Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, EKONOMİK GÖSTERGELER, DONANIM VB.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.701
Cevap
88
Favori
117.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sıfır araç fiyatları konusundan farklı olarak, fiyat dışı tüketim, donanım, performans, tasarım vb özellikleri kıyaslama, tavsiye isteme gibi düşüncelerimizi buradan yazalım. Diğer konuda sadece ve sadece fiyatlar bulunsun.

    Kafanızda birkaç model var, fiyat aldınız ve hangisini alacağınızı bilmiyorsunuz. Burada araç alanlar almayı düşünenlere yardımcı olsun, araç konusunda tecrübeli olanlar, merak edenlere yol göstersin .

    Güncel kampanyalar, ekonomik göstergeler, satış miktarları kıyaslamak vs. hepsini burada kimseyi incitmeden tartışalım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Son gelişmelere bakarsak devletin mantığı faiz indirimi,iş gücü teşviği gibi taşıma su yöntemleri ile tüketimi arttırıp istediği ÖTV,KDV gelirini elde etme yönünde ilerlemek istiyor. Bu yüzden sektördeki beklenti acaba Kasım-Aralık ayında ne olacak? Kimse bilmiyor,bilmeyince beklenti oluşuyor beklenti oluşunca da alımlar erteleniyor.

    Peki indirim oldu diyelim araç satışları artar mı? Zor bir ihtimal,ancak bir miktar kıpırdanma olur. Şu anda 1 milyon nüfusa yaklaşan şehirlerde dahi sıfır araç satışı bayi başına 20-30 adete kadar geriledi. Küçük bayiler 10 adet civarında geziniyor.

    Fakirleşme oranımız ortalama %50 seviyesinde şu anda. Yani 2017 yılında 20 araç satılıyorsa 18 yılında 10 araç satılmış, 19 yılında ise 5 araç, bu oran 2020 yılında da devam edecek gibi duruyor yani 2,5 araç. Bu rakam dip öncesi son noktayı ifade eder, bir sonraki rakam yani 1,25 adete düştüğü anda 2002 kriz zamanına dönmüş olacağız. Ayrıca bu rakamların yani 2018 ve 2019 yılındaki satışların belli zamanlarda yapılan ÖTV ve KDV indirimlerine rağmen satıldığını da unutmayalım. O yüzden 2020 ve 2021 rakamları daha da düşük olabilir 2021 yılını beklemeden 1,25 adet örneğine düşebiliriz.

    80 sonrası Türk ekonomi tarihinin en ağır krizidir bildiğiniz üzere 2001 krizi ve ülkeyi baştan aşağı değiştirdi. Krize girilmesi çıkılması kabaca 3 senelik bir zaman dilimini almıştı.

    Günümüzdeki şekli ise yavaş ve derinden ilerliyor. Yavaş yavaş fakirleşiyoruz örneğin halkın % 75'ine yakını idi sanırım veya bu civarda kişi 100 bin TL üstü bir sıfır araç alabilecek durumda değil şu anda. Bir noktadan sonra ise bu işin dönüşü olmayacak. Devletin satacak bir malı yok neyi satsın ne var ne yok özelleştiği için geriye Kazdağları,Salda Gölü gibi yerler kaldı bir de tabi sigaradan başlayıp tüm mamüllere ek vergiler.

    Kısacası fiyatlar daha önce 2018 ayında da dediğim gibi düşme eğilimine girmeyeceği bir süredir belli olmuştu.Bazen vergi indirimi ile bir ileri geri yapsa da işin ekonomik maliyeti firmalar için arttığı daha da önemlisi risk faktörü önem kazandığı için maliyetler sürekli artacak. Tabi bu gidin ilk gördüğünüz aracı alın demek değil. Fakat bazılarını piyasayı manipüle ettiği gibi nakitte tutun,dolar alında demek değil. Şu anda nakiti olan çok ciddi bir kesim dövizde çok ters pozisyonda kalmış durumda,forumda da atıp sıkıp akıl veriyorlardı döviz alın,bekleyin fiyatlar düşer diye şimdi ortalarda yok çoğu veya ortalarda olanlarda pişkin pişkin geziyor.

    Konuya dönersek, eğer araç alacak maddi imkan var ise ve bir araç alınacaksa geçen seneden beri aynı şeyi söylüyorum gerçi alım noktasını az buçuk kafanıza yattığı andan itibaren almak gerekli. Çoğu kişi kriz yaşamadığı veya unuttuğu için kimse almaz fiyatlar düşer gibi bir yanılgıya sahip. Fiyatlar düşmez paraya sıkışan aniden ucuza satar kriz ortamlarında. Fakat bu tür alışverişler hem nadirdir hem daha size düşmeden başkaları alır. Zaten sizden önce o kişiler bu teklif edilir,ilanda bile görmesiniz bu tür satışları.

    Kısacası herkese geçmiş olsun, zorlu bir 2 sene herkesi bekliyor. Bu dakikadan sonra işlerin ben dibi görmeden düzeleceğini zannetmiyorum.
    Ya hadi bi sevdirip gitsinler. 2022 X3 M Sport alma arifesindeyim, 10 yıldır kullandığım 116i Sport Line'ı satışa çıkaracağım yaz başında.

    Geçen hafta gittim Borusan Esenboğa'ya araba yok tribindeler. "Galericiler arabayı yaratıyorlar mı?" diye sordum. Neymiş efendim çok dikkat ediyorlarmışta, galerici eşine dostuna aldırıp sonra galeriye koyuyormuşta.

    Kardeşim ben diyorum ki galericilerin %99.5'i ilanına "BAYİ" (yani Ya Borusan Oto ya da Borusan Oto Yetkili Satıcıları'ndan biri), "BORUSAN ÇIKIŞLI" yazıyor, demek ki bu otomobil satılıyor. Siz kendi primlerinizi ve şirket kârlılığının devamlılığını düşündüğünüz için gelen arabayı direk piyasaya veriyorsunuz olay bu! Sonra ben araba istediğimde bana araba yok diyorsun. Laf ola beri gele. İsmimi, istediğim X3'ün özelliklerini aldılar. 2 - 3 ay bekleyecekmişim. Ki işin içinden gelen biriyim. Beni de mi kekliyorsunuz modunda konuştum. Borusan Otomotiv (distribütör) tarafında esas benim işim.

    Özetle biri ikisi farketmez. Yedirtmesinler bana bahanelerini. Tamam çip krizi ve pandemi yüzünden hem üretim hem lojistik sekteye uğradı ama BMW özelinde konuşacak olursam ne Almanya, ne Amerika ne de Çin fabrikalarında üretimde sıkıntı yok. Ne otomobilde, ne yedek parçada! Ha çip krizinden dolayı bazı opsiyonlar için üretim süreci yavaşladı ona da eyvallah ama Borusan ülkeye bomboş BMW'leri getiren bir kurum. TR paketlerinin geçmişini, o paketleri kimin yarattığını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok! Zamanında Almanya'ya gidip hazır paketleri sunup, o paketler üzerinden bilmem kaç bin adet araçta anlaşıp AG'den ve USA'den ekstra indirimli otomobil çektiklerini bilmiyoruz sanki!

    Her neyse, sözün özü, araç var! Adama aracın bugünkü fiyatını kapora olarak vereyim aracı bana bağlı diyorum, sistemde BONO'nuza bağlayacak otomobilim yok diyor. Ama galerici tayfası eşiyle, dostuyla X3'ü arka bahçelerinde üretiyorlar demek ki.

    Sonra Almanya'da bir galeri ile anlaşıp, varsa sahibi olduğunuz bir şirket, ithalat yoluyla yılda bir kere otomobil getirme hakkınızı kullanırsınız, garanti koşullarında bin dereden su getirir Borusan "bizim sistemimizde kaydı görünmüyor aracın" diye. Koskoca BMW'nin global garanti verdiğini de tüm BMW Garanti Danışmanları da bilir!

    Gitsinler yalanlarını, bahanelerini kendilerine anlatsınlar. Bir Renault bayinin 4 düzine sıfır km Duster'ı satılığa çıkartmadan plakalayıp aynı bayinin ikinci elinde daha yüksek fiyattan sattığına şahit oldum. Kimse bana işi anlatmasın!

    Hepsi yalancı, hepsi fiyatların artmasını bekliyor. Başka bir bok bildikler yok. Kim kimi severse işte. Ülkenin çivisi çıktı sonunda!
    Bayilerin yapabileceği birşey yok,teker teker kapatırlar. Kapananın yerine de yenisi açılmıyor. Çevresi ile birlikte 1 milyon nüfusa sahip şehirde son 10 yılda 3 bayi kapandı 1 tane yeni bayi hariç hiç açılmadı örneğin.

    ÖTV indiriminin son zamanı olan Haziran ayında devletin vergi kaybı bir önceki yıla göre %40 seviyesinde, ÖTV indiriminin bittiği ilk ay olan Temmuz ayında ise yine bir önceki yıla göre %60 kayıp var, Ağustos ayında bu daha da artacaktır. Ayrıca Ocak,Şubat ayını saymazsak eskiden beri ölü aylardır otomobil sektöründe. Bu sene rakamsal olarak en düşük vergi miktarını devlet yine ÖTV indiriminin bittiği Temmuz ayında topladı.Öyle ki toplanan miktar ölü ay olan Şubat ayı miktarına oldukça yakın rakamda yani durum o kadar berbat devlet açısından.

    Bundan dolayı kesin konuşmamak lazım. Yeniden ÖTV indirimi olabilme ihtimali var. Ama burada sorun şu, firmalar bu sene çok satış olmayacağı üzerine plan yaptıkları için stokları az. Ayrıca düşen satış adetlerinden dolayı daha fazla zam yapmak zorundalar. ÖTV inse bile vatandaşın ekonomik durumu malum,zam yapmak zorunda olan firmalar, bir döngüye doğru iş gidiyor. O yüzden tahminim eğer yıl sonu tekrar ÖTV indirimi olursa giriş seviyesi araçlara zam yapılsa bile çok hızlı şekilde tükenecek ama üst donanımlar da zam yapılmaz ve kredi ile desteklenecek.

    Satislar iyidi hani ne bu kivranmalar:)


    Bu kredi duzenlemesi parasi olan icin farkindamisin bilmiyorum


    400bin tl’ye araba yokta hadi olduda buldun 400 %30’u yani 120bin pesin verdin geriye kaldi 280bin tl onuda 4 sene kredi aldin 480bin tl geri odemek sartiyla aylik taksitin 9.980tl:)


    Ayda 10.000tl odeyebilen bir clio musterisi anliyorum Erdal 

    Siz Toyota olarak Corolla'da iyi fiyat verdiniz. Size laf söyleyemem. Sizin dışınızda 3-4 modelde daha güzel fiyatlar vardı. Fakat bunun dışında piyasanın alayı ÖTV'yi cebe attı. Bunu görmezden gelmemizi beklemeyin. Siz iyi niyetli olarak bayilerin burnundan kıl aldırmayıp zam yapmaya devam edeceğini savunuyorsunuz. Katılıyorum. Ama insanların bu denli enayi yerine konulmasını da ben kabul edemiyorum. Gerçekten arsızlık derecesinde zamlar ve fiyatlar var. Özellikle firma adı belirtmek gerekirse Honda bunların başını çekiyor. Bu arada kimse sizi zorla yazdırmıyor. İstemiyorsanız yazmazsınız.
  • Bu konu daha çok tutar.Hayırlı olsun diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen kaç kuruş yaktığını yazmayalım , kaç litre yaktığını yazalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He yaw iyi olmuş bu konu.

    İçimizde kalanları yazabiliriz
  • Clio 1.5dci edc icon hakkında yorum isteyerek başlatayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır Corolla 1.6 life mi yoksa Megane 1.6 joy mu daha mantıklı olur.
  • bravaman kullanıcısına yanıt
    Donanımlarını çok bilmiyorum ama sorunsuzluk ve genel kalite açısından corolla daha mantıklı bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Sıfır Corolla 1.6 life mi yoksa Megane 1.6 joy mu daha mantıklı olur.
    Kesinlikle Megane arada sınıf farkı var. Corolla diyenleri ciddiye almayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3008 mi golf mü kıyaslaması bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Sıfır Corolla 1.6 life mi yoksa Megane 1.6 joy mu daha mantıklı olur.
    Bu 2 aracı yaklaşık 15 gün boyunca kıyasladık iş arkadaşları olarak. Defalarca test sürüşü yaptık, sonuç olarak bu ikisi arasında Megane almanın daha mantıklı olduğunda hemfikir olduk. Corolla'daki malzeme kalitesi ve iç mekandaki basitlik insanı adeta irrite ediyor. Tasarım olarak yine Megane daha şık. Megane sadece yakıt olarak geride, o da çok değil. Onun dışında güzel bir araç hakikaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakim bey

    Clio 1.5dci edc icon hakkında yorum isteyerek başlatayım.
    bu aracın arka mekanı çok dar, ayrıca rakiplerinden inip Clio'ya binince 1 alt sınıf araçta olduğum hissine kapıldım. Malzeme kalitesi çok kötü geldi bana.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Sınıf farkı derken????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Sınıf farkı derken????
    Megane C plus bir araç . Megane da olan pek çok donanım corollada yok ayrıca malzeme kalitesi farkı da var. Megane alın geçin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Siz önce şu "sınıf farkı" iddianızın içini bir doldurun, sonra tavsiye vermeye cür'et edin. DH de post sayınız artınca madalya takmıyorlar, Renault ile bir çıkar ilişkiniz var ise ona bir şey diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Siz önce şu "sınıf farkı" iddianızın içini bir doldurun, sonra tavsiye vermeye cür'et edin. DH de post sayınız artınca madalya takmıyorlar, Renault ile bir çıkar ilişkiniz var ise ona bir şey diyemem.
    Renault ile bir çıkar ilişkim yok aksine ben burada herkesin en doğru seçimi yapmasında yardımcı olmaya çalışıyorum. Corollanin malzeme kalitesi belli , motoruda pek atık değil markası Toyota olmasa alınmayacak bir araç. Megane ise daha kaliteli ve atık bir araç. DCI nin ne kadar ekonomik olduğunuda biliyorsunuz dur herhalde.Ama yinede siz bilirsiniz. Hayırlısı olsun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, diğer başlıkta sıklıkla tartışma çıkıyordu fiyat dışı mesajlar nedeniyle. Burada uzun uzun ve rahat rahat konuları tartışma fıs-rsatı buluruz diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler,
  • Dıger konuda 130bın tl ye aurıs bakan var, bırı engel olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Renault ile bir çıkar ilişkim yok aksine ben burada herkesin en doğru seçimi yapmasında yardımcı olmaya çalışıyorum. Corollanin malzeme kalitesi belli , motoruda pek atık değil markası Toyota olmasa alınmayacak bir araç. Megane ise daha kaliteli ve atık bir araç. DCI nin ne kadar ekonomik olduğunuda biliyorsunuz dur herhalde.Ama yinede siz bilirsiniz. Hayırlısı olsun .

    Alıntıları Göster
    Size sınıf farkının içini doldurun denmiş. Siz başka şeyler anlatmaya devam etmişsiniz. Bende megane tercihim ederim. O ayrı konu lakin megane ile corolla arasında sınıf farkı var dersen buralarda yorum yazmamalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok üyeye çizik attırır bu konu, önlerden yerimizi alalım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.