Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! MUTLAKA OKUYUN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu konuyu hiç bir firmayı veya markayı kötülemek için açmadım ki zaten isim de vermedim. Amacım bayiden sıfır alacak insanları bilgilendirmektir.


    Uzun zamandır x marka x model sıfır araba almayı düşünüyordum. Her ay 3-5 ne kadar olursa biriktirmeye çalıştım. Biraz da borç alıp arabanın parasını tamamladıktan sonra bayilerden bilgi aldım ancak temmuz ayında bayiler ellerinde araç olmadığını en erken kasım ayında yeterli sayıda araba geleceği bilgisini verdi.


    X şehirdeki bayi Ağustos ayında gelecek arabalardan verebileceğini söyledi.


    11 AĞUSTOS 2020: X şehirdeki bayinin satış danışmanı ile Whatsapptan konuştum. Toplantıdan çıktıktan sonra hemen onay verirsem arabayı bana satacağını söyledi. Telefonun başında beklerken kendisinden mesaj geldi ve onay verdim. 296 bin tl olan aracın üstüne 4 bin tl seramik paket ekleyip 300 bin tl ye anlaştık. 10 bin tl kapora gönderdim. Fiyat garantisi verilmedi. Sözleşme hazırlandı. 20 Eylül civarında teslim edeceklerini söyledi.


    20 AĞUSTOS 2020: 11 Ağustosta kesilen sözleşmede arabanın ücretinin tamamını 21 Ağustosa kadar ödemem gerektiği yazıyordu. 275 bin tl ödedim. Satış danışmanından faturanın kesildiğine ve fiyatın garantili olduğuna dair mesaj geldi. Haliyle derin bir oh çektim.  BURAYA DİKKAT: Eğer Eylül ayında ÖTV indirimi gelirse bundan faydalanamayacağım söylendi. Tamam dedim.


    21 AĞUSTOS 2020: Borç aldığım kişinin muhasebecisi koronavisüre yakalanmış ve karantina altına alındığından 25 bin tl borç kalmıştı. Satış danışmanını aradığımda Ağustos ayının sonuna kadar 25 bin tl yi gönderebileceğimi, herhangi bir problem olmayacağını aktardı. Ben de bu bilgiyi aldıktan sonra 25 bin tl yi ödemek için acele etmedim. Halbu ki iki kredi kartı ile kalan ödemeyi rahatlıkla halledebilirdim.


    25 AĞUSTOS 2020: Satış danışmanı tarafından arabanın geldiğini ve 1 hafta içerisinde teslime hazır olacağı bilgisi verildi.


    26 AĞUSTOS 2020: Proforma belgesini (plaka almak için) gönderdiler.


    (ARABALARIN VERGİ ZAMLARI İLE İLGİLİ RESMİ GAZEYE YAYINLANDI. 30 AĞUSTOS 2020)


    30 AĞUSTOS 2020: Daha önce fiyat garantisi vermişlerdi ancak ben yine de herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek için satış danışmanına msj attım. Zaten daha önce söylemişti; faturanın kesildiğini, herhangi bir sorunun olmadığını ve sadece aracı teslim alacağımı söyledi.


    31 AĞUSTOS 2020: Daha önce fiyat garantili olduğunu ve kalan 25 bin tl yi 31 Ağustosa kadar ödeyebileceğim bilgisi verilmesine rağmen satış danışmanı beni aradı ve ödemem gereken ücretin tamamını ödemediğim için vergi zamlarından etkileneceğimi ve aracın yeni fiyatının 330 bin tl olduğunu söyledi. Tabi ki ben de sinirlendim. Ben de bayi ile yüzyüze görüşmeye gittim.


    Bayiye gittiğimde satış müdürü ile görüştüm. 300 bin tl fiyat garantili aracımı istediğimi, ekstra herhangi bir ödeme yapmak istemediğimi belirttim ancak kendisi vergi zammından etkilendiğimi ve aracın yeni fiyatının 330 bin tl olduğunu söyledi. Daha önce bana ÖTV indirimi gelirse faydalanamayacağımı söylemişlerdi. Ben neden indirimden faydalanamıyorum ancak zamdan etkileniyorum diye sordum. Bana fiyat garantisi verildiğini, herhangi bir hatam olmadığını, satış danışmanının bana verdiği bilgiler dahilinde ödemelerimi gerçekleştirdiğimi söyledim. Kendisi satış danışmanının bana yanlış bilgi verdiğini söyledi. Ben de bu durumda kendilerinin sorumlu olduğunu söyledim. Hararetli sohbetten sonra en son 314 bin tl ye (14 bin tl farkla) bana aracı teslim edebileceklerini, eğer vazgeçersem ücreti bana iade edeceklerini belirtti. İsterseniz mahkemeye gidebilirsiniz dedi. Özetle daha önce fiyat garantili olarak anlaştığım aracımı o fiyattan alamadım.


    SONUÇ: O gün ÖTV artışından dolayı engelli muafiyetinden faydalanamayan veya fiyat artışından etkilenen çoğu kişi araba almaktan vazgeçmişti. Bayiye görüşmek için girdiğimde benimle ilgilenen satış danışmanının başka bir müşteri ile sohbetine kulak misafiri oldum. Aslında uzun zaman önce almak istediğim ve alamadığım aracı satışların iptal olması ve bayi hedeflerine ulaşmaları gerektiğinden uygun fiyata satışa sunduklarını öğrendim. 24 bin tl daha verdim ve toplamda 324 bin tl ye aslında uzun zaman önce almak istediğim ancak pahalı diye alamadığım araca sahip olmuş oldum.


    Telefon görüşmesine kulak misafiri olmamdan dolayı sonu benim için güzel bitti ancak satış danışmanları yanlış veya eksik bilgi verebiliyor. Satış veya bayi müdürleri “satış danışmanı yanlış bilgi vermiş” diyerek sorumluluk almıyor. Siz siz olun araba alırken tüm söylenenleri sözleşmeye veya boş bir A4 kağıdına yazın ve imzalatın. Konu biraz uzun olduğu için en özet haliyle yazmaya çalıştım.


    Bu olay başıma gelmez demeyin.  








  • 1 Eylül: 324.000 TL’ye aldığım arabayı 390.000 TL’ye ilan verip sattım.


    2 Eylül: Bu kadar kar ederek sattığım arabayı alırken tereddüt ettiğim için pişman oldum.


    5 Eylül: Şu anda 410.000 TL’ye satabileceğim arabayı 390.000 TL’ye sattığım için kendime çok kızdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Hocam doğrudur Allah bereketini artırsın ancak sorun arabayı alıp satma değil. Bayiler benim anlattığım örnekteki gibi bir çok insanı mağdur bırakabiliyorlar.

  • İlk siparişi verdiğiniz araba Peugeot 2008, son dakika aldığınız araba Peugeot 3008


    bildim mi?

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Daha da pişman olacaksın

  • Donald Draper kullanıcısına yanıt

    Bana da 3008 gibi geliyor facebook grubundan.

  • Yazılanlarda şöyle bir tutarsızlık var, aracın faturası kesildiği anda iş bitmiştir araç artık araç sahibinindir. Burada bu olay iddiaya göre 20 ağustosta olmuş. Yine aracın faturası kesildiğinde e-posta üzerinden alıcı kişiye otomatik olarak sistem gönderir. O yüzden buraya dikkat ile buraya dikkat etme diyen birisi için sonraki aşamada yaptıkları tutarsız kalıyor. Fatura kesildikten sonraki vergi indirim ve artışlarından etkilenmezsiniz. İsterse ÖTV sıfırlansın yine sizi bu kapsamaz. Bunu bilen satış danışmanı faturası kesilmeyen aracın ÖTV'de indirim veya artışından da etkileneceğini bilir, kısacası sizin aracın faturası kesilmemiş, eğer ortada bir yanlışlık veya yanlış anlama varsa bu aşamada olmuş. Bu aracın faturası asla sizin adınıza veya bayi adına kesilmemiş.


    Otomobil sektöründe araç alımında değişmez kurallar; fiyat sabitleme sadece vergisiz fiyat üzerinden yapılır, gelen vergi artış ve indirimleri de fatura kesilmediği müddetçe aynen yansıtılır. Parası tam yatırılmayan bir aracın asla faturasını aklı başında bir bayi müşteri adına kesmez, kesen firma varsa da eninde sonunda batar. Mal bir yana fatura bir yanadır bu işte.





  • Donald Draper kullanıcısına yanıt

    Evet hocam marka yazmak istemedim ama ortaya çıkmış 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım nokta şu, fatura kesildikten sonra direk mail olarak alıcıya gönderiliyor.

    Ben de geçen ay araç aldım. 1 ay bekeleme sürem vardı. 1 ay içerisinde ödemelerin hepsini yaptım.

    Ödeme bitince bana faturamı gönderdiler.

    Sizin durumda karışıklık var, ödeme tamamlanmadan faturayı nasıl kestiler?

    Kesilen fatura alıcıya gönderilmesi gerekir.

    Fatura varsa zaten ödeme işlemi biter.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum hocam bana faturanız kesildi aracınız fiyat garantili dediler. Sonra ücretin tamamını yatırmadığım için size ait olan fatura kesilmedi dediler. Ayrıca hiç mail falan gelmedi bana. Zaten bu yüzden konu açtım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Valla üstat durum tam anlattığım gibi oldu ve bana hiç mail gelmedi. Whatsapp görüşmeleri hala duruyor, silmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotu olmus ama sonu iyi bitmiş. Her işte bi hayir var derler. O paraya 2008 zaten olmamalıydı. Hayirli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura kesildi demiştin ordan nasıl dönmüş olabilirler ki??

  • false6 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • Bayiye sorduğumda 2 farklı faturanın olduğunu, bana fatura kesildi dediklerinde bayinin Peugeot firmasına kesilen fatura olduğunu söylediler. Peugeot firması haricinde benim adıma fatura kesilmesi gerektiğini, bakiyenin tamamını ödemediğim için benim adıma fatura kesilmediğini söylediler. Ben de her sene sıfır araba almıyorum nerden bilebilirim 2 farklı fatura olduğunu, siz bana fatura kesildi, fiyat garantisi oldu ve kalan kısmını (25 bin tl) ay sonuna kadar ödeyebilirsiniz dediniz deyince satış danışmanı yanlış bilgi vermiş dediler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.