Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, EKONOMİK GÖSTERGELER, DONANIM VB.) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.701
Cevap
88
Favori
117.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla bu saatten sonra kimsenin kaybedecek bir şeyi yok. Fiyatlar şişmiş şişeceği kadar.

    Seve seve devlet ve sektör anlaşmaya gidecek, biraz senden, biraz benden. 15 yıl öncesinin satış rakamlarıyla bu gemi dönmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayyarecifethipasa T kullanıcısına yanıt
    150binlik araç ikinci elde 200bin olacak öylemi. Bildiğiniz birşey mi var dolar mı fırlayacak da , zaten artmış piyasa üzerine 50bin daha artacak. hayal dünyasında olmayın şuanki fiyatların şişirilme sonucu olduğunu herkes biliyor. Aklı olan kimse ikinci el almasın bi dönem. vereceği paraya yazık olur. Piyasa daha da artacak söylemleri al satçıların söylemidir. Güya şuanki fiyatlardan satacaklar bi kaç ay sonra milletten çok daha ucuza araba almaya kalkacaklar. Yahu maaşlara gelecek zamlar belli kim ekstra 50 bin daha verip 200 bine araba alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardus28 kullanıcısına yanıt
    Polemik olsun diye yazmamistim :)
    Ama neyse, muhabbetimizi yapalim tabi guzel guzel. Zaman gecsin.
    Ben alsatci falan değilim.
    Bekleyelim gorelim ne olacak. Otomobil fiyatlari dusecek mi ( şunu yazarken bile bir değişik geliyor insana ) yoksa daha da artacak mi ?
    Sadece 1 onceki kasa 0km corolla nin 60bin tl oldugunu hatirliyorum dun gibi. O zaman da pahali diyenler oluyordu. Dusunsenize simdi bu fiyata oldugunu :) ne harika olurdu.
    O bir yana, 6 ay once 100bin lira olan aracin ayni kasasi bugun 140bin. Bugun 150bin olan 6 ay sonra 200bin neden olmasin ? Inanmak istemiyor insan ama yillardir ne fiyat gelse inanilmaz geliyor zaten. 10 yildir "cok pahali yaa" fix muhabbet.
    Ha bana kalirsa dussun. Bir 4x4 istiyorum ben de. Fiyatlar düşse de alsam. Insallah otomobil fiyatlari çakılır, duser :)
    Ah be o fiyata neden almadim. Keske alsaydim. Simdi hayatta alamam diyen cok kisi gordum. Lakin, oh iyi ki almamisim, simdi ne kadar da ucuzladi diyen 1 kisi bile gormedim.
    Dolara gelince. Dolar artmadan fiyatlar boyle artti. Ama dolar ne zaman düşmüş? Var mi boyle bir durum. Dolar-her-zaman-artar. Nokta. En fazla bir sure duz seyreder. Sonra yine artar. Bir suredir ziplamadi. Bakalim zipyalacak mi, dusecek mi :)
    Bir de ziplarsa o zaman bakalim fiyatlara.
    Simdi 100 luk araba 150 olmus, 150 lik 200 olmasi neden zor geliyor. 200 de olur, 250 de olur... millet kaparo verip uretim bandindaki araci bile aliyor, yollarda tir fotoğrafı cekiyor, otomobil tasiyici tirlarin pesine dusuyor nereye gidiyor diye, Internetten gemi rotasi kovaliyor. 300 de olur :)
    2 sene once birisine passat fiyati 500bin e dayanacak desen ne derdi ? Su an fiyat artmaz demek te ayni sey iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pardus28 kullanıcısına yanıt
    150.000 TL olan aracın 200.000 TL olması gayet makul bir öngörüdür. Gerçekleşmesi gayet mümkündür.
    Zaten şu anda 200.000 TL olan araçlar sadece 2-3 ay önce 150.000 TL idi.

    Fakat 150.000 TL olan arabanın 140.000 TL’ye düşmesini beklemek olağan dışı, hayal ürünü, gerçek olmaya çok uzak bir rüyadır.
    Herşeyden önce enflasyon olgusu ile örtüşmeyen, mantık dışı olduğu kadar komik olan bir halüsinasyondan ibarettir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    2020 yılında ÖTV indirimi YOK

    Kaynak: ODD ve Emre Özpeynirci
    Şu ötv indirecekler yaygarası yapanların amacı nedir hiç anlamıyorym. Azıcık beynini kullanan adam bile ötv indirimi gelmeyeceğini algılar. İyiki eylül ekimde bu yaygarayı yapan burdaki akıllıya! inanmayıp sıfır aracımı aldım. Şu an alsam +30k fiyatı artacaktı. Arkadaşlar ötv indirimi gelmez. İlk 6 ay ötv indirimi varken 180k araç satışmış, son 6 ay ötv indirimi yok 300k araç satılmış. Devlet ilk 6 ay ciddi ötv geliri kaybetmiş zaten. Ayrıca piyasada araç yok nerdeyse. Son olarak ötv indirimi daha yeni bitmiş, bundan sonra yıllarca gelmeyecektir. Bundan önceki 2009da gelmişti, 2017 den sonraki 2023 gibi olabilir onuda yerli araç için yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıp almama konusuna birşey diyemem ama sektörü bilen birisi olarak söyleyebilirim ki fiyatlarda şişirme yok. Tam tersi hala yapılması gereken zamlar ötelendi. Dolar değil gerçi Euro önemlidir otomotiv sektörün de, ayrıca herşey dövizin yükselip yükselmemesi değildir.

    Pazarın büyüklüğü özellikle finansman riski maliyeti çok daha arttırır. Fabrikalar ile anlaşmalar sene başından yapılır ki tahmin edeceğiniz üzere tüm süreç finans şirketleri ile yürütülür. Teminat mektubu,teminatları sigortalatmak vs vs derken 1 liralık maliyet 2 liraya çıkar gider. O yüzden kesin diyeceğim konu eğer ekonomi bu şekilde giderse fiyatlar düşmez, sabitte kalmaz enflasyon oranında artmaya da devam eder. Ama en ufak bir kriz herşeyi uçurur gider.
  • 20gün önce 82bine almadığım clio4 ü galeriler showroomlardan toplamış sarı sitede utanmadan sıkılmadan 92ye satıyo..nasıl bir ülke olduk

    Gerçi hadi sıfırı anladık diyelim.... 2.el 84bine pazarlık yaptığım araca bugün 90bin istiyor sahibi ibiza sw 1.0tsi dsg

    Boş yere 10bin lira kerizlenmekten vazgeçtim ve 2005aracıma binmeye devam. Sıfır jant lastik takarım vizemi yaparım. Vergiside 99liraya düşmüş lpg doldurur gezerim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem bu kadar takip ediyorsun fiyatları da hatırlarsın. 2018 Aralık sonu VW Golf TDI DSG ekstrasız 155 bin tl idi. 2019 Mayıs Haziran gibi 145 bine cam tavan sürüş konfor ve ışık paketlisini verdiler. Hatta 160 bin tl ye highline satıldı. Enflasyon o zamanlar %20 üzerinde idi. Enflasyon olgusuna ters öyle mi? Boş konuşuyorsun sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki ayda 2. El araç fiyatları araçların tutulma oranına göre %15~30 arasında arttı. Bana göre iki sebebi var
    1-) Piyasalar canlansın diye devletin faizleri düşürmesi ki ben beklentileri karşılamadığını düşünüyorum
    2-) Şirketlerin vergi düzenlemesi öncesi sıfır araçları somurmeleri

    Sahsi fikrimdir asla tavsiye degildir; konusunu da açmıştım 100 105 bandında ikinci el araç bakıyordum. Vaz geçtim risk mi evet ben piyasayı bu hale getirenlere boyun eğmeyeceğim. asla galericiden yada arabasını iki ay önce almış ayaklı galericiler den araba almayacağım. Bekleyip belki de daha fazlasini ödeyeceğim ama gücümün yettigi sıfırı alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogokcek O kullanıcısına yanıt
    Sıfırı 190.000 TL olan Highline TDI DSG Golf’ün 2. Eli şu anda 210.000 TL olduğu düşünüldüğünde son 1 ayda en az %20 fiyat artışı yaşandı.

    Aralık’ta almadığın aracın aynını şu anda 190.000 TL’ye Highline Golf Alman İMKANSIZ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba almayın bu kadar basit iş.

    Dünyanın hic bir yerinde 1yillik toplam kazancin fazlası arabaya verilmez. Bizdr adam 5 yıl 10 yıl arabaya çalışıyor bu mantık dışıdır ve akıl yoksunlugudur. Yine dünyanın hiç bir yerinde araba yatırım için alınmaz. Bilmiyorum var mı örneği gelişmemiş ülkeler dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 14 Ocak 2020; 7:6:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galerici ve bayilerin fırsatçılığı bir yana markaşarın temel fiyatlarında bir sorun yok bence. En temel sorun türk lirasındaki değersizlikle araba fiyatı kadar olan vergilerdir. Ha belki böyle olması gerekiyordur. Üreten bir toplum değiliz. Niye refahımız yüksek olsun? Refahımızı yükseltecek bir dayanağımız yok ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayyarecifethipasa T kullanıcısına yanıt
    Hocam dolar artıyor ama fiyatlara paralel gitmiyor. Uzun bir zamandır bu durum böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt
    Tüm kağıt paralar gibi dolar da altın karşısında devalüe oluyor.

    J. P. Morgan der ki: Gold is money nothing else.

    Grafikler der ki: 1900 yılından 2015 yılına kadar altın 54 kat değer kazanırken dolar yüzde 98 değer kaybetmiş.

    2001 yılının Eylül ayında sattığımız ev 10.000 dolar ediyordu. Şu an bu para 60.000 tl bile etmiyor. Aynı paraya altın alsak şimdi 2.200.000 TL idi. Ötesi var mı...

    Babama bu veriyi sundukça çok pis ayar oluyor. Konuyu kapattırıyor. Parayı da sever kendi. Ama hatalı yatırımla zararının farkında değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 14 Ocak 2020; 9:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hurda indirimi kalkması ve model yılı farkı sebebiyle Aralık ve Ocak arasında tüm araçların fiyatı en az %15 arttı. Bu artışın üzerine her ay % 1-2 artışla araç fiyatlarının devamlı artacağı tezini gerçekçi bulmuyorum. Zaten enflasyon oranında artışı 1 ayda yaşayan araç fiyatları bence pik noktasına ulaştı. Araç fiyatları daha da artarsa bu bayilerin değil, daha çok Aralık ayında araç stoklayan galericiler , al satçılar ve şirketlerin işine gelir. Bu foruma takılan bu kapsamdaki şahıslarda dikkat ederseniz araç fiyatlarının daha da artacağını boyuna söylemekteler.

    Eskiden hurda yada ÖTV indirimi bitince bayiler hurda indiriminin yarısı bizden yada ÖTV indiriminin yarısı bizden diye kampanyalar yapardı. Geçen seneki ekonomik durumdan dolayı daha az stok sayılarını ile satış yaptıklarından ve özellikle faiz ve hurda indirimi sebebiyle ocakta satışı yapılacak araçları bile aralıkta bitirdikleri için şuan bayilerde araç yok. Olmayan araç içinde kampanya yapamıyorlar fakat özellikle 2-3 ay içinde yeni araçlar girdikçe özellikle yukarıda belirttiğim aralıkta araç stoklayanlar yerine tercih edilmek amacıyla illa ki kampanyalar yaparak daha fazla fiyat artışına gitmeyeceklerini düşünüyorum.

    Ama şunu da yapabilirler, önceki senelerde 10 araç satarak yaptıkları karı geçen sene 5 araç satarak yapmaya alışan bayiler , bu sene aynı karı 3 araç satarak yapmaya karar verebilir, stok sayılarını daha da azaltabilirler, işte o zaman araç fiyatları daha da artar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • discrepancy kullanıcısına yanıt
    Valla iste benim anlatmaya calistigim da bu. Fiyatlar artar diyen herkes alsatci degil. Insanlar fiyatlar yuksek, sakin almayin, olmaz boyle, yari fiyatina dusmeli vs vs vs derken ben evdeki 2 adet ikinci el olarak aldigim araci satip peyder pey 3 adet sifir arac aldim. Simdi birini satip 1 adet 4x4 almayi planliyorum. Anlatmak istedigimi orneklendirmek gerekirse ; Benim "şu aracin sifir fiyati fena degil, al sen de kendine" dedigim bir arkadas, pahaliymis, dur bakalim düşer belki diyerek butcesi oldugu halde almadi ve su anda tek cumleyle -araba alma ihtimali kalmadi- soz konusu arabanin temiz ikinci elini bile alamiyor. Bizim paramiz kiymetsiz. Hicbir seye yetmiyor ki TL. Insanlar burada gercekci olanlari degil de gonlunden gecenleri soyluyor. Ancak isler oyle yurumuyor maalesef. Almayin diyenlere bakmayin. Adamin 9 mesaji SAKIN ALMAYIN, ALAN KAHROLSUN ama 1 mesaji "su araci kaca veriyorlar en son, bayide bulan var mi?" Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Inanin, git arabani al, hayatini yasa keyfine bak isini gor diyen insanlar daha samimi geliyor bana. Araba almayin sakin diye bir mantik mi var ? Ihtiyacin varsa alacaksin. Yoksa alma zaten. Adam geliyor burada 1 sene boyunca sakin almayin yazip duruyor. Amacini anlamak ta mumkun degil. :)
    Mesela siz de artmaz fiyatlar vs diye baslamissiniz yaziya ama istemsiz olarak yazinizin sonunda aci gercekler cikmis ortaya. Yaziyi bitirişiniz acikliyor olayi az cok.
    Bir de bu platformu Türkiye Cumhuriyetinin otomobil arz talep dengesini belirleyen, sanayi, ithalat, ihracat projeksiyonlarini yansitan, karar alici bir platform olarak gormesin insanlar.
    Yok galericiler soyle diyor, yok alsatcilar piyasayi yukseltiyor....
    Buradan neyi yukseltecek 3 5 kisi ? Buranin etkisi en fazla "indirim geliyooor, fiyatlar yariya dusecek" tatavalari yuzunden birkac kisiye araba aldirmayip pisman ettirmek oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazdığım ilk kısmı daha çok temenni ama özellikle son kısmı dediğiniz gibi gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek olan bir durumu da içeriyor.

    Ben aralıkta araç almaya çok niyetlendim fakat araç almamamın ana sebebi istediğim aracın istediğim donanımda satılmamasıydı. Yine de ocakta kesin zam olacağı sebebiyle istediğim donanım olmasa da araç alayım dedim ama almak istediğimde de araç kalmadı.

    Ben Nisan ayını bekleyeceğim, bakalım firmalar satış yaptıkları stokları arttırıp kampanyalarla eskisi gibi 10 araç satarak kar etme yoluna mı gidecek, yoksa geçen seneki gibi stok azaltıp 10 araç yerine kampanyasız fiyat arttırarak 3-5 araç satarak aynı karı mı yapma yolunda devam edecek bekleyip göreceğiz. 2013 model işimi gören bir aracım olduğundan şuan acele etmiyorum ama aracım olmasa şimdi bile alabilirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogokcek O kullanıcısına yanıt
    Yok hatırlamazlar. Bu sektörden nemalananlar doldurmuş burayı ve manipüle ediyorlar. İlk 3-5 ay ne kadar araç satılacak bakacağız; özellikle 120 bin üstü ve ithal olanlar. 😁 Bana şu son 3 ayda araç alan her 100 kişiden kaçı maaşlı çalışandır? Biri söylesin bir.(ortalam maaşla çalışan desek iyice dip yapar) 100 kişiden anca 20-25 idir. Geri kalan alıcılar düşük be uzun vadeyi fırsat bilen filocular yada şirket sahipleridir; hepsi vergi levhası üzerine alınmış anlayacağınız. Bir de ÖTV den muaf olan alıcılar var ve sayıları hatrı sayılır düzeyde. Tüm bunları çıkart elde kalır %20-25.
    Yalnız şöyle bir durum var bu ortalama maaşlı çalışanlar harcama yapmaya başlamadan da teker dönmez kolay kolay. Hele bu kesim birde dolar ve altın almaya başlarsa tasarrufları ile, hele de yastık altı yapmaya başlarsa.... 😘😁😁 Bu kesimi şu anda inandırmaya çalışıyorlar hepsi bu! Ehhonomi çok iyi! Dıj güçler ise bizim ekonomimizde yaşanan bütün absürdlüklere sadece seyirciler şu anda; üfleseler gideceğiz ama büyü bozulacak, gerçek gün yüzüne çıkacak. 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 14 Ocak 2020; 12:7:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogokcek

    Madem bu kadar takip ediyorsun fiyatları da hatırlarsın. 2018 Aralık sonu VW Golf TDI DSG ekstrasız 155 bin tl idi. 2019 Mayıs Haziran gibi 145 bine cam tavan sürüş konfor ve ışık paketlisini verdiler. Hatta 160 bin tl ye highline satıldı. Enflasyon o zamanlar %20 üzerinde idi. Enflasyon olgusuna ters öyle mi? Boş konuşuyorsun sadece.
    Doğruları söylemişsiniz.

    Ayrıca ötv indiriminden önceki sene ötv oranlarının arttırıldığını da herkes unutmuş galiba. Eski haline getirmiyorlar nedense.

    Ötv indirimini unutturmaya çalışıyorlar bence. Bir kere yapılırsa her zaman yapılabilir. Vergi oranları sürekli değişmemeli bence.

    Kriz bana göre yarın ne olacağının kestirilemediği ortamdır esas olarak. Yarın vergi inecek mi, çıkacak mı piyango gibi belli değil.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.