Şimdi Ara

Sanırım ağır depresyondayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her şey yerli yerinde ve düzeninde olduğu zaman insan mutsuz oluyor. İlla ki başına bir şey gelecek ki vücut adrenalin salgılasın. Ciddi söylüyorum, başıma bir şey gelmedikçe mutlu olamıyorum. Üzülmek, ağlamak gerekiyor mutluluğun değerini anlamak için.
  • Bende aynı durumdayım. Parayla gidip karı kızla takılıyorum saçma sapan hareketler yapıyorum. Parayla gidip en lüks lokantada yemek yiyip limonata felan içiyorum rahatlarım diye. Hep yalnız kalma isteği oluyor kimseyle muhattap olmak istemiyorum. Ben de bu durumu aşamadım sanırım. Bu tarz hisler dinden de uzaklaştırıyor sanırım. Önceden cumalara felan giderdim artık caminin yolunu unuttum. Bayram namazlarına felan da gitmiyor insanları çekemiyorum vs. Bende alırım bir tavsiye
  • 20 yas bunalimi diye bisey var 20 li yaslarin basinda oluyor genelde 25 e dogru hayata daha pozitif bakarsin.
  • 19 yaşındayım aynı problemler bende de var. Bir taraftan kendime psikoloğa git diyorum bir taraftan gidesim gelmiyor. Bakalım ne olacak...
  • Evde erzak yap, birkaç hafta boyunca kimseyle muhattap olma(mesajlaşma bile), evde kal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockystallion kullanıcısına yanıt
    hocam sana cahil demek istemedim , kusura bakma yanlış anladın galiba. ben genel olarak bu söylemin yanlışlığını kastettim. ben genel bir durumdan bahsettim, arkadaşından durumundan değil.
  • ağır depresyonda olan biri düzgün cümle bile kuramaz bişeyin yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batalla16

    ağır depresyonda olan biri düzgün cümle bile kuramaz bişeyin yok
    Başka bir hastalıkla karıştırıyor olmalısın, depresyonu fazla olan insanlardan yazar ve şair bile çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk yapın. Onu göze alamıyorsanız, bi kedi falan alın en azından. İnsan her şeye sahip olup da mutsuzsa, o kişi soyunu devam ettiremediğinden mutsuzdur bence. Bunu da yazın kenara, ileride bilim adamları böyleymiş diyince, some guy dediydi dersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oku: stefan zweig olağanüstü bir gece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 kuruş param yok, yeni sevgili yaptım fakat öncesinde 6 ay boş gezdim, şu an küçük bir sahil kasabasında yaşıyorum, burada sinema bile yok. Fakat gayet mutluyum, sevgilim olmadığı dönemde de mutluydum.

    Öncesinde İstanbul'da yaşıyordum. Deli gibi çalışıyordum sosyal hayatım yoktu. Param vardı ama çok mutsuzdum. Şu an çalışmıyorum param yok ama çok daha mutluyum.

    Demem o ki senin hayatını negatif etkileyen en büyük şey ne önce onu bul. Bulduktan sonra da yok et.
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Lol
    Kediyi insana nasıl dönüştüreceğiz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası bende öyleyim içki içesim sarhoş olasım var
    4 senedir bulunamayan bir rahatsızlığım var şeker hastalığım var tansiyonum var
    ayakta duramıyorum çoğu zaman. Bir trenin önüne atlayıp intihar etmeyi düşündüm aileme bakacak kimse yok kendimi yetersiz güçsüz hissediyorum
    Hayatım gözümün önünde kayıyor herşeyden sıkılıyor hiçbir şey den keyif alamıyorum.
    Psikiyatr a gittim ilaç verdi bir süredir kullanıyorum , psikoloğa yönlendirdi ancak gitmek istemiyorum ümidim isteğim yok
    yalnız ve bitkin hissediyorum. Bu depresyon uzun yıllardır var ve kurtulamıyorum.

    Çaresini bilen duyan varsa anlatsın.
  • 1 sene editi geldi beyler.

  • Konuda her psikiyatrik hastalık konusunda olduğu gibi yine cahilce ve saçma sapan mesajlar var;


    -Öncelikle depresyon önemli bir hastalıktır. Dünyada intihar edenlerin ezici çoğunluğu depresyon sonucu intihar eder.


    -Gençsini yaşlısını yoktur bunun. Her yaşta olabilir, durup dururken olabilir, travma ile tetiklenebilir, kronikleşebilir, OKB gibi başka rahatsızlıkların bir sonucu olabilir ve hatta tiroid gibi d vit eksikliği gibi direkt fiziksel bağlantılı bile olabilir.


    -Major depresyon gibi ağır depresyonlarda ayrıca fiziksel kısıtlamalarda olur. Kişi yataktan kalkamaz, bedensel aktivitelerde zorlanır çünkü güçsüzdür. Yani "sosyal ol" ancak tedaviye (ilaç) başladıktan ve ilaçlar etkisini gösterdikten sonra söylenir.


    -Anti depresanların dikkat eksikliği veya uyku bozukluğu yan etkileri yoktur. Daha doğrusu her ilaçta bir sürü yan etki yazar ama bunlar aşırı seyrek seyrek vb. ayrılır. Bu şekilde anti depresanların en sık yan etkisi terleme artışı, geç boşalma vb. ciddi olmayan yan etkilerdir.


    -Ve son olarak psikologların teşhis koyma, ilaç yazma, tedavi etme gibi fonksiyonları yoktur. Bir kere en başta doktor değiller. Tıp doktoru olan psikiyatrist bakar hastalara.





  • :))))))

  • 3-4 sene sürebiliyor mu depresyon?

  • Evet sürebiliyor. İstediğiniz kadar para kazanın, istediğiniz kadar size değer verilsin yine de sürüyor. Psikolog ++ sağlıyor. Fakat iş yine de kendinde bitiyor. Herkesin kişiliği farklı olduğundan tavsiye vermem doğru olmaz diye düşünüyorum. Eğer isteyen olursa paylaşabilirim pek tabii. Ama geçiyor. Emin olun geçiyor.

  • Literarys L kullanıcısına yanıt

    Sanırım insanın bu durumdan kurtulmak için, hayata bakış açılarını ve olumsuz düşünce kalıplarını, kendine doğru telkinler vererek terk edip, zihnini yeniden programlaması gibi bir kalıcı çözüme ulaşabilmesi mümkün olur diye düşünüyorum. (Biraz devrik ya da bozuk cümle olmuş ama sanırım anlaşılabiliyor dediğim.)

  • Söylediğiniz şeylerin inanılmaz yararı olur eğer yapabiliyorsanız. Bakış açısı çok önemli.Hayatınızda çok önceden, çok katı bir tabunuz olduğunu ve o tabuyu bugün yıktığınızı,tamamen bambaşka hale getirdiğinizi düşünün. Bir kıyas yapın. O zamanlar hangi bakış açısıyla o düşünceye körü körüne bağlıyken bugün aslında bambaşka bir şekilde düşünüyorsunuz. Bu durumda böyle. Bakamadığınız, kör olduğunuz bakış açıları var. Her zaman var. Sadece siz göremiyorsunuz. @Mobidik

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.