibi gözükmekten öteye gidemeyecekse, bildiğimiz GL üstüne kurulu olacaksa janjanlı olmasıyla anca itibar toplar.

    Bu tür bi konsept için esas önemli olacak şey konsolları konsol yapan programlama altyapısını / API altyapısnı yerleştirmendir. PS xbox'ın sağlam durmasını sağlayan şeyler sabit donanım ve buna uygun yazılım altyapısı. Eğer özel bi donanım altyapısı kuramıyorsan, donanım çeşitliliğin varsa, bunlara başka alternatifler de gelebilecekse ama bunlara standart GL'den daha fazlasını sağlayamıyorsan gidecek fazla yer kalmaz.

    Steam'in şu anki durumu bu. Bi şekilde, Mantle gibi bişey getireceğini müjdeleseydi mesela yani özel farklı bi API altyapısı olacağından bahsedilebilseydi çok çok fazla şey farkederdi. Şu anki hali hazır enthusiasts PC satanlardan farklı değil. Zaten makinaları kendileri hazırlamıyor benim bildiğim. 10-15 tane bu tarz PC hazırlayan firma var, onlar hazırlıyor (origin, alienware, maingear vs.).

    Ha PC donanımı üstünde konsol tarzı bi API olmaz mı? Olur ama onun altından ne Valve'in kendi başına ne de AMD/Nvidia'nın kendi başlarına kalkabileceğinden emin değilim. Valve, o L4D için GPU üreticileri ile ortak çalışmak zorunda kaldı GL'e port ederken. Süper derin bi bilgi birikimleri, işletim sistemine entegre harika bi API üretecek kapasiteleri yok şimdilik. Ms bile bu Dx işinin altından nasıl çıkacağını bilmiyor diye düşünüyorum, Mantle bi tür ilk ayak olabilir.

    GL'i çok farklı bi hale getirmeleri lazım, onun üstüne çalıştıklarına dair de hiçbi ipucu elde edemedik şimdiye kadar. Yoksa Win Dx 'den farklı olamayan bi yoldan devam ediliyor olacak uzun bi süre.




  • Kusura bakmayın ama ilk defa bu siteden böyle ön yargılı bir video gördüm.

    her yere tuş koymuşlar yanlışlıkla basabiliyorsun gibi bir cümle ile gamepad yapısını eleştirmek inanılır gibi değil.Klavyeye ye de onlarca tuş koymuşlar ona da yanlışlıkla basabilirsiniz değil mi ?


    neden böyle özensiz ve ön yargılı bir sunum yaptınız anlamak mümkün değil.
  • İnceleme için teşekkürler.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan DX denen api donanımımızın tam verimli çalışmasını sağlayamıyor. Ömrümüzü yedin DX. Şu mantle felan çıksaydı bi görseydik numarasını. Ben nedense Linux güzel bir api kullanıyor diye biliyordum. Demek yanılmışım. Aydınlatıcı mesaj için teşekkürler!
  • Her zaman olduğu gibi, aynı yaklaşımdan daha ne bekliyorsunuz arkadaşlar :( Geçen sene Sony incelemesi ve o dönemde de atışmamızın temeli bu. Çok katı, çok bildim usulünce yaklaşılması. Yahu durun bi, bakın bakalım neler var, ne çeşitler var, neler oluyor neler bitiyor. Nedir nedendir nasıl olur, nereye gider nasıl gider! Bunları düşünmeden inceleme ya da ön inceleme yapmak olmaz. Önemli bir yerde hiç olmaz. Hadi ben kalkıp youtube kanalıma koysam böyle bir yorumu çok sıkıntı değil ama önemli biri haline gelsem, dediklerim ciddi anlamda değerlendirilse o zaman böyle sert yorumlayamam. Şu an için böyle böyle ama gelecekte şunlar olabilir, ayrıca şunları da destekliyor vs demek lazım:
    -AMD desteği yok ama güncellemeleri beklemek lazım (evet güncelleme geldi ve catalyst sürücü desteği var artık!)
    -Steam Controller hoşumuza gitmedi, şu şu sıkıntıları var. Klavye Fare hala kullanılabiliyor ve Valve 3. Parti kontrolcü desteğini sunuyor. Ayrıca beta döneminde olmasından ötürü donanım kısmında da geri dönüşlerle gelişebilir. Beklemek lazım
    -Linux desteği biraz zayıf ama zamanında L4D ile ilgili çalışmalar görüyorduk, şu an Metro Last Light gibi bir oyunu direk görüyoruz. Yarın öbür gün bir çok oyun sağlam destek alırsa geçebilir ki Steam'in gelişmesini düşünürsek bu da başarıya ulaşabilir.

    Bakın 3 basit nokta. 3'nde de büyük sıkıntı yaratan yorumlarınız. Birazcık geniş açıdan bakmanızı ve insanlara dediklerinizin tesir ettiğini fark etmenizi istiyoruz sanırım. Bunları yazmak, eleştiri yapmak da hakkımdır herhalde bunca senelik gerçekten sıkı bir takipçi olarak!




  • Linüx ne? MS fanboyu... öğrende gel... MS kölesi... Steam OS için daha erken... makinalarıda daha iyi olur... hala XBONE gelecek sananlar 2025 yılının son çeyreğinde gelecekmiş... kesin tüyo...
  • Kimse kusura bakmasın ama DH editörleri son zamanlarda editör gibi davranmıyor. Mesut Çevik sözüm özellikle size. Olaylara bakışınız casual kitle ile neredeyse aynı. SteamOS gibi önemli bir olayı nasıl böyle acemice ele alırsınız anlamıyorum. Aklıma şu video geldi.

  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    MS Winzort sadece ayak bağı... dx ile çile çektirmeye başladı steam os ise yep yeni imkan... üstelik özgür... + bedava pc toplayan direkt yükler kullanır winzort öyle mi? değil... etkinleştirme sürücü kur car curt... üstelik fahiş fiyattan satılıyor...
  • Şimdiden yermek ya da övmek saçmalıktan başka bir şey değil zira her şey beta seviyesinde 1 yıl sonra göreceğiz steam os in gücünü

    Bastır Steam kurtar bizi windowstan
  • Ubuntu'da/Linux'ta oyun deneyimi gerçekten daha iyi sonuçlar veriyor. Opengl'den kaynaklı olsa gerek.
  • windows çöptür
  • Paranın kölesi olmayalım.

  • Mesut Çevik ve Erdi Özüağ yine hedef olmuş.Adamlar Steam'i yerince çıkar elde ediyorlar sanki.Fikirlerini beyan etmişler ve bence haklılarda.PS4 ile Avrupa'da aynı fiyat olan Steam makineleri ülkemizde aynı fiyat olacakmı sanıyorsunuz onu geçtim ülkemize gelecekmi sanıyorsunuz? Hadi Avrupa'dan ele alalım.PS4 fiyatına Steam makinesi alacaksın oyun sayısı az , kontrolcüsü görünüş olarak kötü , oyunları yüksek ayarda açamayacaksın ve konsola özel oyunları oynayamayacaksın.Ama konsolda öyle değil konsolda 500 dolar daha fazla veren daha iyi grafikte oynamayacak veya 4-5 sene sonra PS4'te Unchertad 5 ile en iyi grafikleri görürken Steam makineleri çoğu oyunu medium üzeri oynatamayacak.Konsollar kadar başarılı olmaları için en az 2-3 sene var.

  • İnceleme için teşekkürler. Gamepad sanki prototip gibi geldi bana. Satışa çıkacak olan başka birşey olacak gibi..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.