Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, EKONOMİK GÖSTERGELER, DONANIM VB.) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.701
Cevap
88
Favori
117.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük ihtimalle o adeti ertelenen şirket alımlarının bu yıl yapılacağı üzerine kuruldu. Fakat bu gerçekleşse bile bireysel alımlar düşeceği için 550 bin adet satarsa bile çok iyi rakam derim. Ben bu sene yine yanlış hesap yapıp ellerindeki araçların kalacağını düşünüyorum. Öngörüm 450 bin adet civarında satışa rakamına ulaşacaklar.

    650 bin adet satmaları için 2020 yılına hızlı girmeleri gerekirdi. Yeni modellerin gelmesi,lansman modelleri derken Mart ayına kadar doğru düzgün bir kıpırdanma olacak gibi durmuyor.
  • Megane Corolla Civic Elantra hepsin incelemiş birkaçı ile test sürüşü yapmış olarak Civic diyorum standart kullanıcı için. İç hacmi iç dizayn bagaj donanım fabrikasyon LPG seçeneği diğerleri ile rekabetçi fiyat vs derken en mantıklısı Civic. Yakıt benim için önemli değil diyen de turbo motorlusuna bakabilir. Megane içi dar en boş paketinin içi oyuncak araç gibi plastik kokuyor. Corolla dış dizayn idare iç dizayn idare ama basık donanım iyi fiyat rekabetçi malzeme kalitesi sınıf standartinda Elantra da iç dizayn çok klasik ben yeni nesil araç havası alamadım. Donanım standart malzeme kalitesi sınıf standartinda fiyat rekabetçi. Belki bu listenin içine focus da katmak isteyen olabilir fakat muadil araçlarla opsiyonları kullanıp eş değer donanıma getirince fiyat biraz tuzlu oluyor. . Tabi bunlar kişisel yorumlar. Cvt beğenmiyorum diyen olabilir Civic dış dizayn sevmiyorum diyen olabilir vs vs. Ben en son Honda bayiine gidip diğerleri ile karşılaştırma fırsatı bulduğum için sadece görüşlerimi bildiriyorum. Diğerlerinden herhangi biri beni etkileseydi yine alırdım çünkü Marka takıntım yok. Hayatımda hiçbir şeyin fanı da olmadım. C sınıfı kompakt sedan f/p aracı Civic oldu benim için ve satın aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PrinceOfPersia kullanıcısına yanıt
    Dogru tercih olmus iyi gunlerde kullanin uzun sure honda hb kullandim cok memnundum servis haric

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda bir iki tane al satçı vardı gelip gidip normal vatandaşın enayi olduğunu vurguluyordu neymiş efendim biz gidip almıyormuşuz, artık bunun adı ticaretten çıktı karaborsaya döndü suç işliyorlar ama yaptırımı yok galeri veya eli bol al satçılar daha gemide alabildikleri kadar alıp zaten dar olan stokları daha da daraltıyorlar sonra sarı siteye daha araba çekicideyken ilan koyuyorlar T-roc ilanlarına bakmanızı isterim neredeyse bireysel satan yok, üstüne bir şey koysalar fiyat ekleseler anlarız da daha gemideki arabanın stoğunu bitirip üzerine minimum 10 15 koyup satmak ticaret midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metintekin kullanıcısına yanıt
    Peugeot Kartal bayisi olan Öztek'te 30km'de bir tane 301 vardı. Detaylarına bakmadım ama bir sorun isterseniz.
  • kaynak çok sağlam ötv %20 ayrıca hurda teşviği geliyor.İthal araçlarda ülkeye giriş yaptı kimse mart nisan diye saçmalamasın şuan limandayım en az 10 gemi dolusu araç var hepsi 2020
  • Otomotivciler ile devlet arasında inanılmaz bir inatlaşma var ekim 2018'den beri. Ne yapıp edip indirimleri ve hatta dahası vergileri iç etmenin yolunu buluyorlar.

    Halk nasılsa alışmış şeye...

    İsteyen alıır... İsteyen almaz.

    Kimse gelip de burada galericilere laf etmesin, sıfır araç konusunu gündemde tutan da kendimiz değil miyiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düne kadar oturup ağlaşan ne kadar satışçı al satçı galerici varsa gelip üst perdeden konuşmaya ahkam kesmeye başladı. Bir önceki yıldan ellerinde kalan pejo 308 leri satacağım diye dört takla atan satış temsilcileri millete akıl verir oldu.

    Şu akbabalara prim vermeyin. Sabırlı olan için ne araba ne de fırsat biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar neredeyse 5.80 geçen sene bile daha yüksekti, otomobil fiyatları neden arttı anlayan var mı bu sene?

    Adamlar diyorki kekler herturlu alıyor nede ağzını açan yok yapıştır diyor herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 13 Ocak 2020; 11:7:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllıalıcı A kullanıcısına yanıt
    Firmalar boşuna %20-30 arası zam yapmadı son 3 ayda. 😁 Olası bir ÖTV indirimi cebe indirildi. 😘😘

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GöKHaN 35 kullanıcısına yanıt
    Passat ı bizden başka alan yok; Avrupa da talep iyice azaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Yine alanlar keyfine bakacak, fiyat düşsün diye bekleyenler yaya kalacak.

    Şu 3 günlük hayatınızda zevkleriniz ertelemeyin, parayı mezara götürmeyeceksiniz.
    Ben aldim arac ihtiyacim yok cokta keyfime bakmiyorum.Cunku birileri bu duruma el atmazsa mevcut kar ediyoruz diye dusunulen araclarin uzerine bi araba parasi koysakta araba alamicaz.
    Bir uye esek hikayesi anlatmisti 20liralik esegin 1000lira olma hikayesi vardi bu isin ondan farki yok.

    Kasimda 173 olan arabayi alip 230 koyarsan 190lik araca 250 yazarsa bu piyasa yukselir orantisiz birsekilde,digerleride derki karaborsada bu para biz bukadar yukseltmezdik ama alan var fiyatlari yaklastiralim.
    Belki 2020 modelleri 15 20 zam ile alacakken millet 2019modelleri bu paralari aldi galerilerde ki fiyat yuzunden.
    Zaten cogu kisi aracini satarken bir deli kuyuya tas attiysa benim aracim bundan iyi diyerek daha yuksek fiyat istemiyormu.
    Bir zamanlar galerilerde boya degisen bu donemlerdeki gibi onemsenmezdi,suan piyasada boya degisen oldumu araclar ciddi zarar yazmakta cunku galerici arkadaslar araclari alirken oldurmek icin isin suyunu cikardilar.
    Sonra hasar kaydi muhabbeti cikti aracta boya olmasin cam degissin en basit veya icinde ki multimedya sistemi degissin hasar kaydi varsa araclar deger kaybetmeye basladi milletin aracini ucuza almak icin hasar kaydi bahanesi cikti.En cokta sigortacilarin isine yaradi cunku herkes kasko yaptirip kaskoyu kullanmamaya basladi.
    Yani herseyi abartip suyunu cikardilar!
    Simdide sifir arac satmaya baslandi 300’e yakin sifir passat almak nedemektir ve bunlar 40 50bin kar ile satisa sunmak nedir bunun izahi yok.1500’e yakin sifir arac ilani izah dahi edilemez.Bu isin sonunda normal vatandas olarak bizler ses cikarmazsak satarken kar ettiginizi dusundugunuz araclara vergi odemek zorunda kaliriz cunku devlet galeriler ediyorsa vatandasta kar ediyor gozu ile bakip bu yasayi cikaracaktir..
    İster suanda donen karaborsayi Cimere anlatin istersenizde bekleyin galeriler hala arac opsiyonlatiyorlar es dost uzerine bu isi kontrollu vaziyete gecmezse basimiza Neler gelecek gorecegiz.
    Gerekli yerde ki tanidiklarima bu donen muhabbeti ilettim ve onemli kisilerin kulagina bu bilgiler gitti,rahatsiz olanlarda bu durumdan elinden neresi geliyorsa iletsin hicbisey gelmeyen
    https://www.cimer.gov.tr/ Buraya tek tik ile bir zahmet iletsin.Birlikten güc dogar ne de olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 13 Ocak 2020; 11:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba piyasası gerçekten çok değişken ve ilgin bir duruma geldi. 2. el arabasını sıfırından daha pahalısına satmaya çalışan bir kesim var. Misal 2020 model sıfırı 175 binse, adam aynı modelin 2 bin km kullanılmışına 180 bin istiyor. En çok bunlar insanı şaşırtıyor. Bizim ülkemizde hiç bir şey ucuzlamıyor malesef. Bekledikçe daha pahalıya alıyorsun ne alırsan. O yüzden ne kadar erken alıyorsan o kadar kardasın.
  • PrinceOfPersia kullanıcısına yanıt
    Senin gibi düşündüp bende 2019 şubatta honda civic aldım. Tam bir F/P ürünü benim için. C sınıfı olupda, bagaj hacmi ve arabanın kendi boyutunun D sınıfı boyutlarında olması en büyük alış sebebim oldu. Çok memnunum.
  • Galericiler bu işin cıvığını çıkarttı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllıalıcı A kullanıcısına yanıt
    Dostum sen aynı muhabbeti Ağustos ve Eylül aylarında yaptın , ÖTV indirimi ile arabamı ekimde alıp faturamı vs paylaşacağım bile dedin
    İndirim olmayınca 2 aydır ortalarda yoktun :)
    Valla Daha bugün Emre özpeynirci yazmış ÖTV ve hurda indirimi boşuna beklemeyin olmayacak diye , otomativ sanayicileri derneği başkanı haydar Yenigün ile röportajında
    , devlete yapılan tüm ÖTV indirim ve hurda teşviki devamı taleplerinin reddedildiğini belirtmiş. Bilgine ...
  • Arkadaşlar merhaba,

    ÖTV başlığında araba yerine nasıl ÖTV raporu alınır o tartışıldığı için burada sormayı uygun gördüm. Sizce 303.500 liraya kadar alınacak en mantıklı araç nedir?

    Beklentiler: Yüksek konfor, geniş iç hacim, üsturuplu yakıt tüketimi.

    Önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden iyi forumlar.
  • 2020 yılında ÖTV indirimi YOK

    Kaynak: ODD ve Emre Özpeynirci
  • Otomotiv Sanayi Dernegi baskani Emre Ozpeynirci ye roportaj veriyor. "Bu yil ne ötv ne hurda indirimi YOK" diyor. Ama forumda kesin indirim olacak bilgisi alanlar oluyor. Yine bir kisim insan bunlari okuyup 150bin butcesi varken 150binlik arabayi almayacak, sonra fiyat bikac ay sonra 200bin olunca dizini dovecek, arabanin ikinci elini 190 a arayacak ama hala 150bini oldugu icin, ikinci elini bile alamayacak. Yazik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.