Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 yıldır, günde ortalama 1,5 paket sigara içiyordum. 9 ay önce champix sayesinde bıraktım. Hapı içmeye başladığım ilk günlerde hiçbir etkisini göremedim ve etkisiz olduğunu sigarayı bırakamayacağımı zannettim. Bırakmak için de son gün olan 14. günü seçtim. Ve o gün sancısız bıraktım sigarayı. 9 ay oldu çok rahatım. Bir yan etkisini görmedim. Tüm tiryakilere tavsiye ederim. Belki de hayatımı kurtardı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30
    15 yıldır, günde ortalama 1,5 paket sigara içiyordum. 9 ay önce champix sayesinde bıraktım. Hapı içmeye başladığım ilk günlerde hiçbir etkisini göremedim ve etkisiz olduğunu sigarayı bırakamayacağımı zannettim. Bırakmak için de son gün olan 14. günü seçtim. Ve o gün sancısız bıraktım sigarayı. 9 ay oldu çok rahatım. Bir yan etkisini görmedim. Tüm tiryakilere tavsiye ederim. Belki de hayatımı kurtardı...



    Kesinlikle hayatınızı kurtarmıştır!
    Aslında yukardaki yazıları dikkatli okuyanda karar verebilir, ama Champix hakkında 2 şeyden çok eminim; 1) Çok etkili; Çünkü diğer bilinen her şeyin çalışma mekanizmalarının aksine doğrudan beyine müdahale ediyor ve orada bitiriyor sigarayı, gerisini vücut halleder zaten. 2) Çok etkili olduğunu bırakıncaya kadar anlamıyorsunuz; Bu aslında bir eksiklik olarak ta değerlendirilebilir biraz huysuz biri tarafından. İlacın çok etkili olduğunu kendi kendinize " Etkisiz, sigara içmeye devam " dediğiniz zaman hiç anlayamıyabilirsiniz! Ama kendi kendinize " sigarayı bırakacağım " dediğiniz zaman, ve içmemeyi çok rahatlıkla becerdiğinizde anlıyorsunuz muazzam etkisini. Biraz Champix'e güvenin, ilaç işini mükemmel yapıyor, sizde kendinize biraz özen gösterip bırakın sigarayı!




  • arkadaslar bende bugun sabah baslangıc setini alarak bu ilacı kullanmaya basladım.
    yaklasık 10 yıldır gunde en az 1 paket sigara icmeteyim.
    sigara icerken keyif alanlardanım ama son zamanlarda bırakma istegi geldi ve cozum olarak bu ilacı buldum.
    bugun 1. gunum :) tabii ki henuz bir etkisi yok. bırakma gunu olarak ta 12. gunu sectim
    bakalım ilerleyen gunlerde bende deneyimlerimi paylasırım.
  • Prospektüsünü ve bu sayfayı baştan aşağı okuyun, çok işinize yararlar!
  • bugun 6. gunum sigaranın tadında ciddi degisiklik var.
    ha icmiyormuyum iciyorum ama pek eski tadı vermiyor.
    tezgahtan alınma cakma marlborolar gibi..
    ilaci ictikten 1 saat sonra ensemde birkac saat suren agrı haricinde bir yan etkisi yok henuz.
  • Azaltmaya çalışın yine de 12. gününüze kadar, zaten günlük doz artınca sigarayı azaltmanız zor olmaz, yani 1 paket içiyorsanız yarın 15-16 ve diğer gün 11-12 gibi indirin... Tümden bırakacağınız 12. güne günlük 8-12 sigarayla girerseniz bırakmak daha kolay oluyor!
  • bugün 22. günü ilacını içtim. ve son bir haftadır günde 2-3 tane sigara içiyorum, onuda tam içmiyorum. yani bana 15. gününden sonra etkisini gösterdi. valla arkadaşlar bu ilac gerçekten mucizeymiş. bir gün sigara içmesemde eskisi gibi krize girmiyorum . çok hafif sigara içme isteği oluyor içincede hemen söndürüyorsunuz. yani çok garip bir şey. ben bu ilactan şunu anladım, eğer bırakmaya kesin niyetliyseniz bir gün belirtip o gün mutlaka bırakın. o zaman etkisini gösteriyor.

    şimdi bendede bazı yan etkileri oluştu. mesela garip bir iç sıkıntısı var. bazen patronuma bile kızıyorum . ilk başladığım günlerde sürekli rüya görüyordum şimdi azaldı. başkada bir yan etkisi olmadı şükür.




  • @amo;

    Patronuna kızıyorsan sigaraya geri dön!
    Şakaydı! Ciddiye alma!
    Neyse umarım bırakırsın ve tekrar başlamazsın! Aslında çoktan bırakman gerekirdi.Biraz üstlerdeki yazıları okuyup, veya prospektüsü iyice okuyup başlasaydın ilaca keşke! Neyse umarım iyi gider gerisi!
  • Bende burda yazılanları okudukdan sonra dün aldım.Bugün 2.günüm.Bakalım işe yarayacak mı.


    Daha önce zyban isimli ilacı kullanmıştım .o zaman bıraktık sigarayı 1 sene içmedim.Bakalım bu ilaç işe yarayacakmı.Zyban kullandığım zaman kararlı idim bu sefer çok aşırı bırakma isteği yok ama zor olmaya başladı artık hergün 5.5 tl sigaraya para vermek.
  • @TimeBoy;
    Ciddi bırakma isteği olması ve bıraktıktan sonrada 1 tane içmemek, Champix'te başarılı bir bırakma için gerekli bence.
  • Ben sigarayı yıllardır öyle bir şiddetle bırakmayı istiyordumki, ama karar veripte bırakamıyordum. ,günlerim hep erteleme ile geçiyordu, çünkü bıraktığım zaman hayattan hiç bir zevk alamayacağımı ve kendimi hep boşlukta hissedeceğimi düşünüyordum. Bu arada hastanede çalışan biriyim. Hastanemize yeni bir Göğüs Hastalıkları uzmanı Doktor atandı ve muhabbet arasında bu doktorumuzun sigarayı bıraktırma konusunda eğitim aldığını duydum ve cesaretimi toplayıp doktorumuzun polikliniğine gittim, beni bir nevi sözlü sorularla teste tabi tuttu ve ileri derecede nikotin bağımlısı olduğumu tespit edip, benim champix ile sigarayı bırakabileceğimi ve düşünmek ve karar vermek için 1 hafta sürem olduğunu söyledi. Ama ben bir türlü karar veremiyordum, tam 3 hafta kadar doktorumun yanına gitmedim ama Allah ondan razı olsun o benim peşimi hiç bırakmadı ve ilk 1 Aylık kullanım paketini kendisi alıp bana getirdi ve kullanmamı söyledi, çok duygulanmıştım ve kendim için değil, sırf o doktorumun gönlü olsun diye ilacı kullanmaya başladım, çünkü bırakabileceğime inanmıyordum. Bakın buna herkes inansın ilacı kullanmaya başladım ve 8. gün sigarayı bırakma tarihi olrak belirledim. İlaçla birlikte sigarayı içerken 4. günden sonra sigara isteğim azalmaya başladı ve ben 7. günde hiç sigara içmedim ve içmez iken hiç zrlanmadım. Ertesi gün yani 8. gün sabah alışkanlık gereği çok canım çekti ve 1 tane sigara içtim, fakat içtikten sonra çok pişman oldum ve bir daha ağzıma sigarayı almadım. ilk 3gün sadece el ve yaşam tarzı alışkanlığından dolayı biraz zorluk çektim, ve 3 günden sonra 40. güne kadar daha iyiydim. 40. günün sonunda artık kendime o kadar çok güvenmiştimki, doktoruma sigarayı bıraktığımı ve ilacın bundak sonraki kısmını kullanmak istemediğimi belitmeme rağmen bana şidddetle karşı çıkarak tedavimi tamamlamamı bildirdi ve ben tedavimi tamamladım bugün itibariyle tam 4 ay oldu, bu arada bulunduğum şehirden başka bir şehre tayin oldum, sıkıntılı dönemler geçirdim, zaman zaman canım istedi ama zaten gücele kurtulmuşum bir daha alırmıyım ben o zehiri ağzıma, içmedim, olips şeker aldım ağzıma o istek hemencecik geçti.
    Şimdi kendi kendime diyorum 14 yaşımda sigara başlamışım kemdimi bilmeden 34 yaşımda sigarayı bıraktım ve sigarasız bir hayat gerçekten çok daha güzelmiş... şimdilik bu kadar tecrübelerimi yazmaya devam edeceğim...
    Haaa bu arada sinirlilik çok oldu doktorumun tavsiyesiyle champix ile birlikte Efexor 37,5 antidepresan ve ilaca ait lifeaward.com.tr psikolojik destek sitesinide düzenli olarak takip etmeye çalıştım.
    tecrübelerimden faydalanmak isterseniz mail adresim budak001@hotmail.com (ben bu champix ile sigara bırakma ve tecrübelerim konusunda bir kitap yazabilirim.)




  • @budak001;

    Geçmiş olsun. Web sitesi adresinde bir karışıklık var düzeltirseniz iyi olur. Birde lütfen Anti Depresan adı ve miktarı yerine boşluk veya yıldız bırakırsanız daha iyi olur! Size iyi gelen başkasına iyi gelmeyebilir, gerek duyan kendi doktorundan ilaç alabilir!
  • merhaba arkadaslar ben belcikada yasiyorum.4 yildir sigara iciyorum gunde 1 paket kadar. gecen hafta ev doktoruna baska bir rahatsizligimdan dolayi gittim bu arada aklima gelmisken sigarayi birakmak icin iyi bir ilac olup olmadigini sordum o da bana champixi onerdi. cok da inanmayarak eczaneye gittim ve baslangic paketini aldim. burdaki fiyati 48 euro civari bu arada. eczaci ustune bastirarak devamli soyledi 8. gun yani gunde 2 adet 1 mglik almaya basladigimda sigara icmememi. ben de oyle yaptim. dun 8. gunumdu ve icmedim. zaten 3. gununde ben ictigim sigaradan tat almamaya baslamistim ayni yeni basladigim gunlerdeki gibi tadi cok agir ve aci gelmeye baslamisti. haftaya devam paketini de alacagim o da 163 euro sanirim ama bunun 150 eurosunu sigortamdan geri aliyormusum bu da iyi bir haber oldu tabi bana. yan etkilerine gelince ben sadece hapi ictikten sonra 30-40 dakika mide bulantisi hissediyorum hepsi o kadar.
  • Bizim Sigorta Kurumları da umarım bu konuda uyanırlar, ve ilacın önemli bir kısmını ödemeye başlarlar. Sigaranın yolaçtığı hastalıkların tedavileri çok yıkım ve bu ilaçta çok ucuz bunların yanında!
    3 aylık dozu da alın bence, ben 35 yıla yakın içiciydim ve 3 ay ancak kurtardı! 27 aralıkta bıraktım ve 6 aydır içmedim.
  • Geçen hafta cuma gününden bu yana bende içmiyorum.Normal 14.günü geçirdim biraz ama şu anda iyi fena değilim.Hafta sonu sigara aramadım ama bugün işde baya bir canım çekti.Ama bugünüde atlattık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimeBoy
    Geçen hafta cuma gününden bu yana bende içmiyorum.Normal 14.günü geçirdim biraz ama şu anda iyi fena değilim.Hafta sonu sigara aramadım ama bugün işde baya bir canım çekti.Ama bugünü de atlattık.


    İlaç alım saatlerini düzenli tutun, birkaç saat oynatmak arada sigara isteğinin uyanmasına neden oluyor sanırım.
    3 ay sonra ilaç bitincede çok azalsada oluyor, ama hiç eskisi gibi dayanılmaz bir istek olmuyor!
  • şuan sigarasız 22 gün geçirdim ve kendimi çok iyi hissediyorum. sigarasızlığa yavaş yavaş alışmaya başlayacam artık. birinci ayın ilaci biteli 10 gün oldu. başka ilac almadım inşaallah dayanabilirim.
  • @Amo;
    En paldır küldür ilaç kullanmaya başlayan sensin ve 3 ay kullansan çok daha rahat olurdun. Umarım 1 tane bile içmemeyi becerirsin ve tamamen bırakırsın saçma alışkanlığı! Bu arada benimki 6 ay oldu bırakalı hiç içmedim!

  • aslında bırakma gibi bir niyetim yoktu, nasılsa bırakamam diye. sonra bu ilacı duyunca bunu bnir deneyeyim dedim. 2. ayın ilacını almamamdaki sebepse bu ilac beni psikopat yaptı, herkese bağırıp çağırıp durdum. hatta patrona bile kızıyorum, içimden dövmek geliyor bazen kendimi zor tutuyorum..

    şuan çok rahatım, eskisi gibi krizler yok artık. her gün yemekten sonra az bir sigara içme isteği oluyor ama hemen geçiyor. yaklaşık 20 sene bazen 1 paket, bazen 2 paket içmişim günde. artık yeter, iyiki bu ilacı bulmuşum. herkese tavsiye ederim ve sigarasız sağlıklı, mutlu, sporlu günler dilerim.
  • 3 ay kullansan patronu da melek sanırdın! Şaka bir yana bende 35 yıl sigara kullanmışım, birilerini dövmeden bıraktım ama 3 ay kullandım ilacı. Geçmiş olsun ve 1 tane bile içme artık!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.