Şimdi Ara

'Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB sürecinde yeni sloganın "Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor" şeklinde olacağını söyledi.

    Bağış, Estonya'nın önde gelen gazetesi Avalda Arvamust'a verdiği mülakatta, AB katılım müzakerelerinde karşılaştıkları siyasi engellerden rahatsızlık duyduklarını belirterek "Bazı dar düşünceli ve dar görüşlü Avrupalı politikacılar üyeliğimizi geciktirmeye çalışıyorlar fakat kendi reform sürecimizi durduramazlar" dedi.

    Kimsenin, Türkiye'nin Avrupalılığını sorgulama hakkı olmadığını vurgulayan Bağış, "Tarihimizin en kötü döneminde, imparatorluğumuz çökerken bize

    'Avrupa'nın hasta adamı' dediler. Kimse 'Asya'nın hasta adamı' demedi. Şimdi tarihimizin en iyi dönemindeyken de kesinlikle Avrupalıyız" ifadesini kullandı.

    Türkiye'nin üye olması halinde AB içinde en büyük oy hakkına sahip olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Bağış, "En büyük değil ikinci büyük üye oluruz. Tahminlere göre Türkiye'nin nüfusu asla Almanya'nınkini geçmeyecek. Büyük ve genç nüfusu nedeniyle (üyelik yolunda) ne Türkiye'ye iyilik yapılsın ne de cezalandırılsın. Payımıza düşeni adil şekilde alalım" şeklinde konuştu.

    Büyük iç pazarı, enerji kaynaklarına yakınlığı, genç nüfusu ve güçlü ordusuyla Türkiye'nin AB'ye büyük katkı yapacağını ve "kıtasal bir barış projesi olan AB'yi küresel barış projesine döndüreceğini" anlatan Bağış, Türkiyeli bir AB'nin İran Körfezi'nden Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar'da ve Arap Baharı sürecinde etkisini artıracağını kaydetti.

    Egemen Bağış, "Yunanistan'ın Türkiye korkusuyla silahlanırken iflasın eşiğine geldiğini" söyleyen Estonyalı gazeteciye şu cevabı verdi:

    "Bizim hatamız nedeniyle mi mali zorluğa düştüler? ya onlara silah, gemi ve uçak satan ülkeler? İki yıl önce Atina'da, ne Yunanistan ne de Türkiye'nin yeni tank, denizaltı ve savaş uçağına ihtiyacı olmadığını, tam aksine daha iyi okullara, yollara ve hastanelere ihtiyaç duyduğumuzu söyledim. Her iki ülkenin NATO standartlarına göre savunma harcamalarını düşürmeleri gerekiyor. Ne yazık ki 11 milyonluk bir ülke, 74 milyonluk bir ülkeyle rekabete başladı. Bu mantıklı değildi ve bizi de harcamaya zorladı. Bugün gururla söyleyebilirim ki Türk Silahlı Kuvvetleri asker sayısı, deneyim ve ekipman bakımından Avrupa'nın en güçlüleri arasındadır."

    Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi haline geldiğini ve bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının yüzde 92'sinin AB ülkelerinden geldiğini anlatan Bağış, Türkiye'nin önemini kavramada Avrupalı ekonomi çevrelerinin politikacıların çok daha ötesine geçtiğini dile getirdi.

    Türkiye'de "hiçbir gazetecinin mesleği nedeniyle hapiste olmadığını" vurgulayan Bağış, "Medya çalışanı olmak kimseye suç işleyince dokunulmazlık sağlamaz" dedi.

    Bağış, Avrupa en iyi zamanları geride kalmasına rağmen Türkiye'nin neden hala üyelik istediğinin sorulması üzerine "Bu nedenle yeni bir sloganımız var:

    'Sıkı dur Avrupa, Türkiye seni kurtarmaya geliyor'. Fakat biz AB'yi ne ekonomik ne de siyasi birlik olarak görüyoruz. Biz AB'yi insanlık tarihinin en büyük barış projesi olarak değerlendiriyoruz. Bu herşeyden daha önemli" cevabını verdi. - BRÜKSEL


    Eveeeeeet şimdi , buradan ne anladınız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 15 Kasım 2011; 15:58:55 >







  • AB'ye girerken neden bize sormuyorlar?
  • Fazla atmis. Türkiye'nin ekonomik durumu ne Fransa'nin ne de Almanya'nin yanina yaklasabilir, ki Avrupa ülkeleri 74 milyonluk bu ülkenin AB'ye girdigi anda Italya, Ispanya, Polonya ardindan takipci ülke olarak baslarina kalacagina inaniyorlar. Bugün 4 cocuklu issiz bir ailenin eline Almanya'da devletten 2500€ geciyor. Türkiye bunun %5'ini basarsin, girsin AB'ye. Manipule edilmis rakamlarla ve zorlama vergilerle büyük büyük konusmak ancak konuyla ilgili fikri olmayanlari kandirir.
  • Gidip kendi kurtarabilir. Yıllarca bizimle dalga geçen ab'yi bu ülke kurtarmak zorunda değildir. Bu ülkenin onuru, gururu olmalıdır.
  • Komik
  • Yavaş
  • Türkler Avrupa'lı değildirler. Avrupa'lı olmak övünç kaynağı da değildir. Konuşan zat, egemenliğin Brüksel'e devri için uğraşan yetersiz ve bilgisiz bir şahıstır. Ciddiye almıyorum.
  • avrupayı biz kurtaracağız eyvallah.da bizi kim kurtaracak.
    avrupada akaryakıta yüzde bir zam geldimi ülke genelinde kontak kapanıyor.türkiyede, yaşamsal ihtiyaç olan suya yüzdeyüz zam geliyor milletin haberi bile yok.
    geçin tv karşısına güdülün.çoban (tv)çok güzel kaval çalıyor.
    ha ama bizim türk milleti okadar asil millet ki; bunada şükür.aldığımız bu nefesede şükür. yeri gelir"vatan sağolsun" deriz.
    dünyanın en pahalı iletişimi ülkemde,en pahalı yakıtı ülkemde ,en pahalı iyeceği ülkemde,en pahalı ulaşımı ülkemde.gıgını çıkaran varmı? yok.ama dünyanın en verimli bölgeside ülkemde.
    hadi avrupada akaryakıtın fiyatını,internetin ,yiyecek içeceğin,ulaşımın herşeyin standartını bizim ülkemiz gibi yapsınlar bakalım.eyer halk gıgını çıkarmazsa avrupa dünyanın 1. en büyük ekonomisi olur.
    yunan alışmış rakı içip içip sızmaya,sonra yunanistanın ferahı için akdenizde israille petrol aranmasına izin veriyoruz.daha bir dünya örnek verebilirim ama işte.toplumlar hakettiği şekilde yönetilir.




  • neremle gülsem bilemedim..
    iktidar önce bi van'a gitsin, daha dün soğuktan 3 çocuk öldü..böyle saçma sapan sloganlarla kimi kandırıyor çıldırmamak elde değil..
  • Şaşırdınız mı?

    Avrupaya biz bakacağız değil! Avrupayı 1950'den beri biz bakıyoruz. Kimin malını kullanıyorsunuz? 60 yıldır avrupayı yaşatmak için orada çalışan işçiler düşük ücret alıyorlar. Bizlerde hep onların ürettiklerini satın alıyoruz. Şu doğalgaz komilerini yapamayacak millet miyiz? Ama patronlarımız, siyasetçilerimiz yaptırmıyorlar da Alman, Fıransız, İtalyan, İngiliz vb. mallarını kullanıyoruz.
    Bu gidişle sizler birden çok ünüversite de bitirseniz, iş bulacağınıza inanıyor musunuz? Yoksa cari açık dedikleri dış borç arttıkça yatırım yapılıp iş bulacağınızı mı sanıyorsunuz?

    Ülkeeyi sömürtenlerde ortada, sömürenlerde!
  • U2'nun konserinde yuhalanmış,BONO'da baltayı taşa vurdum galiba diye düşünmüş,Bağış'ta bono almadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini anlamıştı
  • Bunlar nasıl adam ya?
  • 3 harfli insanlar, son harfi L
  • Yaşlı Hollanda'nın yıllık ürettiğine baksın.

    Genç dinamik zehir gibi kafası olan Türkiye'nin 1 yılda ürettiği ve kazandığına baksın ve;

    Sussun.
  • Bu konusma AB elcilerine karsi degil Turk halkina karsi yapilmis bir konusmadir. Olaylarin ic yuzunu, finansal durumumuzu adamlar zaten bizim bakanlarimizdan daha iyi biliyor. Pembe gozlukleri cahil Turk halkina tekrar giydiriyorlar. Ne gerek var? Aliyorsunuz oyunuzu her sekilde...
  • Caz mı bu? Bence öyle.

  • time başbakanın fotoğrafına yapılan yorumlara cevap verdi bu cevapta bi zamanlar hasta adam olarak gösterilen ülkenin liderinin şimdi ab ye güldüğünü söyledi bence bu küçümsenmemesi gereken bir açıklama
  • Avrupayı kurtaracakmışız!
    hadi hayırlısı,
    bir oyun dönüyor ama ne olacak sonu.
  • Bizi kim kurtarsın?
    Gençlik sürünüyor.Bin türlü hayallerle üniversitelere soktular sonuç sıfır.Okumayan çalışıp para kazandı istediklerini aldı ben alamadım hep seyirci olarak katılıyorum.Adamın olduğu zaman ilköğretim diplomasıyla bile her yere giriliyor.Yeter yahu.
  • :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.