Şimdi Ara

BİRİLERİ FİKİR VERSİN NOLUR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamın aleykum arkadaşlar...

    kafam allak bullak oldu o yüzden sizden fikir yardımı istiyorum...
    zaten dünyanın ve türkiyenin halini biliyorsunuz, o yüzden anlatmama gerek yok.
    en kısa şekliyle :

    birikmiş 55-66k tl param var... hanım alışsın diye araç almak istiyorum, aslında pandemiden önce alacaktık ama bazı başka mevzulardan dolayı alamadık. Şimdi de ALSAM mı yok YENİ yılı mı beklesem bir türlü karar veremedim...
    hanım haliyle para olarak kalsın acelemiz yok diyor. ama gün geçtikçe paramın pul olması canımı sıkmaya başladı...
    biliyorum fiyat aralığı olarak çok bir seçeneğim yok farkındayım ama burda amaç yatırım yapmak veya arabayı al sat yapmak değil.

    SİZ olsaydınız ne yapardınız ?

    eğer bu aylarda almazsam almak istediğim tarih aralığı ARALIK-ŞUBAT ...

    (şu anda param yatırım fonlarında bulunuyor)







  • Araç olarak bir öneride bulunmayacağım ama belki yardımcı olmak adına yazmadan da geçemeyeceğim;

    (Pandemiden önce) Yani ocak-şubat gibi 55-60 bin tl ye alacağınız araç şu an 85-90 binden aşağı değildir, şu an 55-60 bine bakıpta almayacağınız aracı da Aralık-Şubat gibi 85-90 bine alacaksınız.

    Yani demem o ki ne alacaksanız bir an evvel alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 8 Ağustos 2020; 9:38:43 >
  • Zaten bütçenize göre araba çok yok şubatı mubatı beklersen anca kmsi yüksek hasar kayıtlı 15-20 yıllık arabaları anca alırsın ihtiyaçsa al bekleme çok perişan olun yoksam
  • İçinde bulunduğumuz ortam sadece araç üretiminden değil ülkenin ekonomik sorunlarınında bir yansıması. Enflasyonist bir ortam var. Sadece sıfırların olmaması değil buda fiyatları arttırıyor. Bütün bunları iyi değerlendirmek lazım.
    Şu anda fabrikalar üretime başlamış durumda. Yavaş yavaş bayilere araç gelmeye başladı. Buda ikinci ellere mecburen bir dizginleme ve düzenleme getirecek. Bence şu an yapılacak en mantıklı iş parayı altın yatırıp piyasanın oturmasını beklemek olur.
  • Bence şuan kimse bilemez fiyatların ne olacağını,şahsi fikrim bence düşse bile öyle ahım şahım bir düşüş olmaz. Almazsanız da paranızı tl de bekletmeyin,altın,dolar vb bişey yapın.
  • Hiç vakit kaybetmeyin alın.Eşiniz kullanacaksa da Picanto öneririm bütçenize uygun olarak.
  • Hocam alacaksan acele et al yok hala kararsizim diyorsan göm altına öyle bekle tl de durdugun her an zarar sana
  • Zaten bütçenize göre araba çok yok şubatı mubatı beklersen anca kmsi yüksek hasar kayıtlı 15-20 yıllık arabaları anca alırsın ihtiyaçsa al bekleme çok perişan olun yoksam
  • Zor bir karar. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa alın gitsin. Eğer ihtiyacınız yoksa yatırım gibi amacınız varsa riske girmeye değmez, yeterki TL de kalmayın.
  • @sml_akyz , @Gangstabob

    param zaten TL de değil, yalnız altın o kadar çok çıktı ki, daha çıkmaz diye ona da yatırım yapmaya cesaret edemedim. Günümüz bütçesine göre zaten kuş kadar olan param daha da ufalıyor göz göre göre ona üzülüyorum başka bi şey değil...

    piyasada zaten 0 araç yok, 2. el ilanların hepsinin sahibi zaten kan emici olan GALERİCİLER, dün 55e aldıkları arabaya 65 yazıp tekrar ilan koyuyorlar. Şahsi satıcılar nerdeyse kalmamış. Bu yüzden de fiyatlar inanılmaz yüksek.
    arkadaşların çoğunun dediği gibi 15-20 yıllık araçlara 65bin fiyat yazmışlar şaka gibi...
  • Paranız dolardaysa eğer ve pazartesi ye kadar kur ve altın aynı şekilde devam ederse altına geçin.Zaten dolar artmaya devam ettikçe doğrudan olmasada dolaylı olarak altına da etki eder.
  • Dün kaldırımda yürürken camına satlık yazılı Megane I araç gördüm. Caddede belediyenin park görevlisine araç sahibini sordum. Tanıyormuş, araç 1998 model SW 173.000 KM de, komple boyalı, bazı yerlerinde 1-2 cm kadar paslanma var.

    Fiyatı 52.500,-TL imiş, önce ne diyeceğimi bilemedim. Sadece "Yahu 152.500,- Liraya niye satmıyorsunuz, nasılsa utanma yok!" diyebildim. Görevli iğrenç bir şekilde sırıtıyordu, hemen uzaklaştım.

    Ülkemizde en büyük sorun maalesef ahlak yoksunluğu, batacaksak bu yüzden batacağız. Bana göre hiç araç falan almayın, paranız cebinizde kalsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.