Şimdi Ara

SteamOS, Steam Machine ve Gamepad'i denedik! ön inceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam failsiniz yemin ediyorum. iBuyPower ve CyberPowerPC'nin makineleri Xbox One ile ayni fiyatta ve daha guclu bir donanima sahip. Gamepad konusundaysa eger youtube'a "steam controller demonstration" yazma zahmetinde bulunursaniz controller'in "accuracy" alaninda mevcut x1 gamepadi ve ds4'e attigi farki gorebilirsiniz. Hem windows kurulmasi gerektigini kim soyledi ki? Daha beta asamasinda olan bir OS'i yerden yere vurmussunuz da vurmussunuz. Linux destekleyen oyun sayisi gun gectikce artmakta ve yalniz indie oyunlar degil metro last light gibi AAA oyunlar da yavas yavas linux destegiyle geliyor. Steam OS sirf oyunlar yuzunden windows kullanmak zorunda kalan kesim icin bicilmis kaftan.
    + olarak bir konsol uzun vadede oyunuydu peripheral'iydi oyun oynamaya uygun TV'siydi derken high-end bir PC'nin fiyatini geciyor zaten o konuya hic girmeyecegim

    Ekleme: Turkiye'nin en buyuk teknoloji sitesinden boyle "steam machine neymis ya pis bunlar kaka uzak dur hele su controller'a bak cok kotu ıyy hadi gidip ps4 al simdi" seklinde basit, tarafli ve basarisiz bir inceleme beklemezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I. C. Wiener -- 10 Ocak 2014; 1:04:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 100 mü dolar :D
    Steammachine'de oyunların 3-5 $'e inmesini bekliyoruz ama PS4'de çıkar çıkmaz alıyoruz, hatta fazladan 30 $ veriyoruz nedense :D

    Ben fiyatların inmelerini beklemek yerine, hemen çıkışında alıp, oynadıktan sonra satıyorum, az para harcamış oluyorum. PSN +'da sağolsun yardımcı oldu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I. C. Wiener

    Tam failsiniz yemin ediyorum. iBuyPower ve CyberPowerPC'nin makineleri Xbox One ile ayni fiyatta ve daha guclu bir donanima sahip. Gamepad konusundaysa eger youtube'a "steam controller demonstration" yazma zahmetinde bulunursaniz controller'in "accuracy" alaninda mevcut x1 gamepadi ve ds4'e attigi farki gorebilirsiniz. Hem windows kurulmasi gerektigini kim soyledi ki? Daha beta asamasinda olan bir OS'i yerden yere vurmussunuz da vurmussunuz. Linux destekleyen oyun sayisi gun gectikce artmakta ve yalniz indie oyunlar degil metro last light gibi AAA oyunlar da yavas yavas linux destegiyle geliyor. Steam OS sirf oyunlar yuzunden windows kullanmak zorunda kalan kesim icin bicilmis kaftan.
    + olarak bir konsol uzun vadede oyunuydu peripheral'iydi oyun oynamaya uygun TV'siydi derken high-end bir PC'nin fiyatini geciyor zaten o konuya hic girmeyecegim

    Ekleme: Turkiye'nin en buyuk teknoloji sitesinden boyle "steam machine neymis ya pis bunlar kaka uzak dur hele su controller'a bak cok kotu ıyy hadi gidip ps4 al simdi" seklinde basit, tarafli ve basarisiz bir inceleme beklemezdim.

    Kesinlikle katiliyorum. Fiyatlara pahali diyenleri diyenleri anlamiyorum. 500 dolarlik makinalar gayet iyi. R9 270, ozellikle overclock yaptiginizda cok basarili bir kart. Ps4 grafik cipine denk hatta bildigim kadariyla daha iyi.

    Ikincisi oyunlar bir bir Linux destegi kazanacak. Yeni cikacak oyunlarda bunu gormeye baslayacagiz.

    Hele hele bunu alacagima konsol alirim diyen arkadaslari hic anlamiyorum. Ben PC oyunculuguna yatirim yaptim su zamana kadar ama salonda da oyun oynamak istiyorum. O kadar oyun yatirimim da bosa gitsin istemiyorum. Hepsini aynen salona tasimak istiyorum. Adamlar da zaten biz bu kitle icin getirdik bu cihazlari diyorlar.

    Hele hele dusunun her yeni konsol ciktiginda geri uyumluluk yok diye aglaniyor. Al iste sana sonsuza kadar geri uyumlu makina. Hatta al dolphin emulator kur wii oyunlarini da oyna. Amiga, nes. nintendo64, arcade hangisinin oyunlarini istersen oyna. Tonla avantaj sayarim buraya.

    Ha Playstation'in tonla avantajini da sayarim da, bir seyin kullanis amacini veya kitlesini siz goremiyorsunuz diye o urun gereksiz olmaz. Ben sabirsizlikla bekliyorum ki aslinda bu PClerin hicbirini de almayacagim, kendi PCimi kullanacagim bu is icin.




  • I. C. Wiener kullanıcısına yanıt
    Konsol uzun vadede oyunuydu peripheral'iydi oyun oynamaya uygun TV'siydi derken high-end bir PC'nin fiyatini nasıl geçiyor çok merak ettim? PC'de sadece high-end bir anakart 1.500 TL olabiliyorken nasıl geçiyormuş ?
    Ayrıca oyun oynamaya uygun bir TV şart mı konsol için high-end PC'ye hangi monitörü alıyorsan aynısını al.
    Ömür boyu oynayacağımız oyunlar en fazla kaç tane olabiliyor ki? Bi daha oynamayacağın oyunu oynadıktan sonra takasla, sat. Steam'in indirimleri kadar hesaplı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    eldeki tek doğru dürüst olan ürün o zaten. onun da ne kadar götüreceği muamma. 500 dolara ps4 ve xboxone alınıyor. üstelik en az 7 yıl 1080p de akıcı bi şekilde tatminkar kaliteyle oynatacaklar oyunları. peki bu sattıkları 500 dolarlık makine ne kadar götürecek. özel oyunlardan mahrum kalmaya değecek bi gelişme olacak mı. bu makineyi alan adam arcade olarak nfs ye bel bağlamış durumda mesela nfs nin durumu da ortada. yani çok üst seviyede olsun konsoldan daha iyi deneyim yyaşayım diye almak istiyo insanlar bunları. yoksa aynı seviyede olacaksa konsol daha mantıklı. 500 dolarlık makine aynı seviyede bi makine ve 2 yıl içeririsde yenilecek zaten. eskiden oyun fiyatları diyodu millet artık konsolda da 2 3 kişi birleşip oyun alınabiliyor. o yüzden fiyatlar da makul seviyiliri indi. işin özeti göstermelik 1 cihazla olmaz o iş. bana daha fazla fayda sağlayacak konsola rakip cihaz lazım. ama adamlar biz konsola rakip değiliz kafasındalar zaten.

    Konsollarda 7 yıl 1080p akıcı olacağı nerden çıktı ki? Daha yepyeni cihazda ahım şahım görsellik sunmadığı halde 720p ve/veya 30 fps olan tonla oyun var. Hele Xbone'da alayı böyle.
    Bu makinelerin hedef kitlesi TV'de kullanmak için oyun PC'ci arayanlar ve PC toplamaktan anlamayanlar. İşi bilen zaten daha ucuza kurar sistemini, hedef kitle burası değil.

    Konsola şöyle rakip değil, adam konsol almayı kafaya koyduysa alır istediği gibi. İhtiyaçlarına cevap veren donanım budur.
    Ama bazı oyuncular zaten PC'si olduğu halde salonda ayrı bir oyun cihazı kullanmak için konsol almak isteyebilir. İşte Steam Machines burda bir alternatif olur.

    yahu oyle yaziyosunuz oyle soyluyosunuz ki. isi bilmesek inanacaz harbiden. konsollar yeni cikti. konsollarda durum.pc gibi islemez zaman gectikce oyunlar guzellesir. ac xbox360 in donanimina bak sonra forza 4 e bi bak. senin o oyunu pc de oynaman icin nasil bi donanima ihtiyacin var gecen yil xbox kac paraymis senin donanim kac para bi cikar hesabi.

    su an yeninduyurulan oyunlar hep 1080p gidiyor konsollarda... ayrica teknoloji sayesinda 720 p gelecek oyinlar da islenip 1080p de pc deki kadar siritmayan bi sekilde gorunuyor. kaldi ki oyunlar artik 1080p gelecek ve kalitesi git gide artacak. su an konsollardaki en kotu grafikleri goruyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valve'ye laf atmaktan zevk alıyor insanlar.Gabe Newell'ın başarısız olduğunu görmedim. Örnek olarak, adam öldü denilen Counter-Strike ve TF yi yeniden yarattı ve milyon dolarlar kazanarak zirveye taşıdı.

    Steam Machine olayına ben harika bir ürün diye bakıyorum. Bunu sadece steam cihazları satılacak olarak bakmayın. Steam machine kaç kişi alacak ki,steam machine belli bir kitlede satılacak sadece.

    Buradaki asıl nokta linux kullanan büyük bir kitle var ve sadece oyun için windows kurmak zorunda kalıyor. Eğer steam machine yaygınlaşırsa, steam kütüphanesinde yer alan oyunların tamamı neredeyse linux'a gelir.Bu da büyük bir kitleyi mutlu edecektir.

    Ek olarak steam machine işletim sistemi daha beta sürümde bu kadar atıp tutmaya gerek yok. En çok komik kısım ise, sadece fuar da incelediğiniz kontrolcü hakkında nasıl atıp tutabiliyorsunuz. Herşeye belli bir alışma süreci vardır. Klasik atari kollarından sony joystik li kollara geçince herkes alıştımı kolaylıkla, futbol oynarken fps oynarken alışabildilermi yoksa soldaki oklarla mı uzun süre devam ettiler? steam machine controller de üzerine çok düşülen bir ürün, kullanışlılık açısında büyük kolaylık sunuyor. Alışma sürecini geçince eminimki iyi bir deneyim sunacaktır.





  • Kimsenin sormadığı soruyu sormak istiyorum. Abim hep derdi windows ekran kartının performansını tam veremiyor diye yada bir kısmını kısıtlıyor diyelim. Oysaki bu makinelerde Linux tabanlı işletim sistemi kullanılmış. Aynı oyunda windows ve linux performans karşılaştırması var mı? işlemciyi ne kadar kullanıyor aynı oyun farklı işletim sistemlerinde kaç FPS alıyor vesaire vesaire. Benim çok merak ettiğim bu.
  • Bu yorumları ve incelemeyi dh'ye yakştıramadım. Henüz beta,gelişme süresinde olan bir cihazı,ürünü direk kötülemişsiniz.
    Hani insan der, "henüz gelişme aşamasında neyin ne olacağı son haliyele nasıl bir cihazla karşılacağımız tam olarak gözükmemekte umarım bu hatalar düzeltilir ve alternatif ve açık dünya özgür bir sistemde oyunlarımızı ve oyundan fazlasını bu makinalarda kullanabilir ve bir konsolda oyundan daha fazlaısnı yapabilirsiz"

    der :)
  • Ne kadar kötü ve yanlı bir inceleme olmuş yahu...

    Beta aşamasındaki (hatta neredeyse alfa) bir sistemin bu kadar eksisinin olabileceğini bizden daha iyi bilmesi gereken insanların yaptıkları yorumlara bak...

  • BİR OYUN OYNUYAYDINIZ İYİDİ.

  • binlerce insan bu cihaz üzerinde çalışıp kafa yoruyorlarda bi bizimkiler işin sırrını çözüyor ilginçtir... biraz bekleyin daha ne çıktı otursun bi, ne kadar meraklısınız ps4 alıp 100 liradan oyun almaya...

  • Konsol çakması bir cihaz, zamanlama da kötü. PC kullananlarda bunu almaz iki arada bir derede kaldı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Kimsenin sormadığı soruyu sormak istiyorum. Abim hep derdi windows ekran kartının performansını tam veremiyor diye yada bir kısmını kısıtlıyor diyelim. Oysaki bu makinelerde Linux tabanlı işletim sistemi kullanılmış. Aynı oyunda windows ve linux performans karşılaştırması var mı? işlemciyi ne kadar kullanıyor aynı oyun farklı işletim sistemlerinde kaç FPS alıyor vesaire vesaire. Benim çok merak ettiğim bu.

    SteamOS, Steam Machine ve Gamepad'i denedik! ön inceleme




  • Steam OS ve steam machine çok olumlu bakıyorum ben. Konsolların da pc mimarisine sahip olması, pc oyuncularına özel işletim sisteminin olması ve g-sync ın geliyor olması pc oyunculuğu için bunlar harika diye düşünüyorum. Steam e bu konuda çok önyargılı yaklaşılıyor. Zamanla göreceğiz ne olacağını. Ben şahsen umutluyum, en azından pc oyunculuğunu şu anki halinden daha iyi bir noktaya taşıyacaktır diye düşünüyorum. Belki zaman ilerledikçe Steam machine tarafında notebooklar gibi daha özelleşmiş gömülü uygun fiyatlı donanımlar görebiliriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    quote:

    Orijinalden alıntı: deathness666

    Kimsenin sormadığı soruyu sormak istiyorum. Abim hep derdi windows ekran kartının performansını tam veremiyor diye yada bir kısmını kısıtlıyor diyelim. Oysaki bu makinelerde Linux tabanlı işletim sistemi kullanılmış. Aynı oyunda windows ve linux performans karşılaştırması var mı? işlemciyi ne kadar kullanıyor aynı oyun farklı işletim sistemlerinde kaç FPS alıyor vesaire vesaire. Benim çok merak ettiğim bu.

    SteamOS, Steam Machine ve Gamepad'i denedik! ön inceleme


    Ubuntu windowsa göre daha iyi sonuç vermiş. Diğer oyunlarda da aynı şey geçerli olacak mı acaba? Daha detaylı inceleme olsaydı iyiydi. Neyse artık steam machine ler çıktıkça görürüz oyunların performans farkını.




  • MEsut çevik düne kadar ps4 e çakıyordun şimdi ne zamandan beri ps ci oldun ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game pad'in resimlerini gördüğümde gerçekten hoşuma gitmişti. Videolarına vs. bakmamıştım. Şimdi bu videoda izleyince aşırı saçma bir game pad olduğunu düşünüyorum. Elbette beğenenler olacaktır. Yine bahsedildiği gibi satmak istiyorlarsa fiyat politikalarını gözden geçirmek zorundalar.

  • Güzel bir inceleme.Belki steam machine'ler iş yapar ama o gamepad'in fail olacağı dünden belliydi.Adamlar denemiş, oynamış.Halan daha bıdı bıdı.Kötü bir gamepad işte. Çıkmadan tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incelemeye bak çay demle. dh tarihinde izlediğim en rezil inceleme olabilir
  • dh'nni yaptığı gelmiş geçmiş en berbat ön-inlemeME.. Bu kadar yanlı olmayın. Tamam PS4'de çok güzel ama oyun fiyatlarından kimse bahsetmiyor. Indie oyunlardan laf eden yok. Modlardan konuşan yok. SteamOS ile hepsi olacak. Emulatorler olacak. Ayrıca Mesut Bey ve Erdi Bey gerçekten "beta" ne demek bilmiyorlar sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.