Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.579
Cevap
167
Favori
1.419.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 10 yıl boyunca günde 1 paket içen biriydim. Geçen ay başlangıc paketini aldım ve bitirdim. Sigarasız 30 günü geride bıraktım. Ekonomik nedenlerden ötürü 2. ve 3. kutuları almayı şu an düşünmüyorum.

    10mt öteden gelen sigara kokusu bile kusturacak kadar kötü geliyor artık. Spora başladım, sigaranın üzerimde oluşturduğu kötü etkileri yok etmeye çalışıyorum. Neredeyse hiçbir yan etkiyi yaşamadım. İştah açılması, sinirlilik gibi şeyler olmadı bende.

    Sigarayı bırakmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
  • @sentenced31;
    En önemli konulardan birisine etrafınızdakilerden eşinizin olumlu tepkisine dikkat çekmişsiniz. Gerçekten sigara içmeyen insanların o berbat kokunun gitmesine verdikleri tepkinin gözlemlenmesi bir daha içmemek için çok değerli bir motivasyon oluyor.
  • @Computeus;
    Merhaba, umarım iyi gider bırakmanız. Ama yine de dikkatli olun kilonuz hakkında. Bende bıraktıktan sonra kısa sürede 10 kilo civarında aldım ve ne zaman aldığımı dahi anlayamadım!! Bende de iştah açılması gibi birşey olmadı ama yine de kilom arttı ve şu aralar kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum! Spor tabii iyi bir seçenek. Sinirlilik vs. bende de olmamıştı hiç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @Computeus;
    Merhaba, umarım iyi gider bırakmanız. Ama yine de dikkatli olun kilonuz hakkında. Bende bıraktıktan sonra kısa sürede 10 kilo civarında aldım ve ne zaman aldığımı dahi anlayamadım!! Bende de iştah açılması gibi birşey olmadı ama yine de kilom arttı ve şu aralar kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum! Spor tabii iyi bir seçenek. Sinirlilik vs. bende de olmamıştı hiç.



    bende kilo almak için bırakmak istiyorum.. Bakalım yarın bir aile doktorumuza danışacağım
  • Ben ŞU ANDA İzmir'den yazıyorum: Kız kardeşim,CHAMPİX KULLANIYORDU VE bu gün akşam 14ncü ilaç günü ve sigarayı bıraktı.. Biz ailecek kendisine güveniyor ve destekliyoruz,çok mutluyuz.
    Bende 1.5 yıl önce bıraktım hayat varmış diyor hepinizi bu çaba ve gayretinizde cani gönülden kutluyor,saygı ve sevgilerimi sunuyorum...
  • Arkadaşlar bu gün ilk denemem. 180YTL ye başlangıç dozunu aldım. Hali hazırda panikatak gibi bi illet var başımda ,şükür çoğu geçti ama sanırım prospektüsteki yan etkilerden etkilendim. İlk denemem huzursuz oldu. Psikolojik olabilir. Efexor Xr kullanıyorum bu arada ,bana söylenen herhangi bir etkileşimlerinin olmadığı. Bakalım kullandıkça yazarım tecrübelerimi ama siz bana fazla güvenmeyin sonuçta arızalıyız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcdogan
    Arkadaşlar bu gün ilk denemem. 180YTL ye başlangıç dozunu aldım. Hali hazırda panikatak gibi bi illet var başımda ,şükür çoğu geçti ama sanırım prospektüsteki yan etkilerden etkilendim. İlk denemem huzursuz oldu. Psikolojik olabilir. Efexor Xr kullanıyorum bu arada ,bana söylenen herhangi bir etkileşimlerinin olmadığı. Bakalım kullandıkça yazarım tecrübelerimi ama siz bana fazla güvenmeyin sonuçta arızalıyız.


    İyi şanslar. İlacı yemekten sonra ve hergün belli saatlerde almaya dikkat edin.Bu sayfaları okursanız epeyce bilgi var, yardımcı olur.
  • sigarayı bırakalı 15 gün oldu daha önceki denemelerimde canım sürkli sigara içmek istiyodu ama bu denemede canım çekemdiği halde yaktım sigarayı 2 duman zor aldım ilaç falan kullanmıyorum sadece gerçekten bırakmak istedim oldu
  • Ben 17 yıldır günde 1-1,5 paket içiyorum her ramazan bırakmaya çalıştım oruç olduğum saatler boyunca hiç aklıma sigara gelmiyor canımda istemiyor ama iftar vaktinde sonra boşluğa düşüyorum oyuncağı alınmış çcouk gibi oluyorm iftara 5. dk kala sigaram içmeyeceğimi düşündüğüm zaman neşem kaçıyordu beynimde birses metabolizmam istemese bile sigra yakmalısın diyordu. bu ramazan antremanları hap fiyasko iele sonuçlandı ilk birkça gün sadce 1- tane ile günlrim geçti ama sağdan soldan sigara dilenmek canımı sıkıtğı için paket almaya başladım paket alıncada 1-2 sınır ortadan kalkıyor 5-6 oluyor sonra 10 a çıkıyor sırf sigara içme için sahurlara kadar oturyorum..
    ama her oruçlu sabahı bu sfer olmalı diyorum iftar saati yine fiyasko neyse bu irade yöntemeri bende işlemiyor onu anladım

    cahmpix çalıştığm htanede bir doktun bırakmasıyla duydum sonra yanımızdaki berbaer çalıtığıız doktor kullanmaya başaldı oda bıraktı derkn teknisyen arkadaşım aldı bıraktı.. ve ben iyice bu işten gıcıklanmaya başaldım bırakanlardan bir tanesinin yarım kalan dozlarını içmeye başaldım 1 hafta içitim ilaç içtiği sürelerde ciddensigaran zevk almamaya başladım bu sürede bulantıda oluşmadı ama ramazan girince onada güenekten ilacı alamdım nasıl olsa bırakırıım diye ve şuan ramazanın bitmesine 3 gün var ve evde herkesten gizli sigara içiyorum :) aslında kendimi kandırdığımı bilyorum ama ocukalrımın güvenini sarsmamak adına gizli içiyorum ve ortaya çıkmadan bu hapı alıp sigarayı bırakcam sanırım.
    umarım herşey yolunda gider bu 17 yıl boyunva bir çok bırakma olaylaırna şahi olup birkez bile bırakamadım henü 24 saat sınırını aşamadım ardık bu 24 saart bende psikoljik bir eşik oldu oruçlu iken bile 24 saat sınırını geçemedim.
    geçen yıl ramazanda 24 saat sınırını aşmak üzereydim sigar almamıştı ve erken aytmıştım sahura kalktım imsaka 5 dk kala komşum balkona çıktı ve sigara yaktı bende 1 tane sitedim bir 24 saat macema da böyle harcandı..
    bu sigarayı bırakrısam dünyanın en mutlu insanı olacam anırım benim için bu sigarayı brkamak herşeyden önemli ama ben bir türlü beeremedimm bazn sigarayı bırkamaktan bile korkuyorum istemek önemli diyorlar ama ben siityorum ama kendime yenik düşüyorum

    neyse şimdi ilaca başlamak için ramazan snunu bekliyorum eskiden ramazan gelemsini beklerdim :)




  • Ocak 22 de bıraktım, 1,5 kutu champix kullandım, sadece şunu söyliyeyim; hiç kendinize hedef medef ilaca başlama tarihi bilmem ne koymayın, bırakacam diyosanız git al ilacı başla bu kadar.

    Kadı kızı gibi kendi kendinize naz yapmayın belki o kısacık sürede içtiğiniz 5 paket kanser başlangıcına sebep olacak, yalnız kilo olayına dikkat.

    Hadi inşallah niyet eden tüm arkadaşlar bırakır tekrar başlamamak üzere
  • @Dolunay;
    Ramazana denk getirmeseydiniz iyi olurdu. O ilaç çocuk oyuncağı da değil, düzenli ve tavsiye edilen şekilde kullansanız bırakmakta zorlanmazsınız. Başlangıç paketiyle başlayın bence ve bıraktım artık almasamda olur düşüncesine kapılmadan doktor kontrolünde kullanın, başarılı olursunuz.
  • ben yaklaşık 13 seneden beri sigara içen birisiydim. yaşım 30 bu arada. içtiğim süre zarfında üç-dört kez sigarayı bıraktım. ama en fazla 8 ay sonra geri başladım. geri başlamamın sebebi de tek bir sigaradan bişey olmaz diye düşünmemdi. o tek sigarayla sigaraya yeniden başlamıştım. neyse geçen kardeşim champix diye bir ilaçtan bahsetti ve bu ilaçla bırakanların olduğunu söyledi. benim öyle sigarayı bırakmak gibi bir düşüncem yoktu. hatta o aralar işimin stresli oluşundan sigara içtiğim için kendimi daha fazla mutlu hissediyordum. kardeşim kendisi de sigara içtiği için beraber bu ilacı kullanarak bırakmayı teklif etti. ben de biraz gönülsüz kabul ettim. birlikte eczaneden bu ilacı aldık. o da ben de günde bir paket sigara içiyorduk. bu ilacı aldıktan sonra kullanmaya başladık. ben ilk hafta bu ilacın bir etkisini göremedim. hatta daha fazla sigara içiyordum. normalde gün boyu bir paket sigarayı rahat bitirirken bi baktım iftardan sahura bi paket içmişim. boşu boşuna para verdik diye düşünüyordum. fakat 10. günden itibaren sanırım ilaç etkisini göstermeye başladı. sigaradan aldığım zevk azalmıştı. 14. gün sadece üç sigara içtim ve 15. gün sigarayı bıraktım. bugün sigarayı bırakalı tam 10 gün oldu. inanır mısınız eskiden bırakırken çok fazla zorlanmıştım ama şimdi zorlanmıyorum. bir de sigarayı bıraktığım gün internetten allen carr ın kitabını okudum çok faydasını gördüm. ertesi gün de videosunu izledim onun da çok etkisi oldu. bazen canım sigara isteyince bunları izleyip içmekten vazgeçiyorum. sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. bu ilacı kullandıktan sonra bırakabiliyorsunuz ama canınız yine de sigara içmek istiyor fakat bu istek çok fazla değil yatıştırabiliyorsunuz. bana sorarsanız eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız bu ilacı alıp kullanmaya değer. ha bu arada şunu söyleyim kardeşim bu ilacı on dört gün kullandıktan sonra ilacın etkisini görmeyince kullanmayı bıraktı ve şimdi hala sigara içiyor...
    18 Ağustos 2010 - champix kullanmaya başladım.
    24 Ağustos 2010 - günde bir paket içmeye devam..
    30 Ağustos 2010 - sigaradan zevk alamıyorum..
    01 Eylül 2010 - bugün sadece 3 tane sigara içtim.
    02 Eylül 2010 - sigarayı bırakmaya karar verdim. philip morrisin sahibi sigara içmiomuş
    12 Eylül 2010 - sigarayı bırakalı on gün oldu. bugün on birinci gün. kabız mı oldum nedir..
    13 Eylül 2010 - çok acayip canım sigara çekti, efkarlıyım napsam nargile mi içsem neyse içmiyorum ulan..
    16 Eylül 2010 - on beşinci gündeyim. restoranda garson servis yaparken yanımdan geçti sigara kokuyordu. iğrençti. ben de öyle miydim yoksa.
    13 Kasım 2010 - Bugün sigarayı bırakalı tam 73 gün olmuş. sigarayı bıraktığım günden beri hiç sigara içmedim. şu an champixin son paketini kullanıyorum. bu zaman zarfında bi kaç kez canım çok fena sigara istedi. ama şu an kendimi öncesine göre çok rahat hissediyorum. artık kafamda sigara içsem de beni mutlu etmez ki gibi bir düşünce oluştu.
    7 Kasım 2014 - evet arkadaşlar yukaridaki satırları yazali dört yildan biraz fazla zaman geçti. Sigara içmeye başlayıp başlamadıgimi merak edenler varsa eğer söyleyeyim hemen. Kocaman bir HAYIR o gün bugündür tek bir sigara bile İçmedi bu garip.
    27 Kasım 2016 - Bugün sigarayı bıraktığımdan beri tam 6 yıl 2 ay 25 gün geçmiş ve çok şükür arada geçen sürede hiç içmedim. Nice acılar, hüzünler, sevinçler yaşadım ama bunları yaşarken sigara aklıma gelmedi. İçen arkadaşlar keşke bırakabilseniz. Çünkü illa bir gün bırakacaksınız. Siz istemeseniz de sağlığınız size zorla bıraktıracak ve maalesef o zaman iş işten geçmiş olacak. Kendiniz ve aileniz için büyük bir adım atın ve sigarayı bırakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antispider -- 27 Kasım 2016; 1:21:53 >




  • Merhaba arkadaşlar. 42 yasındayım ve 20 yıldır sigara içiyorum. Artık bırakmak istiyorum. Bu ilacı satın almıs olanlara birkaç sorum var yardımı olursanız sevinirim.1 aylık deneme paketini eczacımdan sipariş ettim akşama alacagım.ilk 1 aylık paketin bedeli 182 tl. ama aklıma takılan bişey var. 2 aylık devam paketinin muhteviyatı veya kullanım sıklıgı ilk 1 aylıkla aynımı. Yani devam paketi ile ilk başlangıç paketlerinin içinde aynı sayıdamı ilaç var. ilk 1 ay günde 1 adet ve devam eden günlerdede gene 1 adet olarak mı kullanılacak bu ilaç. Yada devam paketinin miligramları farklımı. Yardımı olursanız sevinirim.
  • @antispider;
    Tek anladığım kardeşinizin sigarayı bırakmak istemediği, yoksa ilacın artık iyice etkili olduğu 14. günlerde istenilirse sigarayı hemen bırakabilirdi. Ben 35 yıllık günde 1-1.5 paket içmeme rağmen bırakabildim ve sıkıntı çekmedim 13. veya 14. günde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boomerang35
    Merhaba arkadaşlar. 42 yasındayım ve 20 yıldır sigara içiyorum. Artık bırakmak istiyorum. Bu ilacı satın almıs olanlara birkaç sorum var yardımı olursanız sevinirim.1 aylık deneme paketini eczacımdan sipariş ettim akşama alacagım.ilk 1 aylık paketin bedeli 182 tl. ama aklıma takılan bişey var. 2 aylık devam paketinin muhteviyatı veya kullanım sıklıgı ilk 1 aylıkla aynımı. Yani devam paketi ile ilk başlangıç paketlerinin içinde aynı sayıdamı ilaç var. ilk 1 ay günde 1 adet ve devam eden günlerdede gene 1 adet olarak mı kullanılacak bu ilaç. Yada devam paketinin miligramları farklımı. Yardımı olursanız sevinirim.


    Merhaba,

    İlaç günde 2 defa kullanılıyor, sabah ve akşam, her iki pakette de. Başlangıç paketinde ilk 7-8 gün için 0.5 gramlık yanlış hatırlamıyorsam 7-8 günlük tablet var, bunları sabah ve akşam alıyorsunuz. 7. veya 8. günden sonra sabah ve akşam 1' er gramlık 2 tabletle devam ediyor paket. Büyük Devam paketinde de 2 aya yakın yetecek kadar yalnızca 1'er gramlık tablet var ( yani devam paketinde 0.5 gramlık tablet hiç yok! ) ve bunlarda birer adet sabah-akşam alınıyorlar. Önceki sayfalarıda dikkatli okursanız yardımı olur. İyi şanslar, bırakmayı ciddi düşünüyorsanız Champix gerçekten çok işe yarıyor.




  • İlacı nakit mi alabiliyoruz taksitle alma imkanımız var mı? Varsa nerden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciudad de México
    İlacı nakit mi alabiliyoruz taksitle alma imkanımız var mı? Varsa nerden?


    Belki tanıdık bir Eczaneden olabilir taksit, kredi kartıyla tek çekişte satın alınabiliyor. Bildiğim kadarıyla Avrupa da Sosyal Güvenlik Kurumları bu tür ilaçları karşılıyorlar, ama bizimkiler henüz sigarayı bıraktırmanın ilerde oluşacak büyük Hastane masrafını ortadan kaldırabileceğini düşünmediler henüz!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciudad de México
    İlacı nakit mi alabiliyoruz taksitle alma imkanımız var mı? Varsa nerden?


    Belki tanıdık bir Eczaneden olabilir taksit, kredi kartıyla tek çekişte satın alınabiliyor. Bildiğim kadarıyla Avrupa da Sosyal Güvenlik Kurumları bu tür ilaçları karşılıyorlar, ama bizimkiler henüz sigarayı bıraktırmanın ilerde oluşacak büyük Hastane masrafını ortadan kaldırabileceğini düşünmediler henüz!


    O zaman maaşı alana kadar sigaraya devam




  • 20 yıldır sigara içiyorum. hiç bırakmayı denemedim. burada mesajları okuyunca cesaretlendim. ilacı aldım ve başladım. bırakmak istiyorum fakat iradem sigara konusunda zayıf. inşallah işe yarar
  • 17 Yıl sonunda bu ilaçla sigarayı bıraktım ...

    kısaca sigarayı bırakmam lazım ama destek istiyorum diyorsanız , aradığınız champix.

    o bitkisel cart curt bi ton satılan şeylere itibar etmeyin, hepsi plasebo mantığıyla hazırlanmış para tuzakları.

    Ben bırakmayı istedim ilacı aldım 14 gün sonuna kadar içtim ve son sigaram deyip bıraktım o günden bugüne tam 11 ay oldu . artık aklıma bile gelmiyor .

    ilacı 3 ay kullanmadım , 1. ay sonunda ilacı kestim. 2 hafta içmemişim irademe güveniyordum. illa 3 ay kullanılcak diye bi şart yok , kendinize göre karar verin.

    yan etkileri falan öle ciddi boyutlarda olmadı bende, bi kaç gün mide bulantısı oldu sonra geçti. İlacı kestikten sonrada bir hafta kadar biraz agresleştim o kadar..

    ilaca başlamadan önce bende çok araştırdım bu konuyu faydası varmı yokmu diye ...

    gerçekten "bırakmam gerek" diyorsanız bu ilaç işinizi inanılmaz kolaylaştırıyor... şiddetle tavsiye ederim

    keşke hiç başlamasaydım sigaraya ve keşke bu ilaçla çok daha önceler tanışsaydım ...

    bu arada eşimle birlikte bıraktık, aylık 400 lira cebimizde kalıyor . bıraktığım ay 400 lira 12ay taksitle evime en kaliteli muhtelif eşyalar aldım , 11 ay olmuş taksitler bitti sayılır :) Eskiden bu parayı duman olarak havaya saçıyorduk .... kazandığımız sağlığın ise değeri paha biçilemez...

    içiyorsanız bir daha düşünün derim .....

    champixi yapanlara teşekkürler....




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.