Şimdi Ara

Starbucks Su (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
64.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Netflix ne alaka anlayamadım. Enpara ile kış başı aylik 6.25 lira ödenilen bir şey ile starbucks benzerliği kurmanizin bir mantığı yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Eskiden bulunduğum yerde tchibo vardı ne güzel 2.5 tlye filtre kahve içiyorduk. Lezzet olarak starbucktan daha iyiydi. Ama kapandı işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AE08F0836

    Doğu Avrupa ülkelerinin birkaçına gittim, Bulgaristan Macaristan Romanya ve Slovakya... oralarda hakikaten çok az adamla koca restorantı idare ediyorlar, temizlik işlerine bakan insan da muhtemelen tuvaletle meşguldür diğer işler müşterilerden bekleniyor. Her yere koca koca uyarı yazmışlar "tepsilerinizi buraya bıraktığınız için teşekkür ederiz" diye. E insanlar da herkes nasıl davranıyorsa öyle davranmak durumunda hissediyorlar kendini. Bizde yapınca elemanlar bile yadırgıyor. :)
    Aynen hocam o ibareyi soyledigniz iyi oldu unutmusum tamamen galiba 😬

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve kültürün yok belliki dostum boşver sen.

    Filtre kahveyle nescafeyi karıştırıyorsun.Farklı şeyler
    https://eksisozluk.com/hazir-kahveyle-filtre-kahve-farkini-bilmeyen-insan--3300855



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 19 Ağustos 2019; 1:13:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burgamer

    Eskiden bulunduğum yerde tchibo vardı ne güzel 2.5 tlye filtre kahve içiyorduk. Lezzet olarak starbucktan daha iyiydi. Ama kapandı işte.
    Burada var chibo ama hiç gitmedim fiyatlar nasıldır? Yoğun mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rimesia

    Söyleyeyim hemen gitmeye cesaret edilemeyecek ne var, bir çok kişi içeceklerin adını yanlış söylerim benimle dalga geçerler diye tırsıyor. Bir çok kişi zengin mekanı olduğunu sanıp fiyatların çok fazla olduğunu düşünüp gitmeye korkuyor. Bir çok kişi self-servis işleyişini, kahve nereden alınıyor, nereden sipariş veriliyor, grande ne gibi şeyleri bilmediği için geriliyor ve gitmeye cesaret edemiyor. Yani kısacası gereksiz yere ezilip büzülüp küçülüp, bir şeyi yanlış yapıcam ve benimle dalga geçecekler diye bir korkudan dolayı gidemiyor.

    Bunların nedeni de korkulacak-cesaret edilemeyecek bir şey olduğundan değil, milletin gereksiz muhabbetinden-abartmasından kaynaklanıyor. Dediğin gibi alt tarafı kahveci. 8 liraya sürahiyle kahve veriyorlar, diğer yerler 15 liraya küçücük fincanda kahve verirken.

    @Onurmsq

    Sütlü filtre kahve.

    Alıntıları Göster
    Evet aynen bu sebepten gitmeye çekiniyolar. Halbuki starbaks türkiye temsilcisi şirket biraz uyanık olsa her ürüne numara verip herkesin görebileceği şekilde listeleyip numara söyleterek de satış yapabilirdi ve satışlarını arttırabilirdi.

    Bir de insanımızın şu kurumsal dünya markaları hakkındaki durumu bilmeyişi var.

    Mc Donalds , starbaks , burger king ıvır zıvır bunlar kendi anavatanında isim yapmış şirketler. Her birinin türkiyede temsilcisi var . Örneğin türkiyedeki mc donaldsda Tüm ürünler türkiyede türk firmaları tarafından üretiliyor.Etler pınar ve bir markadan daha gelirken tavuklarda banvitten geliyor. Yani sen mc donalds a gittiğinde banvitin tavuğunu yiyorsun.

    starbaksın türkiyedeki temsilcisi hangi şirket ise onlar da benzer muhabbeti döndürüyordur. Kahve türkiyede yetişmediği için bu türkiye temsilcisi şirkette bir yerlerden kahve tedarik edip satıyor. Belki fransaki starbaks temsilcisi şirket türkiyedeki temsilci şirkete göre daha kaliteli yerlerden kahve tedarik ediyordur.

    Bazen sağda solda görüyorum burger king de at eti çıktı mc donadls da insan eti çıktı , starbaks fil bokundan kahve üretip satıyormuş vs. Hangi ülke için kardeşim ? Zira almanyadaki mc donalds ile türkiyedeki mc donaldsın alakası yok. aynı temel tezgah zihniyeti var yumuşak doku etlerini soslarla lezzetli hale getirme tezgahı ama ham maddeler aynı değil.

    Sonuç olarak belki kaliteli hizmet satın alıyorsunuz ancak kaliteli ürün almıyorsunuz bilgilerinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 19 Ağustos 2019; 2:43:57 >




  • Kompleksli ergenler hiç çekilmiyor. Bir de kapitalizme laf edenler var. Starbucks kötüyse diğer kahve zincirleri neyin nesi?
    Adamlar en azından 1 kahve alsan yarım saat sonra garsonu gönderip başka birşey satmak için rahatsız etmiyor.
    Sanki bunlar 8 liraya kahve satıyor da diğerleri 2-3 liraya satıyor. Adamların bir işletme politikası var mahalle çakalı kahveciler gibi değiller.
    Starbucks denen yere hiç gitmesem bile adamları bana savundurdunuz. Herşey ortada ne kazıkçılar ne de müşteride eziklik hissi uyandıracak bir yer.
    Anlamadığım tek şey bu adamlar dünya markasıyken kahve bilmem nesi denen yerli zincirler neyine güvenip yüksek fiyat çekiyor? Bildiğin kahvehanenin yeni tarzı.
  • Arkadaş biz neden kimseye karışmadan duramıyoruz :) birilerinin yaptığı şey size zarar vermiyorsa, neden o insanlara laf sokarak yada genelleme yaparak sıkıntı yaratmaya çalışıyoruz ?

    Starbucks ve benzeri yerlere insanlar neden gidiyor ? Her gittiğinde benzer standartta kahve içiyor ve neredeyse çoğu şubesinde rahat kendi halinde bir ortamın içinde oluyor. Bunu tercih eden insanlarla ne sıkıntınız var arkadaşlar ? Pahalı mı ? Göreceli olarak pahalı, fakat bu para sadece bu tarz mekanların içeceğine verilmiyor, ortamına ve standartlarına veriliyor.

    Amaç fiyat performans ürünü içecek içmekse, mekanın standartları sizin için önemsizse starbucksa gitmeninde pek mantığı yok, fakat sizin mantığınıza uymuyor diye oraya her gideni gömmek komik beyler...

    Sizin eleştirdiğiniz şey mekan değil, bazı insanların mekan üzerinden sizin kafanızda oluşturduğu algılar, nedir onlar; cebindeki son parayla kahve içerken poz vermek isteyen, kendi keyfi için değilde millete hava atmak için o mekanlara gidenler, arkadaşlar bu elemanları da sallamayın :) fakat bu adamlar içinde oradan kahve içen herkesi gönmeyin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daten kullanıcısına yanıt
    Önündeki m.l(.olan yere a koy)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Eskiden ulaşılabilir bir marka olduğundan ve kahve tatları güzel olduğundan tercih ediyordum ama şuan white chocolate mocha bile 18 tl civarında oldu.Çok mantıklı bir fiyat değil gerçekten öyle övülecek bir yanı yok aslında ama bizim gibi kırsalda yaşayıp ayda yılda bir starbucks görünce insan gidip alıyor yoksa bir numarası olduğundan değil :)
  • salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Kahve 8 tl mi. Eğer 8 tl ise bence bedava
    Dün yolculuk yaparken petrol istasyonunun marketine girdim. Starbucks kahve 15 tl yazıyordu. Her zamanki gibi nescafemi alıp çıktım sanki ucuzmu oda 7 tldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabadabadufirarda kullanıcısına yanıt
    Sizce nerenin kahvesi övükecek kadar güzel. Gerçekten merak ettim. Çünkü Starbucks kahveleri bence çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altı üstü kahve satılan bir mekanın nesini tartışıyoruz tam olarak.

    Benzeri Nero var Kahve Dünyası var varda var. Star ın extra özelliği ne ki orası da kahve satıyor işte.
  • Amerikada hiç bir kafe starbucks dahil su için ücret almıyor.
    Bizimkiler erikli pınarı nestleyi dayıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekciozelharekat

    Hahaha 19 senedir yurt disindaymissin üstüne bir de üniversite okuyormussun ama kelime dagarcigin ve kurduğun cümlelerin ortaokulda kalmış, konuya önceki yazdigim yazıları okumadan cevap verdiğin çok belli. Lafımın sonuna kadar arkasındayım 6 senedir yazları florida eyaletindeyim neredeyse bütün şehirlerinde bulundum zincir kafe ve restaurantlardansa yerel kafeler çok fazla tercih ediliyor. Sebebi de homelesslerden insanların rahatsız olması. Kaldı ki zaten Amerikada birçok kafede siparişini verdikten sonra tezgahta bulunan çaydan sınırsız tuketebilirsin kimse de neden demez. Daha onlarca satır örnek verebilirim ama gerçekten laftan anlamıyorsunuz, bir cacık değil diyorum ısrarla savunuyorsunuz daha fazla cevap yazarak zamanımı harcamayacagim herkese kendi çöplüğünde mutluluklar.
    Homelesslerden dediğin andan itibaren dediklerinin yalan olduğunu anladım. 6 senedir amerikaya gidip ingilizce kelimeye türkçe çoğul eki koyup ardından kelimenin türkçe okunuş şekline nazaran çoğul eki eklemek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekspressolab daha uygundur. Kahve olarak da daha kaliteli. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    starbucks kendisini insanların rahatsız edilmeden saatlerce oturacağı internet vb kaynakları kullanabileceği bir yer olarak konumlandırmış türkiyede olduğu kadar diğer avrupa ülkelerinde çekya polonya macaristan hollanda da bile türkiyedeki gibi kitlelere sahip aynı zamanda milanodaki starbucksta da insanlar yer kapıp saatlerce oturmak için çırpınıyor. bak bilerek italya dedim çünkü italya starbucksın tutunabileceği en son pazardı ama iki tane açtı bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Kahve 8 tl mi. Eğer 8 tl ise bence bedava
    Dün yolculuk yaparken petrol istasyonunun marketine girdim. Starbucks kahve 15 tl yazıyordu. Her zamanki gibi nescafemi alıp çıktım sanki ucuzmu oda 7 tldi
    Benzinlik marketlerinin fiyat politikasını bilmiyorum. Arabam yok :(
    İstanbul'da sütlü filtre kahveyi 8'e alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    ahahaha netflax sevicileri nasıl da cevap kasmışlar bunun altına :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.