Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: anycall
    İlacı 1 ay kadar önce aldım. 1 Nisan tarihinde de tedaviye başladım. 14 yıldır min. 1.5 paket sigara içiyorum. Oğlumun büyüdüğünü görmek istediğim için bırakmak istiyorum. Daha önce Zyban, Manyetik biorezonans, ve saf-i irade yöntemleri ile denemelerim maksimum 2-3 günlük bırakmalarla neticelendi.
    İşin özü sigara içmekten keyif alıyorum. Ama bunun sonu yok. Bu nedenle karar verdim bırakmaya.
    İlacın birsürü yan etkisini okumuştum. Bu nedenle ilaç saatlerini 10:00 ve 22:00 olarak ayarladım. Bugün 5nci gün. Mide bulantısı yok. Ama çok hafif reflü mü tetikledi. Gece HD kalitesinde enterasan rüyalar en sık bahsedilen yan etki ama bende olmadı. Sigara isteğine gelince, herangi bir azalma ilk 3 gün hissetmedim. 2-3 gündür hafif nezleyim. Ondan mıdır bilmem ama tadında bir çamurlaşma olmaya başladı. Sonuna kadar içmek istemiyorum genellikle, bazende iki tane üst üste yakıyorum. Şimdilik azaltmak yada isteğimi dizginlemek için kendimi zorlamıyorum. 10ncu günü bırakma günü olarak belirledim. Biraz depresif ve melankolik bir ruh hali kaplıyor içinizi. Ota boka sinirlenip duygulanabiliyorsunuz. Biraz da sigarayı bırakma konusunu özgüven sorunu haline getirdiğim için sinirliyim.

    Bu irade sınavı kendime olan saygımla ilgili biraz. Umarım sigaraya olan isteksizlik tam doza geçtikten sonra biraz daha artar.



    Oğlunuzun büyüdüğünü görmeye çalşmak iyi düşünce, ama yine de keyif almaktan sizin vazgeçmeniz ve sizin "sigarayı oğlumun büyümesini görmek için bırakmam gerekiyor" demeniz gerekiyor!
    Champix öyle sigara içilmesine karşı veya sigara içen başkalarına karşı bir tiksinti veya rahatsızlık oluşturmuyor sanıyorum. Hiç olmazsa bende oluşturmadı, gerçi başkaları içerken hafifçe rahatsız oluyorum ve onlardan uzakta olmaya çalışıyorum. Ama şu var ki 8. günden sonra "bugün bırakacağım" dediğinizde sigarayı bırakıyorsunuz!
    Aralık 29'de sigarayı bıraktım, tüm ilaç dozları yani 3 aylık süre bitti, neredeyse 3.5 aydır içmiyorum sigarayı!


    Dediğin doğru Neommy. Şu an bırakma günümün üzerinden 8 gün geçti. Sigara içme isteğinde ve kriz sıklıklarında ciddi bir azalma olduğunu söyleyebilirim. Kendimi de bırakmaya alıştırdım sanırım. Çok gergin olduğum bir an bir sigara yaktım. Ama eski bırakma girişimlerimde olduğu gibi devamı gelmedi. Bağımlılığımda azalma var. Bunu hissedebiliyorum. 3 ayı doldurduktan sonra artık bıraktım diyebilirim. Şimdilik bırakmaya çalışma evresindeyim. Ama ilk 3 haftalık tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim. Denediğim tüm yöntemlere göre ilk kez bu kadar rahat sigarasız kalıyorum. Bırakmak isteyenlere Champixi önerebilirim.




  • Yaklaşık Aralık, 27, 2009'dan bu yana sigara içmedim diyebilirim! 4 ay oldu neredeyse! Bu sürenin 3.5 ayında tek bir sigara dahi içmedim! 5-10 yıl sonra tamamen bıraktım diyebilirim sanıyorum!
    Şaka bir yana sigara içmeyi aramıyorum, bazen aklıma geliyor ama git deyince gidiyor, tek bir sigara dahi içmemeye çok dikkat ediyorum çünkü arkasının günde 1-1.5 pakete kadar yolu olduğunu biliyorum.
    Kilo aldım, sanırım en az 7-8 kilo ve yürüyüş yapıyorum bu aralar, bunu iyice uzatacağım günde 1-2 saat arası ve haftada en az 4-5 güne çıkartacağım!
    Hala arasıra rüya görüyorum, rüyamda sigara içiyorum, ama sonunu getirmeden sigaranın uyanıyorum kabustan!
    İlacı bırakalı, yani 3 aylık doz biteli 1.5 ay civarında bir zaman oldu!




  • İlaç dışında, sigarayı bırakma yöntemleri arayanlar için imzamdaki linke göz atmaları yeterli olacaktır.
  • ben champixe 2 hafta önce başladım,etkisi var tabi son bir haftadır hiç içmedim ama canım istemiyoda değil hani,bi kahve içtiğimde yanında ne güzel giderdi diyorum
    ama anlamadığım bişey var 3 aylık kutudan bahsediyosunuz bir kutuda 4 hafta var,daha devammı edilecek bu ilaca anlayamadım...cevaplarsanız çok sevinirim
  • Tam dozda 3 aylık kullanım tavsiye ediliyor, yani 2 aylık dozu daha var normal şartlar altında. Bunu veren doktorun bundan bahsetmiş olması gerekir size? Veya ilacın kullanım prospektüsününde okumuş olmanız gerekir? Sizin aldığınız başlangıç dozajı yalnızca.
  • aslına bakarsanız dr tavsiyesiyle almadım bakırköydeki melek eczanesinde test yapıyolardı ve bende yüksek dozda içici çıktım,sonra işte ilaçtan bahsettiler bende aldım
    bana eğer gerek kalırsa ikinci kutuyuda alırsınız dediler,sanki bana şu anda gerek kalmayacak gibi geliyo zira hiç aramıyorum bile.ve ikinci kutuda çok pahalı sanırım,yani bir ayın sonunda da içmeye başlarsam zaten yazıklar olsun bana,
  • ha bir de aşırı mide bulantısı yapıyo zaten daha da 3 ay mide bulantısına dayanamam sanırım
  • Kullanım bilgisi var yukarda. Tercih sizin, ama normal tam kullanım süresi 3 ay ilacın! Artık neredeyse sigaranın kendisinden ucuz hale geldi ilaç zaten! 1 ay kullanıp bırakırsanız ilacı sanıyorum tekrar kullanma isteği güçlüce uyanabilir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 4 Mayıs 2010; 20:34:12 >
  • neommy üstad, daha önce başka bir konuda sigarayı günde 3 pakettten tek sigaraya indirdiğimi söylediğimi hatırlarsın.

    Bu telekom kursu başlayalı günde yarım paket içmeye başladım yine. Ve son derece rahatsızım bu durumdan. Kursta her ara verdiğimizde gidip bir tane yakıyoruz.

    1 senelik günde tek sigara içme düzenim alt üst oldu, bari hiç değilse işe girebilsek telekomda

    Ben yine de azaltıp eski sisteme geçecem yakında, dişimizi sıkmak lazım, champixle olacak iş değil bunlar.
  • @Darkness;
    Hatırlarım tabii, bende 1 adedi günde 1 paket anlayıp ağlamıştım senin için!
    Umarım işe girmen kesinleşince eski düzenine, günde 1 taneye çabucak dönersin, gerçektende bu işleri Champix'e filan bırakmayacak kadar hızlı halletmek en iyisi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 4 Mayıs 2010; 20:38:28 >
  • moralimi bozmayın nolur:(( gerçekten o ilacı içeceğimi hatırladığım an bile kötü oluyorum:(( çıkarsam rahatlıycam ama çıkaramıyorumda sadece aşırı bulantı:( hamileliğimde bile bu kadar bulantım olmamıştı..sanki bi daha içmiycem gibi geliyo,çünkü şu an sigara kokusuna bile dayanamıyorum.o acı tadı filan hatırlıyorum asla içmem diyorum ama...birazda kendi elimizde tabi,bi tane içeyim bi daha içmem diye birşey olmayacağını biliyorum,o bi tanenin gerisi gelir eminim
    yardımlarınız içinde ayrıca teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eceada
    moralimi bozmayın nolur:(( gerçekten o ilacı içeceğimi hatırladığım an bile kötü oluyorum:(( çıkarsam rahatlıycam ama çıkaramıyorumda sadece aşırı bulantı:( hamileliğimde bile bu kadar bulantım olmamıştı..sanki bi daha içmiycem gibi geliyo,çünkü şu an sigara kokusuna bile dayanamıyorum.o acı tadı filan hatırlıyorum asla içmem diyorum ama...birazda kendi elimizde tabi,bi tane içeyim bi daha içmem diye birşey olmayacağını biliyorum,o bi tanenin gerisi gelir eminim
    yardımlarınız içinde ayrıca teşekkürler...

    Umarım işinize yaramışızdır! 3 aylık tedavi önerilmesinde Champix'in iyi tıbbi nedenleri var ama umarım siz 1 ay ile başarılı olabilirsiniz! Yukarda bahsetmiştim, ilacı kullanırken bende başkasının yakınımda sigara içmesine karşı bir rahatsızlık oluştu özellikle, ama kendim içince de eski tadı bulamadım sigarada. 1 tane bile içmeyin ve iyi şanslar!




  • eceada ben 9 nisandan beri içmiyorum. ilacın ilk ay paketini bile bitirmedim. 8-9 tane tablet kaldı içinde. Ama ilacı bıraktıktan 2 gün sonra hiç olmadığı kadar zorlamaya başladı. Şu an 1 aydan uzun süredir içmiyorum. Ama ilacın etkisi çok fazla. Kendine güvenmiyorsan ilacı erken kesmemeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anycall
    eceada ben 9 nisandan beri içmiyorum. ilacın ilk ay paketini bile bitirmedim. 8-9 tane tablet kaldı içinde. Ama ilacı bıraktıktan 2 gün sonra hiç olmadığı kadar zorlamaya başladı. Şu an 1 aydan uzun süredir içmiyorum. Ama ilacın etkisi çok fazla. Kendine güvenmiyorsan ilacı erken kesmemeni öneririm.


    Ben 3 aylık dozu bitirdim, ama ağır içici sınıfındaydım, 35 yıl günde 1-1.5 paket, bu yüzden 1 ay kullanımı baştan hiç düşünmedim, bırakınca hiçbir sıkıntım olmadı! 5 ay oldu hiç sigara içmedim ve ilacı bırakalı da yaklaşık 3 ay oldu, son 5-6 gününde ilaç almadım zaten. İlaç dozunu 1 ayda bırakırsan seni sıkıştırır içme isteği! Anycall'e hak veririm bu konuda!
  • yaklaşık olarak 1mg x günde 2 kez (30 gün) kullandım ,ve sonuç 5 aydır sigara içmiyorum

    şunu belirtmeliyim ki beyne direk etki eden bir ilaçtır,öyle televizyonda gördüğünüz bitkisel fasa fisolara benzemez

    bu yüzden etkisi iyi yönde çok büyük oluyor

    hem de bazı insanlarda intihar,psikotik atak vb. gibi çok kuvvetli yan etkiler oluşabiliyormuş,

    şahsen ben hiçbir yan etki görmedim 45 günlük tedavide çok canlı rüyaları saymazsak(1 hafta 0.5x2 sonra 1x1 sonra 1x2)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRM -- 17 Mayıs 2010; 14:47:53 >
  • Farkı da o zaten Champix'in, nikotin bandı, hapı, elektrik-elektronik sigara, suyu gibi garipliklerden değil ve çok etkili! Prospektüsünde yazan yan etkiler çok sık görülen şeyler değiller, ama tabii bir ilaç olduğundan doktor denetimi gerekli! Yan etki olarak bende ilaç alınca yaklaşık 15-20 dakika süren bulantı hissi ve rüyamda sigara içerken ani uyanmalar dışında birşey olmadı yukarda da anlattığım gibi!
  • Merhabalar

    6 senedir günde en az 1 paket sigara içen birisiydim ve Champix sayesinde yaklaşık 2 aydır ağzıma sürmedim.
    Deneyimlerimi anlatmak isterim tabiki:

    Öncelikle sigara bırakmak ile ilgili neredeyse bütün yöntemleri (nikotik sakızı, bandı, irade denemesi vs.) denediğimi söylemek isterim, hiçbirinde en küçük bir fayda göremedim.
    En sonunda piyasada bu ilacın olduğunu gördüm. Araştırdım haliyle, çünkü diğer ilaçlar gibi değil, ilaç direkt olarak beyin reseptörleriyle uğraşıyor, şansa gelmez bu tip şeyler. Forumlarda dolaştım, kullananlara sordum en sonunda cesaret edip eczaneden aldım. Başlangıç Paketi 178,00TL idi. Biraz pahalı ama günde 1 paket sigara içen birisi zaten o parayı veriyor düşündüğünüzde...
    Neyse ilacı aldım, içinden çıkan prospektüste gerçekten ciddi yan etkileri olabileceği yazıyordu, göze alıp içmeye başladım. Zaten ilacın içi bölünmüş hangi gün hangi doz içeceğinizi biliyorsunuz. Yavaş yavaş arttırıyor yani... Bu arada 8 ile 14 arasında bir gün seçin o gün bırakacaksınız diye bir sistemi var, ben sigaradan kopmak istemediğim için 13. günü seçtim. Neyse ilk günlerde ilacı içmeye başladım, tabi yanında da sigara, ilk 6 güne kadar hiçbir değişiklik olmadı, hatta günlük içtiğim sayıyı da arttırdım. Ama sihirli bir değnek değmiş gibi 7. günden sonra sigaraya karşı isteğim azalmaya başladı, 10. günden sonra günde 1 e düşmüştüm ve 12. gün zorla içtim resmen. 13.günden sonra en küçük bir isteğim olmadı sigaraya karşı.
    Ama şöyle bir durum var, bu ilaç sigarayı canınızın istememesini sağlıyor ama sizin psikolojik alışkanlıklarınız var sonuçta, uyanınca sigara içmek, yemekten sonra içmek gibi... O vakitler geldiğinde içinizde küçük bir boşluk oluyor, ben şu anda birşey yapacaktım diye ama geçiyor zamanla. Neyse ilk paketi bitirdim ve hiç ağzıma bile sürmedim sigarayı, sonra 2. devampaketini aldım. İlaca göre günde 2 tane tam doz almam lazım, şu anda 2 günde 1 tane alıyorum o da tekrar başlarım korkusundan dolayı, yoksa 2 gün ilaç almasam bile canım çekmiyor.
    Çok mucizevi bir ilaç kesinlikle, bünyenize uyarsa çok faydasını görürsünüz.

    Gelelim yan etkilerine:
    -ilacı kesinlikle aç karna içmeyin inanılmaz bir karın ağrısı yapıyor(bir kere denedim yarım saat kıvrandım, ama tok içerseniz hiçbir şey olmuyor)
    -ilk günlerde küçük halisülasyonlar görüyorsunuz rüyanızda, mesela ben etrafımda sürekli tavuklar görüyordum, çok gerçekçi rüyalar oluyor genelde.
    -Daha başka bir yan etkisi ile karşılaşmadım.

    Sonuç olarak 6 sene sürekli sigara içen bir bağımlı olarak Champix sayesinde bıraktım sigarayı, sormak istediğiniz sorular olursa keyifle cevaplayabilirim.

    Teşekkürler...




  • ya ben kullanalı 10 gün oldu ama en ufak bir etkisini görmedim. hala sigara içiyorum ve eskisinden daha çok içmek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amo
    ya ben kullanalı 10 gün oldu ama en ufak bir etkisini görmedim. hala sigara içiyorum ve eskisinden daha çok içmek istiyorum.


    Aynı ilaç mı, şaka mı yapıyorsun? 12-13. günde sigarayı bıraktım deyince rahatlıkla sigarayı bırakman gerek.hatta son 2-3 günde örneğin 1 paket içiyorsam günde, 7-8 taneye düşür.Ve bırakacağım de kendi kendine!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: amo
    ya ben kullanalı 10 gün oldu ama en ufak bir etkisini görmedim. hala sigara içiyorum ve eskisinden daha çok içmek istiyorum.


    Aynı ilaç mı, şaka mı yapıyorsun? 12-13. günde sigarayı bıraktım deyince rahatlıkla sigarayı bırakman gerek.hatta son 2-3 günde örneğin 1 paket içiyorsam günde, 7-8 taneye düşür.Ve bırakacağım de kendi kendine!


    Bırakmak istemezsen kimse sana bıraktıramaz, ama bende 13. günden sonra istek gibi bir şey kalmamıştı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.