Şimdi Ara

Şaka maka hepimiz öleceğiz farkında mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün balkonda oturmuş karşı apartmanı gözetlerken aklıma geldi. Bir yandan da hayatı sorguluyordum. Daha sonra aynen şunu söyledim kendi kendime; ''Şaka maka herkes ölecek la''
    Arada sizin de böyle aklınıza takılmıyor mu öleceğiniz, öldükten sonra ne hale geleceğiniz vs ? Dostlarımız, anamız, babamız bütün yakınlarımız hepsi de toprağın altına girecekler günün birinde. Hırslarımız, ideallerimiz, hayallerimiz var ama belki yarın mezar taşımızı dikebilirler. Gerçekten çok garip ya şaka maka ciddi ciddi ölecez abi.



  • Sanırım farkındayım.
    Ama neyin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 7 Şubat 2010; 15:06:43 >
  • Farkındayım ben. Aslında o da farklı bir tat , hiç yaşamadığımız Hayattaki bütün meraklarımızın son bulacağı biryer sonuçta , inanan için de inanmayan için de.
  • başka bir boyuta açılan kapı sadece kıyafetimizin görünüşü(beden) ile yargılnamaycağımız yer benliğimiz ta kendisi merakla bekliyorum o anı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal3ty -- 7 Şubat 2010; 15:04:28 >
  • imzandan esinlendim eğer öldükten sonra gerçekleri göreceksem, ben bu dünyada mutlu olmaya başlarım ölüm güzel şey ne kadar erken o kadar iyi
  • Ben ölüm diye bakmıyorum. Benim için asıl hayat o çizgiyi geçtikten sonra başlayacak o yüzden ben o günü merakla bekliyorum da diyebilirim zaten mesele bu vadeyi mümkün olan en az hasarla doldurmak. Yaşamak için önümde sonsuzluk var.
  • Ölümü düşünmek ölümün kendisi kadar acıdır derler; sevdiklerinizin öldüklerini ve onların gidişinden sonra hayatınızda oluşacak derin boşluğu hiç bir şekilde dolduramayacağınızı düşünmek sizi gerçekten mutsuzluğa sürükleyebilir. İşte tanrı ve sonsuz hayat kavramlarını yaratma sebeplerimizden en geçerlileri.

    Neyse konu dine kaymasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Ölümü düşünmek ölümün kendisi kadar acıdır derler; sevdiklerinizin öldüklerini ve onların gidişinden sonra hayatınızda oluşacak derin boşluğu hiç bir şekilde dolduramayacağınızı düşünmek sizi gerçekten mutsuzluğa sürükleyebilir. İşte tanrı ve sonsuz hayat kavramlarını yaratma sebeplerimizden en geçerlileri.

    Neyse konu dine kaymasın.

    ölmeden hiç kimse mutlu olamaz der bir düşünür yanlış çıkarımdan yanlış sonuca ulaşıyorsunuz
  • Ölüm sonrasında medet ummmadığım için ölene kadar huzurlu olayım yeter bana.
  • Peygamberimiz (s.a.v. ): '' Nasihat olarak ölüm sana yeter ". Ölümü düşündüğüm anlarda Dünya gözümde ufalıp iyice sıfırlanıyor. Özellikle sıkılıp bunaldığınız anlarda ölümü hatırlayın, müthiş bir terapi ve dinginlik verir, rahatlarsınız, teselli bulursunuz. Ders niteliğide taşır aynı zamanda, tabi bunun için İman etmiş bir kalp gerekir. Yoksa ölümü yok oluş ve son olarak düşünüp ızdırapta duyabilirsiniz. Ama ölüm her halükarda bir nasihattir.. Ölüm olmasa şu Dünyanın derdi,tasası çekilir miydi ?
  • Ölümü çoğu zaman düşünürüm. Fakat gerçekleri ve ihtimalleri göz önünde bulundurarak bu düşüncemi kırmaya çalışırım. Ölüm korkusuyla yaşadıktan sonra hayatın ne zevki kalıyor?

    Ölüm düşüncesi ilk olarak ölüm sonrasını akla getiriyor. Uzaylıların bir ürünü veya düzgün bir tanrının yarattığı bir canlı olmamı arzuluyorum. İnançların hiçbir geçerli dayanağının olmadığını ve bilimselliğe olan karşıtlıkları düşünülürse bunlar yüksek ihtimal barındıran düşünceler bence!
  • Ölümü düşünmüyorum. Çünkü düşündükçe daha kötü şeyler geliyor aklıma ve daha çok tedirgin ediyor beni. O yüzden hayatı doyasıya yaşamak daha mantıklı. Bu arada "Her canlı ölümü tadacaktır." Ölmekten değil de kefen giymekten korkyorum en çok.
  • Şu söz aklıma geldi: Ölüm eski bir şeydir, ama her insana yeni görünür. (Turgenyev)
  • Canlılar gerçekten yaşamazlar, ama gerçekten ölürler
  • Dunyada yaklasik 6 milyar insan yasamaktadir.

    Bundan 100 sene sonra 6 milyar insan olucek ve yerine yepyeni bir nesil gelicek. Yani suan bilip bilmedigimiz, dunyanin baska bir yerinde yasayan herkes olucek. Bu yonden dusununce gercekten enteresan
  • Ölceğimizin farkındayım tanıdığım herkez ölecek napalım bi gün nasılsa ölecek diye kendimi balkondanmı atayım.
    "Ölüm ölüm nedirki gülüm ben senin için yaşamayı göze almışım"P. Alemdar
    şaka bi yana Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz bunun için mangal gibi döt lazım buda hepimizde mevcut tadını çıkartmak lazım
  • Ölüm yaşamı güzel kılan gerçekliktir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: calyente

    Canlılar gerçekten yaşamazlar, ama gerçekten ölürler

    herkes ölür ama Gerçekte Herkes Yaşayamaz sözün orjinali...
  • Bıldır hurmayı yiyenler hakikaten korksun ölümden, fena halde tırmalayacak çünkü. En affedilmeyeni kul hakkı imiş, vatan hainlerinin işi çok zor.
  • Ölümü düşünmek iyidir, daha doğrusu ölüceğinin farkında olmak. İnsanı sarhoşluktan kurtarır, yola sokar. Ölmeden önce dünyada iz bırakma, katkıda bulunma, yardım etme isteği uyandırır, aç gözlülüğü ve bencilliği azaltır.
  • Beni en çok korkutan şey ölümden sonraki sonsuzluk ve ötesi olmayan bir yaşam.Yani bakın şimdi yaşıyoruz ama bir amaç için herkesin bir amacı var maddi veya manevi.İnsanların büyük çoğunluğu cennete girebilmek için günah işlememeye özen gösterir vs.Fakat orada bunların hiçbiri olmayacak sonsuza kadar yaşayacağız beni bu çok korkutuyor yani sonsuzluk olayı.Cennette binbir zevk içinde de yaşasam sanırım bu değişmeyecek...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.