Şimdi Ara

(Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
6.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Tamam hadi git. Tipik, yaşadığı ülkede değer göremediği için Türkiye hakkında konuşan tiplerdensin. Diğer konuda da bi küfür etmedikleri kalmış. Hala konuşuyorsun.

    En başta alamancı olduğunu söylesen, zahmet edip yazmazdım. "alamanya bizi kıskanıyormuş", doğru mu?
    Bu arada forumda kimse kimseyi tanımaz gerçekte, tanıyanlar zaten bilir birbirini ama belki fikir olur diye gelen yabancıların bir kısmının görüşleri daha eskiye gitmeye gerek yok...

    (Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı (Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı (Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı (Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • böyle siyasilere, böyle halk yakışıyor. İzmir'in göbeğinde bayraklı'dayım. 5km çevremde koşu pisti yok. yeşil alan yüzde 0.0001 bile değil 1-2 tane çocuk parkı var yalandan.

  • Türk halkı tembel falan değildir avrupada en yüksek calisma saatleri bizde

    Bizde para mi var omg da kalkalim bisikletle el alemin ülkesine gidelim ben haftada 45 saat calisip 1500tl maas alıyorum aylık staj mtaj ayagina emegimi sömürüyor devletin kurdugu düzen

    Aha da kaynak Türk halki tembel değildir fakirdir benim cevremdeki çoğu kisi benden de cok çalışıyor hangi ulkede yasiyorsunuz anlamiyorum ki omg herkes seve seve çalışıyor ac karnini doyurmak için

    https://tr.euronews.com/2021/10/08/avrupa-da-haftalik-ortalama-calisma-saatinin-en-uzun-oldugu-ulke-turkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 20 Mart 2022; 13:32:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.instagram.com/reel/CaxU22njaeR/?utm_medium=share_sheet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt

    15 yaş üstününü neden hesaba katıyorsun? 16 yaşındaki birisi çalışmak istemezse bu tembel olduğu anlamına mı geliyor? üniversiteyi de sayarsak 20+ yaş üstünü hesaplaman gerekir. 65 yaş üstünü de çıkartman gerekir.


    kalanların da büyük çoğunluğu da asgari ücrete bu kadar saat çalışmak istemiyor. insani olmayan şartlarda çalışmak istememek tembellik midir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur3435 -- 20 Mart 2022; 15:4:9 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    35 Milyon hiç çalışmayan nüfus var ülkede, 29 Milyon istihdam edilen var bunun da yaklaşık 3 Milyonu memur... Yani çalışan az olduğu için sömürü de çok daha fazla.

  • ugur3435 kullanıcısına yanıt
    Bence bir adam çocuğuna üniversite okutacak yasa kadar bakamiyorsa onu 13 14 15 yasinda calismaya zorluyorsa o namussuz bir adamdir

    Bu cocuk bu fukaraligi pisligi cekmek icin mi geldi dünyaya?

    Ben ostim sanayide büyüdüm 10 yasinda cocuklarin buz gibi havada kocaman kopeklerin arasinda kendilerine 7 24 küfür eden adamlarin icinde komik rakamlara calistiklarini gördüm

    Bu ulkedeki 20 insandan 19u birak yurt disina cikmayi sehir dışına çıkmayı bile hayal edemiyor ben 4 senedir yasadigim sehirden cikamadim mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norvec in asgari ücreti 3000 dolar üzeri. Herkesin anlaması için dolar üzerinden yazıyorum herşeyi.


    Dediğin adamlar muhendis. Rahat aylık 20-30bin dolar maaş alıyorlardır. Aylık 30bin dolar maaş alan birisi. İşi gücü bırakıp Tr gibi bir ülkeye gelse Tr gibi bir ülkede bir aylık maaşıyla 5-6 sene rahat bir şekilde yaşayabilir. Hemde Norveç gibi soğuk bir iklimden cennet gibi bir ortama gelmiş oluyor. Hemde neredeyse bir aylık maaşı ile buralarda krallar gibi yaşayabiliyor.


    Adam 1 aylık maaşı ile 5 senesini burada garantiye alabiliyor. Bunun tembellikle bir alakası yok. Aynı şartlarda biz olmuş olsak eminim bizde benzer şeyler yapardık. Hatta daha da kralını yapardık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliratio kullanıcısına yanıt

    Bu tembellik çok "plastik" bir yafta.

    Şimdi mesela ben tembel olduğum için iş beğenmiyormuşum, bunun geldiği yer de kendi işimin neredeyse tamamen yok olmuş olması.

    Simultane tercümnım ben. Zihnen ve bedenen tüketici bir iş yapıyorum. Yoğun bir kongre gününde kabinden ölüm çıkıyor, adım atarken bacaklarım falan titriyor. Benim "eğitimliliğimden" 10 kişiye doktora çıkar, zerre kadar abartmıyorum bu durumu. Ben şu durumda gidip asgari ücret karşılığında 12+ saat kölelik yapmak istemediğim için tembel oluyorum. Bir de "kolay" para kazanmaya alışmışım o yüzden beğenmiyormuşum başka işleri, o da var.

    Herkesin kafasında farklı bir tembellik tanımı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl bu zamanlarda tek başıma eve çıktım ve bisiklet almak istedim. Elektrik su açtırma parasıydı, faturalardı, evin ihtiyaçlarıydı, zırtıydı pırtıydı benim hiçbir zaman bisiklete ayıracak bütçem olmadı. Geçen sene yaza doğru alırım derken şimdi yaza doğru alırım diyorum ama seneye kadar alamayacağımı biliyorum aslında.


    Sadece bir örnek.

  • Kişi bir doyuma ulaştıysa yeni arayışa girer. Bizde insanlar daha normal çevresini ne kadar gezebiliyor. Doya doya ne kadar eğleniyor ki sıra farklı arayışa gelsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt

    DH üyeleri ile bisikletle Türkiye - Ege turu.


    Böyle bi plan iyi olmaz mı ?(Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köle olmaya alışmış bu halk. damarlarında var hatta genetik koduna bile işlenmiş. o yüzden boş işler bunlar onlar için. sen ben veya yüzde bir ikinin birşeyler başarmaya çalışmasıyla olmuyor. çoğunlukta bu bilinç olması lazım...

  • Piskilette bindiğin için en entel, en ekşici, en düzgün birey sensin. Hadi çekil şimdi, sefil yaşantına geri dön.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlarımızın tembelliğinde haklısın ama ekonomik olarak sıkıntı çeken ve devletin sahip çıkmadığı, elinden tutmadığı birisi veyahut birileri dünyayı gezmede onu bırak kendi şehrini bile gezmede sıkıntı yaşayan adama bu gördükleri tabii saçma ve hamallık geliyor, doğru mu? Tabii ki yanlış ama ekonomik hiçbir sıkıntı çekmeyen birisiyle kıyaslamakta bence yanlış. Tembelliği yenmek için hobi edinsin para, kitap okusun kitap para, yürüsün aklındaki düşünce yine para(nolacağız böyle, bi iş bulamadık),dışarı çıkıp sosyalleşsin yine para aslına bakarsan her şey ekonomiyle alakalı. Şimdi birisine kalk şunu yap bunu yap diyosun adam ne kadar girecek cebime diye düşünüyor, staj yapacak”yapıcaz yapmasına da cebimize ne kadar girecek,cv doldursak bir işe yaramıyor çünkü iş bulamıyoruz.” Kafasına giriyor. Ekonomik olarak az da olsa rahatlık çekmeyen adam tembelleşiyor aslında tam tersi olması lazım ama maalesef ülkede durum böyle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Çalişirken haftada 120 saat çalişiyor idim. Valla ne kitap okuyacak kafa nede gezecek zaman kaliyor idi bana. 1-2 saat oynarsam oyun oynardim. Bazen direk uyumaya girerdim. Yanliz sadece gençler degil evli barkli adamlar bile iş begenmiyor idi. (Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı  Yanima çok geldi 50 yaşinda insanlar "ben bu işte çalişmam" diyip 2 saat dayanamayan. Çalişma şartlari da çok kötü.. çalişma şartlari maaşlar dengelense aslinda bazi şeyler degişebilir. Tabi heryere üni açip 3 soru çözen adamda üni ye girince kimse iş begenmiyor. Sanki üni okuyunca meslek sahibi olunuyor muş gibi algi var.. Aslinda çok fazla sorun var baştan başlarsak sorunlar bitmez özellikle çarpik kentleşme ve insanlari 1-2 şehre doldurma sorunu...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz abartı bir karşılaştırma olmamış mı?

    Ülkenin yarısından fazlası Asgari Ücrete talimken.

    Nasıl fantezi yapabilecek?


    Ben bir kitaba 80-110tl veriyorum. Adam aynısını 5€ ya alıyor.

    Bilimkurgu klasiklerini toplamam 4 ay sürüyorken adam bunu 2-3 günde toplayabiliyor.


    İyi bir flamenko gitarı almak istediğimde karşıma çıkan fiyat 60bin lira. Adam bunu 4000€ ya alıyor.


    Derin uzaya bakalım diyoruz Dobson tipi teleskop alalım ,sanki uzay mekiği alıyoruz fiyatlar 15binden başlıyor.


    Eskiden yağlı boya tablo yapardım.Boya fırça fiyatları da uçmuş.


    Bu yüzden bomboş bir karşılaştırma olmuş gibi. Burada survivor izleniyor ama ABD de bunun misli show programları yapılıyor ne alaka?


    İşbu şartlar yüzünden anlayacağınız PARAYI BULURSANIZ, ZAMANI SATIN ALIRSANIZ.

    Tıpkı norweç gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 21 Mart 2022; 12:19:40 >
  • Tembel olduğumuz su götürmez bir gerçek. Almanya'da güneş doğmadan insanlar çalışıyor diye imrenirken, kalıcı yaz saati uygulanıyor diye günümüz hükümeti eleştiriliyor.

  • adnansetek kullanıcısına yanıt

    Böyle üç tane falan konu açmış bu hocamız.


    Tamam söylediklerinde doğru ama "tembel" olmamız sebep değil sonuç bence. Boş işlerle uğraşan kitle sosyoekonomik seviyesine göre deterministik olarak o şekilde insanlara dönüşüyor, sistem insanların cevherini ortaya çıkarmıyor kendine göre yontup kenara atıyor.


    Metroda Japonlar gibi kitap okusak akıllı telefona bakmasak hayat kalitemiz artmayacak.

    ABD halkı da boş beleş yaşıyor öyle entelektüel bir kaygıları yok ama müreffeh yaşıyorlar.

  • Bende Rahat Rahat Somon yiyebilsem. Bende alır bisiklet dağ bayır gezerim.

    Makarna patates patlıcan yiyerek ömür geçiriyoruz. Sonra tembeliz Tabi tembeliz? Gıdaya para ayıramıozki. yetmiyor.

    Bugün En itibarlı maaşı iyi Doktor- mühendis - avukat falan dedigmiz meslekleri yapan insanlar bile Saglıklı ve düzenli balık yerse onlarda 2.ay Lan bu iş böyle yürümez deyip Bogazından kesmeye baslıcak.

    Yeterince Beslenemiyorumki . Beslenirsemde bu sefer Kirayı ödeyemem faturaları ödeyemem. Dolayısıyla Sağlıgımdan ve gıdadan vazgeçip barınma ve faturaya kaydırıyorum.


    Yine patatese makarnaya patlıcana dönücekler. Dönmek zorundalar. pek çok şeyden vazgeçmek zorundalar.


    KAHVALTI: 2 dilim Tam buğday ekmeği tereyağ- 3 yumurta - Taze Beyaz peynir - Yeşil zeytin Taze Meyve suyu

    ARA ÖĞÜN: 1 avuc kuruyemiş fındık ceviz badem 3-4adet kurutulmuş meyve

    ÖĞLE YEMEĞİ: 160 gr Taze balık Zeytinyağlı gezdirilmiş salata, 1 dilim tam buğday ekmeği.

    ARA ÖĞÜN: 1 kutu meyveli yağsız yoğurt, 3-5 adet kuruyemiş

    AKŞAM YEMEĞİ: Sebzeli tavuk sote, üzerinde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı / 60Gr Bitter çikolata


    Her gün için menü değişebilir.

    Her gün aslında "SAGLIKLI olabilemk için yukarıdaki yazılanlar TEMEL besinler. " bunları almadıgınız zaman zaten bünyede sorunlar başlıyor.

    Günde 200 300Lira Gıdaya hangi babayigit verebilir ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 21 Mart 2022; 20:38:23 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.