Şimdi Ara

Sokak köpeğini seveyim dedi, Saldırıya uğradı! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
3
Favori
5.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dikkat ederseniz o köpeğin birinin kuyruğu ve kulakları kesilmiş. Yani sokak köpeği bunlar. Yukarılarda bir dingil sahipli ve saire demiş. Bilip bilmeden yorum yapmayın.



    Yaşamak onların da hakkı ancak orada küçük bir çocuk olsa ne olacaktı? Bu hayvanlara çingeneler işkence ediyor. Çingene dediğim ırk ülkemize sonradan göç eden tayfa suriyeliler de dahil. Suriyelileri ya da çingeneleri kovabiliyor muyuz? Hayır. Hayvanları koruma kanunu var mı? O da hayır. O zaman tek seçenek bu hayvanları kısırlaştırmak. Tarlaya oraya bıraksan açlık susuzluktan ölecekler zaten. Hayvan barınağı kurulsa yandaşlar kurup kendi elemanlarını alacaklar orada da işkence görecekler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sokaktaki zararsız hayvanları rahatsız edenleri , taciz ve işkence hatta tecavüz edenleri de yakalım bence , sokaktaki hayvanlar kuduz haricinde hiç bir zaman durduk yere saldırmazlar problem insan denilen yaratıklarda. İnsan hayatından daha değerli bir şey yokmuş peh!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nighteyes -- 16 Ağustos 2018; 15:15:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcdaly

    kediler daha iyi köpeklerden. çok daha tatlılar. gel desen bile gelmiyorlar. şirin pofuduk şeyler.
    Güldürmeyin beni. Daha bu sabah arkadaşın teki köpekten kurtarmaya çalıştığı kedi tarafından tırmalandı. Eli boydan boya çizik. Sonra bir de utanmadan gelmiş kendini sevdiriyor kedi. Kediye dokunmamış bile. Nankör boşuna denmiyor. Köpekler her şartta kedilerden üstündür ve daha yararlıdır.
  • Sanki elbiselerine saldırıyorlar bildiğin köpek pantolonu çıkardı ama adamın seviş tarzı da garibime gitti kendini kenara çekerek köpeklerin arasına inip okadar eğilmek ve sadece bi köpeğe yoğunlaşmak alıp götürcek gibi . Türkiyede bu tarz sokak köpeği yok hiç görmedim bizimkiler ya cana yakın yada korkak .
  • Köpeklere şiddet uygulayıp sokağa bırakanları kısırlaştırmak lazım. İnsanlığın gen havuzuna zarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 16 Ağustos 2018; 15:43:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

    Sonuc olarak köpekler bir sekilde sokaktan temizlenmeli hocam. Kopekler kurtlarla akraba olduklarindan suru halinde gezen canlilardir. Bir gece vakti saldirgan bir kopek grubuyla karsilasirsanuz yaninizda kimse yoksa sizi kim kurtaracak ?



    Cok tehlikeli. Bu kopekler ya sahipli olmali yada barinakta durmali aokakta basibos kopek surulerinin olmasi hayvanseverlik degildir inanin...
    Yanlış düşünüyorsun kardeşim. Senin düşünce tarzınla gidersek dünyada hayvan kalmaz. Zaten insan olarak gittiğimiz yerleştiğimiz heryeri çürütüyoruz. Bunu açıklamıştım köpekler sürü halinde gezse bile kurt ile kıyaslaman çok saçma çünkü köpekler kurtlar gibi avlanmazlar. İnsanlar gibi düşün sen 6 arkadaşınla parkta otururken oturduğunuz yeri gelip 1 kişi gasp ediyor huzursuz ediyor, o kişiyi ilk önce uyarırsın değil mi ? Tehlike olmadıkça saldırıya geçmezsin. Köpeklerdede dediğin sürüde kızan köpek yoksa belediye işini doğru yapıp sokaktaki köpekleri kısırlaştırıyorsa o sürü halindeki köpekler seni tehditkar algılarsa havlayarak uzaklaştırmak ister. Bizim burdaki parkta 8 köpek birden yatıyorlar aralarında cocuklar koşturuyor kıpırdamıyorlar bile. Çünkü burdaki insanlar köpeklerle iyi anlaşıyor zalimce davranmıyor tehdit oluşturmuyor. Köpeğin geçmişi nasılsa ona göre önlem alır. Birtek kendinizi düşünmeyin. Zararlı köpekler sadece baskın ırklar, aylarca yıllarca bağlanmış veya kapatılıp sonra sokağa bırakılan köpeklerdir. Onun dışında sokak köpeklerini kısırlaştırdığın sürece köpek sürüsü üstüne havlayarak koşsa bile ısırmaz. Dibine kadar gelip seni uyarır. Bak benim köpeğim var kardeşim dişi, ağızlıkla gezdiriyorum ve inan bulunduğum yer köpeklerle dolu birçoğuda bağlanıp bağlanıp sokağa bırakılmış diken tasmalı köpekler. Köpeğimi gezdirirken dişi köpekler görüyoruz yanındada erkek koşa koşa geliyorlar köpeğime havlayarak. Hayır düşün köpeğim kendini savunabilicek bir durumdada değil ağızlığı olduğu için özgüvensiz oluyor zaten. O durumlarda bile köpeğimle yavaşça uzaklaşında gidiyorlar yani bence siz çok abartıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xallez X kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durum. Bende benzer durumu yaşamaktan zor kurtuldum geçenlerde. Parkta sakin sakin yürürken bi köpek sürüsüyle karşılaştım. Yanlarından sakince geçip giderken içlerinden birisi havlayarak koşmaya başladı üstüme. Neyseki çevrede insanlar vardıda, kaptırmadan bi tarafları kurtulduk. Köpekleri çok severim, köpek korkum da yoktu ama o gün bugündür sokak köpeği görünce yolumu değiştiriyorum ve aşırı derecede korkuyorum. Ankara'da yaşıyorum ve şunu söyleyebilirim ki burdaki köpekler eskisi gibi sakin ve uysal değiller. Gelip geçene, arabalara vs saldırıyorlar artık. Beğenin yada beğenmeyin, iyi yada kötü kesin bir çözüm bulunması lazım artık. Kaç sefer ısırma vakası oldu bulunduğum bölgede. Artık ciddi tehdit oluşturuyorlar...

    Ayrıca her insanda aynı derecede soğuk kanlı ve cesaretli olmayabilir. Herkes 3-5 köpek havlayarak koştururken sakin sakin beklemeyebilir. Ki beklemeyince de ne olduğunu hepimiz biliyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 16 Ağustos 2018; 18:0:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun varsa çözüm de bulunur hayvanseverliği hayvana köle olmakla karıştıranlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavrulari varsa yapar acimaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de sozde musluman olacak forumdakiler. Vallahi billahi bu halk bu kadar ikiyuzlu degildi eskiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-863A03C10

    Ne alaka?
    Burada birbirimizi kırmadan fikrimizi söyleriz artistliği başka yerde yaparız . " Ne güzel laf söyledim " demen için inci sözlük gibi platformları kullanabilirsin keza ordada dediğin lafın benzerini pekçok kez gördüm .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Peki durum böyleyse benden önce uyarman gereken yüzlerce insan var. Üstüne bu cevabı verdiğim kişide senin uyarman gereken bir kişi.



    Bakarsan ki forumun modları bile bana karışmazken senin bana karışman çok saçma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

    Güldürmeyin beni. Daha bu sabah arkadaşın teki köpekten kurtarmaya çalıştığı kedi tarafından tırmalandı. Eli boydan boya çizik. Sonra bir de utanmadan gelmiş kendini sevdiriyor kedi. Kediye dokunmamış bile. Nankör boşuna denmiyor. Köpekler her şartta kedilerden üstündür ve daha yararlıdır.

    Alıntıları Göster
    kedinin güzelliği orda. severken birden tırmığı basıyor kaçıyor gidiyor. sonra terkar geliyor başını sürtüyor bacağına koluna. seviyorsun mırlıyor uyuyor kucağında. sonra kaçıyor tekrar.
    bence güzellikleri bu zaten kedilerin. asiller. canları ne isterse onu yaparlar.

    köpekler yılışık, 2 sevdin mi hemen geliyor yanına. bi git uzak dur diyon hayvan oyun oynuyon sanıyo.

    kedi geldimi yanına, seçilmiş kişi gibi hissediyorsun kendini





  • Neyse, umarim burada hayvanseverlik taslayanlarin cocuklari da isirilmaz kopekler tarafindan. Ben de hayvanseverim ama gidip de yakinina gitmem belli hayvanlarin. Kedileri severim, kopeklere yaklasmam saldirgan olabilir. Sevince ne olacak sanki? Ve de prensiplerim var, insanlar hayvandan onemlidir.



    En buyuk sorun da bu hayvanlarin insani alt edebilecek buyuklukte olmasi. 20-30 kg luk hayvan, cok uysal da olsa bir gun bir seyden tepesi atip birini parcalayabilir pekala, veya arkadaslariyla birlikte. Bu guce sahiptir.



    İlle birileri parcalandiktan sonra mi onlem alinmali? Tinerci ornegi fan veriyorsunuz, ad hominem yapmayin zirt birt yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan iç güdüleri ile hareket eder mesela bu coğrafyanın insanı gibi, o yüzden dikkat etmek lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski bir dişi doberman sahibi olarak bir kere yere çömelerek asla köpek sevilmez. Her zaman ayakta durup hafif eğilerek seveceksiniz köpeğe karşı heybetinizi kaybetmemeniz gerekiyor. Ayrıca adam severken köpeğe sarılıyor bu da saçmalık bu ev köpeği değilki neden sarılıyorsun? Sarıldığı için tabi köpek tehdit olarak algıladı...
  • Hocam o kadar garip konuşuyorsunuz ki. Şehir dediğimiz ortam insanların yaşam alanıdır ! hayvanların değil. Hayvanlarıda ayırmamız gerek insan öldürme kapasitesine sahip olanlar ve olmayanlar köpekler insan öldürme kapasitesine sahip bir hayvan türüdür. Ayrıca köpekler sürüler halinde gezerler bunun nedeni köpeklerin insan eliyle kurtlardan türetilmiş canlılar olmasıdır.

    Ben Ankara Keçiören'de oturuyorum ve bazı geceler 20ye yakın köpeğin bir arada dolaştığını görüyorum gecenin saat ikisinde. Köpoekler ve pekçok hayvanın insanlar gibi bir psikolojisi vardır. İnsanlar gibi çoğu gün sakin ama bazı günler psi,kolojileri bozuk olabilir ayrıca sürü şeklinde yaşadıkları için aralarından biri insana saldırırsa peşinden diğerleride aynısını yapmaya eğilim duyarlar. Dolayısıyla çocukların çocukları geçtim normal insanların olduğu ortmlarda sürü halinde köpeklerin yaşaması doğru değildir. Köpekler doğal ortamda ortaya çıkmış bir canlı türü değil insanlar tarafından insanlara hizmet etmesi için amaçlı yaşayan canlılardır. Dolayısıyla köpekler mutlaka ama mutlaka bir insan sahiple beraber yaşamalı veya barınaklarda tutulmalı ve kısırlaştırılmalıdır.

    Yarın bir sürü köpek bir insanı öldürdüğünde veya yaraladığında bunun sorumluluğunu ben alıyorum diyemeyecekseniz bu köpeklerin sokakta sürü halinde başıboş dolaşmasını onaylayamazsınız. Bu kadar net konuşuyorum. Sizin köpek sevginiz tatmin olacak diye insanların hayatlarından tedirgin olması doğru değildir. Köpekler ise şehir sokaklarında başıboş bırakılacak kadar zararsız ve potansiyel tehlike içermeyen bir tür değildir. Diyeceklerim bu kadar.




  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt
    Köpeklerin sürü halinde yaşamasını destekliyorum. Bu ülkede Yavrularının yanında anne köpeğe tecavüz edilip öldürüldüğü görüldü, Hamile köpeğe tecavüz edip boynunu kırdıkları oldu.

    Birlikten kuvvet doğar. Genelde köpekler durup dururken saldırmaz saldırıyorsada mutlaka bir sebebi vardır.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım saçmasapan konuşmayın, sokaklarda hayvan sürüleri ile yaşamak doğru değildir. Seviyorsanız alın besleyin garip garip insanların hayatını tehlikeye atacak garip söylemlerde bulunmayın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.