Şimdi Ara

Sakarya'da abi-kardeş dehşet saçtı ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
13.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorumları okuyunca şaşırdım, çünkü Sakarya'dan bir arkadaşım vardı 2-3 sene aynı yerde okuduk Denizli'de, on numara insan ve sakin biridir, sohbeti çok güzeldir, yorumlar o yüzden ilginç geldi

  • Yasa yok.

  • Sıkıntılı şehir kısacası. Bazı arkadaşlar doğu demiş ama genelde sıkıntısızdır doğu şehirleri. Sıkıntıda cahillikten çıkarsa çıkar. Kuralları bilmeyen çok kişi var ama Sakarya işin farklı boyutunu yaşıyor anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 81 il içinde sakarya en son gitmek isteyeceğim şehirdir.


    bi ara sakarya üniversitesine gitmiştim bi durum için. şöyle bi kampüse baktım da hep başıboş sokak köpeği dolu idi.. dedim bu ne ya.kampüse mi geldik başka yere mi


    olacak iş değil..yazık


    yurdum conconu iki mama verince hayvansever olduğunu sanıyor işte


    yalnız bişeyi çok takdir ettim sakarya'da kampüse gitmek için otogarda inince doğrudan serdivana giden belediye otobüsü var.30-40dk falan sürüyor ama keyifli geçiyor.


    dolmuşçular ile muhattap olmuyorsun böyle bir devrim nasıl oldu çok şaşırdım  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Ağustos 2020; 1:30:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Yan baktin davasina birbirine silah çeken insanlar bunlar yillardan beri böyle sakarya kendilerine özel konuşmasi ve şivesi vardir bastira bastira "abisinin" lafini kullanirlar.Her türlü pislik var.

    hafız değil mi onların genel sesleniş tarzı

  • "kız yüzünden" mi ? Kızın suçu ne şimdi bu konumda ? Kadınlar bu hasta sapıkların sonsuza kadar malı mı olmalı ? Namus kafasında olan zihniyetleri eleştirin bence. Kız yüzündenmiş...

  • Sakaryalıyım. Malesef kabalık olarak söylenenlerin çoğu doğru. Biri yazmış Sakaryadan sonrasını okumadım, diğeri şehir içine girin vs. Bunlar geneli kapsamıyor arkadaşlar, ayrıca Akp nin kalelerinden bir il olduğu için de yadırgamamanız lazım, isteyen istediğine oy verir. Sakarya aşırı kozmopolit bir kent olduğu için oluyor bu olanlar benim görüşüm, çünkü 90 lı ve 2000 li yıllarda bu tür olaylar daha azdı. Ayrıca ben çok il gezdim insanlık olarak daha beter yerler var. Unutmadan Sakaryanın doğal güzelliği bu olayların aksine pozitif yönde ilk sıralardadır, o şehir içini gezin pislikleri görmek için demek isteyen arkadaşadır sözüm; doğal zenginlikler için şuralara gidilebilir;Karasu Maden deresi, Sapanca Kırkpınar, Akyazı Kuzuluk kaplıcalar gibi yerleri de gezmesini tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

    Onların derdi ideolojik toprağım biliyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw kardeşim Sakarya ile ne derdiniz? Terbiyesizlik yapmayın! Burada yaşayan insanların hepsini genellemeyin! Siz çok mu temizsiniz? Camiden çıkarlar şöyle böyle yaparlar vs.. kaç tanesini gördünüz? Tamam dedikleriniz de vardır ancak genelleme yapıp orada yaşayan herkesi dolayısıyla beni de eklediğiniz için hakkımı helal etmiyorum! Dini vecibelere çok dikkat eden biri olduğunuzu çıkarımladım mesajınızdan ondan yazdım hak hukuk mevzusunu yani, yoksa sanmıyorum çokda şeyapacağınızı. Sizin gibiler genelde yapmadıkları şeyleri başkalarında ararlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fredydexter kullanıcısına yanıt

    Hayır kardeşim! Çok güzel yerdir, buradaki yorumların doğruluk payı vardır, pay %30-40 tır. Halkının geneli iyi niyetli ve sıcakkanlı insandır. Buradaki negatif yazanların çoğunun gerekçesi ideolojiktir. Buna emin olun Sakarya Chp li ya da Hdp li olsaydı yorumlar farklı olurdu. Bu tarz olaylar Türkiyede hiç beklenmeyen "kültürlü", "gelişmiş", "modern" olarak lanse edilen birçok ilinde yaşandı, ben bunların siğnesini bilirim, bunların o bayıldığı avrupada isviçre denen lağım kuyusu yerde bir zamanlar bir baba yıllarca öz kızına tecavüz etmişti, bu tür olayları o bayıldıkları avrupaya- batıya yakıştıramazlar, batı emperyalisttir, güçsüzlerin kanını emer, kandan beslenir, bunu görmezden gelirler! Erdoğan (davosta yüzlerce, binlerce İNSANı öldüren bakın İNSAN yazdım gören körler iyi okusun diye MÜSLÜMAN yazmadım) israil devletinin liderine gerçekleri söylediğinde de yüz çevirmişlerdi! Bunlar doğru yolda olduğunu sanan yanlıştakilerdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iceman_54 kullanıcısına yanıt
    1- Yorumların doğruluk payı en az %70’tir.
    2- O kadar da güzel bir şehir değildir.
    3- Sakaryada başka parti olsaydı yorumlar farklı olurdu demişsin aynı olaylar başka ilde olsaydı değişeceğini sanmıyorum.(örn: adana da parti değişti insanların yorumları değişmedi.)
    4- İsviçreye lağım kuyusu demişsin burda kahkaha attım hem sakaryayı da gördüm hem de isviçreyi de gördüm açık ara lağım sakarya. İsviçrede baba-kız tecavüz olayını örnek vermişsin sakarya da suriyeli ailenin evini basıp bebeklerini boğup kadına tecavüz edip öldürdüler.
    5- çoğu sakaryalının gördüğü gibi büyük resmi görmüşsün batıya laf atmışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askerliğimi 15 ay jandarma olarak Sakarya'da yaptim.Doğasina hayran kalsamda insani 5 para etmez çok göç aldiği için baya bi bozulmuş bir yer en çok trafik kazasi ve arsa anlaşmazsiklarina gittim bunun yaninda esrarda cok ekerler birde yemek kültürü hiç yok gibi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    Simdi sosyal medyada insan hiç gitmediği tanımadığı yerler hakkında acimasizca yorum yapabiliyor, son 10 yıldır böyle bir moda var. Ben de bilgilendirmek isterim;

    Sakarya güzel yerdir, Sakaryalı bir dostunuz olursa muhtemelen sizle ölüme kadar yürür. Bunu diğer çoğu şehirde göremezsiniz.sadece çabuk öfkelenir, çabuk sönerler. İçlerine girerseniz diğer çoğu memleket insanından göremeyeceğiniz sadakati, mertliği ve misafirperverliği görürsünüz.

    Not: böyle belirtmekten nefret ederim ama Sakarya'lı değilim, kısa bir dönem bulundum. Bunu belirtiyorum çünkü malum, sosyal medyada bir şeyi övünce otomatikmen oradan saldırarak yaftalayan, linç eden bir sürü cahil sığır var. Açıklamak zorunda bırakıyor aptallar. Sanki savunduğu yere, görüşe sahip olan fikir belirtemezmiş gibi.

    "Sakarya güzel yerdir, Sakaryalı bir dostunuz olursa muhtemelen sizle ölüme kadar yürür."

    Feodal kültürün tanımını yapıvermişsiniz. Ne yazık ki bu tarz olayların esas sebebi de budur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iceman_54 kullanıcısına yanıt

    Sakarya insanın hepsi diye bir ifadem yok, Sakarya'da ömrüm geçti geçiyor bir ayağım orada herkes ne olduğunu biliyor yaşadığın yere toz kondurmamak istemeni anlıyorum iyi insanlar var tabi, Erenlerdeysen o yazdığım olayların çoğu hacıoğlu mahallesinde yaşandı hani şu işidci tiplerle esrarkeş tiplerin mahallesi, hani şu kocasından dayak yediği için boşandıktan sonra fabrikada işe başlayan sonra orada birine gönlünü kaptıran ama mahallelinin kahpe damgası yapıştırdığı ardından kadının intihar ettiği yer.


    tipik sakaryalı işte hemen erdoğan güzellemesi ideolojik diye konuyu saptırma vs.




    biri de gelmiş çabuk öfkelenir çabuk söner diye övüyor sönmeyince işte konudaki gibi oluyor 2 kişiyi öldürüyor, erken kalkanın mafyacılık oynadığı yer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 10 Ağustos 2020; 11:41:36 >
  • Sakarya güzelde insanlar kötü. Adapazarı üç kat sınırlaması yüzünden hoşuma gitsede pek gezip görülecek yer değil. Ama ilçeleri çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceman_54

    Onların derdi ideolojik toprağım biliyorsun.

    Aynen öyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Sakarya'lı olarak yorumlardaki doğruluk payını özetliyeyim. Yorumlarda doğruluk payı %40 ancak. Nezaketsiz ve kaba oldukları doğrudur.

    • Suç oranı göreceli yüksektir, semt semt bölge bölge değişir. Uyuşturucu işi diğer batı illerine nazaran yüksektir. Ama yok efendim niye baktın, niye çarptın vay benzinlikte durdum insanlar baktı falan bunlar tamamen önyargı. Hayatımda 1 kere yaşamadım yaşamaya yanaşmadım bile.
    • Ayrıca Sakarya'ya ayrı bir pencereden bakmak lazım. Sakarya'nın demografik yapısı çok çeşitlidir ve bunların sayısı birbirine çok yakındır. Türk, Cerkes, Laz, Gürcü, Balkan göçmenleri vs. farklı etnik yapılar var. Yerlisi belkide en azı. İnsanların birbirine soğuk davranmasının, nezaketsiz olmasının bir diğer nedeni budur.
    • Büyükşehir insanı utanmadan Sakarya'yı eleştirmesin. Büyükşehirlerden çok daha temiz olduğuna eminim.
    • Muhafazakar ama lafta diyenler doğru söylüyor. Türkiye geneli için doğrudur.
    • Trafik konusunda İstanbul ve Düzce'nin eline su dökemez. Kırmızıda korna yedim, yayaya yol verdim diye protesto edildim falan ilginç, başka şehirde yaşıyorum sanırım.
    • Ulan koca şehirde kaç tane pavyon var. Ben mi bilmiyorum nereden alıyosunuz bu haberleri. Birbirini düdükleyen hacıları nasıl tespit ediyosunuz, ilginç.
    • Korna çalmaya korkuyolarmış. Düşünmüyorum bile hatalıya korna çalıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım.

    Ben Sakarya'nın ilçesinde yaşıyorum. Nereleri tercih etmezsin deseler Akyazı, Karasu, Adapazarı, Sapanca(Araplar nedeniyle), Arifiye derim. Diğer bölgeler çok daha iyidir.

    Yorumlarda ciddi anlamda algıda seçicilik var. Büyükşehirlerde olay olduğunda şehir adı geçmezken küçük bir şehirde olay olduğunda bütün forum o ili itin kıçına sokmak için elinden geleni yapıyor. şehir milliyetciliğine hastayım. Ben bu ülkede İstanbul'da yaşadığım sorun kadar hiçbir ilde yaşamadım. Gidip bir yerlerde maksimum 1 sene yaşadığım İstanbul için "lağım çukuru" demiyorum. Ki sorsanız Türkiye'de yaşamak istemeyeceğim ilk 5 şehire rahat girer. Yahu adres sorduğum adamdan "git başımdan be" gibi bi tepki aldım. Tabii bunu şehrin suçu olarak görmüyorum. Böyle deyince hemen "İstanbul'un etnik yapısı çok çeşitli bla bla" şeklinde cevap geliyor. Evet, Sakarya'nın da öyle.





  • Sakarya da askerlik yaptım jandarma olarak.ben böyle peynir ekmek gibi cinayet işlenen,başka yer görmedim.su dan sebep insanlar bir birini öldürüyor orada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    Sakarya da askerlik yaptım jandarma olarak.ben böyle peynir ekmek gibi cinayet işlenen,başka yer görmedim.su dan sebep insanlar bir birini öldürüyor orada.

    anlatsana hocam biraz

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.