Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SERBEST VE ÖZGÜRCE TARTIŞMA, FİYAT PAYLAŞIM KONUSU 2024

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
40
Favori
14.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlıkta sıfır araçlar konusunda serbestçe her konuda tartışılabilir. Konu sınırlaması yoktur. Sıfır arac teklifleri paylaşılır. Kim hangi araç niye alınır niye alınmaz, hangi fiyat olursa alınabilir özgürce yazabilir. Burası forum. Forum resmi gazete duyurusu gibi duyuru yeri değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 16 Ocak 2024; 23:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Saygıdeğer arkadaşlar. Bu başlık altında her şey serbest diyerek girdik. Bu konuda sorun yok fakat bir birinizi ikna ve catisma durumlarına girmeyelim. Özellikle tahrik edici cümleler forumu itici hale getirir. Kalite bir forum olalım. Karşılıklı saygı çerçevesinde bana göre X markası, size göre Y markası mantıklı ise noktayı koyup devam edelim. Her araç şahibi kendi aracını savunma modunda takılırsa işin içinden çıkılmaz.

    Diğer başlıkta cezalıymışım. Bu başlık iyi olmuş.


    Haftasonu birkaç bayi gezdim.


    PSA Aralık başına göre %7-8 zamlı genel olarak.

    Seat-Cupra hem indirimi azaltmış, hemde 300 bin krediyi iptal etmiş.

    Vw burnundan kıl aldırmıyor. 1 milyona verdikleri pololara 1.18 istiyorlar.

    Hyundai liste fiyatı


    Bu arada Araçların Avrupa satışları açıklandı, Türkiye'nin bu satışları oranı arttıkça, o markanın iskontosu artıyor. Yani satmak için indirim yapıyorlar. Kia mesela Avrupa'da Hyundai-Peugeot kadar satmış ama Türkiye'de bu markaların onda biri demek ki Türkiye piyasası umurlarında değil, o yüzden yüksekten uçuyorlar.


    Ayrıca ötv muafiyetli araç alanlar yüzünden muafiyete giren modellerden bir süre uzak kalmak lazım.


    örnek. 2008 gt ve 408 allure ötv muaf olarak 1591'den satılıyor(885 bine)


    ancak bu araçlar Aralıkta 1.45 milyonlara satıldı.


    1.3-1.7 milyon bandında araç arayanlar 1-2 ay vadede bekleseler sanki daha iyi olur gibi.

  • Selamunaleyküm bu aralar bir suv alma arayışı içerisindeyim chery tiggo 7 excellent veya 2022 yada 2021 c5 aircross shine bold almayı düşünüyorum fikriniz nedir? Ben 7 Pro nun İstanbulda fazla yakacağı neticesindeyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Car1907 kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam hocam. yeni kasası çıktığı için mi c5a lar uygun fiyatlı geliyor ? 2021-2022...


    ben de aracımı satışa koydum birkaç müşteri de çıktı gibi şimdilik tam ortayı bulamadık ama satabilirim yakında. önce 2012 RR Evoque almak istiyordum ama baktım 2020 Jeep Compass da radara girdi, 2023 C5a Shine da aynı şekilde, navigasyon yokmuş cihazda ona takıldım. Shine ile shine bold arasında fazla fark yokmuş 2023 te, şerit takip- adaptif hız sabitleme falan shine da da varmış. temiz 2023 shine takibe aldım ben de. olmadı haşatı çıkmış 2012 Evoque alacağım, çok alakasız araçlar olsa da  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Ocak 2024; 12:11:9 >
  • Car1907 kullanıcısına yanıt

    Tiggo 7 pronun İstanbul'da sıkışık trafikte fazla yakacağı kesin. Önü bilerek karar vermek lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası serbest ve özgür başlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geldim başkan anca buldum konuyu. Diğer ergenlerden gına gelmişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    2015 evoque almak istedim ama motor arızası falan çıkarsa direkt sandık motor takıyorlarmış 300-400 binlik eder kafadan. Yürek işi valla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler sizce araç değiştirmek için doğru zaman geldi mi? önümüzdeki süreçte fiyatlar ne yönde hareket edecek?

  • kntrli kullanıcısına yanıt

    son 2-3 aya bakarsak sanki kasım sonu-aralık başı en ideal zamandı, sıfır araçlar güzel fiyatlardan satıldı her markada. Devamında kademeli olarak bi artış oldu ocak ayına geldiğimizde de hem fiyat arttıranlar hem de stoklarını bitirenler araç yok kampanya yok çekmeye başladı. Bence şu an fiyatlar yüksek, tekrardan indirim ve kampanyaları beklemek lazım da ne zaman gelir bilinmez.

  • ALBAY kullanıcısına yanıt

    Hoşgeldiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni konu başlığı soru sormaya cekinenlere, acaba mesajım silinir mi diye sürekli kontrol edenlere, otomobil tavsiyesi isteyenlere ,özellike adminlere hayırlı olsun. Gerçekten ihtiyaçtı elinize sağlık. Bi daha da o konu başlığına gitmem valla.:) Yerimizi aldık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 17 Ocak 2024; 1:39:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Car1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam şu aralar çevremde full Cherry etkileşimi var. Şahsen bu beni rahatsız etti. Herkes resmen Cherry al diye baskı kuruyor. Başkasının aracı ile 300km yol yapan herkes Cherry tavsiye ediyor. Piyasayı kendine hayran bırakacak görsel bir güzellikle giriş yapan bu araçların rüştünü ispat etmesini bekliyorum. Yazı mı tura mı bilmiyorum ama şahsi yorumum 2-3 yil bu topa girmemek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kntrli kullanıcısına yanıt

    Hocam benim mantığım ikinci eli sağlam, 3 yasını geçmemiş araç elimde tutmaktır. Faizlerin asagi inmeye başladığında elimde yüksek model araç olsun istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Hocam bu baskı değil emin ol. İnsanlar öyle algılıyor. Ben aldım sen de al gibi düşünüyor ama değil. Bak ben aldım misal 3300km oldu 22 kasımdan bu yana. Tüm tecrübelerimi anlatırım. Şükür servisle bi işim hiç olmadı. İnsanların bilmediği şu. Bu arabalar yani tiggolar zaten 2019 2020 den beri yollarda farklı ülkelerde. Kendini ispatlamış araçlar. Bu fiyata bu donanımda başka araç olsa eyvallah ama ne var bu fiyatlarda? Egea, polo, corsa, kamiq vs. Adam sana B segment fiyatına C suv veriyor kısaca. Ben istiyorum ki insanlar hep aynı markalara mecbur kalmasın. Rusya, avustralya, katar, kazakistan vs bir sürü ülkede satılıdı bu araçlar zaten. Onu da geçtim bişey olsa dahi adamlar 5 yıl garanti vermiş zaten. 45 bayisi ve servisi var şu anda Türkiye çapında. Yarın bu herifler de sağlam bir zam yaparlarsa bu seferde keşke alaydım diyecek millet. Çünkü millet pahalıyı sever. Ucuzsa vardır bişey mantığıyla yaklaşıyor insanlar çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ALBAY kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize katılıyorum. Müşteri olarak her alternatif, rekabet ortamı benim işime gelir.


    Bizim insanımızın çoğu sıfır araç alırken ikinci sahibini düşünerek hareket eder. Jelatinleri bile sökmüyoruz 7-8 senelik araçlarda. Chery için handikapta burada yatıyor bence. Fiyat skalası olarak bugün Megane Egea ile eş tutalım. 5-10 sene sonra ben hangisini daha hızlı satarım diye düşünüyor insanlar.


    İkinci handikapta bu marka ucuz algısını yıkacak mı yoksa devam mı edecek. 2020 de Corolla - CHR konularında isyan vardı sıfır araçlara neden zam yapmıyorlar diye. Alan kişiler satarken yine zarar etmek istemedikleri için markadan yakında zam bekleyecekler. Ama zam yapınca Avrupalı markalarla kafa kafaya geldiklerinde satışlar bu hacimle devam etmez diye düşünüyorum. Bu kısır döngü nasıl ve ne zaman kırılacak bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senior.Planner S kullanıcısına yanıt

    Zaten bizim insanımızı çözemedim ben. Kendisi hariç herkes için yaşıyor. Tek kendisi için yaşamıyor.


    Ben şu anda tiggo 4 ve 9 ile arrizo, geely ve diğer serilerin giriş yapmasını bekliyorum. O zaman piyasa daha çok rayına oturacaktır. Adamlar sadece ve sadece 3 modelle piyasayı dizginledi şaka maka. 40k satışı geçtiler 8 9 ayda.


    Eğer B sınıflarını yığarsa çinliler o zaman görücem ben arka camları çevirmeli, bagaj kapağı yaylı talyantları kime satacaklar..

  • ALBAY kullanıcısına yanıt

    Hocam doğrudur hak veriyorum size fakat maddi açıdan güçlü olduğum zaman girmek bana daha mantıklı geliyor. Alışmışız bir kere Toyota Renault Honda’ya alışkanlıklar maddi ölçüde değişim gösteriyor bazen. Elbette kar amaçlı almıyoruz fakat 2-3 yıl sonra ikinci elini görmeden girmek için maddi yönden de rahat olmam gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Hocam aşağıdaki ilanı bir arkadaş yolladı. 2009 model Tiggo 3. Aracın içini inceler misin? Hem yıpranmamış hem de 2023 model satılan B sedan leş arabalardan daha güzel duruyor içi. Yani aslında bu adamlar kendini ispatladı zaten. Distribütör firma ile olan sıkıntılar yüzünden isimleri lekelendi.


    Chery / Tiggo 3 / 1.6 / Acteco Forza / ES MOTORS 2009 CHERY TİGGO 3 1.6 ACTECO FORZA sahibinden.comda - 1136019920

  • ALBAY kullanıcısına yanıt

    Ne olursa olsun Chery dersine iyi çalışmış.


    Yakışıklı ve ulaşılabilir C Suvlar ile dikkatleri üstlerine çektiler. Dediğiniz gibi B segmenti domine ederlerse iş değişir. Orada çok kemik rakipleri var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senior.Planner S kullanıcısına yanıt

    Hocam özellikle vw nin son yaptığı çok zoruma gitti. 2022 modelleri saklamış elinde. Milleti keriz yerine koyuyorlar resmen. Bizim insanımız da tabi sever yeter ki logosu olsun. Modeli isterse 2005 olsun atlar hemen bunu iyi biliyorlar. Bu herifleri silsin piyasadan da akılları başlarına gelsin.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.