Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (613. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt

    Yetkili servis ile görüştüm. 2400tl takoz için fiyat verdiler ve 2 gün içinde temin edilebilirmiş. Servisten temin edip değiştiricem. Teşekkür ederim yanıt veren herkese  S40 I (1995-2004) 

  • yurtdışı fiyatını düşününce iyi teklif vermişler. hayırlı olsun şimdiden, mutlaka farkı olur.

    hangi servis bu arada? hepsi uğraşmıyor çünkü bu tip parçalarla

  • Mez Car Cennet Park servisi hocam. Parça numarısını söyleyip istedim direkt yardımcı oldular

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    Braketi nasıl halledeceksiniz hocam?

  • Sürekli çıkma parça aldığım Çağlar Oto var hocam. Onunla konuştum braketi oradan halledicem. İşçilik ile 3k civarına mal olacak. Umarım fark güzel olur  S40 I (1995-2004) 

  • Bugun çıkmacıya braket için gittim. Elinde direkt yağlı takoz ve braket vardı. Takoz ve braket iyi durumdaydı. 2k ya direkt braketi ile birlikte alıp taktırdım. Şunu söyliyeyim araba şimdi Volvo oldu. Gerçekten titreşim zerre kalmadı arabada. Alt takozlarımda yırtılmış ama ona rağmen ciddi bir iyileşme oldu arabada. Aldığım takozda Meyle imiş. Baya yırtık haldeydi. Alt takozları da yakın zamanda değiştireceğim  S40 I (1995-2004) 

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt
    Meyle olduğundan adım kadar emindim :) o kadar fark oldu diyorsanız bende değiştirmek istedim şimdi. Benimde şaseye baya titreşim veriyor. 2.5 sene oldu motor takozu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    Bu sabah işe giderken soğuk çalışmada da ciddi bir fark gördüm hocam. Arabada en çok şikayetim trim sesleriydi. Çok şükür şu an bu seslerin tamamı kesilmiş durumda. Benim kauçuk takozumun kötü olduğu ve fazla titrediği gerçeği dışında gerçekten arabaya tekrar ısınmaya başladım. Bu halde alt 2 takozum da patlak olmasına rağmen en çok kabinde ve direksiyonda güzel bir fark oldu. Titreşim yok arabada  S40 I (1995-2004)  1000-2000 devir arası motoru hissetmiyorum. İmkanı olan ve takozu hele ki yan sanayi olup değiştirilme zamanı gelmiş araçlar için kesinlikle önerim yağlı takoz. Herhangi bir işlem yapmadık montaj için direk parçayı aldığım gibi taktık 2001 model aracım, ayrıca motorum baya aşağıda ve geride kalmış kauçuk takozda. Ortalama 2 cm öne ve 1 cm yukarı kalktı motor. Yardımcı olan herkese teşekkürler tekrardan S40 I (1995-2004) 





  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt
    Hocam ne taraftaki hangi takozu değiştirdiniz. Benim 2002 s40 ta da düşük devirde özellikle rölantide aşırı bir titreme söz konusu. Konsol direksiyon dikiz aynası bile titriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metalurjist kullanıcısına yanıt

    Hocam motoru tutan ustteki sağ takoz motor takozu olarak geciyor onceki sayfa da Nacker hocam paylasti takozu.  S40 I (1995-2004) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metalurjist kullanıcısına yanıt

    Triger tarafı diye de geçer

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    Birebir aynı değişim bende de olmuştu. Ama bende 2 defa oldu; düz kauçuk takoztan çıkma hidrolik takoza geçince bayağı iyileşmişti araba, ama benim aldığım çıkma çok iyi durumda değildi. 1 senenin sonuna doğru eski haline dönmeye başlamıştı, ilk çalıştırmada zangır zangır titriyordu torpido vs.

    Sıfır hidrolik takozla değiştirince olması gereken hale döndü. Hatta sonradan fark ettim, 140-150 gibi hızlarda enteresan bir titreşim ve gürültü oluyordu araçta, o da düzeldi.

  • Benim de dusundugum bu hocam. Takozun icinde.ciddi bir catlak gormedim ama cikma sonucta. Hem icim rahat etsin hem de bulunabiliyorken belki sifirini alirim

     S40 I (1995-2004) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcandrd -- 9 Eylül 2022; 6:48:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğimiz yağlı takoz bu değil mi? Bazı modellerde fabrika çıkışı var herhalde.Sanırım ömrünü yitirmiş olmalı ki çok titreşim var araçta.  S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metalurjist kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Genellikle 2003-2004 yıllarında çıkan S40'lar da kullanılmış. Orjinal servisi arayıp parça kodunu vererek (30611474) temin edebilirsiniz. Bugün itibari ile tüm takozları yenilemiş oldum. Alt travers de bulunan 2 takozu da arkayı Lemförder önü Febi ile değiştirdim. İlk kalkış anında motor esnemediği için tekere aktarılan güç daha net geliyor. İlk izlenimim bu. Bugun de sürpriz olarak egzoz manifoldunun çıkışında 2 tane yay var, egzoz borusundaki vibrasyonu azaltmak için. Ne zamandır araba da gaza basınca hafif bir yırtılma sesi vardı. Çok derinde yolda giderken duyuluyordu. Meğersem o yaylardaki çatlaktan ötürü gaz katalizöre gelmeden sızıyormuş. Aslında bu yırtılma sesi dışında koku ya da başka bir şey yoktu. Neyse ki hallettik. Arabaya binenler sen bu arabaya ne yaptın diyorlar  S40 I (1995-2004) 





  • Aramızda hiç anahtar kopyalatan oldu mu ? Yaklaşık 2 sene önce gibi bir niyetlenmiştim. Bir tane oto anahtarcı dükkanına gitmiştim. Anahtardaki çipin kodunun kopyalanmadığını söyleyip arabanın anahtar beynini falan sökmem gerekiyor demişti, izin vermemiştim. Elimde tek anahtar var. Var mı yaptıran bir kişi mümkünse kopyalatma ona göre bir arayışa gireceğim.  S40 I (1995-2004) 

  • umutcandrd U kullanıcısına yanıt

    Volvolarda yapamıyorlar diye biliyorum. Benim kumanda ve merkez farklı ancak çift anahtar ile aldım aracı. İmmoblizer çipi olduğu sürece yaparlar ama çipi kopyalamıyorlar.

  • Ben yaptırmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam araçtaki beyni de sökmüşlerdi. 30 dk falan anca sürmüştür.

    @ezimuse Yapılıyor hocam, hatta 960'ta beyin sökmeye falan da gerek kalmadı, volvo değilmiş gibi S40 I (1995-2004)  kolayca halletiler hemen immo olmasına rağmen.

  • nacker kullanıcısına yanıt
    O zaman herkes yapamıyor ülkede 3-5 kişi anca yapıyor demek ki 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, malum kış geliyor. Antifriz bakımı gerekiyor. Motor bloğu alüminyum alaşımlı olduğu için her antifriz kullanılmaz deniliyor. Önerdiğiniz tavsiye ettiğiniz antifriz var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.